Sari la conținut

adrian_biker

Membru
  • Număr conținut

    64
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de adrian_biker

  1. Cu orice motor, că e mt09 sau mt10 tot așa probleme o sa ai cu vântul la peste 100km/h. Daca îți iei un motor cu prabriz, fă câteva ture cu el sa vezi dacă îți dă in casca sau peste casca, vântul. Am făcut 1400 km până în Germania într-o zii pe motor cu nevasta, întradevăr te lovea vântul in piept și casca, dar era fără turbulente și era un flux continuu. Nu vrei să știi ce deranjant e sa ai turbulente nimic 30 min. Îți vine cheful sa o parchezi pe marginea drumului și să ii fuți un șpiț sa cadă în șanț. (Autostrada 130km/h) Am avut numa probleme cu tracer-ul cu parbrizul stock la această viteza, și peste cr d că e la fel. Nevasta și mai rău, turbulente in casca da ii mergea capul dintr-o parte în alta și nici nu ne puteam înțelege prin intercom. Mă durea capul , deșii am mers doar 50km pe autostrada. Daca vrei sa nai probleme, îți trebe un catarg le care sa pui in parbriz cat un perete, și scapi de turbulente și poți merge la drum întins. In schimb pierzi în oraș, că nu îți mai ajunge aerul sa te răcorești și te vei prăji. Sau, în oraș scoți parbrizul mare de touring și îi faci unu racing (scurt) și tai din cel original. Sau comanzi unul racing scurt de pe net.
  2. Pr5. No doupt. Pe naked le-am închis complect. Se comporta foarte bine și pe ud/ploaie.
  3. Mersi frumos de răspuns. Nu vreau sa te contrazic, dar după ce m-am dat jos, m-am uitat sa vad daca este ceva setare pentru spate, și cel de la Yamaha mi-a spus că n-are nimic. Normal e așa cum zici tu să aibă, cam toate au, și a mea din 2008 are. Posibil ca gen 2017-2018 (non facelift sa zicem așa) să aibă suspensiile îmbunătățire. Am auzit că la generația aia de motoare, standard, furca fata vine cu reglaje full, și pe spate la fel. Generația standard facelift 2019 sa zicem așa, e la același nivel cu generația 2015, fara reglaje. Acuma, sigur sigur nu știu, doar din auzite și citite postat de către alții.
  4. Mersi mult de informații. Din cate am văzut, versiunea 2019 standard, suspensiile sunt fleașcă, gen alea standard din 2015 cred. Am mers pe un drum proaspăt asfaltat dar peste posturi au uitat sa toarne asfalt, și acolo suspensia se comprima de tot și dădeam jos cu cricul central. Când îți ajunge parbrizul, te rog sa ne scrii sa vedem daca sa îmbunătățit situația. Eu oricum GT-ul vreau sa iau, daca nu pot, o sa iau versiunea 2017 modelul anterior că măcar are suspensiile reglabile, chestie pe care versiunea 2019 standard se pare că nu. Gt-ul îmi place pentru suspensiile reglabile (având în vedere cat de barca e cea standard) bordul color, și gențile laterale. Pot trăi și fără quicksifter deșii am încercat și quicksifterul de pe BMW s1000rr, r1250gs și r1250rt. Dar sunt motoare care nu se încadrează la ceea ce caut eu. Rt-ul s-ar încadra, doar pe jumătate (partea cu toringul și mersul la drum lung și protecția la vânt, dar nu și pentru oraș) Tracer-ul ar fi nemaipomenit cu mai multă protecție la vânt pentru drumurile in afara orașului și a țării. Sa sperăm că o să găsim o soluție pentru vânt și turbulente. Eu am 1.80.
  5. Buna. De ceva timp sunt interesat de acest model. Tracer 900 / GT. Zilele trecute am dat o tura (2h) cu un tracer 900 2019 varianta normala și am mers pe tot felul de drumuri. Am luat-o și pe nevasta. Motorul se comporta că o barca, adică la fiecare denivelare mai dansa de 2 ori în sus și în jos. In rest, motorul mi-a plăcut. Trage bine și sunetul e bestial că incepi sa îl chinuia puțin. Sa zicem că suspensia o reglezi ( daca îți iei gt-ul, eu nu am incercat varianta aceea deșii avea genti laterale, mi-am luat țeapă) și nu se mai balansează prin curbe sa te scoată din trasa, dar ce facem cu vântul și turbulentele? Sincer, nu mă plâng prea mult nici eu nici soția (am un naked si am mers pe el până în Germania și înapoi și n-am avut probleme și nici nu ne-am plâns, deșii trebuia să mă țin de ghidon sa nu ma las pe spate peste sotie, dar macar era ceva constant și fără turbulente) dar să fim serioși, la tracer e ceva de speeiat nu poți să îl conduci. Am mers pe autostrada 50 km și am vrut la jumatea drumului sa mă opresc sa le zic sa vina după motor și să și-l f***a. Parca aveam capul într-o mașină de spălat și turbulentele erau peste tot. Aveam intercomul dat la maxim și nu auzeam ce zicea nevasta. Sub 100km/h nu mai ai nici o problema. Voi v-ați confruntat cu așa ceva? Eram așa pornit să îl cumpăr (de aia am dus-o și pe nevasta, sa se convingă și ea) dar după test, cred că mă îndrept spre a altceva, un FJR sau altceva cu protecție la vânt. Chiar nu se poate îmbunătății cumva protectia aia la vânt cu vre-un parbriz mai mare sau ceva? Că tare mi-i drag tracer-ul asta și tot mai decepționat sunt.
  6. Din cate stiu eu, una e sa fie omologate produsele, si alta sa fie omologate PE MOTOR! E o diferenta mare intre a lua amenda si a nu lua amenda
  7. Daca as stii care e "creierul" care da comanda led-urilor sa faca o chestie sau alta, l-as scoate afara sau lipi o rezistenta.
  8. La mine cateodata am observat ca unul e pe clipocit, celalalt e pe lunga...sau unu pe scurta unu pe lunga. Daca le sting si le las ceva vreme stinse, cand le pornesc din nou..au amandoua aceasi faza. Ar trebui pus ceva rezistenta sau ceva consumator pe chipul acela care ii da comanda ce faza sa foloseasca...sa ii golesti memoria sau ceva de genul, ca sa nu continue fazele...si atunci ramane pe faza aia lunga. Cred ca asta ar fi solutia.
  9. Asta am gasit pe youtube, asemanator cu ce am eu, dar ce zice domnul acela in video eu nu gasesc pe circuitul meu.
  10. Ok dar eu..sa zic... Imi incarc telefonul si gps-ul direct din cele 2 prize usb care imi vin pe ghidonul mobrei. Din cate stiu e curent 12v si 2A. Deci iau cablu usb si il bag in priza aia...si celalalt capat in telefon.
  11. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu circuitul asta?? E de la un proiector de ceata ce am montat pe motor si vreau sa scap de cele 3 pozitii. Ce trebuie sa fac sa ramana doar faza piternica continua?? Am inteles ca la circuitele astea trebuie adaugat ceva rezistenta? Sau ce trebuie dezlipit? Multumesc !! » Post actualizat in 29 Jun 2017 17:53 Mno nimeni nu stie nimic????
  12. Multam! O sa trec pe la un magazin de electrice si sa vad ce are, pacat ca omu' ii putin nefu**t si vb asa cu scarba daca nu stii sa le zici la componente pe nume sau exact de ce ai nevoie cu omi rezistente si draci. Nu toti suntem asi sau am terminat ceva facultati in domeniu.
  13. Daca ii intra 12v la telefon/gps/intercom in loc de 5v are ceva? Nu au dispozitivele alea ceva masura de siguranta?? Sau ce sa pun pe cablu ce vine de la baterie ca sa limitez voltajul la 5v si amerajul la 2A??
  14. Salut. Le am eu, de prin 2008-2009 cam asa, si le port si in ziua de azi. La 30 grade e ok....nu iti fierb picioarele...iti este cald da nu exagerat. La 2...3 grade poti sa iei ceva sosete mai groase si gata. Poti umbla linistit si 1 km cu ele..is mai incomode pt ca is geata...dar e ok.
  15. Si ce ar fi sa conectez sursa aia de 5v pe cablul care vine direct de la baterie? Ca sa am incarcare si pt telefon si intercomuri totate la 5v?
  16. Deci practic m-am sughi-bughi...in fine. Eu am incercat cu cablul de la gopro dar si acela e drept. Mi-am comandat cablu la 90° si astept sa imi ajunga. Daca se va dovedi a fi inutilizabil, atunci cred ca singura optiune este o priza de bricheta si gata...si sa achizitionez un alt incarcator cu mufa la 90°. Omfg. Alte idei aveti?
  17. Pentru astia care stiu mai mult de gps-uri, am un Garmin si vreau sa il pun pe motor intr-o husa de telefon. Incarcatorul de bricheta are mufa din spatele gps-ului dreapta, si mie imi trebuie la 90° ca s anu rup mufa. Intrebarea mea, pot sa cumpar orice cablu USB-mini Usb la 90° si sa il conectez direct la priza usb de pe motor? Din cate am citit priza aceea usb are iesire de 2A. Sau o sa ard ceva prin gps? Multumesc !
  18. Mno sorry, nu am decat cel drept. Si eu caut la 90 de grade pt al pune in husa de pe motor. La mine merge cu orice fel de cablu mini usb. Deocamdata in casa il incarc cu cablu usb de la camera gopro. si se incarca. Celalalt cablu il utilizez doar in masina. Cablu acela ce il vinde colegu e garmin 26...mie imi este compatibil 35 sau 36 cred...oricum nu este bun asa ca...sorry.
  19. Am eu unul doar cablul si priza de bricheta. daca cablul ce il are florinelu imi este bun mie, ti-l dau pe al meu tie
  20. De pe ali mi-au ajuns , daca bine tin minte, in vreo 2 saptamani. E mult? Uitate cand cumperi daca trimiterea e random prin posta normala (care intarzie mult) sau prin DHL, sau ceva de genu. Acuma daca vezi ca e free shipping, dati seama ca vine cu pluta(adica foarte incet) daca nu gasesti prin dhl sau ceva...ai optiunea sa platetsi mai mult si vine mai repede. Ti-am zis, eu nu am platit extra dar fiind 2 unitati cumparate mi l-au trimis repede. Cred ca am dat vreo 400lei pt amandoua.
  21. Salut. Eu si prietena mea avem montate pe casti primul model afisat de tine doar ca aleu are display si il folosesc de 2 ani de zile. In primul an tinea 9-10 ore si il utilizam sa vb intre noi, radio, si raspuns la telefon. Acum, dupa 2 ani, a inceput sa scada la 7-8 ore dar voi schimba acumulatoarele cat de curand (o operatie foarte usoara). Se aude perfect pana in 110-120 dupa care e mai dificil sa auzi ceva doar daca persoana cealalta vorbeste mai tare. Este waterproof. Pentru banii care am dat pe el sunt extrem de multumit. Diferente intr-e o chinezarie si un sistem profesional gen SENA? Doar marca cred. Nu am incercat sa vad cum se aude sau ce minunatie poate fi avand in vedere ca poate costa de 5 ori pretul unuia chinezesc.
  22. Eu mi-am luat un Garmin 2697LMT si sunt foarte incantat de el. O gramada d functii, benzinarii ,restaurante, parcari inapropiere, functie de vreme care iti arata vremea pe traseu daca il conectezi la telefon, real time trafic la fel prin conectare cu telefonul. L-am prins la super pret si are toate acesoriile. Is foarte multumit de el.
  23. adrian_biker

    Hai La O Plimbare !

    Se iese azi la o plimbare?
×
×
  • Creează nouă...