ionut73 Postat Decembrie 10, 2008 Share Postat Decembrie 10, 2008 Daca ti s-a rupt partea care se prindede ghidon, am eu de schimb. ESTI FRATELE MEU! Te sun maine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ketemeu Postat Decembrie 11, 2008 Share Postat Decembrie 11, 2008 (editat) Insatalat RO.A.D. 2008 pe un etrex Legend Hcx si merge brici. Harta este mai detaliata. Diferentele fata de 2006 varianta 2.16 sunt aici : http://www.romaniadigitala.ro/ro/index.php Road 2006 are 140MB Road 2008 are 413 Mb. Editat Decembrie 11, 2008 de ketemeu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Xomin Postat Decembrie 11, 2008 Share Postat Decembrie 11, 2008 acum un an la reprezentanta garmin in romania (adica apartamentu din b. franklin) nu au fost in stare sa imi dea prea multe detalii si m-au convins ca trebuie sa plec in cea mai mare graba de la ei ... asa ca atunci am renuntar si mi-am luat igo (cu pda) insa acum trebuie sa imi iau alt aparat, tot pentru pda + igo as opta, insa am o intrebare referitor la garmin: daca iau zumo 550 sau etrex 1. astea vin cu montajele pentru ghidon respectiv pentru a parbriz? - daca nu la ce preturi vin? 2. daca iau harta rom. 2008, inteleg ca e o harta buna insa cum sta treaba cu hartile pentru UE + tarile vecine (ma refer la islanda, norvegia, turcia etc.) - trebuiesc cumparate separat (aprox. 150 euro/tara?????) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Axa cu Scame Postat Decembrie 11, 2008 Share Postat Decembrie 11, 2008 (editat) Fratilor, revin cu informatii. Am instalat ROAD 2008 si m-am jucat putin prin harta, este mult mai detaliata intr-adevar dar se misca mai greu si e foarte aglomerata informatia. Inca nu am gasit o setare care sa-mi arate numai informatiile pe care le consider eu utile ( de exemplu in oras sa vad prioritar numele strazilor si nu "habitat pentru amfibieni" sau "zona de migratie pasari" , "magnolie cu flori roz" , text care umple tot ecranul la un e-trex... a, si scolile...m-au tampit cu scolile ). Inca mai butonez. Despre prinderea standard pentru ghidon: am observat ca are un mic joc asa ca i-am lipit in locul unde vine GPS-ul o bucata de izoler-band , acum intra un pic fortat si nu se misca, nu vibreaza. PS: P.C. - da, la nivel teoretic si pur idealist , pentru Garmin trebuie sa cumperi cate o harta pentru fiecare zona. O zona de cele mai multe ori cuprinde mai multe tari. Pe site-ul oficial Garmin gasesti mai multe informatii despre hartile existente. Elementele de montaj pentru ghidon/parbriz sunt vandute separat, ca de altfel orice altceva ( alimentare bricheta 12v, card memorie, etc) Editat Decembrie 11, 2008 de Axa cu Scame Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cata M Postat Decembrie 11, 2008 Share Postat Decembrie 11, 2008 Fratilor, revin cu informatii. Am instalat ROAD 2008 si m-am jucat putin prin harta, este mult mai detaliata intr-adevar dar se misca mai greu si e foarte aglomerata informatia. Inca nu am gasit o setare care sa-mi arate numai informatiile pe care le consider eu utile ( de exemplu in oras sa vad prioritar numele strazilor si nu "habitat pentru amfibieni" sau "zona de migratie pasari" , "magnolie cu flori roz" , text care umple tot ecranul la un e-trex... a, si scolile...m-au tampit cu scolile ). Inca mai butonez. intr-adevar mult mai detaliata. un plus ar fi ca sunt vizibile drumurile de exploatare si pe zoom mai mic de 700m ( util cand dai zoom-out pe la 1km, sa vezi prin ce zona te afli, dar sa ai si drumul pe harta), dar minusul e ca design-ul copacilor ( cu care au umplut harta fata de 2006) e mult mai agresiv, ma sparge la ochi si vad cu greutate drumurile, raurile etc...cel putin pe calculator. gps inca n-am. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ketemeu Postat Decembrie 12, 2008 Share Postat Decembrie 12, 2008 (editat) Fratilor, revin cu informatii. Am instalat ROAD 2008 si m-am jucat putin prin harta, este mult mai detaliata intr-adevar dar se misca mai greu si e foarte aglomerata informatia. Inca nu am gasit o setare care sa-mi arate numai informatiile pe care le consider eu utile ( de exemplu in oras sa vad prioritar numele strazilor si nu "habitat pentru amfibieni" sau "zona de migratie pasari" , "magnolie cu flori roz" , text care umple tot ecranul la un e-trex... a, si scolile...m-au tampit cu scolile ). Inca mai butonez. Vezi ca este o setare in gps ceva de gen MAP DETAIL. Acolo se afla cheia linistii tale vizuale Aaa. Sa stii ca se misca greu din cauza multelor detalii afisate. MAP DETAIL spre LOW si gata, ai impuscat doua chestii ce dintr-un foc ce te de deranjau. Menu-Setup-Map-si aici gasesti asa: Orientation, Below, Auto zoom, DETAIL(aici selectezi NORMAL). Editat Decembrie 12, 2008 de ketemeu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
remu1 Postat Decembrie 14, 2008 Share Postat Decembrie 14, 2008 A aparut Garmin 500 si 510 care pot fi utilizate si pe motociclete .Ne poate da cineva mai multe detalii despre aceste modele ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihai_prd Postat Decembrie 15, 2008 Share Postat Decembrie 15, 2008 (editat) Bloncoase, merg mai mult in masina, seamana cu Mio sau cu Garmin Zumo. Cred ca tot legendul sau vista e de baza. Montul pt etrex 35 de coco pe ebay la americani. Intrebare-intrebatoare> Road 2008 este un produs care ruleaza numai pe garmin sau poate rula si pe alte gpss, gen mio, panasonic, etc? Editat Decembrie 14, 2008 de Soso Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mae Postat Decembrie 15, 2008 Share Postat Decembrie 15, 2008 Bloncoase, merg mai mult in masina, seamana cu Mio sau cu Garmin Zumo. Cred ca tot legendul sau vista e de baza. Montul pt etrex 35 de coco pe ebay la americani. Intrebare-intrebatoare> Road 2008 este un produs care ruleaza numai pe garmin sau poate rula si pe alte gpss, gen mio, panasonic, etc? Numai Garmin. Codul de deblocare este proprietar Garmin. Mae Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Axa cu Scame Postat Decembrie 18, 2008 Share Postat Decembrie 18, 2008 (editat) Am testat Legend-ul la navigatie pe apa, se descurca bine, m-a scos unde trebuie si pe Dunare si pe Snagov, cu ocazia asta am constatat si viteza reala cu care merge barca, adica 13 km/h la vale si 7 km/h la deal pe Dunare si 9-10 km/h pe lac. Cu ocazia asta pot sa confirma si ca tine bine la umezeala (ploaie la greu ) P.S. Hartile Garmin se pot pune si pe telefoane cu GPS, si pe orice PDA, folosind Garmin Mobile XT . Totusi povestea aia cu baiatul aradean care face bani din piratarea softului, nu cred ca isi are locul aici. Editat Decembrie 18, 2008 de Axa cu Scame Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ketemeu Postat Decembrie 18, 2008 Share Postat Decembrie 18, 2008 Am testat Legend-ul la navigatie pe apa, se descurca bine, m-a scos unde trebuie si pe Dunare si pe Snagov, cu ocazia asta am constatat si viteza reala cu care merge barca, adica 13 km/h la vale si 7 km/h la deal pe Dunare si 9-10 km/h pe lac. Cu ocazia asta pot sa confirma si ca tine bine la umezeala(ploaie la greu ) P.S. Hartile Garmin se pot pune si pe telefoane cu GPS, si pe orice PDA, folosind Garmin Mobile XT . Totusi povestea aia cu baiatul aradean care face bani din piratarea softului, nu cred ca isi are locul aici. Da peste ai prins? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Axa cu Scame Postat Decembrie 18, 2008 Share Postat Decembrie 18, 2008 Da mah, sigur, faceti misto de bietu om Am prins 2 tzacuri de salau, daca vreti sa stiti, NA ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mark81 Postat Decembrie 19, 2008 Share Postat Decembrie 19, 2008 (editat) Ce tare asta cu tzacurile....te-am ginit pe "rapitori"! Daca esti interesat iti vand cateva ponturi legate de dunare unde se prinde mai mult decat tzac-uri . Editat Decembrie 19, 2008 de gizmo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Spionutz Postat Ianuarie 1, 2009 Share Postat Ianuarie 1, 2009 Salutare ! Ceva ecran de schimb pt etrex legend se gaseste "local" sau apelez la i`bei ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Xomin Postat Ianuarie 7, 2009 Share Postat Ianuarie 7, 2009 am inteles ca pe un pda normal se poate pune si garmin road2008 insa ma intereseaza daca pe un zumo 550 se poate pune igo ??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bobita Postat Ianuarie 8, 2009 Share Postat Ianuarie 8, 2009 am inteles ca pe un pda normal se poate pune si garmin road2008 insa ma intereseaza daca pe un zumo 550 se poate pune igo ??? Nu! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihai_prd Postat Ianuarie 8, 2009 Share Postat Ianuarie 8, 2009 Pe Garmin si Tomtom nu merge pus mio sau igo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
guty Postat Ianuarie 12, 2009 Share Postat Ianuarie 12, 2009 salutare m-ar interesa parerea voastra in leg cu folosirea sist de navigatie pt masina la motocicleta.din cate am inteles singura problema ar fi ca gps -urile de la masina nu sunt impermeabile si ca nu rezista la vibratii. pt a preveni patrunderea apei am vazut pe internet niste huse speciale si probabil exista si dispozitive pt absorbtia vibratiilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ketemeu Postat Ianuarie 12, 2009 Share Postat Ianuarie 12, 2009 (editat) salutarem-ar interesa parerea voastra in leg cu folosirea sist de navigatie pt masina la motocicleta.din cate am inteles singura problema ar fi ca gps -urile de la masina nu sunt impermeabile si ca nu rezista la vibratii. pt a preveni patrunderea apei am vazut pe internet niste huse speciale si probabil exista si dispozitive pt absorbtia vibratiilor. Pret husa speciala + pret dispozitiv anti vibratii = cel jumatate pret aparat gps dedicat moto. Editat Ianuarie 12, 2009 de ketemeu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ionut73 Postat Februarie 14, 2009 Share Postat Februarie 14, 2009 schimb Garmin Etrex Vista CX cu card 1GB si ROAD 2008 cu Legend Hcx sau Vista Hcx + diferenta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cata M Postat Februarie 15, 2009 Share Postat Februarie 15, 2009 (editat) schimb Garmin Etrex Vista CX cu card 1GB si ROAD 2008 cu Legend Hcx sau Vista Hcx + diferenta. apropo de Cx versus Hcx. nu credeam cand imi povestea Ovidiu ce diferenta mare de semnal e intre ele. am testat asta intamplator in ciucas, eu cu Legend Cx si Andrei cu Vista Hcx. eu un satelit(adica zero semnal), el la Hcx 6(sase!!!). ca sa nu mai vorbim de rata de refresh dubla.so...go for it!(stii tu ce stii ) P.S. zona era Saua Teslei...in coborare, ceva stanci, padure. Editat Februarie 15, 2009 de Cata M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ionut73 Postat Februarie 15, 2009 Share Postat Februarie 15, 2009 stii tu ce stii eu vreau Hcx pentru curse - anul asta intentionez sa merg la mai multe curse cu GPS - Gura Humorului sau Bacau (nu stiu inca la care - sunt puse in acelasi weekend), Buzau, C-lung si, poate, CJ - off road. Pentru plimbare e foarte bun Cx-ul pe care il am - insa la cursa am nevoie de Hcx din 2 motive: - vazand mult mai bine satelitii pune punctele incontinuu si iti arata FIX unde esti. Al meu are o inertie. Adica de multe ori sunt "inaintea lui" - m-am obisnuit sa anticipez si sa ma prind din teren unde trebuie sa fac stanga sau dreapta, insa tot o mai furam cate 100 - 200 m si trebuia sa ma intorc. - daca se pierde semnalul pe o bucata de padure GPS-ul iti memoreaza ca track o linie dreapta intre ultimuele puncte vazute de GPS - risti sa iei penalizare pentru ocolire. Daca nu gasesc sa fac schimb iau nou. Dar poate cineva vrea sa faca un ban in plus si nu il intereseaza precizia la metru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator corleone Postat Martie 1, 2009 Share Postat Martie 1, 2009 eu vreau Hcx pentru curse - anul asta intentionez sa merg la mai multe curse cu GPS - Gura Humorului sau Bacau (nu stiu inca la care - sunt puse in acelasi weekend), Buzau, C-lung si, poate, CJ - off road.Pentru plimbare e foarte bun Cx-ul pe care il am - insa la cursa am nevoie de Hcx din 2 motive: - vazand mult mai bine satelitii pune punctele incontinuu si iti arata FIX unde esti. Al meu are o inertie. Adica de multe ori sunt "inaintea lui" - m-am obisnuit sa anticipez si sa ma prind din teren unde trebuie sa fac stanga sau dreapta, insa tot o mai furam cate 100 - 200 m si trebuia sa ma intorc. - daca se pierde semnalul pe o bucata de padure GPS-ul iti memoreaza ca track o linie dreapta intre ultimuele puncte vazute de GPS - risti sa iei penalizare pentru ocolire. Daca nu gasesc sa fac schimb iau nou. Dar poate cineva vrea sa faca un ban in plus si nu il intereseaza precizia la metru. Eu am gasit aici foarte ieftin, nou cu factura: http://atvforum.ro/Vand-Gps-uri-Garmin-t3750.html. Mi-am luat un Legend HCx, super GPS. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
owene Postat Martie 2, 2009 Share Postat Martie 2, 2009 Imi permit sa va anunt ca de cateva zile/o saptamana, pe Garmin merge in mod rutabil si harta gratuita OpenStreetMap.org. Eu am testat harta Romaniei cu garmin vista hcx si merge bine, sigur merge si pe altele. Cine e interesat cum se face asta, sa-mi dea un PM sa nu divagam offtopic. Daca va incanta ideea hartii OSM, daca aveti GPX-uri pe care ati dori sa le faceti publice, puteti sa mi le trimiteti cu un scurt comentariu, si am sa le integrez in OSM. Dupa cum veti observa, harta asta e ca linuxul, facuta prin voluntariat. Nu sunt acceptabile GPX-uri scoase din googlemaps, ROAD, sau alte surse la care copyrightul nu permite, GPX-urile pe care le donati sa fie facute de voi si vor deveni publice pentru toata lumea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MensSana Postat Aprilie 14, 2009 Share Postat Aprilie 14, 2009 eTrex-ul l-am dat cu tot cu motoreta asa ca imi trebe altu' si nu stiu daca tot Legend. Poate Vista sau poate noul Oregon400t ... L-a testat cineva p'ala fara botoane si cu touchscreen? E de bine? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate