Sari la conținut

etzmz

Membru
  • Număr conținut

    232
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de etzmz

  1. Cel mai des,termostatul e de vina,dar poate sa fie si aer in instalatie,Eu as goli de antigel,as spala cu apa dedurizata sau solutie de spalat,atat motorul cat si ambele radiatoare.Dupa probarea termostatului as monta totul la loc,as umple cu antigel diluat corespunzator,si trebuie sa fie ok.Daca problema tot persista,nu mai ramane de verificat decat pompa de apa.Daca intri pe ,,transalp.ro,, sunt multe discutii pe diferite teme tehnice,si e imposibil sa nu gasesti raspuns la astfel de probleme.Din pacate site-ul e aproape mort,toata lumea sa mutat pe facebook.Discuri din pacate nu gasesti sub 280 ron (Dillyipoint.ro)
  2. Ba da.Dupa ce am ,,consumat" discul gaurit,am am pus unul plin,si a disparut bazaitul.
  3. Ai discul original? Eu dupa ce am schimbat discul original pe unul after market,am inceput sa aud un bazait ciudat cand franam.Noul disc era gaurit,cel vechi era plin.Insa dupa un schimb de placute,am avut un zgomot foarte suparator mai ales la franari bruste si lungi.Parca opream cu un tren,asa facea la franare.Cauza:placuta ieftina si proasta calitativ.Dupa ce am pus Brembo,a disparut.
  4. Din astea am si eu de trei ani incoace.Testat circa 40000 km.E ieftin si OK.
  5. Si mai primesti un filtru bonus
  6. http://motodiscount.ro/Motul_5100_15W50_4L sau http://motodiscount.ro/MOTOREX-FORMULA-15W50-4L
  7. Eu folosesc Motul 15W50,dar am incercat mai multe.Mai pot sa recomand Motorex 15W50.Sa nu folosesti uleiuri de top :genul full sintetic ,fiindca motorul de Transalp e proiectat in mijlocul anilor 80 si atunci nu existau aceste tipuri de ulei.Semisinteticele sunt foarte bune.Nici la benzina nu e mofturos.
  8. Motorul trebuie sa mearga fara zgomote.Se accepta mumai zgomotul facut de ambreiaj care dispare daca tragi de maneta.In rest nu ai voie sa auzi nimic daca e reglat bine.Multi fac greseala de a regla sincronizarea carburatoarelor acasa fara nici o experienta si fara ustensile specifice.In acest caz e posibil sa se azi zgomote la diferite turatii.Verifica membranele de la carburatoare daca tot te apuci de verificari.Daca toate sunt reglate ca lumea si sunt in parametri,nu ai alt de lucru decat sa pui ulei de calitate.Motorul de Transalp are o fiabilitate foarte buna si e de incredere.Vaca mea e din 89 si are 180000 km pe bord.Iti dai seama.a inconjurat de patru ori Pamantul.Mai multe informatii gasesti pe www.transalp.ro
  9. Daca mergi mult cu pasager ,ia unTA,daca mergi mai mult solo ,ramai la GS.
  10. Sunt curios cum ai trecut in Rusia prin Ucraina.Anul trecut granitele intre cele doua tari erau inchise si am ocolit spre Turcia.
  11. Salut.Scout-ul sa comportat exemplar atat pe asfalt,cat si pe macadam.Problemele au aparut cand am ajuns in Kazahstan,unde era un asfalt extrem de dur,adica era cu pietre de marimea unei nuci,si aveau muchii,si pe deasupra era o caldura de peste 40 C,mai precis la o benzinarie termometrul arata 44 C.Aici am observat prima data ca incep sa se desprinda cateva crampoane.Prietenul meu cu care eram,avea acelasi tip de guma si nu avea probleme.La el a rezistat aproape pana la sfarsitul calatoriei,adica 19000km,urmand sa doneze mie undeva in Rusia si restul drumului a facut pe motocicleta mea.Trebuie sa mentionez ca dupa ce am montat pe Transalpul meu,iarasi au inceput sa crape crampoanele dar inca nu sa rupt nici unul.Dupa 22000km a ajuns la capatul vietii.Asadar pot sa declar ca greutatea era de vina.Tkc80 nu cred ca e potrivit 100%pt asfalt,mai mult pt off.Guma cu care am pornit era un anakee2 uzat cam 10-20% si ma tinut pana la Novosibirsk adica in jur de 8000 km.Eu zic ca pentru cei care merg solo si cu bagaje e ideal Scout-ul,dar cu pasager la spate, e cam suprasolicitat. Poze si explicati despre drumul nostru gasesti in limba romana pe http://www.transalp.ro/forum/22000-km-pana-la-ghenghis-khan-si-inapoi-t2404.html
  12. Atunci nu o sa ai probleme.Eu eram cu pasager+bagaje+40C+8000km.Guma era nou nouta
  13. Nici k60 Scout nu e mai presus de restul.Sub sarcina si la caldura mare ,uitati ce am patit eu https://www.facebook.com/582800131841724/photos/ms.c.eJw9zckNwEAIA8COIk4D~;TeWsIR9jmzZUFZogZQTYQ~;GrnAhyuvJfWwsqHQVu~;76XMVjmHTfJNc6juvuB~_i349g2h~;U~_hazPv9H~;j6CTA2uMdy~_y~_1ryAsG5LTg~-.bps.a.619782268143510.1073741829.582800131841724/631366780318392/?type=1&theater
  14. Sincer iti spun,nu stiu.Eu am tranzitat aceasta tara in drum spre Mongolia, si nu prea ma intereseaza sa vizitez orase mari.Batumi e un fel de Constanta,iar In Tibilisi nici nu am intrat.Cum am mai scris,Caucazul e punctul forte al acestei tari,insa trebuie avut grija unde umbli.Trebuie evitat regiunea Osetia de sud si Abhazia,in asta din urma parca nici nu poti intra.In Armenia nu am fost ...inca.
  15. Georgia din punct de vedere turistic,e o tara sigura.Insa traficul e ca pe valea Oltului Abia poti sa depasesti si nu prea sunt portiuni drepte unde sa faci aceasta manevra.Vezi numai linie continua.Atatia politisti nu am vazut pe drumuri ca in Georgia,la fiecare colt sta o masina a politiei cu girofarul pornit,deci mare grija cu viteza.Starea drumurilor e ca la noi in ani 90,si sunt asfaltate, in unele locuri e plin de gropi.Peisajul e frumos,mai ales in Caucaz.In orasele mari trebuie avut grija la bagaje si motor,dar cam asa e peste tot in lume in marile aglomeratii urbane.La tara oameni sunt primitori si dornici sa te ajute.Campinguri nu vezi deloc, si nici pensiuni nu sunt prea multe.Situatia politica era calma cand am fost noi (2014) ba chiar am putut sa trecem si la rusi prin Kazbeghi pass.Benzina costa in jur de 1 euro.Eu nu as schimba Turcia cu ferry-ul.Am calatorit o noapte cu ferry din Sochi pana in Trabzon ,350km ,si e foarte plictisitor.
  16. Slash28 ,scuze daca te am jignit.Evident o tura pana la Nordkapp e ceva de invidiat si nu o faci in fiecare zi.Poate sa fie si asta o aventura,depinde de tine ce asteptari ai.Tura ta planificata nu e cu nimic mai prejos decat restul turelor.Hai ca intradevar a cam deviat topicul,deci inapoi la subiect si va doresc drum bun.
  17. Poti sa aventurezi chiar si la noi in tara.Nu e necesar sa bati drumul pana la Capetown sa ai parte de aventura,dar dupa mine nu e nici o aventura sa mergi de la un hotel la altul.Poti sa te urci pe un varf de munte pe doua cai:catarand ,astfel esti nevoit sa infrunti pericolele care te pandesc ,trebuie sa dormi in cort in frig,trebuie sa faci efort fizic si nimeni nu sta dupa tine sa-ti prepare mancarea si nu e ninci dus,sau mergi cu elicopterul.In amandaua cazuri poti sa zici ca ai fost pe varf ,dar nu ca esti alpinist.In rest depinde de tine ce varf iti alegi.Mie nu-mi datorezi nici o scuza ,poti sa crezi ce vrei despre tine,eu ma consider calator.
  18. Sa clarificam lucrurile:sa fii aventurier,nu ajunge sa ai o motocicleta adventure.Si cum a zis un antevorbitor:sa mergi prin tari civilizate si sigure e doar touring.Aventura incepe atunci cand intri intr-o tara mai exotica.Vara asta am facut si eu drumul pana in Mongolia .Am trecut prin zone ca Cecenia ,Osetia desertul Gobi,Siberia etc ,si unde credeti ca am fost jefuit?....La Vama veche.
  19. Cum ai rezolvat problema resetari fiindca acolo scrie :Daca tensiunea de alimentare dispare mai mult de 0.1 secunde, temporizatorul reia ciclul de temporizare incepand cu starea ON
  20. Da.Poimaine pornim. » Post actualizat in 25 Jun 2014 17:20 Nu prea.Cand ne intoarcem bag niste poze,sau poate si pe parcurs.
  21. Felicitari pt tura.M-am inspirat mult de la voi si de la cei care au mai fost pe meleagurile din Asia .Saptamana viitoare pornim si noi pe drumul lui Genghis khan cu 2 motoare si speram sa ne intoarcem cu bine
×
×
  • Creează nouă...