Sari la conținut

Rzww

Membru
  • Număr conținut

    74
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Rzww

  1. Buna seara, Dupa cum zice si titulul, ma gandesc sa imi aduc motocicleta de acasa, desigur, cu gandul de a o inmatricula aici. A mai facut cineva recent acest lucru? Pe langa informatiile oficiale, cam ce tip-uri imi puteti da ca sa-mi fie cat mai usor? Multumesc anticipat.
  2. Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine cat m-ar costa transportul unei motociclete din Deva, Romania pana in Birmingham, UK? Multumesc anticipat.
  3. Rzww

    Azi era sa ma tavalesc

    Foarte multi care vin din spre Polizu acolo o iau pe contrasens crezand ca e banda lor de stanga. Eu am patit-o de 3 ori pana acum, sa ma trezesc cu 2-3 pe banda mea, eu venind din spre Victoriei. Cat despre situatia prezentata de colegu, bine ca ai reusit sa eviti. Am patiti si eu ceva de genul dar am franat fara sa evit pt ca eram atent. Era un A4 negru de fum in spate fara nici un stop de frana aprins. Incredibil ( sau nu? ) la volan, dupa ce l-am depasi, un "smeker" care vira cu burta. Mai mare atentie pe viitor. Degeaba facu upgrade la frane daca nu esti atent si te trezesti sa franezi la 10 m de masina din fata.
  4. O sa incerc sa vad ce rezolv cu radiatorul. Pana una alta, mi-ar prinde bine si o opinie a unui coleg care a folosit mai mult timp un filtru de benzina de la auto ( UFI- 3183300)? Ati intampinat ceva probleme in timp din cauza diferentei de presiune? Consum ridicat sau defectiuni ale pompei de benzina? Eu cam trebuie sa-l schimb pe al meu si nu prea imi vine sa dau 100 de euro cand pot da 65 de lei. Asta doar daca merita sa fac acest compromis.
  5. Salut, Intreb ca poate are/stie careva. Ma intereseaza un radiator de GS ( model 2000- 2007/ scarver/ dakar). Daca aveti sau stiti pe cineva care are, nu ezitati sa-mi dati de veste.
  6. http://www.bike2rent.ro Am inchiriat si eu de la Lucian. Motocicletele sunt brici ( eu am luat un GS 650 din 2007). Omul e de milioane. In plus, ofera si asistenta daca ti se strica mobra. Ori reusesti sa o repari cu el prin telefon, ori vine dupa tine pe unde esti prin tara si iti si returneaza banii pentru zilele achitate dar in care nu ai folosit mobra.
  7. Salutare, Va povestesc si eu una proaspata, de aseara. Mergeam si eu linistit spre casa. De pe Oltenitei pana pe Lascar Catargiu nici un fel de problema. Fac stanga pe General Gheorghe Manu. In capat, unde se transforma in Occidentului, la intersectie cu Buzesti ( colt cu MC si Presto) prind galben spre rosu. Nu fortez ca nu am graba. Stau relaxat. Mai am inca un semafor si ajung acasa. Pe cand sa se faca verde, pe stanga mea, un mercedes urmat de un clio, ma depasesc pe linie continua si ca sa fie treaba treaba, mai fac si stanga. Imi taie amandoi fata. Claxon plus 2-3 injuraturi in casca. La 1 secunda dupa ce mi-a taiat calea clio, de pe contrasesns un alt idiot ( dar nu am vazut ce masina) face stanga, prin fata mea, imi taie si el calea si intra pe linia de tramvai in fata mea. Alta serie de claxon plus injuraturi. Acum stau eu si ma intreb, oare cum era povestea daca eu plecam "tare" de la semafor? Care ma trantea primu? Mertanu, clio sau retardatul de pe contrasens? Cum era de plecam fara sa ma uit in oglinda, sa-i vad pe retardatii ce ma depasesc pe stanga pe linie continua sa faca apoi dreapta, doar de dragul de a nu mai sta la rand la semafor ? Am ajuns acasa oarecum mirat, de dupa o zi in care am facut vre-o 200km de plimbare ( a se intelege ca ultima plecare a fost de pe oltenitei pana spre casa) fara nici cel mai mic incident, chiar cand mai aveam 5 km pana casa, aveam sansa sa fiu tavalit sau sa crap de 3 ori in 5 secunde. E de contemplat. E de gandit daca merita sa ma plimb cu mobra prin oras, sau sa stau linistit in cotet (masina) cu tot cu aer conditionat.
  8. Salut colegii, De curios, voi cand aveti cate o problema cu mobra, la ce mecanic mergeti? Da-ti PM daca nu va e greu, sa nu facem reclama sau anti-reclama, ca nu asta intetionez. Ci doar vreau sa stiu de la alti posesori pe unde-si rezolva problemele la mobre. Cu respect si multam anticipat pentru raspuns.
  9. Rzww

    Accident Medgidia

    Corect. Dar daca mergi cu 90 la ora vezi dacia rosie care iti taie calea. Si apuci sa franezi. Maca incetinesti pana la 50 la ora, viteza la care daca iei frontal un obiect ai cat de cat sanse de supravietuire. Asta subliniam eu. Ca e foarte importanta viteza cu care circulam, pe care o "adaptam" la conditiile de trafic. Iar din ce se vede in poza, din ramasitele motocicletei si a masinii, clar impactul nu a fost la o viteza regulamentara. Daca noi nu avem grija de noi, cum ne putem astepta sa aiba altii?!
  10. Rzww

    Accident Medgidia

    Sa-i fie tarana usoara. E pacat ca se duc tinerii. E pacat ca se duc din teribilism. Desi impartim aceasi pasiune, trebuie sa fim realisti. Daca avea 50 sau chiar si 90 la ora avea sanse mari de supravietuire. Am mai zis-o si o repet, bubele apar si cand noi ne dam mai tare decat trebuie. Mai ales ca la 90 la ora vezi destul de bine cam ce intentii au cei care stau pe lateralul drumului si in mare parte poti anticipa. Inca odata dragi colegi, trageti o invatatura si respectati-va sanatatea si siguranta. N-are rost sa va zic cati dintre noi merg mult prea tare si in localitati.
  11. Va salut dragi colegi, Incep prin a va intreba, mai pleaca careva in Canada??? E greu in tara asta. E greu cu totul. Cu banii, cu locurile de munca, cu educatia, cu sanatatea, cu siguranta personala. E greu de trait aici. E si riscant. In cazul de fata, cat am tine noi legea in brate, tot latura umana trebuia sa primeze. E ok sa omori un om doar pentru o razbunare/ frustrare personala? E ok sa-l omori pentru o incalcare a legii ce-l tinea cativa ani la mititca? Eu unul zic ca nu. Daca situatia era una "rurala" in care indivizii se cunosteau, legal vorbind, indiferent de ce neamuri avea baiatul in cauza, politistul il putea rezolva. Cum s-a mai zis, il lua de la poarta, cand era deja e motor, dosar penal pt conducere fara permis pe un drum public. Altii s-au ales cu dosare pentru ca au condus fara permis pe dealuri. Dar nu dom-le, la necoptu asta mic nu se gasea o solutie legala, trebuia asasinat. Eu nu stiu de voi, dar mi-am cam pierdut increderea in justitia si politia din tara noastra. In Vaslui aia violeaza o fata ca barbarii, ii distrug pur si simplu viata, pt ca fatuca aia de aci in colo tot restul vietii o sa-si aduca aminte de incident. Si ce patesc apoi animalele? Brutele umane care merita pedepsiti? Raspunsul il stiti si voi. Tot in judetul Calarasi, mai exact in orasul Calarasi, acum ceva timp o fata care a fugit dintr-un orfelinat pentru ca era batuta de colegii de chin a fost gasita de politia romana in parc. Ce au facut acestia? Au dus-o pe un camp unde au violato, au batuto si batjocorito. Toate astea pana cand un biet cioban i-a surprins si acestia au fugit de frica. Stiti cum s-a solutionat cazul? Amenda 100 ron orfelinatului din care a fugit fata. Daca voua, ca oameni de diverse varste, vi se par aceste actiuni ale lucratorilor de politie ca fiind normale si in slujba comunitatii, va doresc decat ca urmatorii "opriti" legal de acest politist sa fiti chiar voi, iar in cazul amaratei de a fost violata sa va fie nevasta/fiica. E dureros si crancen sa va doresc asta nu? O sa-mi ziceti in fel si chip, sunt sigur de asta. Dar daca intr-adevar, o sa fiti in situatia de fata, cum ve-ti proceda? Ce parere ve-ti avea? Revenind la oile noastre, oricine ce ar zice, acel lucrator de politie e un criminal. Chiar va rog sa contemplati un pic, oare dintre toti ce au scris aici, chiar nicioadata nici care nu a depasit limita legala de viteza in localitate? Nu trebuie sa-mi raspundeti mie, faceti-o pt voi, in sinea voastra. Ganditi-va cum ar fi ca la urmatorul drum pe transfagarasan in satele dintre Pitesti si Curtea de arges sa va "opreasca" un politist in acest mod. E crunt fratilor. E crunt ca simpatizam un asemenea comportament barbaric. Pacat de de odraslele noastre. Ca o-r creste cu aceleasi deprinderi animalice pe care le avem si noi. Eu inchei aici. A fost primul si ultimul post in acest topic. Va doresc asfalt uscat si o duminica placuta tuturor, indiferent de cum/cine sunteti.
  12. Rzww

    Incotro?

    Salut. Am fost si eu ieri pe "coclau". Cam greut de ajuns acolo. Eu am facut dreapta de pe splai venind din spre centura pe prima strada, iar apoi inainte de calea ferata e un drum neasfaltat. Intrarea pe acest drum se face peste foarte multe gunoaie. O alta intrare e putin mai in fata pe splai, dar e mai greu de ratat. Dupa ce ati intrat pe drumul respectiv, se face dreapta peste linii iar in partea stanga e dealul. E un loc unde te poti distra frumos. Ieri am prins si cateva balti si mai mai sa ma prabusesc cu "caprita". In Comana am fost si eu. Din lipsa de timp nu am stat prea mult, dar cat am stat pot spune ca e un drum forestier foarte frumos. Sunt amenajate si cateva locuri de mini-camping, incat sa stai sa-ti bei apa, sa te mai intinzi putin. Care mai stie ceva zone frumoase v-as ruga sa ne mai dati de veste, nu strica sa incercam si-n alte locuri.
  13. Salutare, Am citit cat am putut din topic, dar n-am gasit rapsunsul. O fii, dar nu l-am gasit. Am o problema cu ventilatorul. Acesta porneste, dar doar la o viteza de rotatie mica ( incat nici nu se aude de zgomotul motorului si nici nu se simte ca ventileaza). In cazul de fata, ventilatorul e vinovat sau poate fi si altceva? La cine/ unde imi recomandati sa fac o verificare? Amortizorul meu spate e cam dus. Nu-si prea face treaba. Reconditionare unde/la cine? Merita reconditionare sau schimbare? Schmbare cu ce ma sfatuiti tinand cont ca incerc din cand in cand si un soft enduro? Multumesc anticipat de raspunsuri.
  14. Nimic de invatat?! Curios... Din propria experienta am observat ca in 98% din cazuri pot evita "EU" orice incident daca circul regulamentar, atent spre paranoic. De cate ori scap cate unul dintre aceste aspecte din vizor, apar si pericolele. De cate ori incerc sa ma strecor printre masini mai mult decat e "normal" , apare unu care "schimba banda ca nesimtitu". Fapt deja confirmat e ca: Fa poww responsabil! Nimic mai important.
  15. Salut, O alta varianta, tinand cont de ce ai tu nevoie, ar fi un BMW 650 GS. Cauta unul cu ABS, ajuta mult la inceput ( cand te sperii si blochezi franele). Consum bun, manevrabilitate mai mult decat ok. Colegi ti-ar spune ca vibreaza ca dracu monocilindru. Eu unu "vin" de pe un VFR. In afara de problema vantului, care ma bate mult mai tare pe GS, nu simt altceva. Am facut si drumuri de 300 de km si nici cea mai mica de oboseala in maini din cauza vibratiilor. Poate doar pozitia sa fie un pic mai obositoare comparativ cu VFR-ul ( ma doare si poponeata parca mai tare). Cat despre probat, sincer iti zic ca e cea mai sfanta varianta. Decat sa-ti iei un motor si apoi sa nu-ti placa, probeaza inainte. Ori la colegi ( daca ai drum in Bucuresti dai un telefon si te ajut cu placere cu "caprita" mea), ori la colegi care inchiriaza ca si bussines. Eu am facut asta si nu regret. Bike2rent e o varianta super tare, om de milioane care te mai si sfatuieste cu una alta. Pe mai departe, din experienta iti zic ca oricat te-am sfatuii noi, tot ce vrei tu iti vei lua. Si-n plus, cu cat ai mai multe variante, cu atat mai debusolat o sa fii. Cu atat o sa consideri alegerea mai dificila.
  16. Salutare, Atunci astept pana se intorc baietii. Si mie mi-au parut preturile bune. Da, mi-am luat "caprita".
  17. Salutare, Probabil s-a mai discutat, dar din pacate nu am reusit sa gasesc ceva concret, asadar va intreb si pe voi: Aveti vre-o recomandare pentru niste cras bar-uri si panniers rack pentru un 650GS 2001? Eu am gasit ceva la cei de la heavy duties: http://www.heavyduties.ro/bmw/ Preturile par ok, dar din pacate ei nu raspund pana pe 7 si ma gandeam ca poate rezolv mai repede. Multumesc anticipat.
  18. Multumesc pentru pont ERU. Am sunat, am rezervat si maine probez un GS asemanator modelului pe care vreau sa-l cumpar. O zi faina sa aveti.
  19. Si cat timp ar trebui sa "probez" una ca sa stiu ca e cea ce vreau? Am "probat" vfr-ul de ceva timp si am ajuns la concluzia ca nu e cea ce vreau. Asta cu probatu mie mi se pare delicata, pentru ca nu e nici un om nu ti-ar da mobra lui o luna sa vezi daca "iti place". De inchiriat la fel, mai greu in sectorul asta. Nu stiu ce ar putea sa-mi displaca incat sa o vand dupa o luna. Problemele nasoale cu vibratia la viteze si la drumuri lungi la mine se cam exclud din capul locului, pentru ca nici nu am unde sa merg tare ( mergand in proportie foarte mare in oras) si nici nu am timp din pacate pentru mari drumetii. Eu personal niciodata nu am inteles comentariile de acest fel, cu o tenta semi-rautacioasa-acuzativa. Fiecare om gandeste in felul lui. Fiecare om ia decizile in felul lui. Daca eu o fac diferit de cum ai face-o tu, nu ne face pe nici care mai prejos, ci doar diferiti. Decizia e deja luata. Multumesc celor care mi-au dat un sfat util. Asfalt uscat dragi colegi.
  20. Salut, Nu-i necaz. De nu ne imprietenim ne despartim, ca asta-i viata. Si caut un alt companion apoi.
  21. Salutare, Va multumesc frumos pt opinii. Hotararea am luat-o. Sper doar sa merite ABS-ul si injectia. Asfalt uscat va doresc si multumesc inca odata!
  22. Buna seara, Incep prin a-mi cere scuze daca deja v-ati saturat de aceleasi intrebari, dar parca am nevoie de mai multe raspunsuri ca sa ma dumiresc asa cum consider ca se cuvine. In momentul de fata detin o Honda VFR 750 RC 36. Un semi-tanculet de motocicleta. Cand spun asta nu ma refer doar la aspectele ei bune ce tin de fiabilitate, cat si la cele ce o fac o vacuta mare si greu de manevrat in traficul din Bucuresti. Acestea fiind spuse, incerc sa ma reprofilez spre o alta motocicleta, adaptata necesitatiilor mele, dupa cum urmeaza: -Proportie de 80% in oras, pe distante scurte spre medii in unele mici escapade de week-end; -Restul de 20% drumuri forestiere lejere. Din cate "n"spe topicuri si comentarii am citit, m-ar duce gandul la un BMW 650 GS. Bugetul meu este de undeva la 2000 euro iar in acesti bani cred ca gasesc una cat se poate de "normala". Urmeaza acum seria de intrebari la care v-as ruga sa-mi spuneti o opinie: 1. Se merita sa dai 2k euro pe un 650GS cand poti gasii cu cel putin 500 de euro mai ieftin un 650 Funduro? 2. In acest buget, ce alte variante mai sunt? Dar va rog sa-mi spuneti despre moto din aceasi clasa. Mentionez asta pentru ca nu vreau TA-uri sau Africa Twin ( care e cam inalta pt mine). Nu mai vreau sa mai chinui alte touring-uri in Bucuresti. 3. Daca ma orientez la un 650GS, ce anume sa verific sau ce detalii sa cer in mod special? Ce "hibe" are acest model in mod "repetat"? 4.Ce imi puteti spune despre aceast individ ( http://www.publi24.ro/anunturi/auto-moto/motociclete-second-hand/bmw/anunt/bmw-f-650-gs-abs/7b0e63747c6e6450.html ) ? Sa ma sperie sau nu schimbatul pieselor din motor? Poti avea o recurenta pe viitor? Mentionez ca maine o sa-l sun pe proprietar, dar voiam totusi si ceva opinii. Cam atat pentru moment. Va multumesc anticipat pentru rabdare si raspunsuri. Asfalt uscat!
  23. Multa sanatate baiatului, fiarele se fac/cumpara. Cat despre vina, clar e la mijloc. Daca amaratul care acum sufera prin spital nu avea viteza ( la cum arata ramasitele motocicletei) putea sa evite magaria. E periculosa iesirea aia. Azi mi-a iesit si mie in fata unul, exact in aceasi maniera, dar neavand viteza si fara nici o masina in fata, l-am evitat fara nici un fel de problema ( doar cu cateva cuvinte de lauda, zise-n casca). Eu zic ca noi, cei care citim rubricile astea macabre, sa incercam sa o lasam mai incet in oras. Nu vreau sa fiu eu carcotas, dar un coleg a trecut azi pe langa mine pe splaiu' unirii ( de la vitan spre centura) de nici nu am vazut ce mobra e, tinand cont ca eu aveam deja vre-o 70-80 asa. O-r vi soferii vinovati, dar parca si noi prea ne fortam norocul!
  24. Acest incident era usor de evitat, daca omul de vanzari si-ar fi facut meseria. Din pacate, la nivel de tara, stam extrem de prost la acest capitol. Avem putini, daca nu chiar foarte putini, oameni de vanzari adevarati. Este esential ca in procesul de vanzare sa incerci sa-ti dai seama cu cine ai de-a face, daca merita sa-ti pierzi energia, ca om de vanzari, dar primordial este sa nu te grabesti in concluzii, sa acorzi acelasi respect si atentie fiecarui client in parte, indiferent de aparente. Afirm asta din experienta: am vandut produse in valoarea de 50 000 euro unui om pe care vazandu-l pe strada nu dai 2 bani. Un om atata de agitat si de putin preocupat de cum arata incat mereu avea pantofii murdari, parul nearanjat si purta aceasi geaca de piele de cand il stiu. Asta nu inseamna ca omul nu avea bani, ci din contra- firma care o administreaza are peste 100 de angajati, avand afaceri nu doar pe teritoriul tarii. Inseamna doar ca era prea putin interesat de aspectul lui fizic. Eu sunt de parere ca noua, ca si natie, ne-ar mai trebuii inca 20 de ani ca sa invatam singuri anumite aspecte referitoare la comportament. Se vede clar ca si noi putem ( exemplul celor care preiau comportamentul impus de brand-uri de renume) doar ca nu prea vrem. Vorba unui alt client: "E greu dom-le cu noi, e greu!".
×
×
  • Creează nouă...