Razvan-Ionut Postat Septembrie 13, 2021 Share Postat Septembrie 13, 2021 Salutare. Am fost spre dimineata la un service tuning moto,autorizat RAR,cu scopul de a imi face o evacuare Coffman mai silentioasa. Am stat vreo 20 minute de vorba cu mecanicul (principal?) de acolo,care mi-a oferit 3 variante: -O varianta in care pune doar dbkiller,dar mi-a spus ca motorul va pierde multa performanta fiindca toba Coffman e scurta (foarte scurta) -O alta varianta in care pe langa dbkiller mai pune si altceva pentru a salva cat de cat performanta motorului -O varianta in care umbla el la toba originala pe dinauntru pentru a o face sa se auda "decent" si care ofera o performanta cat mai buna Nu ma pricep absolut deloc la asta,si nici nu m-am gandit vreodata la chestiile astea. Motorul este exact cum a fost cumparat,cu o evacuare fara dbkiller,insa e balamuc rau si vreau neaparat sa rezolv. Este vorba de un ninja 300 2017 ABS. Ce varianta ati alege? Ce alte variante mai sunt? Sunt complet in ceata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bursyllac Postat Septembrie 13, 2021 Share Postat Septembrie 13, 2021 Salut. Niciuna din variantele prezentate nu este legala. Daca sistemul de evacuare nu este omologat si nemodificat pentru modelul tau de motocicleta, atunci esti cu risc de a ramane fara certificatul de inmatriculare. Varianta cu dbkiller doar iti creste sansele de a nu fi oprit, insa in momentul unei eventuale verificari, lipsa omologarii duce la amenda / retinere certificat de inmatriculare. Ce am scris mai sus duce la urmatoarea recomandare: orice alegi sa faci, pastreaza-ti toba originala in starea ei originala, astfel incat in cazul in care totusi ramai fara certificat, sa ai ce monta astfel incat sa iti poti recupera certificatul fara a fi nevoie sa iti cumperi alt sistem de evacuare. Daca bugetul nu conteaza in povestea asta si vrei sa fii linisitit, cumpara si monteaza o evacuare aftermarket omologata pentru modelul tau de motocicleta. Daca nu exista buget pentru asa ceva si vrei sa fii linistit, monteaza toba originala si las-o asa. Daca ai apetit de risc, nu mai conteaza ce faci! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Razvan-Ionut Postat Septembrie 13, 2021 Autor Share Postat Septembrie 13, 2021 Acum 5 minute, bursyllac a spus: Salut. Niciuna din variantele prezentate nu este legala. Daca sistemul de evacuare nu este omologat si nemodificat pentru modelul tau de motocicleta, atunci esti cu risc de a ramane fara certificatul de inmatriculare. Varianta cu dbkiller doar iti creste sansele de a nu fi oprit, insa in momentul unei eventuale verificari, lipsa omologarii duce la amenda / retinere certificat de inmatriculare. Ce am scris mai sus duce la urmatoarea recomandare: orice alegi sa faci, pastreaza-ti toba originala in starea ei originala, astfel incat in cazul in care totusi ramai fara certificat, sa ai ce monta astfel incat sa iti poti recupera certificatul fara a fi nevoie sa iti cumperi alt sistem de evacuare. Daca bugetul nu conteaza in povestea asta si vrei sa fii linisitit, cumpara si monteaza o evacuare aftermarket omologata pentru modelul tau de motocicleta. Daca nu exista buget pentru asa ceva si vrei sa fii linistit, monteaza toba originala si las-o asa. Daca ai apetit de risc, nu mai conteaza ce faci! Salut. Multumesc pentru raspuns . Nu stiu daca am inteles eu exact partea cu toba originala,daca o va modifica sau doar se va auzi mai decent,eram cu gandul la alta propozitie pe care a zis o atunci :)). Multumesc pentru sfat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sergiu_Q Postat Septembrie 13, 2021 Share Postat Septembrie 13, 2021 de curiozitate m-am uitat si eu pe site-ul Coffman sa vad cam ce evacuari fac. sincer nu am vazut nici macar una care sa arate a toba si nu a jumatate de teva goala vopsita frumos! ce silencer sa faci la o teava de 30cm ?!? Gizzzs Craist' ... http://store.coffmansexhaust.com/catalog/product/825aa69de7514589b169e33cb8f464f0 asa ca idee. cauta o toba originala pe net si lasa porcariile Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Razvan-Ionut Postat Septembrie 13, 2021 Autor Share Postat Septembrie 13, 2021 Acum 57 minute, Sergiu_Q a spus: de curiozitate m-am uitat si eu pe site-ul Coffman sa vad cam ce evacuari fac. sincer nu am vazut nici macar una care sa arate a toba si nu a jumatate de teva goala vopsita frumos! ce silencer sa faci la o teava de 30cm ?!? Gizzzs Craist' ... http://store.coffmansexhaust.com/catalog/product/825aa69de7514589b169e33cb8f464f0 asa ca idee. cauta o toba originala pe net si lasa porcariile Nu am pus eu toba . Asa am cumparat motorul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Septembrie 13, 2021 Share Postat Septembrie 13, 2021 Trece-o la țepe... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Septembrie 13, 2021 Share Postat Septembrie 13, 2021 Și proba video cu sunet dolby? (ăla nu știe cum să bea apă și tu vii cu inginerii d-astea? ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Septembrie 13, 2021 Share Postat Septembrie 13, 2021 (editat) Daca banii iti permit pune pe mobra evacuarea originala, indiferent cum suna. N-o sa ai probleme la ITP N-o sa aiprobleme daca te opreste RAR in trafic N-o sa ai probleme cu vcinii N-o sa ai frigiderul plin de carne de la pietoni si altii din trafic. Mobra o sa traga si o sa mearga asa cum a gandit-o japonezu'. Singurul dezavantaj este ca nu te aud soferii. Eu as pune evacuare OEM pe a mea maine, daca n-ar costa cam cat valoreaza mobra, cam 850 de euro. PS Valeu ce mizerii Coffmanurile alea! Editat Septembrie 13, 2021 de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Razvan-Ionut Postat Septembrie 13, 2021 Autor Share Postat Septembrie 13, 2021 Acum 4 ore, Speedy.K a spus: Daca banii iti permit pune pe mobra evacuarea originala, indiferent cum suna. N-o sa ai probleme la ITP N-o sa aiprobleme daca te opreste RAR in trafic N-o sa ai probleme cu vcinii N-o sa ai frigiderul plin de carne de la pietoni si altii din trafic. Mobra o sa traga si o sa mearga asa cum a gandit-o japonezu'. Singurul dezavantaj este ca nu te aud soferii. Eu as pune evacuare OEM pe a mea maine, daca n-ar costa cam cat valoreaza mobra, cam 850 de euro. PS Valeu ce mizerii Coffmanurile alea! Multumesc pentru raspuns! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat Septembrie 14, 2021 Share Postat Septembrie 14, 2021 Salut, ori cauti toba originala , ori iei una aftermarket. Ce vrei sa faci tu acolo e carpeala, si nici o varianta nu te scapa de RAR, daca te opreste. Nu mai zic de zgomoteca :)) De exemplu: https://www.louis.eu/artikel/mivv-storm-gp-exhausts-stainless-steel-fuer-kawasaki-ninja-300-r/60409001?list=7a0b0fd58863a8687b9def51bbbd47a7&filter_bike_id=3013&filter_article_number=60409326 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Razvan-Ionut Postat Septembrie 14, 2021 Autor Share Postat Septembrie 14, 2021 Acum 5 ore, Adrian M. a spus: Salut, ori cauti toba originala , ori iei una aftermarket. Ce vrei sa faci tu acolo e carpeala, si nici o varianta nu te scapa de RAR, daca te opreste. Nu mai zic de zgomoteca :)) De exemplu: https://www.louis.eu/artikel/mivv-storm-gp-exhausts-stainless-steel-fuer-kawasaki-ninja-300-r/60409001?list=7a0b0fd58863a8687b9def51bbbd47a7&filter_bike_id=3013&filter_article_number=60409326 Ideea de la inceput era ca am toba originala :)) Am uitat sa mentionez si mi-am dat seama prea tarziu. In orice caz,motorul e dus la service,toba stock a fost clar alegerea. Multumesc mult pentru timp,si imi pare rau daca a fost vreo intrebare stupida,newbie.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat Septembrie 14, 2021 Share Postat Septembrie 14, 2021 Acum 35 minute, Razvan-Ionut a spus: Ideea de la inceput era ca am toba originala :)) Am uitat sa mentionez si mi-am dat seama prea tarziu. In orice caz,motorul e dus la service,toba stock a fost clar alegerea. Multumesc mult pentru timp,si imi pare rau daca a fost vreo intrebare stupida,newbie.... Aia e ,mai bine sa intrebi decat sa faci o prostie :)) E ok, lasa toba stock. Nu iti mai bubuie urechile, si nici nu ai probleme cu autoritatile-rar, in caz de control. Usor usor trece si vremea tobelor goale, s-au pus pe ele cei de la rar+politie, pe buna dreptate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Septembrie 14, 2021 Share Postat Septembrie 14, 2021 Acum 1 minut, Adrian M. a spus: Usor usor trece si vremea tobelor goale, s-au pus pe ele cei de la rar+politie, pe buna dreptate Și ăia care o au mică? Mai compensau și ei cu toba/zgomotul... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mircea ilin Postat Mai 16, 2023 Share Postat Mai 16, 2023 Salutare este adevărat că o motocicletă fără DB killer consumă mai mult combustibil decât una cu DB killer Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Mai 16, 2023 Share Postat Mai 16, 2023 1 oră în urmă, Mircea ilin a spus: Salutare este adevărat că o motocicletă fără DB killer consumă mai mult combustibil decât una cu DB killer Dublu. Lasa-l pus. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
misionaru Postat Mai 18, 2023 Share Postat Mai 18, 2023 Subscriu. Lasa-l pus. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Mai 19, 2023 Share Postat Mai 19, 2023 La 16.05.2023 la 20:04, Mircea ilin a spus: Salutare este adevărat sau fals, că o motocicletă fără DB killer consumă mai mult combustibil decât una cu DB killer 50-50 ?? sau !! hmmm, pare dificil PS. am uitat, la deal sau la vale, ca nu-i totuna!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat Mai 19, 2023 Share Postat Mai 19, 2023 Sunteti rautaciosi! Mirciulica are un kymco de 125, cu toba cacaprovici china, cu db killer scos. Ce mai conteaza cat consuma :))))))))))))))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Mai 19, 2023 Share Postat Mai 19, 2023 Exact! Nu conteaza cat consuma. Deci lasa-l pus. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Mai 19, 2023 Share Postat Mai 19, 2023 Acum 4 ore, Adrian M. a spus: 125, cu toba cacaprovici china, cu db killer scos Garanția unui sunet absolut sinistru! Dar TARE Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate