Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ti-am mai zis... Noi doi suntem mai cadavre decat moastele, chiar daca suntem vii. Noi putim a descompunere deja, pe cand moastele sunt inmiresmate.

Sunt inmiresmate pentru ca sunt date cu Axe body spray sau cu ce le dau popopopii, altfel ar mirosi numai a "primavara". Oricum, tot un focar de infectie si un pericol pentru sanatatea publica raman.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok, am înțeles. Pare rău pt tine :(

Trufia este si ea o boală care se poate vindeca.

induiosator acest sentiment...laugh.gif

concluzia este ca prea multa doctrina strica. lasati bre, credinciosii in pace, nu indrazniti sa ganditialtfel ca ii deranjati! Disappointed.gif

Face-m-as si io, s-aveti datoria sa ma tineti in aur! C-asa zice dumnezo! Pizdos!

daca se plateste bine, ma bag si io! laugh.gif

Link spre comentariu

Si am o intrebare in final... Un calugar care traieste in pustie, nu are nimic al sau, nu se vede cu nimeni si sta doar acolo, bea apa de ploaie, mananca radacini si plange pentru pacatele lumii, se roaga pentru binele omenirii, pentru protejarea de cataclisme si alte nenorociri... Pentru ce o face omul acela? Ce avantaje materiale are sau de alta natura?

Nu bagati pe toti oamenii lui Dumnezeu in aceeasi oala cu eventualii borfasi.

Cam agresiv de felul tau in marketingul unei religii care se bazeaza pe iertare si iubire. Ah scuze, cam toti au dat ignore la partile din carte care zice ca trebuie sa ne iubim, sa ne iertam, sa nu ne judecam respectiv sa nu ne facem chip cioplit, nici alta asemanare sau sa ne inchinam lor.

Crad ca tu ii confunzi pe eventualii oameni lui Dumnezeu cu masa de borfasi.

Link spre comentariu

Nu stiu de ce va mirati, asa cum politicienii isi voteaza in prezent salarii, pensii, indemnizatii, gratuitati de tot felul si drepturi diverse in plus fata de cetatenii obisnuiti, asa si clerul isi rezolva problemele cu modificari ale bibliei - pana prin sec. XVI oricum doar ei stiau sa citeasca si sa vorbeasca latina -, bule si enciclice papale si interventii pe langa monarhi. Cui nu-i convenea, il manca inchizitia sau excomunicarea - asta era mai OK daca nu credeai in tampeniile lor. Auzi, sa-i tii in aur! Ma bucur ca am pus pe "ignore" niste sclavi - poate aveau dreptate grecii, ca democratia nu e chiar pentru oricine. Eu mai degraba i-as tine in plumb, sau in niste cutii de scandura, sau sub forma de Friskies pentru pisicile mele...:crack:

Ramane valabil ce am spus pe undeva inainte, cultele mai trebuie inca separate financiar, educational si ca imagine publica de stat - nu poti pretinde ca ai un regim laic atat vreme cat ai inca simbolurile religioase afisate in locurile cele mai oficiale, ministrii si presedintii jura pe bilblie la investire, soboarele de popi sunt nelipsite la orice ocazie oficiala, ai o lege a educatiei care baga cu sila religia in curricula de invatamant si dai bani de la buget pentru toate religiile "recunoscute" - adica nu mai platim doar pentru BOR sau catolici ca in evul mediu, ci si pentru nu stiu cate oligofrenii de aceeasi speta, ca e democratie, nu? Nici macar n-o sa ma obosesc sa spun ca banii astia ar fi mai utili in alta parte - pur si simplu nu statul nu ar trebui sa plateasca si sa sutina o institutie la fel de profitabila ca si comertul cu droguri.

Link spre comentariu

daca tu crezi ca niste cuvinte tin de foame, te inseli amarnic. pina la "foamea" spirituala e nevoie sa hranesti foamea fizica. nu cred ca-ti mai arde de dumnezeu & co atunci cand esti rupt de foame...

Atentia catre foamea fizica iti diminueaza atentia catre foamea spirituala. Astfel intr-un trup imbuibat, risti sa infometezi pana la moarte sufletul. Ai pus bine problema. Atentie la hrana pentru suflet, caci: Nu numai cu paine si apa se hraneste omul, ci si cu tot cuvantul lui Dumnezeu! :-)

Link spre comentariu

Atentia catre foamea fizica iti diminueaza atentia catre foamea spirituala. Astfel intr-un trup imbuibat, risti sa infometezi pana la moarte sufletul. Ai pus bine problema. Atentie la hrana pentru suflet, caci: Nu numai cu paine si apa se hraneste omul, ci si cu tot cuvantul lui Dumnezeu! :-)

Si eu care credeam ca stiinta si setea de cunoastere in general iti hraneste mintea, nu pupatul de mortaciuni sau inchinatul la lemne. Dar asta e, unii cred ca sunt Napoleon, altii cred ca e un babac barbos in cer care n-are nimic de facut decat sa se uite la ce fac ei in viata de zi cu zi

Link spre comentariu

deci, in continuare e nevoie de niste indicatoare "morale" impuse de altii pt. a duce un trai in limitele normalitatii. chiar e nevoie de vorbaria stufoasa a religiei pentru a-ti forma un set de valori morale pe care le deprinzi si fara ajutorul ei?

daca unii cred ca dumnezeu & co te incalzeste cand ti-e frig, un om normal face focul, sau se imbraca cu haine adecvate.

daca atunci cand ai datorii, n-ai ce pune pe masa, n-ai unde sa stai, etc, tu te duci la biserica si te rogi, in loc sa faci ceva pentru a iesi din impas, inseamna ca ai probleme de percptie a realitatii.

Si eu care credeam ca stiinta si setea de cunoastere in general iti hraneste mintea, nu pupatul de mortaciuni sau inchinatul la lemne. Dar asta e, unii cred ca sunt Napoleon, altii cred ca e un babac barbos in cer care n-are nimic de facut decat sa se uite la ce fac ei in viata de zi cu zi

voieur-ism? unsure.gif

Editat de DKWraith2Anen
Link spre comentariu

Ar trebui intrebati si aia care s-au rugat dar tot a trecut camionu peste ei...

Inca odata poate isi ia unu dintre bau-bauisti inima in dinti si trece peste anxietatea paralizanta a disonantei cognitive...

http://www.youtube.com/watch?v=b_6-iVz1R0o

si daca vreti cu traducere aici:

si vedeti-l si pe ala de pe pagina ailalta... da e normal sa nu iti vina sa il vezi... e normal sa simti in stomac ca ai dreptate si nu ai de ce sa urmaresti ce spune "adversarul". Stiu ce simtiti si e NORMAL. Nu e nici macar semn divin... e doar mintea noastra umana facind erori. Dar trecem peste ele la un moment dat cind incepem sa "credem" in contrariu. Si angoasa dispare.

Editat de zaelu
Link spre comentariu

1. "Sufletul" este un concept fara echivalent in realitate. Punct.

2. Psihicul oricarui om este o manifestare a functionarii creierului, un organ cat se poate de fizic, cu necesitati fiziolologice foarte precise si a carui functionare e afectata de lipsa hranei. "Infometarea trupului" va perturba psihicul pana la manifestari psihotice - ascetii nu "vad" zeitati, ci au halucinatii din cauza hipoglicemiei. De chestia asta s-au prins preotii chiar inainte de epoca crestina - postul era o modalitate de a deveni "high" la unii, cea mai simpla, nu-ti trebuiau nici plante psihoactive, nici orgii babiloniene cu orgasme mutiple. Epifania saracului, ca sa sintetizam...

3. Oamenii care ajungeau sa creada ca foamea e o stare benefica nu se mai revoltau cand le era luata o mare parte din recolta, nici nu mai erau revoltati ca traiau in saracie - a lor urma sa fie imparatia cerurilor, nu-i asa? - si nici nu mai aveau vlaga, la o adica, sa mai puna de o revolta semnificativa cand chiar devenea nasol de tot. Religia care promova ascetismul era chiar mai utila decat cea romana pe care a inlocuit-o - sclavii imperiului erau ingrijiti mai bine de patricieni decat iobagii medievali; atat seniorul cat si serbul erau convinsi ca lumea asa trebuia sa functioneze din ordin divin.

Disonanta cognitiva - un raspuns pentru cei care au votat pe Basescu si PDL-ul...:kick::lol:

Editat de Ancalagon
Link spre comentariu

1. "Sufletul" este un concept fara echivalent in realitate. Punct.

Deci esti un om fara suflet :-)

2. Psihicul oricarui om este o manifestare a functionarii creierului, un organ cat se poate de fizic, cu necesitati fiziolologice foarte precise si a carui functionare e afectata de lipsa hranei. "Infometarea trupului" va perturba psihicul pana la manifestari psihotice - ascetii nu "vad" zeitati, ci au halucinatii din cauza hipoglicemiei. De chestia asta s-au prins preotii chiar inainte de epoca crestina - postul era o modalitate de a deveni "high" la unii, cea mai simpla, nu-ti trebuiau nici plante psihoactive, nici orgii babiloniene cu orgasme mutiple. Epifania saracului, ca sa sintetizam...

Si daca informatia data de halucinatie se adevereste ulterior? Un eveniment, la o anumita data ulterioara sau in urma halucinatiei raman dovezi materiale, cum ar fi un obiect pe care ti-l da...? Hm? Cum e atunci?

3. Oamenii care ajungeau sa creada ca foamea e o stare benefica nu se mai revoltau cand le era luata o mare parte din recolta, nici nu mai erau revoltati ca traiau in saracie - a lor urma sa fie imparatia cerurilor, nu-i asa? - si nici nu mai aveau vlaga, la o adica, sa mai puna de o revolta semnificativa cand chiar devenea nasol de tot. Religia care promova ascetismul era chiar mai utila decat cea romana pe care a inlocuit-o - sclavii imperiului erau ingrijiti mai bine de patricieni decat iobagii medievali; atat seniorul cat si serbul erau convinsi ca lumea asa trebuia sa functioneze din ordin divin.

Nimeni nu zice sa mori de foame, ci sa nu te imbuibi ca porcul, sa te faci de 200 kg si sa indoi mobra sub tine.

Deci, argumentele tale sunt varza, mai lipseste rata...

Link spre comentariu

Si daca informatia data de halucinatie se adevereste ulterior? Un eveniment, la o anumita data ulterioara sau in urma halucinatiei raman dovezi materiale, cum ar fi un obiect pe care ti-l da...? Hm? Cum e atunci?

deja intri in sfera paranormalului... dar, daca poti dovedi asta...

Link spre comentariu

@Ancalagon

Vezi ca si tu poti sa faci niste erori prin generalizari oleaca prea libere :)

""Infometarea trupului" va perturba psihicul"... spune-i "va modifica" si vei avea mai multe optiuni

"... Religia care promova ascetismul ..." vezi sa nu tragi concluzia ca ascetismul e ceva rau pentru ca e folosit de niste popi in sensurile aratate de tine. Ascetismul pina la urma e chestia aia care seamana cu arhicunoscuta fabula chineza cu ala Zen de nu se mai oprea din turnat ceai in ceasca.

Editat de zaelu
Link spre comentariu

Endo :laugh: Ce-i cu semnatura aia? "Roaga-te la Dumnezeu iar El o sa aiba grija de vaca care vrea sa intoarca fara sa se asigure pe linie dubla continua si o sa-i blocheze volanul sa moara de ciuda" :laugh: Ceva de genul, ah? Daca e pusa la misto retrag tot ce am zis :rock:

Editat de maverick08
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic