skullz Postat Iulie 11, 2011 Share Postat Iulie 11, 2011 Am vazut breh dezbaterea asta. Ne-a placut. Imi place de crestinii lor ca nu o dau cu minuni si pupat de oase. Vorbesc de a fi better man through faith ( e posibil,nu neg) etc. Insa observ aceeasi indignare in glasul lor cand ii intrebi despre fundatia care sta la baza asa zisei credinte pe care o au. That's the only reasonable case one could make on behalf of religion Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DKWraith Postat Iulie 11, 2011 Share Postat Iulie 11, 2011 Care-i scoru' la pauza? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iulie 11, 2011 Share Postat Iulie 11, 2011 coane, ai gresit threadu... trebuia sa postezi aci: /index.php?/topic/200908-music-you-wanna-share/page__st__1300 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 chiar... care e diferenta intre intre intelectual si spiritual? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 chiar... care e diferenta intre intre intelectual si spiritual? Pai ca intelectual ar trebui sa deschizi o carte. Cam asta ar fi in linii mari. Pentru ca asa cum suntem invatati de ... alte carti, intelectualul este acea persoana care isi dedica viata studiului critic al realitatii. Spiritual poti fi si tragand o basina, provided the right company, that is. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 Sa dam exemple: om dezvoltat intelectual - Cioran; om dezvoltat spiritual - Obi wan Kenobi. In general, dezvoltarea "spirituala" presupune spalarea creierului cu teorii fara legatura cu realitatea, presupunand "transcendenta" - se poate ajunge acolo fie repetand la infinit niste formule in genul budistilor, prin infometare in cazul practicilor ascetice, sau prin substante psihedelice in cazul samanismului. Fac alergie de cate ori aud tampenii de genul asta; daca nu esti "in a galaxy far, far away", de preferinta a lui Lucas si nu-ti colcaie midiclorianele prin tine, n-ai nici o sansa reala. Problema e ca unii n-au sanse nici la dezvoltarea intelectuala si atunci incearca sa se organizeze "spiritual" si sa pretinda ca realitatea e vax, doar ce e "dincolo" e giugiuc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 (editat) Sa dam exemple: om dezvoltat intelectual - Cioran; om dezvoltat spiritual - Obi wan Kenobi. In general, dezvoltarea "spirituala" presupune spalarea creierului cu teorii fara legatura cu realitatea, presupunand "transcendenta" - se poate ajunge acolo fie repetand la infinit niste formule in genul budistilor, prin infometare in cazul practicilor ascetice, sau prin substante psihedelice in cazul samanismului. Fac alergie de cate ori aud tampenii de genul asta; daca nu esti "in a galaxy far, far away", de preferinta a lui Lucas si nu-ti colcaie midiclorianele prin tine, n-ai nici o sansa reala. Problema e ca unii n-au sanse nici la dezvoltarea intelectuala si atunci incearca sa se organizeze "spiritual" si sa pretinda ca realitatea e vax, doar ce e "dincolo" e giugiuc. Cred ca tu vezi cam alb/negru ... Spiritualitatea nu poate fi negata, dar nici inclusa total in exemplul tau. Nu cred ca poti sa te dezici de latura ta spirituala, nu esti un robot ... Faptul ca o controlezi logic, e cu totul altceva. Faptul ca in majoritatea definitiilor, spiritualitatea e strans legata cu religia, e gresit dupa parerea mea. Spiritualitatea ti-a trasat personalitatea inca de la nastere ... cu primele ganduri, fantezii si emotii. Pana la urma, spiritualitatea si intelectualitatea sunt complementare, nu stiu de unde scoti tu ca sunt contradictorii ... Editat Iulie 12, 2011 de nervOptik Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 chiar... care e diferenta intre intre intelectual si spiritual? Nu stiu la altii cum e, dar la mine merge cam asa: Cand citesc, sunt intelectual. Cand beau, sunt spiritual. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 (editat) Nu stiu la altii cum e, dar la mine merge cam asa: Cand citesc, sunt intelectual. Cand beau, sunt spiritual. Ca sa citesti, nu trebuie sa fii inteligent. Inteligent esti atunci cand dai sens, cand interpretezi, cand vizualizezi ... ceea ce ai citit. Interpretarea a ceea ce ai citit este data de ceea ce ai baut ) Deci inteligenta provine (se bazeaza) din spiritualitate => sunt complementare ) Daca toti am citi aceeasi carte fara sa avem latura spirituala ... ar fi ceva de genul: #include <iostream>using namespace std; int main () { char question[] = "Please, enter your first name: "; char greeting[] = "Hello, "; char yourname [80]; cout << question; cin >> yourname; cout << greeting << yourname << "!"; return 0; } iar rezultatul acelasi la toti ... no questions/ no greed for answers ... Editat Iulie 12, 2011 de nervOptik Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 Daca toti am citi aceeasi carte fara sa avem latura spirituala ... ar fi ceva de genul: OT:Fuck namespaces. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 pai nervule... io intrebam care e diferenta tocmai pentru ca mie mi se pare termenul "spiritual" a fi un cuvint paravan nedefinit sau nedefinibil in care sint bagate la gramada tot soiu de bazaconii. personal... zic ca nu exista spiritual. Chiar daca folosesc si eu termenul... il folosesc tot asa... generic. Consider ca intelectual e ceva ce tine de procesarea rationala a informatiilor iar "latura" cealalta apare atunci cind in ecuatie apare si partea emotionala... nu emotiva atentie . Stiti cum se zice... poti avea "orgasm" si contemplind o masinarie... fie ea o mobra sau o fiinta... gen animal... Odata ce intervin emotiile este foarte usor sa pervertesti mintea si sa o iei pe aratura cu mnezoi etc... de aia acea portiune rationala vrea sa fie "curatata" continuu de influente emotionale pentru a avea un rezultat cit mai departe de indoiala si ambiguitati. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 pai nervule... io intrebam care e diferenta tocmai pentru ca mie mi se pare termenul "spiritual" a fi un cuvint paravan nedefinit sau nedefinibil in care sint bagate la gramada tot soiu de bazaconii. personal... zic ca nu exista spiritual. Chiar daca folosesc si eu termenul... il folosesc tot asa... generic. Consider ca intelectual e ceva ce tine de procesarea rationala a informatiilor iar "latura" cealalta apare atunci cind in ecuatie apare si partea emotionala... nu emotiva atentie . Stiti cum se zice... poti avea "orgasm" si contemplind o masinarie... fie ea o mobra sau o fiinta... gen animal... Odata ce intervin emotiile este foarte usor sa pervertesti mintea si sa o iei pe aratura cu mnezoi etc... de aia acea portiune rationala vrea sa fie "curatata" continuu de influente emotionale pentru a avea un rezultat cit mai departe de indoiala si ambiguitati. Tu stii ce faci acum? Imi bagi intrebarea aia ... "ce a fost primul? Oul sau gaina?" E ok, inteleg ce spui, dar eu cred ca inteligenta nu poate fi dezvoltata fara fantezie, fara imaginatie. Stiu, scaland foarte mult, sunt doar niste descarcari electrice in creier, dar ... cum ziceam n-are legatura cu religia, asa cum apare in multe definitii. Practic, pentru mine definitia de "spiritualitate" e foarte gresita. Evident nu pot da eu o definitie, atata timp cat n-au dat mintile luminate atata timp, dar spiritualitatea e o rotitza in angrnajul numit "inteligenta" Si cand o sa ai tu orgasm contempland o masinarie ... o sa-ti spun ca esti fooooarrteee defect ... in plua mea ) Mie mi se pare mai degrba o frustrare faptul ca refuzati spiritualitatea (chiar daca nu poate fi definita corespunzator). Ea exista, let's face it! Da, se poate controla logic ... asa cum zici si tu, curatata de indoiala si ambiguitati, ... dar culmea ironiei ... ete ca noi ne indoim de existenta unui mit ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skullz Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 (editat) Va contraziceti asupra unui cuvant care are o definitie foarte clara in limba romana: SPIRITUALITĂTE s. f. Calitatea, caracterul a ceea ce este spiritual. ♦ (p. spec.) Ceea ce caracterizează o colectivitate umană din punctul de vedere al vieții sale spirituale, al specificului culturii sale. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. spiritualitĂŠ. SPIRITUĂL1, -Ă, spirituali, -e, adj. 1. Care aparține spiritului (I 1), privitor la spirit; ideal, imaterial; sufletesc; intelectual; p. ext. cultural. 2. Inteligent, deștept, ager; dotat cu umor. ♦ Care oglindește, exprimă, denotă inteligență, istețime, umor. 3. Care aparține religiei sau bisericii; bisericesc, religios; duhovnicesc. ♦ (Substantivat, m.) Duhovnic. [Pr.: -tu-al] – Din fr. spirituel. De fapt, aveti amandoi dreptate Editat Iulie 12, 2011 de skullz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 LOL Nici n-am citit asta din dex ... mi-era frica ca mananca rahat numai despre religie ) oricum e o diferenta foarte mare intre o gluma spirituala si o viata spirituala Deci definitia este, la fel de bashita ... cum am suspectat de la bun inceput. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 (editat) @ nervu pai coane... iata ca taman cind ai incercat sa descrii chestiile care nu se incadreaza in "intelectual" ai explicat mult mai bine decit cuvintul ala "basinos"... spiritual. stii cum e cu spiritual? Ii dai la buca la o maicutza a lu isus... si la final ea te intreaba... cum ai defini experienta? mai degraba intelectuala sau mai degraba spirituala? si tu zici: ....mai degraba spirituala... iar ea o sa iti zica... Ahaaa... deci il primesti pe isus in inima ta si te caiesti pentru pacatele tale si o sa faci 15 cruci etc etc... Spiritual e un cal troian... tu vrei sa spui doar putin... dar termenul e atit de vag si labartat... ca odata ce ai scuipat vorba uitindu-te la un Z1000... jap... vine popa si iti zice ca deci crezi in mnezo. de aceea "fantezie" "imaginatie", "emotie" si alti termeni mai specifici sint mult mai buni, mai descriptivi si mai putin ambigui decit: Mie mi se pare mai degrba o frustrare faptul ca refuzati spiritualitatea (chiar daca nu poate fi definita corespunzator). Ea exista, let's face it! -o fraza vaga care poate insemna orice. chiar devine ilara daca inlocuiesti "spiritualitatea" cu "mnezo" @Skullz Se vede si in dex... spiritual inseamna vax... o gramada de invirteli in jurul cozii. Va sa zica. Scrieti chestii specifice cind vreti sa spuneti spiritual si e mai bine. spiritual e buhuhuu. Editat Iulie 12, 2011 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 (editat) gata ma tac ... dar trebuie sa-ti atrag atentia ca pentru tine "spiritual" chiar e un cuvant terifiant ... judecand exemplele pe care le-ai dat. mnezo/isus ... plm ... Am mai vorbit noi despre generalizarea aia ... cu cat ai mai putine categorii dar in care incluzi multe, cu atat mai varza e totul. Daca te apuci sa arunci cuvinte, care au lacune in definitie, la cosul de gunoi ... o sa dea pe afara ... sau cand o sa fie nevoie de ele, o sa cauti prin gunoi ... Eu m-am referit la spiritualitate ca imaginatie, fantezie, si nu credinta in dumnezo sau alte bashini ... Ca eu daca imi imaginez ca o phoot pe o maicutza nu inseamna ca mi-l imaginez pe mnezo sau ca cred in el ... ok ? iar senzatia data de orgasm nu este data de intelect sau de spiritualitate ... e data de endo(rfine) sau ce plm sunt substantele alea din creier ) Sau daca imi imaginez ca ma dau pe un z1000 ... nu inseamna ca e si cea mai buna motocicleta. nu inseamna nimic pentru nimeni ... decat pentru mine. Editat Iulie 12, 2011 de nervOptik Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JohnDoe Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 ...and this is how metaphysics is born! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 pai tocmai... ca spiritual generalizeaza si "instiga" la generalizare. De aia e bine sa fie folosit cu grija (adica nu de fata cu popi) si mai ales in combinatie cu ceva care sa il duca mai aproape de obiectul in discutie. cind ai nevoie de termenul "spiritual"? Cind nu gasesti un termen mai clar... mai specific pentru "portiunea care te intereseaza. din start termenul seamana cu un place holder interpretabil... da... spiritual pentru mine e "terifiant"... e terifiant ca da voie la niste deraieri si calcari in picioare a principiilor logice 1 si 4 de ia foc cartea de logica stind in raft . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 Bai Shobolane, tu esti prea destept pt prostimea de aici, crezi ca ei inteleg ceva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SRJN Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 Eu m-am referit la spiritualitate ca imaginatie, fantezie, si nu credinta in dumnezo sau alte bashini ... Atunci de ce nu zici la imaginatie imaginatie si la fantezie fantezi si le inlocuiesti cu acest cuvant "spirit"? Nu zic de tine in mod special. Controversa este dumnezeu.In conceptia religiei oamenii au suflet/spirit.Daca oamenii nu au spirit atunci la ce mai e bun dumnezeu? Daca oamenii nu au spirit cred ca as putea afirma ca dumnezeu nu exista. Dumnezeu e mare bla bla bla e greu chipurile de demonstrat ca exista sau nu . Mai bine imi demonstreaza credinciosii ca avem suflet. Sau mai e expresia: esti om fara suflet. Cum vine asta? Pai teoretic n-as putea sa traiesc fara suflet,nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 Chiar, ia dati definitia sufletului, endo, unde rahan esti? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 sufletul e ca un fum .... Asa cum toate componentele electronice functioneaza cu fum ... Cand din televizor, masina de spalat, mixer, iese fumul ce salasluia in ele ... zicem ca "s-a ars" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 Chiar, ia dati definitia sufletului, endo, unde rahan esti? Sufletu' are 20 grame. Exact! Sau ceva de genu'. Cica nu variaza de la persoana la om. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan192 Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 (editat) Daca presupunem ca 1: fiecare suflet care intra in rai ramane acolo 2: fiecare suflet care intra in rai are masa si volum propriu, pe care un user anterior a estimat-o la ~20g (sistem metric) 3: restul de entitati si "decor" din rai nu detin masa sau volum 4: totalul de oameni nascuti de la Geneza pana in 2002 AD e de vreo 106 mld. 5: totalul de oameni in viata in 2002 era de vreo 6 mld 6: aproximativ 10% din ei au fost crestini si doar ei ajung in rai 7: aproximativ 50% din aia au fost suficient de crestini sa ajunga in rai Avem un calcul, repet, aproximativ in felul urmator (((106,456,367,669-6,215,000,000)*0.1)*0.5*0.02=100241367.7kg Adica 1*10^8kg. Prin comparatie, masa Lunii e de aproape 7.3*10^22kg. O alta ipoteza interesanta este ca Iadul e exoterm. Editat Iulie 12, 2011 de bogdan192 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Iulie 12, 2011 Share Postat Iulie 12, 2011 (editat) Nu mai exoterm decat raiul...conform ideatiei de mai sus, daca faci un raport densitate/eliminare caldura intr-un spatiu dat, ca nici raiul ala nu o fi infinit, Raiul e mai fierbinte ca Iadul. Cine mai vrea in Rai, la o temperatura de 600 grade Celsius? Editat Iulie 12, 2011 de Louis Cyphre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate