Sari la conținut

Accident Dn - Pod Mioritza


micutza_ninja
 Share

Postări Recomandate

mama si eu ieri am avut un accident de motor ,aproape la fel insa cu urmari mai usoare din fericire pt mine,mergeam regulamentar cu cca 40-50(tocmai plecasem d la stop) cand un taximetrist oprit p dreapta s-a hotarat sa intre pe banda mea si sa intoarca,am franat insa tot l-am acrosat si am cazut cu capu' d masina lui iar motocicleta s-a tarat cativa metri,m-am dus la spital si apoi am stat toata noaptea la udriste pt declaratii.RIP pt motociclistu dp dn.sincer eu am avut 2 evenimente in 2 luni,si ma gandesc serios sa renunt si sa raman pe 4 roti,spuneti-mi si mie sunt de condamnat dak as vinde motocicleta?:|

 

Imi pare rau pentru incidentul pe care l-ati avut cu idiotul ala de taximetrist, dar ma bucur ca nu au fost urmari mai nasoale.

 

Nu te condamna nimeni si nimeni nu se supara pe tine daca renunti la motociclism: este vorba despre propria ta optiune precum si de modul in care te simti in siguranta (pe doua si/sau pe patru roti sau perpedes).

 

Ceea ce vroiam sa-ti spun este ca in jungla traficului din Bucuresti, daca mergi regulamentar nu inseamna ca esti si safe. Trebuie sa mergi paranoic si sa-ti adaptezi stilul/modul de condus in mod dinamic, in functie de ceea ce se intampla in jurul tau. Numai asa - in mod "paranoic" (respectiv non-agresiv si preventiv), considerand ca nu te observa nimeni in trafic (ceea ce nu e normal, dar e mai sanatos sa gandesti asa) - poti sa-ti salvezi pielea ta si eventual a altora (pasagerul de exemplu). Bineinteles, nici echipamentul nu trebuie sa lipseasca oricat de incomod ar fi sau cat de cald ar fi afara. Cel putin eu nu am renuntat la el niciodata, nici macar atunci cand merg pana la piata cu motoreta (cale de o statie de tramvai). Echipamentul a facut de multe ori "minuni" in caz de accident, in comparatie cu cazul in care acesta nu ar fi fost purtat. Din fericire, pentru mine nu a fost cazul niciodata sa probez eficienta protectiilor, in schimb m-am ferit (sau am ferit, in cazul pietonilor) de multi idioti, conducand paranoic. Ce-i drept, nu se poate numi condus, atata timp cat nu faci altceva decat sa fii cu ochii-n paispe si sa-ti feresti pielea de zevzeci... Oricum, eu nu voi renunta la motociclism (si nici la "conservarie" - ca solutie de iarna sau de toata familia la drum), decat atunci cand voi constata ca nu mai sunt capabil si as putea deveni o pacoste-n trafic (sper sa prind varsta la care sa ma "pensionez" intreg de la ghidon :P ).

 

Scuze de off-topic, insa s-a pus problema...

Editat de Dominator72
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 172
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

E pacat ca noi motociclistii in mare parte din aceste cazuri incercam sa ne dam nevinovati - exact ca acei soferi de care se vorbea mai sus ca mereu pledeaza nevinovati.

Daca accidentul se intampla invers cine era vinovat autoturismul ca rula pe contrasens cu o viteza la care nu a putut evita primul pericol aparut in cale sau motociclistul care incerca sa iasa din coloana ?

 

E trist ca totul s-a intamplat asa . Vina in mod sigur este impartita si amandoi au facut alegeri gresite.

 

E trist pe de alta parte intr-o tara in care autoritatile ne trateaza ca pe ultimii sclavi si noi dam dovada de aceeasi agresivitate intre noi ( vezi userii care se injura mai sus).

 

In mod clar ne dorim o tara mai buna dar cum sa ajungem acolo daca asta e felul in care evoluam.

 

In tara asta daca faci cea mai mica greseala, nu numai ca platesti in fata legii - ci ai ocazia ca si cei implicati in accident sa se comporte ca ultimele animale.

 

Eu am decis sa renunt si nu cred ca asta e tara in care poti sa iti cresti copiii sau sa ai o viata linistita.

 

Avem oameni de bun - simt si se vad care sunt si prin posturile pertinente de pe forum si scrise civilizat si in rest milione de cetateni care stiu ei cum e mai bine.

 

 

PS: Acum cateva zile un bun prieten a avut accident destul de grav din cauza unui care nu s-a asigurat la un U-Turn si motociclistul a intrat direct in el. Desi nimeni nu e fericit de situatie si soferul asa cum scria mai sus s-a dat cateva minute nevinovat - totul a fost macar cat de cat civilizat.

 

corect

ai dreptate

oare cati dintre noi n-au incalcat legea?

oare cati dintre noi era s-o comitem din vina noastra?

oare toti mergem regulamentar?

n-a intrat nimeni intr-o depasire riscanta, bazandu-se pe puterea motorului?

 

si noi gresim de multe ori, dar tot de atatea ori nu recunoastem.

nu sunt in masura sa judec un om, sau sa ma bucur ca avea 60ani si si-a trait viata, in primul rand ar trebui sa ne gandim ca toti suntem oameni si suntem supusi greselilor(si acest om a avut partea lui de vina)

important e fim oameni si sa ne asumam responsabilitatea atunci cand gresim, iar cand avem un pasager in spate ar trebui de 1000 de ori sa ne gandim inainte sa facem o manevra riscanta, ar trebui sa ne gandim ca viata acelui pasager e in mainile noastre.

e trist cand un motociclist pleaca dintre noi, pentru ca odata cu aceste accidente(din pacate din ce in ce mai multe) sunt multi posesori de motoare care se lasa de acest hobby.

 

sper ca aceasta lista sa numai creasca si sper ca toti soferii sa constientizeze faptul ca acolo pe drumul public, in trafic existam si noi.

 

Dumnezeu sa-i ierte pe toti cei plecati dintre noi :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ms mult dominator pt sfat,dar inca sunt in dubiu ,dupa ce imi voi repara motocicleta(sper sa mi-o faca rca-u lu ala) ,sincer ma gandesc si la parintii mei care stau cu inima cat un purice cand imi pun casca p mana ,eu avand doar 20 ani inca mai stau cu parintii si e aiurea sa ii stii asa panicati tot mereu,mai ales dupa ce aud ca ai mai avut si 1-2 incidente ,sincer nu stiu nu stiu ce o sa fac ,oricum tre sa avem mare grija pt ca suntem ca niste furnici intr-un desert,nu avem nici o aparare .se stransesera taximetristii aseara ,veniti dupa ceva timp la fata locului(ce mi-au spus prietenii) si cica deja vorbeau de sutele pe care le aveam la ora ....ce vroiam sa zic insa este ca ,cam asta e conceptia lor despre noi,viteza ,si de aceea nu prea ne baga in seama .sper sa gresesc.va salut sa ne auzim numai d bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

un accident banal cu urmari dezastruoase...

nu e bine sa depasesti pe stanga (pe linia continua) nici pe dreapta pe langa bordura...

si mai ales sa nu ai viteza mare in raport cu coloana pe car o depasesti...

RIP...

FOLOSITI CASCA INTEGRALA

cand e casca integrala...n-avea geaka...cand are geaka...ca de ce nu avea genunkiere...si tot asa....a murit ca a sosit clipa.....rip///

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am cazut acum 2 ani asa pe linia continua pentru ca o masina a schitzat doar ca intoarce in fata mea. Am pierdut fatza si m-am tavalit dar fara nici un fel de urmari.

 

Am tras 2 concluzii foarte mari si importante atunci:

 

1. - cand ma strecor printre masini rulez cu viteza foarte mica,daca ele stau; daca sunt in miscare nu mai continui printre ele ci imi fac loc pe o banda de circulatie si ma mai strecor printre ele dupa ce s-au oprit din nou;

2. - evit tot timpul marcajele de vopsea,chiar si pe uscat se poate derapa usor pe ele. Chiar si pe marcajul discontinuu dintre benzi la o accelerare mai brusca poti pierde aderenta.

 

Deci, nu depasiti cu viteza coloanele de masini si evitati marcajele de vopsea!

Editat de Niko
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

RIP,si sanatate pasagerei.

subscriu ce a postat niko........in plus subliniez faptul ca un militian mi-a spus ca sa nu mai depasim coloana la semafor pe stanga peste linia continua la semafor, ci mai bine este sa ne grabim printre masini daca vrem neaparat, unde nu au cum sa ne incadreze ptr acordarea unei amnezi etc.

 

R.I.P.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai nene! incredibil! omul asta a venit la mine la SMA cand mi-a vazut motocicleta... mi-a zis: "am si eu una rosie!" si m-a tras dupa el sa mi-o arate... era asa incantat si mandru de ea, ziceai ca-i un copil... foarte linistit omul... imi zicea ca-i e frica in oras cu o motocicleta mare si puternica si ca mai bine merge cu asta ca e automata si ca poate fi atent la trafic... pacat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si eu am trecut pe-acolo cu motorul exact cand incercau sa-l resusciteze cei de la ambulanta. era puhoi de oameni si motoare strans, deci n-am considerat ca mai are rost sa opresc si eu.

parerea mea este ca a ales sa mearga pe contrasens pentru ca era un tip mare, corpolent si avea si pasager si cred ca i-a fost mai comod decat printre masini. pe de alta parte, la experienta lui de viata (si de condus probabil) ar fi trebuit sa stie ca in Bucuresti cand se sta in coloana iar celalalt sens este liber, intotdeauna se gasesc cativa care cedeaza nervos si intorc. ca si motociclist este esential si vital sa ai capacitatea de a anticipa comportamentul bovino-oligofren al soferilor bucuresteni.

 

eu stau in zona, iar la 10 minute dupa ce eu am plecat cu motorul spre facultate , a plecat si prietena mea cu masina. cand s-a apropiat si a vazut ca sunt motociclisti stransi, a avut un atac de panica stiind ca trecusem pe-acolo cu 10 min inainte. e o senzatie tare idioata sa te sune nevasta sa te intrebe daca mai traiesti...

 

se mai stie ceva de fata ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

se mai stie ceva de fata ?

 

Acum au anuntat pe Prima TV ca fata este paralizata de la briu in jos,urmind a fi operata a doua oara!

Dumnezeu sa-l ierte pe motociclist si mult noroc si sanatate fetei!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

soferul opelului Nu avea viteza pt simplul motiv ca se afla in coloana. nici motociclistul nu avea mai mult de 60 la ora, zic eu. Tb sa luam in considerare si varsta, dar si un ghinion teribil. Ma intreb ce experienta avea omu.

L-am cunoscut cat de cat pe Mihai. Varsta nu era o problema, ca avea cam 45-50 de ani si era sanatos tun. Experienta nu era nici ea o problema, ca avea A-ul de pe la 18-19 ani, a umblat pe comuniste, apoi s-a lasat ca si-a luat masina, apoi si-a luat pe langa masina si Scarabeo de 200cc nou cu care a facut mai bine de 30,000 de km in ultimii 8 ani. Acum era incantat de noua sa achizitie si m-a intrebat de unde-si poate cumpara ceva protectii de enduro pentru vara, ca nu avea decat din alea de Goretex si alea chiar nu merg pe 35-40 de grade.

Eu as zice ca omul pur si simplu a picat prost si de sus ca avea o talie cam ca de jucator de basket.

Din cate am auzit azi de la un prieten de al lui "il aduc acasa miercuri si inmormantarea e joi".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mosu a fost un idiot,. A luat pasager si l-a facut varza ( o fata ramasa paralizata!??)

 

GO TO HELL

 

Cu riscul de a primi injuraturi, o sa-ti spun totusi ca ar trebui sa-ti fie rusine sa spui asa ceva. Omul e mort, macar un pic de respect sa ai. Ce usor e sa judeci pe cineva si sa dai verdicte! Iti urez din suflet sa nu ajungi niciodata sa fii judecat asa de altii... domnule Perfectiune care n-a gresit niciodata!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu riscul de a primi injuraturi, o sa-ti spun totusi ca ar trebui sa-ti fie rusine sa spui asa ceva. Omul e mort, macar un pic de respect sa ai. Ce usor e sa judeci pe cineva si sa dai verdicte! Iti urez din suflet sa nu ajungi niciodata sa fii judecat asa de altii... domnule Perfectiune care n-a gresit niciodata!

:P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mosu a fost un idiot,. A luat pasager si l-a facut varza ( o fata ramasa paralizata!??)

 

GO TO HELL

 

Idiot esti tu cu tot neamul tau! :P Cum poti sa vorbesti asa de un om pe care nici nu il cunosti?!

Omul era trecut prin viata, avea experienta etc! Daca conduci cum vorbesti nici nu o sa ai norocul sa ajungi la varsta de 60 de ani sau cat avea Mihai!

 

 

 

RIP Motociclistului :jump: si insanatosire grabnica pasagerei!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Idiot esti tu cu tot neamul tau! :P Cum poti sa vorbesti asa de un om pe care nici nu il cunosti?!

Omul era trecut prin viata, avea experienta etc! Daca conduci cum vorbesti nici nu o sa ai norocul sa ajungi la varsta de 60 de ani sau cat avea Mihai!

 

 

 

RIP Motociclistului :jump: si insanatosire grabnica pasagerei!

Parca ati fi cocalari, mai usor cu limbajul de mahala.Omul o fi avut experienta dar fata aceea isi va petrece, probabil-sigur, restul zilelor intr-un scaun cu rotile.., daca era sora ta cum te-ai fi simtit, raman la parerea ca mosul a fost total iresponsabil, mai ales ca avea o varsta care nu ii permite nici-o scuza.Pacat, imi pare rau pt amandoi, dar pt fata va fi mult mai greu!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mosu a fost un idiot,. A luat pasager si l-a facut varza ( o fata ramasa paralizata!??)

 

GO TO HELL

 

 

tu de unde ai aparut idiotu*e ???

 

sincer pe tine nu te-am vazut sa critici in posturi unde pustii o ard cu viteza si fac lucruri mult mai iresponsabile decat a facut omul asta...

 

si daca tot o dai in diverse de ce nu te-ar lua pe tine dracu ??? maine...poimaine...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parca ati fi cocalari, mai usor cu limbajul de mahala.Omul o fi avut experienta dar fata aceea isi va petrece, probabil-sigur, restul zilelor intr-un scaun cu rotile.., daca era sora ta cum te-ai fi simtit, raman la parerea ca mosul a fost total iresponsabil, mai ales ca avea o varsta care nu ii permite nici-o scuza.Pacat, imi pare rau pt amandoi, dar pt fata va fi mult mai greu!

 

Cel de mai sus (caruia i-am dat eu reply) s-a exprimat foarte urat! Totusi Omul ala avea o varsta!

Imi pare rau pentru fata aia :P dar inca nu a fost pronuntat un diagnostic!

In plus "mosul" ala are aproape varsta tatalui meu care inca merge pe motor! (Yamaha R1) si daca fata aia ar fi sora mea....... nu are cum! Sora mea este moarta! si stiu cum e...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A sunat cam urat repley-ul pe care i l-a dat LittleHaya lui duke nunkem!

Dar in mare parte cam are dreptate! :P Imi pare rau pentru sora ta, si asfalt uscat tatlui tau pentru ca inca se mai urca pe motor!

 

Asfalt uscat tuturor si Belitii ochii!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fratilor , suntem o comunitate sau ne sapam groapa unu altuia? Trebuie sa ne ajutam cand trecem prin momente dificile. Nu sa criticam si sa injuram in stanga si dreapta.

Recunosc, nu merg zilnic cu motocicleta, iar cand merg uneori mai sar si de 50kmh, ma rog la Dzeu cand plec de acasa , si Ii multumesc seara cand ajung cu bine. Nu sunt perfect, cu siguranta nici voi. Dar cel putin incerc sa fiu cat mai putin ipocrit.

 

Imi pare rau atunci cand moare cineva ! indiferent daca a fost vina lui sau nu. Pe acest om, cocalar sau nu, nu il vom mai intalni niciodata pe sosele. Cu unu mai putin. Din ce in ce mai multi :P

 

Lansez o idee : haideti sa fim ceva mai umani si mai putini "motociclisti-forumisti"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mosu a fost un idiot,. A luat pasager si l-a facut varza ( o fata ramasa paralizata!??)

 

GO TO HELL

 

Deja nu mai are rost sa se mai ia cineva de tine pt folosirea necivilizata a limbajului fata de o persoana care a disparut dintre noi,dar ma intreb cat de regulamentar mergi tu de iti permiti sa arunci cu "noroi" in ceilalti pt o greseala...

R.I.P. si multa sanatate si putere de lupta cu viata fetei

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Depasirea coloanei pe contrasens, chiar si pe linia continua, discontinua cu viteza mai mare de 10-20 la ora este sinucidere. Intotdeauna se va gasi un sofer satul de stat in trafic sa intoarca (sa iasa din coloana) in speranta ca va gasi alt traseu mai liber, si cum nici un om cat de cat normal la cap nu merge pe contrasens majoritatea nu se uita in oglinda cand intorc.

Si spun chestia asta din perspectiva unui sofer cu experienta de 5 ani si motociclist de 4, am intors masina din coloana fara sa ma gandesc ca poate vine un motociclist lansat pe contrasens (se intampla, din oboseala, stres etc) si am evitat de multe ori scenariul asta (masini care ies din coloana fara sa se asigure) cand depaseam cu motorul pe linie sau pe contrasens coloane de masini, pentru ca ma astept ca cineva sa iasa si merg foarte incet.

Nu putem sa analizam tot timpul fiecare miscare pe care o facem, suntem oameni, gresim. Singurul lucru pe care il putem face este sa ne protejam pe noi cat mai bine. Sa mergem incet, sa fim constienti de pericolele pe care le prezinta fiecare situatie, doar asa ne vom putea mari sansele de a evita situatiile neplacute sau cum s-a intamplat aici, mortale.

 

Iar avand 60 de ani si "cica" experienta ar fi trebuit sa stie mai bine + ca era si cu pasager . . .

 

P.S. Referitor la chestia cu a nu judeca o persoana decedata, atata timp cat nu am cunoscut acea persoana, si moartea sa nu ma influenteaza in nici un fel pot sa judec cat vreau si cum vreau. Este felul in care judec care conteaza, si aici tine de educatia fiecaruia. Oamenii educati se gandesc ca prin ce scriu si ce spun pot ranii prietenii sau familia decedatului lucru deloc placut cand ti-a murit cineva apropiat, ceilalti mai din topor nu ca ar fi oameni rai dar nici macar nu realizeaza acest lucru, ca deh lipseste educatia, nu stiu mai bine de atat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

OK OK

 

Scuze pentru exprimare.

 

Pentru cine vrea sa inteleaga - in momentul in care iei pasager iti asumi intergral responsabilitatea pentru acesta.

 

In contextul asta ce cautam pe contrasens???

 

Nu sunt perfect si de aia nu iau NICIODATA pasager.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cel de mai sus (caruia i-am dat eu reply) s-a exprimat foarte urat! Totusi Omul ala avea o varsta!

Imi pare rau pentru fata aia :P dar inca nu a fost pronuntat un diagnostic!

In plus "mosul" ala are aproape varsta tatalui meu care inca merge pe motor! (Yamaha R1) si daca fata aia ar fi sora mea....... nu are cum! Sora mea este moarta! si stiu cum e...

 

 

il gasesti aici

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut e primul meu post asa ca sper sa ma tratati cu intelegere...am ales acest topic pentru ca am ajuns cu conserva pe acolo taman cand murea bietul om...si pentru ca am fost un pic contrariat de diversele replici taioase aruncate pe aici de diversi.

1. Eram in coloana la o masina de locul faptei cand cei de la smurd au domolit ritmul semn ca au renuntat sa il resuciteze pe om si conservarul (usor de remarcat caci era imbracat in galben) isi punea mainile in cap cu o privire ravasita pe fata deci premiteti mi sa nu fiu de acord cu ce s a remarcat pe aici, ca omul nu era afectat, ca il durea in varful basti. Dar oricare dintre noi, cand apar reporterii cu intrebari geniale (aceeasi reporteri care se tavaleau pe asfalt poate poate or prinde o imagine zguduitoare cu cadavrul sau poate vad o lacrima in ochii rudelor) de genul cum te simti dupa ce ai omorat un om, l-ar lua direct si hotarat la penis. Sa nu am intelegeti gresit nu ii iau apararea conservarului lipsa de responsabilitate in trafic este groaznica si desi am o experienta limitata pe 2 roti am avut ocazia de prea multe ori sa ma ciocnesc de ea; dar nici sa il linsam pe om si sa il alimentam cu mai multe vinovatii decat merita nu e ok.

2. De ficare data cand vad o mobra tavalita sper sa aflu ca vina este a motociclistului sau macar ca el putea sa evite daca mergea altfel caci macar asa imi pot alimenta iluzia ca tine de mine ca motociclist sa raman in viata ... pornind de la ideea asta pot sa concluzionez pentru mine ca motociclistul putea sa evite aceasta situatie mergand printre masini, ca daca nu era pe marcaj (care categoric nu il ajuta sa franeze) poate ar avut impactul la o viteza mai mica, ca daca avea ceva echipament ar fi scapat, ca poate daca casaca era integrala situatia era alta. Pot sa faca toate astea dar categoric NU pot sa il judec ca ales aceste variante nefericite (cum a facut cineva pe aici). O sa dau un exemplu neavenit pe acest site dar relevant pentru punctul meu de vedere: veneam odata de la mare si pe dreapta un accident cu un logan rasturnat de 4 ori cu soferul mort, fara centura. Masina era aproape intacta si categoric daca soferul purta centura era viu si chiar nevatamat. Pana aici nimic socant numai ca soferul si cu mine aveam un prieten comun care mi-a spus ca omul era obsedat de centura ca nu te lasa sa urci daca nu iti puneai centura.. cati dintre noi nu spunem azi nu imi mai iau genunchierele ca merg pe distanta scurta ...acum nu o sa merg cu geaca pana la chiosc sa imi iau tigari...samd?...da stiu o sa ziceti ca avea responsabilitatea pasagerului, dar pana la urma desi era vina lui legal...ca mare risc si a asumat?...nu mergea cu 200, nu facea slalom printre masini in miscare la 150 doar a ales o ruta nefericita pe care categoric nu mergea tare caci toti am vazut starea mobrei.

 

Concluzionand dumnezeu sa il ierte, si sa o ajute pe fata ...

Asfalt uscat si scuze ca v-am plictisit..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum au anuntat pe Prima TV ca fata este paralizata de la briu in jos,urmind a fi operata a doua oara!

Dumnezeu sa-l ierte pe motociclist si mult noroc si sanatate fetei!

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Iar ptr pasagera mi au dat lacrimile deja.... deci sa inteleg ca a avut un traumatism medular ...Dumnezeu sa ii de a putere sa treaca peste ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...