Sari la conținut

Ghid de informare pentru incepatori: ce motor sa-mi iau?

demostene
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...

Ce motocicleta, chopper sau naked imi recomandati la un buget de 1.000 de euro?
Caut una pana in 125cmc, sa se incadreze la A1, deci implicit si cel mult 11KW.

Am petrecut ceva timp pe site-urile de vanzari, dar nu m-a atras un model anume in mod special.

O sa o folosesc in majoritatea timpului in oras, dar mi-ar placea sa pot merge cu ea si cate o iesire de 100km sau ceva de genul.

Editat de Mihai Andrei_84364
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...

Un sfat bun daca aveti si pentru mine :-)

Am 32 ani...1.81....80kg

La anul in vara vreau sa fac un tur prin Europa 5k-10k km

Pana acum am mers doar cu un Suzuki GSF 600 Bandit si mi s-a parut usor, atat mersul cat si motorul.

Pana acum am ajuns la urmatoarele variante:

Suzuki V-Storm

Kawasaki Versys

Bmw F650 GS

Honda Transalp

Dintre cestea V-Storm.ul ma atrage cel mai mult

As vrea ca pozitia sa fie dreapta pe sa....sa nu ma sprijin in maini si daca e posibil sa nu vibreze deloc sau ffff putin.

In plus de asta as mai vrea sa intreb:

Care este diferenta intre o casca de 100 euro si una de 500 euro.

Ce tip de casca e indicat sa.mi iau?

In ce luna a anului sunt mai ieftine?(ma gandesc sa cumpar din Italia)

Multumesc anticipat.

O zi buna tuturor.

Link spre comentariu

Daca nu vrei vibratii, cauta un 4 in linie, nu V2. Daca vrei sa stai drept in sa si sa iei toate denivelarile in vertebrele lombare, chopper cu ape hangers.... Pana si touringurile lu BMW te apleaca putin in fata.

Putin aplecat e cea mai confortabila pozitie, nu sunt chiar prosti aia de fac touringurile alea!

Din cele enumerate tot V-Strom-ul (nu Storm!) mi se pare si mie cel mai indicat.

Link spre comentariu

Am petrecut ceva timp pe site-urile de vanzari, dar nu m-a atras un model anume in mod special.

O sa o folosesc in majoritatea timpului in oras, dar mi-ar placea sa pot merge cu ea si cate o iesire de 100km sau ceva de genul.

Salut. Chopper, nu stiu daca o sa poti lua in 1000 euro in stare buna. Poate, ceva china/coreea. De naked,nu ma pricep.
Link spre comentariu

poti incerca o yamaha Virago de 250 poti conduce cu A1

Link spre comentariu

Salut. Chopper, nu stiu daca o sa poti lua in 1000 euro in stare buna. Poate, ceva china/coreea. De naked,nu ma pricep.

Am găsit Yamaha Virago, Honda Rebel de 125 în banii astea si o grămadă de alte chinezării. M-am axat pe Virago între timp, să zic așa.

» Post actualizat in 29 Aug 2016 20:09

In cautarea mea de motociclete de 125, am dat si peste un First Bike King, la un pret frumusel.

Ma intrebam totusi daca merita sa il iau, daca e ceva de el.

Adica fiind o marca mai slabuta, ma tem sa nu am probleme cu el, acum sa il repar si maine sa se strice.

A avut cineva modelul? Ceva pareri?

M-a incantat si faptul ca e fabricat in 2012.

Multumesc!

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Salut! Am vazut ca a aparut Yamaha Virago printre nume si mi-a atras atentia. Si eu sunt newbie intr-ale motoarelor si la prima cautare pe OLX cu filtrele de pret mai mic de 2500 euro cu motor intre 250 si 600 si in regiunea mea....primele rezultate au fost Yamaha Virago. Review-uri sunt si pe youtube si prin alte parti dar as vrea o parere de la un proprietar. E comfortabila? Gasesc piese? Ce sa caut cand o cumpar? etc

P.S. E vorba de 1.75 m cu 86 kg....deci o intrebare in plus ar fi daca as arata ca un personaj din desene animate sau relativ ok.

Editat de Mr T Chris
Link spre comentariu

Salut! Am vazut ca a aparut Yamaha Virago printre nume si mi-a atras atentia. Si eu sunt newbie intr-ale motoarelor si la prima cautare pe OLX cu filtrele de pret mai mic de 2500 euro cu motor intre 250 si 600 si in regiunea mea....primele rezultate au fost Yamaha Virago. Review-uri sunt si pe youtube si prin alte parti dar as vrea o parere de la un proprietar. E comfortabila? Gasesc piese? Ce sa caut cand o cumpar? etc

P.S. E vorba de 1.75 m cu 86 kg....deci o intrebare in plus ar fi daca as arata ca un personaj din desene animate sau relativ ok.

Eu am Virago 535 '96 de vreo 5 ani si nu pot sa ma plang de ea. E confortabila si manevrabila, fiabila si fasneata. Probleme nu am avut, in afara de releul de incarcare si statorul de la alternator, pe care l-am rebobinat si de atunci a mers perfect. Consum decent, cam 5.5 in oras cand e frig si 5 cand e cald si cam 4 in afara. Schimbi uleiul la 4000 km, cel mult 5000 si nu ai treaba. E o motocicleta frumoasa, puternica pentru clasa ei (e peste Honda Shadow de 600 sau Yamaha Dragstar 650) si foarte usor de condus. Eu am 1.78 si 73 kg si nu am avut probleme, insa la drum lung se simte nevoia de comenzi avansate. I-am retapitat saua ca era rupta, schimbat placute si filtru de aer si cam aia a fost. Cel mai mult am facut aprox. 400 km intr-o zi si nu au fost probleme. Desi mi-am luat ceva mai mare, pe asta nu o vand pentru ca sunt atasat de ea. Este o minunatie de motocicleta.

Editat de dionysos
Link spre comentariu

Stie cineva mobra din anuntul asta?

http://www.olx.ro/oferta/honda-transalp-xl650v-2002-ID6IdeA.html

Are pretul cel putin dubios, fata de altele din acelasi an - ce e drept nu prea pare accesorizata.

Multumesc.

Editat de Corneliu Andrei Marcu
Link spre comentariu

Eu am Virago 535 '96 de vreo 5 ani si nu pot sa ma plang de ea. E confortabila si manevrabila, fiabila si fasneata. Probleme nu am avut, in afara de releul de incarcare si statorul de la alternator, pe care l-am rebobinat si de atunci a mers perfect. Consum decent, cam 5.5 in oras cand e frig si 5 cand e cald si cam 4 in afara. Schimbi uleiul la 4000 km, cel mult 5000 si nu ai treaba. E o motocicleta frumoasa, puternica pentru clasa ei (e peste Honda Shadow de 600 sau Yamaha Dragstar 650) si foarte usor de condus. Eu am 1.78 si 73 kg si nu am avut probleme, insa la drum lung se simte nevoia de comenzi avansate. I-am retapitat saua ca era rupta, schimbat placute si filtru de aer si cam aia a fost. Cel mai mult am facut aprox. 400 km intr-o zi si nu au fost probleme. Desi mi-am luat ceva mai mare, pe asta nu o vand pentru ca sunt atasat de ea. Este o minunatie de motocicleta.

Suna ca un vis :) Coincidenta e ca tocmai ma uitam la Shadow ca alternativa sau un Vulcan de 750 VN. In ce limita de pret sa ma incadrez (intre "prea ieftina sa fie buna" si "prea scumpa pentru ce vrea") ? Intre 1000 si 2200 euro?

Link spre comentariu

Suna ca un vis :) Coincidenta e ca tocmai ma uitam la Shadow ca alternativa sau un Vulcan de 750 VN. In ce limita de pret sa ma incadrez (intre "prea ieftina sa fie buna" si "prea scumpa pentru ce vrea") ? Intre 1000 si 2200 euro?

Virago ok cred ca gasesti pe la 1500-1700, dar cauta ceva dupa '96. Alea mai noi au etrier cu doua pistonase.

Link spre comentariu

Virago ok cred ca gasesti pe la 1500-1700, dar cauta ceva dupa '96. Alea mai noi au etrier cu doua pistonase.

Mersi fain. Chiar cautam ceva de genul asta.....care sa-mi indice din ce an e motocicleta in caz ca vanzatorul incearca sa o "intinereasca"

Link spre comentariu

Mersi fain. Chiar cautam ceva de genul asta.....care sa-mi indice din ce an e motocicleta in caz ca vanzatorul incearca sa o "intinereasca"

De asemenea, mai difera si discul de frana. Alea mai vechi (pana in '96, cred) au discul cu gaurile mai patratoase, insa cele mai noi au gaurile rotunde in disc (mi se pare ca sunt aceleasi discuri care sunt si pe Dragstar). Obligatoriu daca te duci sa vezi una, trebuie sa masori incarcarea. La toate Virago sunt probleme cu releul de incarcare si/sau cu statorul de la alternator.

Link spre comentariu

Stie cineva mobra din anuntul asta?

http://www.olx.ro/oferta/honda-transalp-xl650v-2002-ID6IdeA.html

Are pretul cel putin dubios, fata de altele din acelasi an - ce e drept nu prea pare accesorizata.

Multumesc.

Nu o stiu, dar ca idee, eu am o Aprilia Pegaso si nu am avut nicio problema serioasa cu ea. Toata lumea zice ca sunt proaste, dar eu nu am vazut motocicleta mai convenabila decat asta. Ieftina si buna!

Link spre comentariu

De asemenea, mai difera si discul de frana. Alea mai vechi (pana in '96, cred) au discul cu gaurile mai patratoase, insa cele mai noi au gaurile rotunde in disc (mi se pare ca sunt aceleasi discuri care sunt si pe Dragstar). Obligatoriu daca te duci sa vezi una, trebuie sa masori incarcarea. La toate Virago sunt probleme cu releul de incarcare si/sau cu statorul de la alternator.

Mersi fain! O sa incerc sa tin cont de toate. Daca majoritatea dintre biker dudes sunt ca tine....de abia astept sa ma alatur comunitatii :)

Link spre comentariu

Mersi fain! O sa incerc sa tin cont de toate. Daca majoritatea dintre biker dudes sunt ca tine....de abia astept sa ma alatur comunitatii :)

Multumesc pentru apreciere. Vezi ca e topic dedicat Yamaha Virago daca te intereseaza detalii: /index.php?/topic/226019-yamaha-virago-zone/page-489

Link spre comentariu

Cati km are ti-a zis? Oricum cred ca peste 80-90.000, poate si mai mult, daca a schimbat ambreiajul.

E revopsita, asta poate fi din 2 motive... ori accident, ori de estetica.

In rest, din poze arata bine, cutiile alea sunt un avantaj. La fel si crash bar-ul si parbrizul.

Dar tine cont ca trebuie vazuta live si mers cu ea. Pe langa ce a explicat el ca a schimbat, mai ai motorul, furca, amortizorul spate, discurile de frana... daca-s toate bune, e bine.

Link spre comentariu

L-am achizionat in martie, l-am vopsit deorece era zgariat pe toate partile, nu a fost cazut vreodata, cauciucurile sunt puse de mine in luna mai a acestui an. De asemenea in aceeasi luna i-am schimbat kit-ul de lant cu pinioanele, filtrul si uleiul.

De cand am luat-o am facut 7000 de km, fiind plecat in Grecia prin mai multe insule.

Asta din conversatiile cu el. Trebuie sa gasesc e cineva care se pricepe sa evalueze, dispus sa mearga cu mine pana in Valcea, pentru ca eu nu am cunostintele necesare in a evalua cele enumerate de tine, dar e bine ca stiu macar ce sa ma prefac ca verific :)

Editat de Corneliu Andrei Marcu
Link spre comentariu

Sa nu uit: incarcarea, verificata cu multimetrul. Si actele sa fie in regula.

Da, e posibil sa fii fost revopsita din motive de estetica. Mobra pare ok din poze, dar pana nu o vezi live si nu mergi cu ea, nu se stie nimic sigur...

Link spre comentariu

• l.u.v changed the title to Începător, 170 cm, ce motor mi se potrivește?
  • Vizitator changed the title to Ghid de informare pentru incepatori: ce motor sa-mi iau?
  • Vizitator pinned this topic