Leonard D Postat ieri la 08:00 Autor Share Postat ieri la 08:00 Va multumesc pentru raspunsuri. In completarea solicitarii mele pot spune ca as dori sa merg si cu pasager pe viitor. Iar bugetul nu trebuie sa depaseasca 10.000 - 11.000 euro. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat ieri la 08:06 Share Postat ieri la 08:06 Acum 5 minute, Leonard D a spus: Va multumesc pentru raspunsuri. In completarea solicitarii mele pot spune ca as dori sa merg si cu pasager pe viitor. Iar bugetul nu trebuie sa depaseasca 10.000 - 11.000 euro. Vulcan 1700 Voyager. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Leonard D Postat ieri la 08:10 Autor Share Postat ieri la 08:10 Nu este cam mare? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat ieri la 08:37 Share Postat ieri la 08:37 Acum 2 ore, DonFlamingo a spus: Care e o mobra normala? Oricare alta in afara de choppere, cuisere, supersport si hardenduro. Acum 38 minute, Leonard D a spus: Va multumesc pentru raspunsuri. In completarea solicitarii mele pot spune ca as dori sa merg si cu pasager pe viitor. Iar bugetul nu trebuie sa depaseasca 10.000 - 11.000 euro. Mai era o intrebare: noua sau sh in bugetul asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Leonard D Postat ieri la 09:07 Autor Share Postat ieri la 09:07 Pai nu cred ca conteaza ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mihai Daniliuc Postat ieri la 09:25 Share Postat ieri la 09:25 In astea 10 luni, ai mers pe 2 roti? Macar cu scuterul.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat ieri la 09:38 Share Postat ieri la 09:38 1 oră în urmă, Speedy.K a spus: Oricare alta in afara de choppere, cuisere, supersport si hardenduro. Mai era o intrebare: noua sau sh in bugetul asta? Haidi bre, cruiserele noi sunt altceva fata de ce era acum 100 de ani. Vezi HD-urile noi, Indianurile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat ieri la 11:08 Share Postat ieri la 11:08 (editat) Intrebasem si ce vrei sa faci cu ea. Vrei sa te duci la munca zi de zi, vrei sa faci doar plimbari afara, vrei sa faci Europa in concedii, vrei si afara de pe asfalt? Si ce inaltime si greutate ai, ca si asta e o treaba... Acum 1 oră, DonFlamingo a spus: Haidi bre, cruiserele noi sunt altceva fata de ce era acum 100 de ani. Vezi HD-urile noi, Indianurile. Mie astea noi mi se par ma anevoioase decat alea vechi. Exact ce vorbeam deunazi, un Virago 535 e una, un Rebel 500 e mult mai nasol. Editat ieri la 11:12 de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baxxter Postat ieri la 11:32 Share Postat ieri la 11:32 Acum 3 ore, DonFlamingo a spus: Vulcan 1700 Voyager. Cred ca ai scris la misto. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat ieri la 11:36 Share Postat ieri la 11:36 Acum 26 minute, Speedy.K a spus: Virago 535 e una, un Rebel 500 e mult mai nasol. S-a prins și dna avocat după 1000+ km cu Virago și un test de ~150km cu Rebel! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat ieri la 11:42 Share Postat ieri la 11:42 Acum 33 minute, Speedy.K a spus: Intrebasem si ce vrei sa faci cu ea. Vrei sa te duci la munca zi de zi, vrei sa faci doar plimbari afara, vrei sa faci Europa in concedii, vrei si afara de pe asfalt? Si ce inaltime si greutate ai, ca si asta e o treaba... Mie astea noi mi se par ma anevoioase decat alea vechi. Exact ce vorbeam deunazi, un Virago 535 e una, un Rebel 500 e mult mai nasol. Greșeala mea: orice in afara de Rebelurile astea noi. Acum 9 minute, Baxxter a spus: Cred ca ai scris la misto. Pai ce are? Vulcanul de 900 e ok dar motorul e prea puturos mai ales că a scris că merge și cu pasagera. Da, e mai grea dar mai are un Cruise control, un top case de touring. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baxxter Postat ieri la 11:58 Share Postat ieri la 11:58 Acum 12 minute, DonFlamingo a spus: Pai ce are? Vulcanul de 900 e ok dar motorul e prea puturos mai ales că a scris că merge și cu pasagera. Da, e mai grea dar mai are un Cruise control, un top case de touring. Are "decat" 160 de kg in plus. Mai exact 400 de kile fara zeama. E grea cu spume, prin oras e groaznica. Lata, grea, si se incinge ca porcul. Si asta ti-o spune un posesor care a fost pe ea pana in Gibraltar si Scotia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat ieri la 13:41 Share Postat ieri la 13:41 Acum 1 oră, Baxxter a spus: Are "decat" 160 de kg in plus. Mai exact 400 de kile fara zeama. E grea cu spume, prin oras e groaznica. Lata, grea, si se incinge ca porcul. Si asta ti-o spune un posesor care a fost pe ea pana in Gibraltar si Scotia. Nu am mers cu una, eu am avut un 900 si am vrut sa iau un 1700 - mai puternica si arata foarte bine. Acum ca are 400............ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kagemusha Postat ieri la 14:28 Share Postat ieri la 14:28 (editat) On 4/2/2025 at 3:44 PM, sprike said: Salut si din toate variantele specificate mai sus care este motorul cel mai adecvat? - confort/putere/fiabilitate Cred ca Goldwing bate la fund si Harley si Indian cu tot Salut! Din cele avute de mine Harley Fat Boy din 2014 era cel mai bun. Goldwing-ul pe care am mers eu era ceva model 2005-2008, mai slab ca Harley. Nu știu cum sunt cele noi On 4/2/2025 at 4:01 PM, Baxxter said: Eu am un VN1700 Voyager cu ABS si frana combinata. Pot spune ca sta chiar decent pe franare, iar amortizoarele pneumatice spate fac diferenta. "Decent" este cuvântul potrivit. On 4/2/2025 at 4:43 PM, DonFlamingo said: Harliurile noi in mod special CVO chiar sunt altceva fata de ce erau candva. Goldwing am testat si eu (asta nou) si e f smecher pe frane si suspensie. Nu știu de astea noi, dar cred că și ele, comparativ cu o motocicleta "normală" din aceeași generație sunt slabe la frâne și suspensii. După aprecierea mea, chiar și Suzuki și Kawasaki (vorbesc despre naked-uri), care sunt cele mai slabe la frâne, sunt peste orice cruiser, mai mic sau mai mare. OP: La EUR 10000-11000 nu vei găsi un cruiser nou. Caută ceva după 2015-2016, cu ceva noroc găsești, sau suplimentezi puțin bugetul și iei ceva chiar mai nou. Iar dacă intenționezi să mergi cu pasager trebuie să ai în vedere că un cruiser este mult mai leneș decât o motocicletă din celelalte clase, dacă vorbim de aceeași capacitate cilindrică. La bugetul tău, eu m-aș orienta către Harley (din gama pe care ei o numesc "cruiser") sau Indian Scout (normal, nu Sixty). Trebuie să ai în vedere că și astea sunt grele (a mea are 260kg) și nu e chiar o joacă să le muți prin curte sau garaj. Indiferent de ce alegi, nu e chiar plăcut să mergi prin oraș, în zilele de lucru cu trafic normal. Poți să te duci însă liniștit pe Cheia, Siriu, Transfăgărășan, dacă ești conștient de limitările date de tipul și gabaritul motocicletei (una dintre ele a menționat-o cineva mai sus, cum o apleci un pic dai cu scărițele de asfalt). Editat ieri la 14:29 de Kagemusha Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat 22 ore în urmă Share Postat 22 ore în urmă Eunle-as da dreaqu de choppere si cruisere si mi-as lua o mobra cu care sa ma simt bine pe drum, nu cu care sa ma lupt. Mai ales ca incepator. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat 21 ore în urmă Share Postat 21 ore în urmă (editat) Acum 5 ore, Kagemusha a spus: La EUR 10000-11000 nu vei găsi un cruiser nou. sau Indian Scout (normal, nu Sixty). E un Indian cu 255 km la bord pe Olx,nu are accesorii,dar la 255 km e cam ca nou…cere 10.700 € Mai sunt si pe la 11-11.500 € cu putini km…dar ceva accesorii pe ele. Tre doar sa caute initiatorul topicului… Editat 21 ore în urmă de ALEX-Guzzista Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat 21 ore în urmă Share Postat 21 ore în urmă (editat) Adica o chinezarie sh la banii pe care poti sa-i dai pe o japoneza noua cu care chiar se poate merge civilizat prin oras, pe Cheia, la mari, la munti, Burundi, oriundi! Editat 21 ore în urmă de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat 11 ore în urmă Share Postat 11 ore în urmă Care e chinezăria? Că Indian sunt făcute în America din ce știu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat 10 ore în urmă Share Postat 10 ore în urmă Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kagemusha Postat 3 ore în urmă Share Postat 3 ore în urmă 7 hours ago, DonFlamingo said: Care e chinezăria? Că Indian sunt făcute în America din ce știu. Din 2011 compania Indian, care trecuse prin mai multe mâini în decursul anilor și avea vânzări foarte reduse, a fost cumpărată de Polaris, care a reorganizat-o și a relocat fabrica din State la una din fabricile Polaris undeva prin sud. Pe motocicletele Indian există (ca pe toate motocicletele, de altfel, mai puțin Honda Transalp a lui Speedy, care are toate componentele produse în Japonia și a fost asamblată tot acolo, chiar în atelierul împăratului) și unele componente făcute în China (jantele, de exemplu). Piesele și componentele sunt produse în mai multe țări. Din ce îmi amintesc repede: Statele Unite, India, Tailanda, Mexic, China. Pentru asamblare au fabrici în Statele Unite, Mexic, Vietnam, Tailanda, Polonia și mai recent în Ungaria. A mea a venit pe bucăți din USA și a fost asamblată în Polonia. 19 hours ago, Speedy.K said: Eunle-as da dreaqu de choppere si cruisere si mi-as lua o mobra cu care sa ma simt bine pe drum, nu cu care sa ma lupt. Mai ales ca incepator. Eu, din fericire, am mai multe motociclete, fiecare cu scopul ei. În oraș merg cu CRF 300L cu care mă mișc repede prin trafic. Dacă merg la cumpărături iau scuterul, care are locuri de depozitare. Când vreau să "mă dau" folosesc Ducati, KTM sau Yamaha. Dacă plec la plimbare iau Indian Scout. Mă simt foarte bine pe fiecare dintre ele pentru că merg cu ochii deschiși la trafic și condițiile de drum, le cunosc capabilitățile și asta mă face să fiu foarte relaxat, chiar și după 500-600km, ceea ce sper să facă toată lumea care va ajunge la vârsta mea, nici nu mai vorbesc de vârsta lui @Constantin, care chiar dacă ne amuză uneori cu proiectele lui trăznite, e de invidiat nu pentru condiția fizică ci pentru spirit. Ca să nu fiu acuzat de partizanat, nu i-aș recomanda inițiatorului un cruiser decât dacă ține morțiș. Cruiserele nu sunt chiar pentru orice posesor de permis categoria A, precum Yamaha R1. În locul lui aș cumpăra mai degrabă un Jack of all trades, gen Tracer 7 sau V-Strom 650 sau 800. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă (editat) Acum 26 minute, Kagemusha a spus: Din 2011 compania Indian, care trecuse prin mai multe mâini în decursul anilor și avea vânzări foarte reduse, a fost cumpărată de Polaris, care a reorganizat-o și a relocat fabrica din State la una din fabricile Polaris undeva prin sud. Pe motocicletele Indian există (ca pe toate motocicletele, de altfel, mai puțin Honda Transalp a lui Speedy, care are toate componentele produse în Japonia și a fost asamblată tot acolo, chiar în atelierul împăratului) și unele componente făcute în China (jantele, de exemplu). Piesele și componentele sunt produse în mai multe țări. Din ce îmi amintesc repede: Statele Unite, India, Tailanda, Mexic, China. Pentru asamblare au fabrici în Statele Unite, Mexic, Vietnam, Tailanda, Polonia și mai recent în Ungaria. A mea a venit pe bucăți din USA și a fost asamblată în Polonia. Eu, din fericire, am mai multe motociclete, fiecare cu scopul ei. În oraș merg cu CRF 300L cu care mă mișc repede prin trafic. Dacă merg la cumpărături iau scuterul, care are locuri de depozitare. Când vreau să "mă dau" folosesc Ducati, KTM sau Yamaha. Dacă plec la plimbare iau Indian Scout. Mă simt foarte bine pe fiecare dintre ele pentru că merg cu ochii deschiși la trafic și condițiile de drum, le cunosc capabilitățile și asta mă face să fiu foarte relaxat, chiar și după 500-600km, ceea ce sper să facă toată lumea care va ajunge la vârsta mea, nici nu mai vorbesc de vârsta lui @Constantin, care chiar dacă ne amuză uneori cu proiectele lui trăznite, e de invidiat nu pentru condiția fizică ci pentru spirit. Ca să nu fiu acuzat de partizanat, nu i-aș recomanda inițiatorului un cruiser decât dacă ține morțiș. Cruiserele nu sunt chiar pentru orice posesor de permis categoria A, precum Yamaha R1. În locul lui aș cumpăra mai degrabă un Jack of all trades, gen Tracer 7 sau V-Strom 650 sau 800. Mi-a placut aia cu atelierele imparatului, buna rau! La inceputul parantezei chiar ciulisem urechile, hai ca poate mai aflu ceva de bine despre mobra mea. Ai o bere pusa deoparte! Dar tot nu pot sa nu mentionez ca pe mobra scrie Made in Japan! Si eu m-am mirat! Apoi, la cate mobra ai tu, cred si eu ca ai si un Indian. Si aeu as avea un HD,mdaca mi-as permite 7 mobre. Dar e vorba de singura motoreta pentru initiator. Si prima, pe deasupra! Editat 2 ore în urmă de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă (editat) Acum 49 minute, Kagemusha a spus: mai puțin Honda Transalp a lui Speedy, care are toate componentele produse în Japonia și a fost asamblată tot acolo Salutare! Daca are seria cadrului cu J, atunci chiar este asamblata in Japan. Exemplu: Shadow are VIN JH2R...... , adica fabricata in Japan, chiar in atelierele imparatului Transalp XL700 are VIN ZDCR.... , adica fabricata in Italia, in atelierele Ferrari (Codul VIN Ferrari incepe cu ZD) Asa ca @Speedy.K vezi ce spune VIN-ul. Completare necesare: fabricata = asamblata. Acuma de unde vin piesele..... Editat 2 ore în urmă de Silver Arrow Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotoS Garage Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă 17 minutes ago, Speedy.K said: Mi-a placut aia cu atelierele imparatului, buna rau! La inceputul parantezei chiar ciulisem urechile, hai ca poate mai aflu ceva de bine despre mobra mea. Ai o bere pusa deoparte! Dar tot nu pot sa nu mentionez ca pe mobra scrie Made in Japan! Si eu m-am mirat! Apoi, la cate mobra ai tu, cred si eu ca ai si un Indian. Si aeu as avea un HD,mdaca mi-as permite 7 mobre. Dar e vorba de singura motoreta pentru initiator. Si prima, pe deasupra! "made in japan" nu inseamna ca toate piesele sunt facute in "atelierele imparatului" :))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă Normal, nebunilooor, ca nu m-am ticnit sa cred ca au facut nicte samurai plasticul de la mansoane, cauciucul de la scarite si vinilinul de la sa. Semi-glumeam. Semi... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kagemusha Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă 1 hour ago, Silver Arrow said: Completare necesare: fabricata = asamblata. Ioane, la al meu seria de șasiu e de State. După ce am verificat, înainte să plec cu el i-am întrebat pe cei de la reprezentanță și au spus că vine de la fabrica din Pulonia. Iar KTM-ul a fost făcut în India toată ziua, chiar dacă are serie de Austria! Poate doar să fi fost asamblat la Mattighofen, dar mă îndoiesc sincer, mai degrabă a fost vreun austriac la QC în India... 1 hour ago, Speedy.K said: Ai o bere pusa deoparte! Cu de-alde noi scapi ușor, ai grijă însă să nu te treacă @apriliacluj pe caiet cu vreuna! Să știi însă că mai scapă și printre japos unele făcute acolo, la mama lor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate