Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator PopaCosmin

@aquilla

Nu am spus la modul general ci m-am referit la cazul dat. Normal ca poate sa fie si cool insa de cele mai multe ori nu e. Contrar credintei populare, lumea nu doreste adevarul, dupa cum vezi nici chiar cei care "o ard scientifically".

Gravitatia e un fapt.

Evolutia e doar o teorie larg acceptata (chiar si de mine) despre cum am ajuns unde suntem azi. Problema evolutiei e "mecanismul" prin care am ajuns aici: selectia naturala sau I.D. (cel putin pentru mine astea sunt intrebarile)

Daca accepti o teorie cu ipoteze care pot fi si "false" ca fiind Adevarul.

Inseamna ca nu e o problema daca iti voi cumpara mobra cu bani contrafacuti - doar e irelevant faptul ca sunt falsi, conteaza doar ca arata bine. :wink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Shobolane, mie mi-e jena si sa comentez stilistic asa un mit manelistic ca pacatul primordial. Fratii Grimm nu s-ar vinde nici la punga cu Shogun daca ar fi scris atat de prost. Oare de ce nu se trezesc pdata baietii astia care tot dau buzna pe topic - este una din cartile cele mai prost scrise EVER. Puneti-l pe Gigi Becali sa scrie povesti si o sa obtineti ceva comparabil. V-ar place sa va ghidati viata dupa o carte scrisa de Becali? Daca da, viitorul omenirii ramane sumbru in continuare...

Link spre comentariu

@Popa

Faptul ca dupa ce ti se dau argumente, dupa ce lumea e plina de cercetari stiintifice si explicatii cum noi pe aci nu putem da macar ca numar, dupa ce cam toata societatea moderna "respira" evolutionism tu insisti sa spui ca e doar o opinie... eronata, sa o arzi ca "opinia" ta vorbeste irational despre irational (noi astia infideii consideram ca teoriile irationale nu se incadreaza la "artistic" pentru ca arta nu incearca sa descrie universul pentru a putea fi folosit) ceea ce e in mod evident ori gresit, ori prostie crasa,apoi continui sa postezi filmulete cretine cu tot soiul de inepti incapabili sa isi prezinte ideile altfel decit... irational si iti presori retragerile rusinoase din fata argumentelor pe care nici macar nu reusesti sa le rumegi cu tot soiul de giumbuslucuri grafice amuzante pentru cei din congregatia ta...

Toate astea ma fac sa conchid ca in polemica asta esti inferior dar esti incapabil sa observi asta daramite sa accepti si apoi sa corectezi. Din cauza asta te-am bagat in ignore (sa nu imi mai poluezi cititu threadului cu posturile tale labartate in care citezi 2-3 cuvintzele si le comentezi ca la clasa 6a, folosesc Opera Browser si cind uneori apas pe "view anyway" la postul tau imediat ce realizez ca esti in aceasi galeata dintr-un gest scurt de mouse dau refresh si dispari acolo unde ti-e locul pe threadul asta... in oblivion).

...

Deci morala nu ne-a dat-o dumnezeu ci noi am luat-o in ciuda dorintei lui. si pentru asta am fost condamnati la moarte. sa nu mai aud pe nici un fariseu bigot ca isi mai permita sa minta ca morala e data de dumnezo si adusa de biserica. Descoperiea moralei e pacatul primordial!

Misto "comentare a "sfintei abureli". Iar concluzia e chiar: "in your face!" pentru aia de latra aci cu morala luata in genunchi de la mnezoul iubitor si de treaba.

Poate apare si Rogerica sa povesteasca despre Moise si lungile si desele lui drumuri de unde lua 14 mii de seturi de legi diferite intre ele, plus regulile de cite pietre trebuiau sa care popii lor, etc. Ca simbata pe la unu noaptea eu am pierdut din detalii ca eram oleaca ostenit su trebuia sau fiu si atent la sosea :drink: .

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

@zaelu

"Faptul ca dupa ce ti se dau argumente, dupa ce lumea e plina de cercetari stiintifice si explicatii"

Iar tu faci confuzie intre Adevar si ipoteze.

"dupa ce cam toata societatea moderna "respira" evolutionism tu insisti sa spui ca e doar o opinie"

Repet ceea ce am mai spus, pana la Darwin oamenii de stiinta "respirau" creationismul ceea ce nu era nici rau dar nici bine. Acum respira "evolutionism", diferenta e ca acum fac gargara cu apa de gura, insa damful e acelasi...

"apoi continui sa postezi filmulete cretine cu tot soiul de inepti incapabili sa isi prezinte ideile altfel decit... irational"

Inteleg ca e naspa cand cineva isi bate joc de credinta ta, insa din cate am inteles la asta se rezuma topicul "bataie de joc asupra credintelor".

Daca vroiai discutii "rationale" nu aduceai in vorba religia si bataia de joc la adresa ei (e un drum cu doua sensuri).

"Toate astea ma fac sa conchid ca in polemica asta esti inferior"

Momentan nu ma intereseaza sa-ti fiu superior intr-o polemica virtuala cu atat mai mult cand are legatura cu o credinta lipsita de integritate.

In momentul in care iti bazezi credinta pe ratiune blamand iratiunea, iar in acelasi timp raspunsurile tale sunt: "pentru mine e un fapt ca universul a fost creat din big-bang care la randul lui a fost creat din nimic" ori "eu stiu ca evolutia e un fapt prin mecanismul selectiei naturale" ... nu faci decat sa ajungi intr-o pozitie fățarnică (blamezi iratiunea insa te bazezi pe ea cand vine vorba sa-ti raspunzi la intrebarile "grele")

"Din cauza asta te-am bagat in ignore"

Ti-am spus de mai multe ori, lasa-ma acolo ;)

@DKWraith2Anen

"Pina la urma, fiecare crede in ce-i convine lui mai mult, sau ii ofera cele mai bune scuze."

Asta e smecheria, "ateul de rit nou" afirma ca el nu crede, el se bazeaza doar pe ratiune si dovezi stiintifice. Insa in realitate are si el credintele lui pe care le considera "fapte" - de aici si umorul situatiei.

LE.

O stire si un titlu pus unei stiri de catre un ateist. :disappointed:

Editat de PopaCosmin
Link spre comentariu

Ma si totusi Satana exista, n-am stat sa urmaresc tot topicul, dar n-am vazut discutii despre el. Exista "raul" ?? Unii zic ca exista un Dumnezeu, un/o ceva care a creat ceva, altii zica ca nu este nici o intervenite magica a divinitatii in lumea noastra, DAR ceva rau este? Satana, Diavolul, Aghiuta si alte denumiri exista? Exista un motiv pentru toate rautatile de pe lumea asta? Eu personal am incetat sa cred in Cel viclean de mic, mi se parea stupid si ajunsesem la concluzia ca "Raul" este in noi si in nici un caz intr-o grota cu flacari si smoala cum ne invatau la scoala :crack:

Link spre comentariu

Shobolane, mie mi-e jena si sa comentez stilistic asa un mit manelistic ca pacatul primordial. Fratii Grimm nu s-ar vinde nici la punga cu Shogun daca ar fi scris atat de prost. Oare de ce nu se trezesc pdata baietii astia care tot dau buzna pe topic - este una din cartile cele mai prost scrise EVER. Puneti-l pe Gigi Becali sa scrie povesti si o sa obtineti ceva comparabil. V-ar place sa va ghidati viata dupa o carte scrisa de Becali? Daca da, viitorul omenirii ramane sumbru in continuare...

Cantarea Cantarilor e cea mai frumoasa poezie de dragoste antica. La cat de senzuala e cel mai probabil a fost scrisa de persani si nu de evrei.

Cartea lui Iov este de asemenea fabuloasa. Nici nu stiu cum de consiliul de la Niceea a admis-o.. Povestea unui pariu intre D-zeu si Diavol cand D-zeu se dovedeste mai rau ca Diavolul.

Ecleziastul este asolut fantastic scris si nici o carte a Bibliei nu trateaza desertaciunea , lipsa de scop a vietii si intrarea in negura nefiintei ca ea. E mai degraba manifest ateu decat orice altceva.

Si mai sunt mii de pasaje superbe. Dar pentru asta trebuie sa citesti Biblia si sa ai un dram de simt estetic care nu se cultiva in emisiunile cu dinozauri de pe Discovery. Rezervati-va la criticile cinice apropos de adevarurile Bibliei si lasati critica literara unora care au o treaba cu arta.

Editat de Ender28
Link spre comentariu

Rezervati-va la criticile cinice apropos de adevarurile Bibliei si lasati critica literara unora care au o treaba cu arta.

poate ca o sa dorim sa iti ignoram "hotarirea"... poate nu te-ai prins dar nu ai autoritate aici sa ne zici tu ce si cum sa comentam. iar apoi nu dau doi bani pe unu care imi prezinta o diploma de critic literar ca sa imi zica ca el are voie sa critice biblia eu nu. daca tu ai asa ceva... pastreaz-o.

La partea cu ecleziastu sint de acord cu tine dar, nu mai da directive pe aci.

Link spre comentariu

Cine nu-i ortodox nu-i roman.

Afara cu ateii si neoprotestantii din Romania.

Cine nu-i ortodox nu ajunge in rai.

Ateii si neoprotestantii vor infunda iadul.

ROMANIA TARA ORTODOXA.

Citiți mai mult: Ora de religie în Âşcoli. Umilit în fața colegilor pentru că e ateu - Religie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ora-de-religie-in-scoli-umilit-in-fata-colegilor-pentru-ca-e-ateu-946101.html#ixzz1YOXj1awR

EVZ.ro

:D

Link spre comentariu

Tare articolul, tin minte de la stiri, acum mai multi ani, de scandalul cu pasajul din manualul de religie in care e precizat ca daca faci un pacat, ca urmare te calca masina. Religia ca religie, o fi ea cum o fi, dar popii si profesorii de religie sunt sub orice critica. Tin minte de prin cl a III-a cand ne invata la relgie cum si ce inseamna sa iti faci cruce cu cele 3 degete impreunate. Semnificatia era ca fiecare deget reprezinta pe Dumnezeu, Sfantul Duh si Iisus, iar tu in momentul in care iti faci cruce, trebuie sa tii degetele foarte stranse ca nu cumva sa intre printre ele Satana.

Am avut ceva contact cu mai multi popi si biserci, cand am facut practica de pictura bisericeasca vreo 2 ani. Nu era nimic care sa aiba legatura cu religia si ce spun ea. Popii sunt cele mai mari hiene de oameni, sa faci afaceri cu popii e ca si cum ai face afaceri cu lumea interlopa, sunt la fel si nu orice poate sau e in stare sa lucreze cu ei. Daca esti moale si prostovan din fire se caca in capul tau fara nici cea mai mica remuscare. E mult de povestit, dar oricum se stiu lucrurile astea.

Link spre comentariu

________________$§

_______________#§#§__8§§

_____________#$§__8§_§#§§

_____________§§§___§§8__§§

____________8#_§$___§§___§§

____________$#__§$___§§___§§

__________#§§___#§#___§§___§§

__________§§§8___8§#___§§___§§

__________§_§§____$§____§§___§§

_________8§__§$____§§____#§___§$

_________§§__§§_____§§____#§__8§

________$§_§__§§_____§§____8§__§§

________§#_§___§§_____§§____§#__§__#8

_______#§__§$___§8____#§$____§__8§$#§$

_______$§__8§___8§_____§§_____§__§§_#8

_______§8___§____§§_____§8____$§__§§§#

_______§__#§§_____§$____§§_____§8_#§§

_______§____§_____8§_____§______§__8§§

______8§____§#_____§_____$§_____##__8§#

______§$___8§$_____#$________________§§

______§8___§§§______________#_____#__§$

______§§___8_§______________§_____§__§#

______#§_____§_______#$_____§____8§__§

_______§#____§________§____#§____§§__§

_______§§____§#______8$____§§___#§__$§

________§____§#____________§8___8§__§$

________§____§8____________§8___§§__§#

________§#___§§____________8$___§$__§

________§8___§§_____________$___§#_#§

________8$___8§_________________§__$§

________#§____§_________________$__§8

_________§____§#________________$__§#

_________§____§§________________8__§

_________§#___#§________________#__§

_________§$____§#__________________§

_________8§____§§__________________§

__________§____§§__________________§

__________§#___$§§_________________$$

__________$§____§§____________#§§§§§§

___________§____8§§_________#§§§#__#§§8

________$§§§§___#§§§_______8§§_______$§§

______#§§#__§#___#§§$_____$§#__________§§#

_____§§______§___88§§8___#§#___________§§§

____$§______#§§___$§§§§__§8__________$§$

____§_____#§§§§8__#_§§§§§§__8_______§§

___8§____8§§$______§§8§§§__§_______§8

___§$____§§§§______#_§§§§__§______§8

___§____$§§§§8_______8_§#_§______§§

___§____$§§§§§8_______#§__§_____$§

___§#____§§§§§§$______§§_8$_____§8

___§#____§§§§§§§§$8___§8_§_____#§

___§#____#§§B§§§§§§§§§§__§_____§§

__$§______§§2§§§§§§§§§§__§_____§§

__§§______8§B§§§§§§§§§$_88_____§8

__§§_______§O§§§§§§§§§#_§#____8§

__§§_______§X§§§§§§§§§__§_____$§

_#§$_______§§§§§§§§§§$__§_____§§

_8§________§E§§§§§§§§__#§_____§

_$§________§U§§§§§§§§__§$____8§

_#§________§§§§8§#$§___§_____§§

_#§_______#§§§$8§_§$__§$_____§#

__§#_______§§§_§§_§__8§_____§§

__§$_______§§_#§#____§8_____§#

__§§________§$§§§§__§§_____§§

___§$___88______#§__§8_____§8

___#§8___$§#_____$_$§_____§§

____8§$____$§§$§§§_§§_____§§

_____#§§8_____#§§§#§$____8§

_______8§§§§§§§§$$§§#____§§

__________88##____#§_____§§

___________________§_____§§

____________________§____§§

____________________#§___#§

_____________________#§$__§

_______________________§§#§$

__________________________#8

Rugati-va neincetat. Multumiti-I lui Dumnezeu pentru toate lucrurile

Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

Cred ca si-a bagat ala "rosu" coada in el de site de nu mai merge linkul :laugh: oricum am citit stirea de dimineata.

Stereotipuri media, nimic special.

Multumiti-I lui Dumnezeu pentru toate lucrurile

Cel putin o data pe zi :grinbandit:

Link spre comentariu

@nervOptik

Se vede ca ti-ai pregatit temele, vrei sa ajungi premiantul clasei? :grinbandit:

Te-am intrebat scurt asa ... pentru ca m-am plictisit de leapsha asta care o jucati voi aici. "na-ti-o tie da-mi-o mie ... "

Tu o arzi dubios, ai impresia ca ai replica la orice, dar e pe langa ... astia se avanta pe aici si dau din aripi, nimic interesant.

Nu stiu de ce de fiecare data cand exista o confruntare dinasta, scade inteligenta de ambele tabere. E ca o cadere de tensiune.

Oricum, stai linistit, ca o sa ajungi si tu istorie, la fel ca endo, ca good kat, ca cesar ... etc ...

Editat de nervOptik
Link spre comentariu

Vizitator PopaCosmin

Tu o arzi dubios, ai impresia ca ai replica la orice, dar e pe langa ...

Ar fi fost mai dubios sa NU fie pe langa, doar vorbim de doua "credinte" diferite. :laugh:

4edeab712b0a345cb02671e7f8f6d255.png

Editat de PopaCosmin
Link spre comentariu

Shobolane nimeni n-a sintetizat carentele poeziei precrestine cu atata acuratete si patos precum tine. De la Gilgames , la Iliada sau Odiseea , de la Eneida la Ramaiana cat de vinovati se fac sarmanii poeti neinzestrati cu scrutatura ta in absolut si-n adevar. Au ridicat in slavi sumedenii de zei ucigasi ale caror povestiri sunt o insulta pentru intelectul nobil si pentru urechea lirica moderna.

Eu zic ca treuie sa facem o epurare docta a literaturii antice. Afara cu panarama de Krisna din Mahabharata de exemplu sau cu incestuoasa Afrodita. Iar daca ne punem pe treaba sa mai scoatem cateva din cercurile lui Dante :)

Editat de Ender28
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic