Sari la conținut

undacover

Membru
  • Număr conținut

    275
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de undacover

  1. Nu se poate pune oring mai mic astfel incat sa se subtieze cand se intinde, se rupe. Nu sunt chiar elastice. O alta solutie cand nu prea se misca piesele pe acolo si nu se gaseste oringul tocit este ingrosarea interiorului, sau chiar imbracarea oringului original, in banda subtire de teflon. Rezista perfect la temperatura si chimicale si izoleaza bine.
  2. Trebuie sa sti exact grosimea discurilor, exact ! si el sa gaseasca ceva similar, sau du-i direct roata fata cu discuri cu tot. Daca piesa pe care o pune el nu are exact aceeasi grosime ca discurile o sa te trezesti ca iti scate lichidul de frana sau da pe afara cand pui pe discurile tale.
  3. Probabil orice polish pentru metale merge. Sunt niste caramizi colorate profesionale destul de ieftine, cred ca vreo 20-25 lei bucata am luat eu pentru aluminiu-inox. Pui disc de pasla sau carpa pe flex si ii dai, iese oglinda chiar daca are denivelari, nu trebuie smirghel decat daca vrei sa faci suprafata perfect dreapta.
  4. Depinde ce ai gasit cand ai desfacut. Cat era uzura inainte, cat era dupa ce ai pus noii segmenti ? Ai verificat cilindrul pe toata lungimea de ovalitate ? Ai plimbat segmentul pe cilindru sa vezi diferente la distanta dintre capete ? Ai curatat supapele, le-ai reglat ? Cat de usor invarte cand dai la automat ? Se simt hop-uri sau invarte cursiv ? Eu unul nu m-as apuca sa umblu peste tot dupa ce am demontat ceva fara sa ma asigur ca totul este masurat si ok unde am demontat. Poti sa ajungi in situatia in care strici in mai multe locuri si nu ii mai dai niciodata de cap, chiar daca o sa rezolvi o problema din greseala, cealalta problema o sa il afecteze si nu o sa porneasca bine, fara sa sti ca ai rezolvat prima problema.
  5. Deci rola este mica, de 35-40mm. As cauta o bormasina la 24v si as pune o baterie auto. Intr-adevar m-am exprimat gresit cu cuplul motorului. Ideea de baza este ca un motor pot sa il tin cu mana sa nu porneasca, iar el se arde daca il fortez astfel in ture joase, abia la rotatii mari incepe sa il ajute si inertia si ce o mai fi, nu poti sa il mai ti cu mana, curentul consumat este mai mic si isi face si racirea. La polul opus ar fi motoarele brushless care se descurca mai bine in ture joase. Sau daca tot suntem pusi pe investitii, de ce nu un brushless de rc, exista unele bestii destul de puternice si convenabile la pret. Sa nu uitam ca nu are frane, deci e bine sa limitam viteza. In film mi se pare cam rapid.
  6. Depinde de pozitie poti sa faci o parghie intre capacel si axa cu came cu o gramada de scule, dar cu siguranta o scula de-asta ajuta atunci cand faci treaba asta mai des. Pentru o singura moto eu nu m-as complica, probabil ca o sa ii faci lucrarea asta o singura data in viata oricum.
  7. Zero uzura la placute si discuri in timpul franarii ? Ontopic: nu imi dau seama din poza dar daca ce se vede acolo sunt niste impunsaturi e grava treaba, trebuie schimbata jamba. Nu sti cat ulei mai este in ea, eu nu as mai merge cu ea deloc in starea asta.
  8. Presupun ca pentru ca si la o masina daca bagi nasul la esapament o sa miroasa a benzina chiar daca masina are 2 tobe si 1-2 catalizatoare. La moto esapamentul este la 1m distanta nu la 4m in spatele cutiei.
  9. Folosind wd40 nu le-ai facut sa se miste prea usor cu riscul sa se desfaca iar ? Eu cred ca as incerca sa pun foarte putina picatura pe filet ca sa ramana intepenite.
  10. Merge fara probleme dupa ce il aranjezi putin. Se curata si se reface suprafata prin zimtuire, asta ajuta si mai bine la mentinerea uleiului pe el, se purta operatiunea asta cand pistoanele nu erau prea usor de gasit, unele modele au din fabrica facute niste santuri fine special ca sa tina uleiul pe ele. Problema este ce faci cu cilindrul ala, acolo e buba. Daca il alezezi sa scoti zgarieturile, nu o sa mai mearga pistonul actual. Per total este o operatiune destul de delicata, e bine sa nu o faci acasa sau "la cunostinte", ci la cineva care are scule si chiar stie ce face.
  11. Pe toate 4 bineinteles » Post actualizat in 10 Nov 2015 10:28 Dar aia este forta maxima, si daca o ti la forta aia mai mult de cateva secunde o sa ai nevoie de un instinctor. Sa nu uitam ca tu ai nevoie de forta mare la plecarea de pe loc ori motoarele cu carbuni se bucura de forta mare la turatie mare, la turatie mica forta este inexistenta. Oricum poti sa incerci sa improvizezi ceva cu o rotita. Nu imi dau seama din poze de dimensiunea rotii, dar presupun ca este undeva in jur de 350mm diametru. Eu as mai reduce viteza un pic, 9km/ora pare destul de mult, nu vrei sa fuga copilul cu ea si sa nu il mai prinzi din urma. Poate ceva aproape de 5km/ora ar fi mai convenabil si in cazul asta obti si un cuplu dublu. O rola de 50mm la 500rpm te-ar duce la aproape 5km/ora si motorul ar merge mai lejer. Interesant proiectul oricum, si imi imaginez bucuria celui mic daca il reusesti.
  12. Nu e o idee buna sa pui direct pe anvelopa, o sa patineze si o sa o arda in locul respectiv. Nu stiu daca masina de infiletat are destula putere, cred ca iti trebuie cateva sute de wati ca sa misti dracia aia inainte sa scoata fum motorasul. Poate cu un pinion foarte mic de lant (de genul 6-10 dinti) si pus motorul cu pinionul sub scaun sa treaca lantul prin el si el sa traga in scurt de pinionul mare.
  13. Solutia buna nu are cum sa coste de genul 170-200ron. Daca repari doar efectul si nu cauza, cu produse care se vand la preturi mai mici (nu dau nume acum sa nu apara desteptii care si-au pus si de 100 de ani nu au avut probleme cu ele) si care unele curg chiar de noi, fara factura, garantie, dovada, taxe, etc... da, poti sa iesi la pretul asta. Cand pui mana pe hartiuta si calculezi cat costa un simering nou de ulei, unul de praf si uleiul o sa vezi ca iti cam depaseste valoarea. Peste asta trebuie sa platesti si 2 ore de munca la service ca omul ala trebuie si el sa manance la sfarsit de zi. Daca ai schimbat doar simeringul de ulei, nu mai posta aici, nu este o reparatie completa, e doar o carpeala care se face in service-uri ca sa scoata pretul mic si sa nu mai curga.. o perioada. Ai reparat efectul si nu cauza. Simeringul de praf e cel care l-a stricat pe ala de ulei si nu vezi la ochi daca e uzat sau nu, iar mecanicul "o sa se uite profesional la el" si o sa zica ca e perfect ca tu sa cotizezi fericit si sa pleci bucuros ca ti-a facut lucrarea ieftina si cu ce avea in stoc.
  14. De remarcat ca el a specificat ca uleiul de la furca era relativ curat. Deci posibil sa fi fost schimbate simeringurile si uleiul (curat = nou, chiar si ala de furca se innegreste in timp). Daca tot curge dupa asta probabil ca trebuiesc schimbate telescoapele cu totul. Legat de schimbul simeringurilor de praf, cred ca este cam aiurea sa umbli acolo, sa schimbi simeringurile de ulei si sa nu le schimbi pe alea de praf, cand alea de ulei au fost in principal distruse de praful si mizeria care a scapat de alea de praf.
  15. Si cu carton, si fara, tot la 50 grade o sa iti coboare pentru ca apa din radiator o sa fie la fel de rece prima data. Cartonul nu o incalzeste. Dar deja nu mai vorbim de incalzire ci de stabilizarea temperaturii DUPA incalzire. Toate motoarele functioneaza pe principiul asta, nu este nimic rau sa primeasca apa mai rece. nu este vorba de un debit extrem ca sa cauzeze fisuri si temperatura lichidului de racire mereu e mai mica decat temperatura motorului care este relativ constanta (variatii mici). Senzorul pe care il vezi tu iti arata temperatura lichidului deci faptul ca tu vezi ca a coborat la 50 grade nu inseamna ca motorul are 50 grade. El o sa coboare de la 90 la 80grade maxim. Becule poate adaugi si o lege impotriva cartonului.
  16. Termostatul si radiatorul NU afecteaza timpul in care ajunge la temperatura de lucru. Circuitul prin radiator este inchis pana in momentul in care motorul este prea cald si are nevoie de racire suplimentara. Atunci se deschide termostatul si apa incepe sa circule prin radiator. Deci si cu, si fara carton, tot in acelasi timp o sa ajunga la temperatura de lucru. Cartonul ajuta in alte cazuri, care nu sunt prezente la motorete (cand vrei sa ti temperatura lichidului de racire mai ridicata ca sa bage caldura in interior). Singurul loc unde ai putea sa pui carton ca sa ajute la incalzire este pe radiatorul de ulei daca ai asa ceva si daca nu are termostat pe el.
  17. Problema se pune la incalzire, ori cand se deschide termostatul motorul este deja cald, prea cald chiar, si are nevoie de racire suplimentara. Cartonul din fata doar uniformizeaza diferentele de temperatura intre termostat inchis-dechis de aia ajuta la masini crescand temperatura pe care o baga in cabina, dar nu are nici o legatura cu incalzirea stand pe loc (cum se face la moto). Protectia la vant in mers este minora sau chiar inexistenta considerand ca o sa spui ca ajuta la incalzire prin blocarea aerului rece catre motor.
  18. Nu prea ar trebui sa aiba vreo legatura cartonul pe radiator cu incalzirea motorului. Termostatul este inchis la incalzire deci apa nu circula prin radiator.
  19. Reconditionarea depinde de starea telescopului. Vorbim de doua probleme diferite aici: 1. curge: - siemeringul murdar, uzat sau rupt. Se inlocuieste. - jamba stramba, cu denivelari, cu ciupituri, zgarieturi, urme pe ea. In principiu nu se mai repara, cel putin nimic sigur sau de durata. 2. nu curge, in schimb nu actioneaza cum trebuie: - se verifica si schimba uleiul, posibil sa il fi pierdut in timp, caz in care trecem la punctul 1. - se pot chiar schimba componente din el dar e mai rentabil alt amortizor.
  20. Nu prea ai ce garantie sa obti. E mai mult o verificare si o curatare. Ti le pune pe un aparat si testeaza debitul la anumite regimuri de functionare (variaza timpii de injectie si turatia). Ideal este sa nu existe diferente intre injectoare, totusi se accepta o mica diferenta, parca 5-8% era maxim, cred ca depinde de injector. Dupa asta le pune intr-un vas si le lasa sa bazaie 40minute acolo (curatarea), le scoate si se reface verificarea. Nu au nimic de reglat sau setat pe ele. Daca nu merg egal din prima si nici dupa curatare, sunt bune de schimbat. Daca merg, sunt ok. Ca sfat ar fi sa iti bagi si tu nasul acolo la nivel si sa te uiti, ei sunt obisnuiti cu injectoarele de masina care accepta diferente mai mari si au obiceiul sa iti zica ca sunt ok chiar daca au o mica diferenta, dar eu am observat ca o diferenta oricat de mica afecteaza relantiul. Cred ca aveam sub 2-3% diferenta, abia vizibil, si dupa curatare erau toate pe linie. Mergeau bine si inainte dar eu am vazut diferenta la relantiu dupa curatare. Nu au ce sa le faci, nu e vina lor daca dupa curatare tot nu sunt identice, dar macar sti tu ca e bine sa iei un set de injectoare daca prinzi vreo ocazie pe viitor. Aici aveam injectoarele de la busa:
  21. Furtun de 1/2 ? nu e cam extrem de gros ? Eu am facut cu bidonas de 100ml, furtunas transparent subtire de acvariu, robinet de acvariu pe el si doua ace de seringa putin turtite la cap. La drum lung cu ulei gros (m40) picura destul de putin - 1-2 picaturi pe minut dar destul cat sa tina lantul ud si curat, cu ulei subtire ajunge si pe roata. Trebuie pornit/oprit manual dar nu ai nevoie sa cauti nici un fel de piesa prin dezmembrari, totul se gaseste la acvaristica si costul total este sub 5lei. Cu pornire automata se poate pune robinet vacuumetric luat din bazar de la piese de scuter chinezesc.
  22. Sa nu uitam ca omul NU construieste el sistemul de injectie. Injectia e mult mai simpla decat carburatia din pct de vedere al utilizatorului / mecanicului. Nu ai reglaje, suruburi, etc.. Doar cumperi ecu, senzorii si injectoarele de la un motor relativ similar (nu neaparat aceeasi marca), ii conectezi, faci adaptari sa poti sa montezi injectoarele dupa carburatoare si lasi carburatoarele pe pozitie sa folosesti clapetele pentru inchiderea admisiei, sau poate gasesti rampa cu totul si trebuie sa faci adaptari sa mearga. Multa bataie de cap dar raspunzand la intrebarea principala: Da, se poate. Daca tot i-ati sugerat sa treaca pe injectie monopunct cu admisie comuna, pe om il deranjeaza desincronizarea carburatoarelor, de ce nu i-a sugerat nimeni sa treaca pe mono-carburatie ? in felul asta scapa de problema.
  23. Polish-ul este probabil mai putin abraziv decat alte metode sugerate aici. La inox nu conteaza cat de abraziv este, nu are un strat pe deasupra pe care sa il afectezi si nici nu o sa il strapungi cu polish-uri. S-ar putea multe polish-uri sa nu fie destul de abrazive pentru inox, se foloseste o pasta speciala de duritate mai mare pentru inox (caramida albastra) si frecare serioasa cu flex-ul. La mana nu o sa reusesti sa faci prea mult decat sa cureti mizeria de pe el si eventual sa ramana putin din polish ca ceara dandu-ti impresia ca a rezolvat problema pentru o perioada cand de fapt nu ai reusit nici macar sa il gadili.
  24. Eu am facut si la moto si la masina. La ambele s-a simtit clar la relantiu, mult mai stabil. La ambele aveam mici diferente intre ele si dupa curatare au fost pe linie toate. » Post actualizat in 26 Oct 2015 21:13 Si da, injectoarele sunt la fel si auto si moto.
  25. Tu desfunzi sitele lor, nu este chiar o curatare adevarata care ar trebui facuta mai ales la motociclete. Benzina are obiceiul sa faca o depunere tare cand sta nefolosita si motocicletele stau jumatate de an nefolosite. Suflarea in sens invers nu ajuta in cazul asta.
×
×
  • Creează nouă...