Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Prezervative le trebuiau alora si nu acum ci mai demult. Copii aia nu pareau nemancati, doar neingrijiti. Nici apa nu au acolo? De sapun nu mai intreb, asta e intrebarea lui Zaelu :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E OK ca te simti bine ducand mancare la copiii aia. Nu e OK ca te legi de mine - sau de atei, si mai rau, ca si categorie... Ti-as povesti multe despre facutul de bine la aurolaci, dar nu e on-topic. Personal, mi-am propus sa devin un filantropist dupa primul milion de dolari in cont, dar mai am pana acolo...

Nu cred ca m-am legat de tine,ci doar de-o opinie de-a ta...

N-am vrut sa fiu sarcastic pomenind de aurolaci,ti-am dat un exemplu cu care banuiesc ca te intalnesti des...(am colegi care sunt la SMURD..)

Dupa ce-l repari,el se va intoarce la ceea ce noi numim autodistrugere,iar el viata..

Daca aurolacul ,care din perspectiva crestina,este egalul meu,iar din cea atee,isi cam merita soarta,risipind inutil resurse,niste copii care nu au ce manca si stau in frig,chiar n-au nici-o vina,indiferent ca ii privesc eu crestinul,sau tu ateul..

Ca e vina parintilor,a societatii,ca e vina lui Dumnezeu,e o alta discutie...lor doar le e foame si le e frig...

Ma gandesc ca o bucata de paine,venita de la mine,sau de la tine,pentru ei e doar o bucata de paine ,poate sansa de-a mai apuca inca o zi,care poate ,va fi mai buna..

Cand spuneam...noi oamenii...crezi tu ca ma refeream musai la atei?

Prezervative le trebuiau alora si nu acum ci mai demult. Copii aia nu pareau nemancati, doar neingrijiti. Nici apa nu au acolo? De sapun nu mai intreb, asta e intrebarea lui Zaelu :))

Prezervative..?

Eu cred ca de educatie,si ceva sansa..nu neaparat in ordinea asta..

Mi-e teama ca discutia nu prea priveste trecutul,ci prezentul...nu ce trebuia,...ce trebuie.

Nu pareau nemancati,o vecina povestea ca luau si mancau mamaliga pe care o arunca ea la caine;...o fi avut si ceva sapun,dar l-or fi mancat..

Link spre comentariu

Ca e vina parintilor,a societatii,ca e vina lui Dumnezeu,e o alta discutie...lor doar le e foame si le e frig...

Ma gandesc ca o bucata de paine,venita de la mine,sau de la tine,pentru ei e doar o bucata de paine ,poate sansa de-a mai apuca inca o zi,care poate ,va fi mai buna..

Fara indoiala, problema este ca in felul asta le dai vant pe tobogan in jos. De ce sa fie maine mai buna? Trebuie sa-i pregatesti pentru o zi mai grea nu pentru una mai buna daca vrei sa le fie si bine candva.

Nu cred ca m-am legat de tine,ci doar de-o opinie de-a ta...

N-am vrut sa fiu sarcastic pomenind de aurolaci,ti-am dat un exemplu cu care banuiesc ca te intalnesti des...(am colegi care sunt la SMURD..)

Dupa ce-l repari,el se va intoarce la ceea ce noi numim autodistrugere,iar el viata..

Daca aurolacul ,care din perspectiva crestina,este egalul meu,iar din cea atee,isi cam merita soarta,risipind inutil resurse,niste copii care nu au ce manca si stau in frig,chiar n-au nici-o vina,indiferent ca ii privesc eu crestinul,sau tu ateul..

Prezervative..?

Eu cred ca de educatie,si ceva sansa..nu neaparat in ordinea asta..

Mi-e teama ca discutia nu prea priveste trecutul,ci prezentul...nu ce trebuia,...ce trebuie.

Nu pareau nemancati,o vecina povestea ca luau si mancau mamaliga pe care o arunca ea la caine;...o fi avut si ceva sapun,dar l-or fi mancat..

Paradoxal sau mai degraba nu, prezervativele tot educatie inseamna. Preotul ar putea sa le spuna n-ar trebui sa faca copii daca nu au ce sa le dea de mancare dar spera totusi sa ii creasca parohia cu cateva capete, nu conteaza daca furajate sau nu.

Am vazut ce zicea vecina, care apropos desi era din acelasi sat nu parea lovita de aceleasi probleme dar tu ai vazut ca nu au avut ferestre asta iarna dar aveau televizor? Vinovati de situatie sunt si astia cu televiziunile lor de (cuvant urat) si reporterii lor jegosi care nu stiu ce sa mai faca pentru audienta.

Eu am vazut si ca preotul s-a dus cu mainile in buzunar si ca a zis ca cere altora o farfurie de mancare sambata la pomeniri pentru ei, nicidecum ca le duce mancare de la el din frigider.

Nu a avut cine sa-l invete sa articuleze un cuvant? Destul. Dar tu, ca un om cu suflet bun, ai vazut numai ce ai vrut sa vezi / au vrut sa-ti spuna.

Link spre comentariu

Fara indoiala, problema este ca in felul asta le dai vant pe tobogan in jos. De ce sa fie maine mai buna? Trebuie sa-i pregatesti pentru o zi mai grea nu pentru una mai buna daca vrei sa le fie si bine candva.

Cam ce-ar insemna pentru amaratii aia,dupa tine,o zi mai grea ?

Si ce-ai putea sa le mai iei,ca sa-i pregatesti pentru ea?

Link spre comentariu

Cam ce-ar insemna pentru amaratii aia,dupa tine,o zi mai grea ?

Si ce-ai putea sa le mai iei,ca sa-i pregatesti pentru ea?

O zi de munca in care sa munceasca pentru bucata de paine pe care s-o puna seara pe masa copiilor. Cum munceau odata bunicii nostrii, unii dintre ei.

Nu le-as lua nimic, le-as da. Crezi ca ar vrea? Nu vrea nimeni sa vina sa munceasca pamantul sau daca vin cer cat nu face pe langa obligatoria mancare, bautura (nu putina) si... :drums:.... CAFEA!

Tu ai tine televizor in casa daca ti-ar face copiii foamea?

Link spre comentariu

O zi de munca in care sa munceasca pentru bucata de paine pe care s-o puna seara pe masa copiilor. Cum munceau odata bunicii nostrii, unii dintre ei.

Nu le-as lua nimic, le-as da. Crezi ca ar vrea? Nu vrea nimeni sa vina sa munceasca pamantul sau daca vin cer cat nu face pe langa obligatoria mancare, bautura (nu putina) si... :drums:.... CAFEA!

Tu ai tine televizor in casa daca ti-ar face copiii foamea?

Eu ma refeream la copii,astia sunt amaratii..

In legatura cu parintii,care POATE nu fac nimic,ai dreptate..

Si cu pamantul ai dreptate,sunt de la tara si am si eu pamant..

Cum munceau odata bunicii nostri,care erau si cam multi copii la parinti,nu prea mai munceste nimeni azi.

Desi nu foloseau prezervative,educatie aveau,un alt fel de educatie fata de cum o intelegem noi azi...

Pe atunci poate si preotul avea ceva de spus ...in ceea ce priveste educatia.

Ramane intrebarea,ce e de facut,concret cu copii..

Link spre comentariu

Eu ma refeream la copii,astia sunt amaratii..

In legatura cu parintii,care POATE nu fac nimic,ai dreptate..

Si cu pamantul ai dreptate,sunt de la tara si am si eu pamant..

Cum munceau odata bunicii nostri,care erau si cam multi copii la parinti,nu prea mai munceste nimeni azi.

Desi nu foloseau prezervative,educatie aveau,un alt fel de educatie fata de cum o intelegem noi azi...

Pe atunci poate si preotul avea ceva de spus ...in ceea ce priveste educatia.

Ramane intrebarea,ce e de facut,concret cu copii..

La educatia de acum merg prezervativele. Ai batrani faceau multi copii pentru ca: unu, multi mureau de mici si doi, aveau nevoie de munca ieftina la camp.

Si ce ii opreste acum pe sfintii parinti sa faca educatie? Aaaah, nu e tarifata educatia asta. Cred ca asta este problema. Sunt taxe, de botez, casatorie, pomeniri, ingropaciuni dar de educatie nu sunt taxe asa ca ... we skip it.

Revenim la problema de fond. Sunt copiii de la Dumnezeu? Sunt. Ok, atunci sa faca ceva pentru ei. Sunt copiii ai parintilor. Sunt. Ok, atunci sa faca ceva pentru ei. Nu pot nici Dumnezeu nici parintii sa faca ceva pentru ei? Sa-i ia statul atunci, sa-i castreze pe parinti, sa-i educe pe copii si sa-i puna la treaba cand acestia fac varsta de munca. Asta ar f ipropunerea mea.

Link spre comentariu

Pe marginea fenomenelor de tipul la care s-a facut referire mai sus poti discuta foarte mult. In zona Sibiu exista de pilda, ca un exemplu, una din asezarile tiganesti - Prislop. Casele sunt neterminate si parca facute de amatori, le lipsesc usi si fereste, iar cele care sunt se vede ca sunt luate de cine stie unde. Au apa si curent electric, dar nu de mult, in schimb pe fiecare casa vezi cate o antena de TV digital. Multa vreme n-am inteles din ce traiesc oamenii aia - din multe puncte de vedere sunt la fel ca boschetarii, atata doar ca au un adapost, cat de cat si se uita la TV.

Cand au fost distruse sate intregi la inundatii si sinistratii au fost ajutati de straini si intr-o masura si de stat, oamenii stateau cu stivele de materiale in fata si asteptau sa li se construiasca casele de olandezi si de cine mai venea pe-acolo - aceeasi mentalitate de boschetar, las-o dreq ca are cineva grija si de mine, mai da o palinca si o tigara ca e criza, nene...

Un prieten bun conduce o organizatie importanta care salveaza/ajuta copiii; in mai multe locuri din tara s-au construit asa-numite sate ale copiilor, unde unor orfani li se asigura o viata decenta pana la 18 ani; problemele au aparut in momentul in care primii copii au ajuns la varsta majoratului. Practic, societatea romaneasca nu le prea oferea decat - aproape doar - perspectiva de a trece de la viata de copil/adolescent asistat la cea de boschetar. Adultul tanar roman este in majoritatea cazurilor "cazat" la parinti, uneori toata viata; in cazul orfanilor, ar fi trebuit sa aiba rapid in jur de 20-30 de mii de euro la iesirea din satul copiilor ca sa poata trai undeva sau un venit care sa le permita macar 100 de euro pe luna disponibili pentru chirie. Evident, cu salariile din RO era aproape imposibil, deci alta problema. Solutia temporara a fost un nou proiect ONG in care s-au inchiriat apartamente pentru cazarea orfanilor "majori", etc...

Vorbim de o societate disfunctionala - in fond tot ce au facut ONG-urile, colectarea de fonduri si utilizarea lor puteau face si institutiile statului daca nu erau reduse la o totala ineficienta de coruptie, dar mai e ceva: oamenii si-au pierdut deprinderile de a se descurca singuri, iar mediul "modernizat" ii mentine in aceasta stare lanceda. Preotul ala care se straduieste sa hraneasca copii de care vorbea Cesar o sa se confrunte cu aceleasi probleme cand asistatii lui vor deveni maturi - va trebui sa le construiasca case, sa ii hraneasca in continuare, apoi sa o ia de la inceput cu copiii lor... Endlessly... E o societate care si-a pierdut pragmatismul, o lume absurda si suprarealista in care nici o masura nu este corelata cu cealalta si nu e dusa pana la capat sau nu se continua firesc si logic cu o alta. E o realitate care nu tine de tipul de confesiune sau de ateismul membrilor societatii ci de impactul pe care l-au avut unele aspecte ale lumii moderne asupra unor comunitati primitive - cum zicea o gluma, bine ati venit in Romania, dati-va ceasurile cu 50 de ani inapoi.

Ca sa fiti siguri, in locuri ca Prislop sau ca asta de care se vorbea mai sus, dati-le inapoi cu 400, dar pastrati-va telecomanda...

Link spre comentariu

Poate cineva dintre voi a trecut vreodata prin Zeletin. Tot in Buzau.

Popa are citate la indemana daca vrea, dar risca sa devina nepopular ;) "Cine nu munceste, sa nu manance/primeasca de mancare" Jesus.

Link spre comentariu

frumoasa initiativa.

tu mergi?

Nu meerg eu, merge un prieten. Am sa-i dau din partea mea ajutorul de care sunt in stare pentru copii respectivi. Atat pot sa fac momentan, as fi vrut sa merg dar nu am cum sa plec.

Ca sa nu moara de foame ar trebui sa manance in fiecare zi, sau macar la perioade rezonabile - ma indoiesc de eficienta unei astfel de actiuni, care la fel ca asa-zisa filantropie crestina, ca tot vorbeam, e doar un exercitiu de imagine care face bine de fapt celor care o organizeaza, nu celor care se pretinde ca li se adreseaza.

Deci, drop it...

Aia cu crestinii iPhone si ateii Android a fost la categoria glume informatice - amandoua sistemele se trag din distributii de Linux, sa vezi ce fain merg comenzile de Debian in consola pe iPhone. Am vrut sa mai divaghez pe tema asta metaforica dar e o tampenie.

Da, trebuie invatat omul sa pescuiasca, nu doar sa i se dea din cand in cand un peste. Corect.

Exercitii de imagine fac politicienii, primari, si alti ticalosi. te uiti prea mult la tv - asta indobitoceste. Drop it! :D

Ca sa faci bine iti trebuie doar sa alegi directia. Zici ca ai sa faci caritate dupa un bulion de euro.... minti de stingi :D N-ai directia asta setata. Si oricum nu ai talentul de a face avere. Daca il aveai nu stateai sa freci baluba pe motoretism. :D

Ca sa faci bine aproapelui trebuie doar sa alegi directia si sa inlaturi greutatile din cale. Scuzele sunt doar semne ale neputintei. Opusul iubirii nu e ura , este nepasarea, ignoranta.

Stati chiil, link-ul nu era pus ca sa acuz pe cineva. Era o simpla informare, poate ii prisoseste cuiva o suta de lei in weekendul asta si afla si cativa copii amarati ce gust are ciocolata. Atat de putin doar.

Hai v-am pupat ateilor, Doamne ajuta! :P

Link spre comentariu

Cesar, un exercitiu de imagine e la fel si la politicieni si la filantropisti. Tu te simti bine ca ai facut fapta buna, politicianul se simte bine ca i-a crescut popularitatea. Probabil si omul in distress care a primit un kil de mere de la tine se simte ceva mai bine decat fara el, dar nu s-a rezolvat nimic din starea lui de fapt. In fine, daca nu intelegi ce am vrut sa spun, du-te la un psiholog sa-ti explice mai bine.

Milionul de euro era o gluma, puteam spune si zece sau o suta de mii - ideea e ca filantropia organizata de acest gen e mai eficienta daca e facuta de oameni realmente bogati, nu de motociclisti care fac cadou jucarii. Ca nu sunt un tip caritabil, ai nimerit-o, dar e neesential atat statistic cat si intr-o discutie de principiu. Scuzele fac parte din bunele maniere. Iubirea nu are relevanta la subiect, ma gandesc ca nu e o actiune a clubului local de pedofili. Nepasarea e o atitudine, iar ignoranta... probabil ai vrut sa spui ignorare, altfel iar ne faci prosti si ne suparam - plus ca in ideologia ta e un pacat sa insulti, nu? La fel cu frecatul balubei pe forum, pe care il practici si tu, dealtfel.

Cu pupatul eu zic sa te abtii, nu cred ca e cineva pe invers pe aici...

Link spre comentariu

Vizitator sarpente

din nou ne plictiseste prea inteligentul cezarica care de fapt este prea minuscul dar el nu si nu este atot stiutor Vezi sa nu te ia scaraoski de picior sa te mai aduca la realitate

BAI INTELIGENTULE

Link spre comentariu

Cesar, un exercitiu de imagine e la fel si la politicieni si la filantropisti. Tu te simti bine ca ai facut fapta buna, politicianul se simte bine ca i-a crescut popularitatea. Probabil si omul in distress care a primit un kil de mere de la tine se simte ceva mai bine decat fara el, dar nu s-a rezolvat nimic din starea lui de fapt. In fine, daca nu intelegi ce am vrut sa spun, du-te la un psiholog sa-ti explice mai bine.

Milionul de euro era o gluma, puteam spune si zece sau o suta de mii - ideea e ca filantropia organizata de acest gen e mai eficienta daca e facuta de oameni realmente bogati, nu de motociclisti care fac cadou jucarii. Ca nu sunt un tip caritabil, ai nimerit-o, dar e neesential atat statistic cat si intr-o discutie de principiu. Scuzele fac parte din bunele maniere. Iubirea nu are relevanta la subiect, ma gandesc ca nu e o actiune a clubului local de pedofili. Nepasarea e o atitudine, iar ignoranta... probabil ai vrut sa spui ignorare, altfel iar ne faci prosti si ne suparam - plus ca in ideologia ta e un pacat sa insulti, nu? La fel cu frecatul balubei pe forum, pe care il practici si tu, dealtfel.

Cu pupatul eu zic sa te abtii, nu cred ca e cineva pe invers pe aici...

Puf puf, scuze si iarasi scuze signore

Nu, nu era vorba despre tine. Si imi pare rau ca nu te-ai prina dar esti un foarte bun caz de studiat. Bun, bine ca stii drumul la psiholog. Acolo se merge cand ce? Aaa... mi scusi signore, oamenii mari se pot descurca si singuri. Filantropie.... vorbe mari, vorbe mari. Discutam gesturi mici, subtiri de oameni obisnuiti. Milostenie, empatie, grija. Rupe 100 de lei pe care ii spargi intr-un weekend cu tarfetul ala imbracat in piele :D Investeste in ceva omenesc, nu mai trimite lumea la pissolog signore :D Aaaa... si nu te mai gandi la altii asa cum te gandesti la tine, nu toti oamenii sunt egoisti. Sau poate... hedonisti :D

Prosti? Aaa... nu, nu, nu vorbim asa, nu e nimeni prost, nu nu.

De fapt ce voiam sa zic... faci iarasi un sofism. Si tu stii :D Naspa... sa nu-l crezi, atunci e nasol, e nasol plus plus. Ti-am mai zis si mai demult ca te-am prins ca e de cele mai multe ori doar gura de tine si n-ai vrut sa ma crezi. Eh... mai stai prin zona si intri in programul de mentorat :P

Mai zic o data - propriile scuze sunt semne de slabiciune. Restul vrajelii il continuam cand terminam cu lucrurile serioase.

V-am pupat ateii, noapte buna si Doamne ajuta!

din nou ne plictiseste prea inteligentul cezarica care de fapt este prea minuscul dar el nu si nu este atot stiutor Vezi sa nu te ia scaraoski de picior sa te mai aduca la realitate

BAI INTELIGENTULE

Salut! Ma... ce sa zic, sa te mangaie si pe tine Maica Domnului!

Editat de Cesar
Link spre comentariu

Vizitator CristiBoroi

Iubirea nu are relevanta la subiect, ma gandesc ca nu e o actiune a clubului local de pedofili.

Zicea mai demult un psihanalist (poate s-a inselat, nu stiu) ca aia care de mici au fost luati pe cosor, cand ajung mari nu percep altfel manifestarile interumane decat prin prisma propriilor experiente. Asa o fi...n-o fi asa... cine stie? Dar omul asa a zis.

Link spre comentariu

Zicea mai demult un psihanalist (poate s-a inselat, nu stiu) ca aia care de mici au fost luati pe cosor, cand ajung mari nu percep altfel manifestarile interumane decat prin prisma propriilor experiente. Asa o fi...n-o fi asa... cine stie? Dar omul asa a zis.

Meaning?

La Cesar nici macar nu ma obosesc sa raspund, oricum nu face decat sa insulte oamenii... S-a mai spus, religia nu putea sa faca atatea ticalosii, prin "comisarii" ei ideologici fanatici decat cu sprijinul gloatei de asa-zisi moderati, gata oricanda de mobilizare. Ii inteleg si pe colegii care l-au pus pe "ignore", dar mie imi place sa-mi tin ura treaza... So, my dear Cesar, keep the good work, the devil is waiting for you with resilience...

Link spre comentariu

Endoooooooooooo... vino sa ne ajuti sa intelegem!

Aici sunt, stai linistit! Am cam renuntat sa mai scriu pentru ca s-a adeverit ceea ce am zis. Ati ajuns iar sa va jigniti unii pe altii, va pierdeti in tot felul de nimicuri si unii dintre voi spuuneti prostii de genul "explic ecuatii de gradul 2 la o gaina", fara sa va dati seama ca voi sunteti gaina.

De cate ori consider ca este ceva de spus o sa scriu.

Cum zicea cineva... Cei ce incearca sa cunoasca pe Dumnezeu prin stiinta nu vor reusi, caci nu poate fi cunoscut decat prin Duhul Sfant care aduce harul. Dar Duhul Sfant se scarbeste de gandurile rele ale omului si paraseste pe acesta, lasandu-l prada duhurilor rele. Oamenii care sunt stapaniti de duhuri rele nu au liniste si sunt chinuiti de aceste ganduri de rautate, de dusmanie, invidie etc.

Si de aici e simplu, putem sa ne punem un diagnostic sufletesc fiecaruia dintre noi. De aceea, citind unele postari de-ale voastre, vazand cata rautate este in ele, imi dau seama ca Duhul Sfant nu poate via in domniile unora dintre voi si de aceea voi nu cunoasteti pe Domnul. Sufletele voastre sunt ca fumul, pe care demonii il indreapta in ce parte doresc. Sufletele credinciosilor sunt ca niste stanci de care se lovesc valurile, dar raman neclintite.

Altcineva, referindu-se la bunatatea lui Dumnezeu spunea: Am fost iertat, dar vazand cat de bun e Domnul, imi pare rau ca l-am suparat. Bunatatea lui Dumnezeu este fara margini si fara asemanare. Daca aveti alta impresie, ori nu vorbiti despre Dumnezeu cel adevarat, ori aveti impresia gresita despre lucruri, cauze, efecte...

Lasati odata mandria la o parte!

Link spre comentariu

ete ce am gasit pe Vplay chiar tradus...

http://vplay.ro/watch/y2ewbyb8/

vechi dar fain.

O opinie interesanta a unui ateu,spre sfarsitul filmului...ca n-ar putea trai linistit in rai stiind ca atatia oameni sufera chinuri cumplite in iad..

Cum as putea sa nu-i dau dreptate...

Editat de pisica matache
Link spre comentariu

Meaning?

La Cesar nici macar nu ma obosesc sa raspund, oricum nu face decat sa insulte oamenii... S-a mai spus, religia nu putea sa faca atatea ticalosii, prin "comisarii" ei ideologici fanatici decat cu sprijinul gloatei de asa-zisi moderati, gata oricanda de mobilizare. Ii inteleg si pe colegii care l-au pus pe "ignore", dar mie imi place sa-mi tin ura treaza... So, my dear Cesar, keep the good work, the devil is waiting for you with resilience...

Puf puf, cum nu-ți place ceea ce vad, începi sa te vaiti ca, chipurile, te insultă Cesar. Smiorc! :D

Link spre comentariu

De cate ori consider ca este ceva de spus o sa scriu.

Cum zicea cineva... Cei ce incearca sa cunoasca pe Dumnezeu prin stiinta nu vor reusi, caci nu poate fi cunoscut decat prin Duhul Sfant care aduce harul. Dar Duhul Sfant se scarbeste de gandurile rele ale omului si paraseste pe acesta, lasandu-l prada duhurilor rele. Oamenii care sunt stapaniti de duhuri rele nu au liniste si sunt chinuiti de aceste ganduri de rautate, de dusmanie, invidie etc.

Si de aici e simplu, putem sa ne punem un diagnostic sufletesc fiecaruia dintre noi. De aceea, citind unele postari de-ale voastre, vazand cata rautate este in ele, imi dau seama ca Duhul Sfant nu poate via in domniile unora dintre voi si de aceea voi nu cunoasteti pe Domnul. Sufletele voastre sunt ca fumul, pe care demonii il indreapta in ce parte doresc. Sufletele credinciosilor sunt ca niste stanci de care se lovesc valurile, dar raman neclintite.

Altcineva, referindu-se la bunatatea lui Dumnezeu spunea: Am fost iertat, dar vazand cat de bun e Domnul, imi pare rau ca l-am suparat. Bunatatea lui Dumnezeu este fara margini si fara asemanare. Daca aveti alta impresie, ori nu vorbiti despre Dumnezeu cel adevarat, ori aveti impresia gresita despre lucruri, cauze, efecte...

Lasati odata mandria la o parte!

ia zi ! care-i tr'aba cu apocalipsa asta in desfasurare? care e pronosticul tau? 1,x sau 2 ... au numarat aia zilele de la Adam si Eva ("chipurile" 13mii si ceva inaintea erei noastre) ... cifre de alea... 7000 ... 17 000 ... 3333333333333333 ... daca ne mai trezim vi dimineata ar trebui sa se ascuda aia si in gaura de sharpe...

Link spre comentariu

Ce ai spune daca fiul tau ar ajunge in iad din cauza ca nu s-a tarat destul pe genunchi? A fost un om onest, bun si calumea toata viata lui, dar nu s-a dat pe spate pierzand timpul cu mersul la biserica , postitul si crucile. Ba mai mult a ajuns ateu din cauza conflictului intre generatii si opozitia fata de tine. Ca urmare a ajuns in iad. Tu esti in rai. Totul e ok?

A doua dilema morala. Esti in rai si cateva miliarde de oameni ard in iad pentru eternitate. Esti un crestin adevarat cu empatia mai "inalta" decat a oricarui ateu, deci "IUBESTI" CU ADEVARAT OMUL. Sti ca multi dintre ei sunt oameni mai buni ca tine , dar care nu s-au "pocait" la sfarsit sau la un moment dat. Unii au avut nesansa sa se nasca unde nu "trebuia" altii in perioade unde nu trebuia , altii din parinti care nu trebuiau... etc... Totul e ok?

Sunt intru totul de acord cu tine..exact asta am spus si eu,nu era ironie;asa e,nu prea e corect ca niste pacate de-o clipa (ce-i viata noastra comparata cu eternitatea..?) sa fie rasplatite cu chinurile vesnice..

Conteaza insa ce cred eu,sau tu..?

Regulile le face altcineva,daca intelegi ce vreau sa zic;tocmai astea sunt riscurile credintei,niciodata nu esti sigur unde ajungi..iar mersul la biserica,postitul,crucile si restul,mi-e teama ca nu ne rezerva un loc in rai...

Daca pe mine ma atrage credinta,de frica iadului,mai bine ateu..ma gandesc ca un crestin adevarat,alte motivatii are...pur si simplu poate nu-i pasa unde ajunge,ci cum traieste;..e doar o parere...

Link spre comentariu

Daca iarta criminali ce se caiesc...

Astept cu mare interes sa-mi spui de unde esti asa de sigur de treaba asta! Sau si tu...tot din "am auzit, zicea nu stiu cine, etc"?

Tovarasi, cred ca va parasesc, devin deist :moto: Sa fac si un topic de genul ? :laugh: Ca tot e la moda pe zona asta.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic