Sari la conținut

Ce Sistem De Navigatie Sa-mi Cumpar?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 290
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Insatalat RO.A.D. 2008 pe un etrex Legend Hcx si merge brici.

Harta este mai detaliata. Diferentele fata de 2006 varianta 2.16 sunt aici : http://www.romaniadigitala.ro/ro/index.php

Road 2006 are 140MB

Road 2008 are 413 Mb.

Editat de ketemeu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

acum un an la reprezentanta garmin in romania (adica apartamentu din b. franklin) nu au fost in stare sa imi dea prea multe detalii si m-au convins ca trebuie sa plec in cea mai mare graba de la ei :laugh: ... asa ca atunci am renuntar si mi-am luat igo (cu pda) insa acum trebuie sa imi iau alt aparat, tot pentru pda + igo as opta, insa am o intrebare referitor la garmin: daca iau zumo 550 sau etrex

1. astea vin cu montajele pentru ghidon respectiv pentru a parbriz? - daca nu la ce preturi vin?

2. daca iau harta rom. 2008, inteleg ca e o harta buna insa cum sta treaba cu hartile pentru UE + tarile vecine (ma refer la islanda, norvegia, turcia etc.) - trebuiesc cumparate separat (aprox. 150 euro/tara?????)

Link spre comentariu

Fratilor, revin cu informatii.

Am instalat ROAD 2008 si m-am jucat putin prin harta, este mult mai detaliata intr-adevar dar se misca mai greu si e foarte aglomerata informatia. Inca nu am gasit o setare care sa-mi arate numai informatiile pe care le consider eu utile ( de exemplu in oras sa vad prioritar numele strazilor si nu "habitat pentru amfibieni" sau "zona de migratie pasari" , "magnolie cu flori roz" :laugh: , text care umple tot ecranul la un e-trex... a, si scolile...m-au tampit cu scolile :) ). Inca mai butonez.

Despre prinderea standard pentru ghidon: am observat ca are un mic joc asa ca i-am lipit in locul unde vine GPS-ul o bucata de izoler-band , acum intra un pic fortat si nu se misca, nu vibreaza.

PS: P.C. - da, la nivel teoretic si pur idealist , pentru Garmin trebuie sa cumperi cate o harta pentru fiecare zona. :laugh: O zona de cele mai multe ori cuprinde mai multe tari. Pe site-ul oficial Garmin gasesti mai multe informatii despre hartile existente.

Elementele de montaj pentru ghidon/parbriz sunt vandute separat, ca de altfel orice altceva ( alimentare bricheta 12v, card memorie, etc)

Editat de Axa cu Scame
Link spre comentariu

Am instalat ROAD 2008 si m-am jucat putin prin harta, este mult mai detaliata intr-adevar dar se misca mai greu si e foarte aglomerata informatia. Inca nu am gasit o setare care sa-mi arate numai informatiile pe care le consider eu utile ( de exemplu in oras sa vad prioritar numele strazilor si nu "habitat pentru amfibieni" sau "zona de migratie pasari" , "magnolie cu flori roz" :laugh: , text care umple tot ecranul la un e-trex... a, si scolile...m-au tampit cu scolile :laugh: ). Inca mai butonez.

intr-adevar mult mai detaliata. un plus ar fi ca sunt vizibile drumurile de exploatare si pe zoom mai mic de 700m ( util cand dai zoom-out pe la 1km, sa vezi prin ce zona te afli, dar sa ai si drumul pe harta), dar minusul e ca design-ul copacilor ( cu care au umplut harta fata de 2006) e mult mai agresiv, ma sparge la ochi si vad cu greutate drumurile, raurile etc...cel putin pe calculator. gps inca n-am.

Link spre comentariu

Am instalat ROAD 2008 si m-am jucat putin prin harta, este mult mai detaliata intr-adevar dar se misca mai greu si e foarte aglomerata informatia. Inca nu am gasit o setare care sa-mi arate numai informatiile pe care le consider eu utile ( de exemplu in oras sa vad prioritar numele strazilor si nu "habitat pentru amfibieni" sau "zona de migratie pasari" , "magnolie cu flori roz" :laugh: , text care umple tot ecranul la un e-trex... a, si scolile...m-au tampit cu scolile :laugh: ). Inca mai butonez.

Vezi ca este o setare in gps ceva de gen MAP DETAIL. Acolo se afla cheia linistii tale vizuale :)

Aaa. Sa stii ca se misca greu din cauza multelor detalii afisate. MAP DETAIL spre LOW si gata, ai impuscat doua chestii ce dintr-un foc ce te de deranjau.

Menu-Setup-Map-si aici gasesti asa: Orientation, Below, Auto zoom, DETAIL(aici selectezi NORMAL).

Editat de ketemeu
Link spre comentariu

Bloncoase, merg mai mult in masina, seamana cu Mio sau cu Garmin Zumo. Cred ca tot legendul sau vista e de baza.

Montul pt etrex

35 de coco pe ebay la americani.

bikemounts.JPG

Intrebare-intrebatoare> Road 2008 este un produs care ruleaza numai pe garmin sau poate rula si pe alte gpss, gen mio, panasonic, etc?

Editat de Soso
Link spre comentariu

Bloncoase, merg mai mult in masina, seamana cu Mio sau cu Garmin Zumo. Cred ca tot legendul sau vista e de baza.

Montul pt etrex

35 de coco pe ebay la americani.

bikemounts.JPG

Intrebare-intrebatoare> Road 2008 este un produs care ruleaza numai pe garmin sau poate rula si pe alte gpss, gen mio, panasonic, etc?

Numai Garmin.

Codul de deblocare este proprietar Garmin.

Mae

Link spre comentariu

Am testat Legend-ul la navigatie pe apa, se descurca bine, m-a scos unde trebuie si pe Dunare si pe Snagov, cu ocazia asta am constatat si viteza reala cu care merge barca, adica 13 km/h la vale si 7 km/h la deal pe Dunare si 9-10 km/h pe lac. Cu ocazia asta pot sa confirma si ca tine bine la umezeala

(ploaie la greu ;) )

P.S. Hartile Garmin se pot pune si pe telefoane cu GPS, si pe orice PDA, folosind Garmin Mobile XT . Totusi povestea aia cu baiatul aradean care face bani din piratarea softului, nu cred ca isi are locul aici.

post-462-1229588940_thumb.jpg

Editat de Axa cu Scame
Link spre comentariu

Am testat Legend-ul la navigatie pe apa, se descurca bine, m-a scos unde trebuie si pe Dunare si pe Snagov, cu ocazia asta am constatat si viteza reala cu care merge barca, adica 13 km/h la vale si 7 km/h la deal pe Dunare si 9-10 km/h pe lac. Cu ocazia asta pot sa confirma si ca tine bine la umezeala

(ploaie la greu :wave: )

P.S. Hartile Garmin se pot pune si pe telefoane cu GPS, si pe orice PDA, folosind Garmin Mobile XT . Totusi povestea aia cu baiatul aradean care face bani din piratarea softului, nu cred ca isi are locul aici.

Da peste ai prins? ;)

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

salutare

m-ar interesa parerea voastra in leg cu folosirea sist de navigatie pt masina la motocicleta.din cate am inteles singura problema ar fi ca gps -urile de la masina nu sunt impermeabile si ca nu rezista la vibratii. pt a preveni patrunderea apei am vazut pe internet niste huse speciale si probabil exista si dispozitive pt absorbtia vibratiilor.

Link spre comentariu

salutare

m-ar interesa parerea voastra in leg cu folosirea sist de navigatie pt masina la motocicleta.din cate am inteles singura problema ar fi ca gps -urile de la masina nu sunt impermeabile si ca nu rezista la vibratii. pt a preveni patrunderea apei am vazut pe internet niste huse speciale si probabil exista si dispozitive pt absorbtia vibratiilor.

Pret husa speciala + pret dispozitiv anti vibratii = cel jumatate pret aparat gps dedicat moto.

:)

Editat de ketemeu
Link spre comentariu

• 1 month later...
schimb Garmin Etrex Vista CX cu card 1GB si ROAD 2008 cu Legend Hcx sau Vista Hcx + diferenta.

apropo de Cx versus Hcx. nu credeam cand imi povestea Ovidiu ce diferenta mare de semnal e intre ele. am testat asta intamplator in ciucas, eu cu Legend Cx si Andrei cu Vista Hcx. eu un satelit(adica zero semnal), el la Hcx 6(sase!!!). ca sa nu mai vorbim de rata de refresh dubla.so...go for it!(stii tu ce stii :burnout:)

P.S. zona era Saua Teslei...in coborare, ceva stanci, padure.

Editat de Cata M
Link spre comentariu

stii tu ce stii :burnout:

eu vreau Hcx pentru curse - anul asta intentionez sa merg la mai multe curse cu GPS - Gura Humorului sau Bacau (nu stiu inca la care - sunt puse in acelasi weekend), Buzau, C-lung si, poate, CJ - off road.

Pentru plimbare e foarte bun Cx-ul pe care il am - insa la cursa am nevoie de Hcx din 2 motive:

- vazand mult mai bine satelitii pune punctele incontinuu si iti arata FIX unde esti. Al meu are o inertie. Adica de multe ori sunt "inaintea lui" - m-am obisnuit sa anticipez si sa ma prind din teren unde trebuie sa fac stanga sau dreapta, insa tot o mai furam cate 100 - 200 m si trebuia sa ma intorc.

- daca se pierde semnalul pe o bucata de padure GPS-ul iti memoreaza ca track o linie dreapta intre ultimuele puncte vazute de GPS - risti sa iei penalizare pentru ocolire.

Daca nu gasesc sa fac schimb iau nou. Dar poate cineva vrea sa faca un ban in plus si nu il intereseaza precizia la metru.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
Vizitator corleone
eu vreau Hcx pentru curse - anul asta intentionez sa merg la mai multe curse cu GPS - Gura Humorului sau Bacau (nu stiu inca la care - sunt puse in acelasi weekend), Buzau, C-lung si, poate, CJ - off road.

Pentru plimbare e foarte bun Cx-ul pe care il am - insa la cursa am nevoie de Hcx din 2 motive:

- vazand mult mai bine satelitii pune punctele incontinuu si iti arata FIX unde esti. Al meu are o inertie. Adica de multe ori sunt "inaintea lui" - m-am obisnuit sa anticipez si sa ma prind din teren unde trebuie sa fac stanga sau dreapta, insa tot o mai furam cate 100 - 200 m si trebuia sa ma intorc.

- daca se pierde semnalul pe o bucata de padure GPS-ul iti memoreaza ca track o linie dreapta intre ultimuele puncte vazute de GPS - risti sa iei penalizare pentru ocolire.

Daca nu gasesc sa fac schimb iau nou. Dar poate cineva vrea sa faca un ban in plus si nu il intereseaza precizia la metru.

Eu am gasit aici foarte ieftin, nou cu factura: http://atvforum.ro/Vand-Gps-uri-Garmin-t3750.html. Mi-am luat un Legend HCx, super GPS.

Link spre comentariu

Imi permit sa va anunt ca de cateva zile/o saptamana, pe Garmin merge in mod rutabil si harta gratuita OpenStreetMap.org. Eu am testat harta Romaniei cu garmin vista hcx si merge bine, sigur merge si pe altele. Cine e interesat cum se face asta, sa-mi dea un PM sa nu divagam offtopic.

Daca va incanta ideea hartii OSM, daca aveti GPX-uri pe care ati dori sa le faceti publice, puteti sa mi le trimiteti cu un scurt comentariu, si am sa le integrez in OSM. Dupa cum veti observa, harta asta e ca linuxul, facuta prin voluntariat.

Nu sunt acceptabile GPX-uri scoase din googlemaps, ROAD, sau alte surse la care copyrightul nu permite, GPX-urile pe care le donati sa fie facute de voi si vor deveni publice pentru toata lumea.

:rolleyes:

Link spre comentariu

• 1 month later...