Pijama Postat Iunie 15, 2010 Share Postat Iunie 15, 2010 Pai am intrebat aici pentru ca sunt multi pasionati si ma gandeam ca poate voi cunoasteti mai multe magazine. Sa nu iti iei sub nicio forma Benq. Sunt ieftine, cu multi mp, par ok dar sunt niste panarame, am reusit poze mai bune cu camerele de la telefoane(SonyEricsson) decat cu un Benq. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 Sa nu iti iei sub nicio forma Benq. Sunt ieftine, cu multi mp, par ok dar sunt niste panarame, am reusit poze mai bune cu camerele de la telefoane(SonyEricsson) decat cu un Benq. La asta ma gandeam si eu cand am vazut pretul si ce ofera... Recomanad la camere compacte Canon, Nikon, Sony, Panasonic sau Olympus. Dar si printre ele sunt unele modele mai slabe. Oricum, camera e destul de proportionala cu pretul pe care il dai. Cel mai fericit caz e sa iei un aparat care scoate calitate suficient de buna la 1280px(cat un wallpaper pt monitor de 19") si fara 87379176 de functii pe care nu o sa le folosesti niciodata(ca sa nu platesti ceva ce nu o sa folosesti). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabriell Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 (editat) Schumy are dreptate. Nu va uitati la zecile de functii pe care le are un aparat. Invatati sa nu mai aruncati banii pe marketing aiurea. Megapixelii multi si inghesuiti pe un senzor mic duc la zgomot mare de imagine. Pentru un aparat compact 6Mp sunt arhisuficienti. Din acesti 6 mega puteti printa format 20/30 fara probleme si chiar 25/38 la calitate ireprosabila(ma refer la printuri profesionale pe laborator foto nu pe imprimanta.) Ceea ce conteaza mai mult la un aparat foto este sa nu stea o suta de ani pana isi face focusul, sa nu treaca o viatza intre momentul apasarii pe butonul de declansare si declansarea propriuzisa, sa nu aiba un zgomot de imagine foarte deranjant in lumina mai slaba (nu o sa faceti numai poze pe soare puternic) si sa nu aiba aberatii de culoare (purple-fringing) exagerate. Testati toate cele de mai sus. Focusul si timpul de declansare le puteti verifica pe loc insa calitatea imaginii doar pe un calculator. A, si inca un lucru foarte important. Cititi pe net review-uri. Vedeti cat tin bateriile caci va treziti ca luati aparate care dupa 20 de fotografii consuma bateriile si dati pe ele mai mult decat ati banui. Plus, cautati un aparat care sa foloseasca acumulatori tip 2A si nu acumulator dedicat. In felul asta daca vi se descarca vreodata acumulatorii si ati uitat incarcatorul acasa puteti sa bagati baterii normale altfel, o sa ramaneti fara poze. Cele bune! Pentru review-uri vizitati acest site Editat Iunie 16, 2010 de gabriell Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SubInfluentza Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 Recomanad la camere compacte Canon, Nikon, Sony, Panasonic sau Olympus. ...si sa nu uitam de Fujifilm care au un raport calitate-pret foarte bun...oarecum omolog cu olympus. Sony sunt cam aiurea, cel putin cele care le-am folosit (dsc-w70, H2,H9). In general, sony si panasonic au senzori foarte mici si cu f. multi megapixeli ceea ce nu e bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Just_John Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 Trandafir din curte dupa ploaie Pareri personale (si constructive, neh? ): - nu par foarte sharp, dar sunt acceptabile. - par putin cam prea luminoase - culoarea trandafirului overall este cam prea uniforma, lipsesc zonele de contrast, umbrele - in prima, butoiul ala albastru, apoi frunzele alea prea ruginii fura atentia, nu bun. A doua este mult mai reusita dpadv. Hope these help.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 Multumesc pentru completari Uite asa sper ca am mai ajutat niste curiosi. Parerea mea este sa nu va lasati atrasi de preturile prea mici si de felul dragut in care arata un anumit aparat. Ceea ce cautati la el este calitatea imaginilor fiindca peste ani o fotografie buna calitativ o sa starneasca memorile mult mai simplu decat una facuta la o calitate slaba (de telefon mobil)... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lutzifer Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 Pareri personale (si constructive, neh? ):- nu par foarte sharp, dar sunt acceptabile. - par putin cam prea luminoase - culoarea trandafirului overall este cam prea uniforma, lipsesc zonele de contrast, umbrele - in prima, butoiul ala albastru, apoi frunzele alea prea ruginii fura atentia, nu bun. A doua este mult mai reusita dpadv. Hope these help.. nu au fost facute pozele cu prea mare indemanare , le-am facut fugitiv prin curte , le-am vazut asa cu stropi aia de apa si am zis sa le fac o poza! Stiu ca nu-s poze de pus la colectie , dar arata bine ! Ca si culori asa ii el... nu am modificat poza in nici un prog! Cum vezi in poza asa ii trandafirul Acuma am modificat-o putin , i-am dat autocorect Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Just_John Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 Acuma am modificat-o putin , i-am dat autocorect Acum arata mai binisor dpadv, are ceva mai multa dimensiune floricica.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ravenitza Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 Am si eu nevoie de o parere. Ce aparat DSLR considerati ca ar fi ok pentru un incepator, pentru a invata diferite...? Cum vi se pare Canon EOS 1000D? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Just_John Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 Avand in vedere ca nu le schimbi ca pe sosete, cred ca mai bine cauti unul SH. Ori un 400-450D, ori un D60-D80.. Oricum obiectivele conteaza mai mult decat body-ul, si ochiul fotografului conteaza mai mult decat orice combinatie de body+obiectiv+blitz+cadru+fotomodel.. Din ce reviewuri am citit eu pana acum, se pare ca cele enumerate de mine sunt mult superioare celor de genu' 1000D, D3000.. Si sunt destul de sigur ca le gasesti la preturi asemanatoare. Numai sa nu aiba mai mult de 30-40.000 cadre trase, si sa se vada pe ele ca au fost intretinute.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ravenitza Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 Nup, se exclude varianta SH....asa ca pentru inceput raman undeva la nivelul 1000D ca bani sau alte variante de aparat...(nu e pt mine ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabriell Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 in general fotografia se bazeaza pe lumini si umbre. Daca nu ai umbre fotografia e terna, nu spune nimic. Tu ai fotografiae trandafirul intr-o lumina plata(nori sau umbra)> de aceea ar fi trebuit sa te axezi pe o compozitie deosebita pentru a evidentia trandafirul. Sau sa te folosesti de campul de profunzime pentru al-l scoate in evidentza. Si inca ceva. Nu mai pozitionati pe centru subiectul fotografiat. El se pozitioneaza in cele 4 puncte tari care se afla la intersectia treimilor. Se iese din tipar doar in anumite cazuri, pentru intarirea exagerata a importantei unui subiect sau pentru compozitii bazate pe simetrii. Uite o mica prelucrare: Spor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 Nup, se exclude varianta SH....asa ca pentru inceput raman undeva la nivelul 1000D ca bani sau alte variante de aparat...(nu e pt mine ) Din ce am vazut, calitatea lui 1000D este sub 400-450-500D sau Nikon D60-D80 si sincer nu ti-l recomand... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotĂśrizer Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 lumini si umbre, a drama queen on stage final act Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
veics Postat Iunie 16, 2010 Share Postat Iunie 16, 2010 lumini si umbre, a drama queen on stage final act asa pet, asa stapan ))))))))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiy Postat Iunie 17, 2010 Share Postat Iunie 17, 2010 astea-s facute cu un nikon d300 si un obv sigma 18-200 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baiazid Postat Iunie 17, 2010 Share Postat Iunie 17, 2010 (editat) Prima meu set de poze RAW si prima tentativa de Adobe LightRoom3 Poza este facuta cu manual aperture/iso/shutter speed. Nu mai stiu daca focusul l-am tinut pe auto sau manual in aceasta poza. Oricum sunt doar un amator, mai am multe de invatat. Pentax K7 cu un obiectiv de 2 bani: 18-55 f4.6-5.6 Aici va prezint: Somonul Si aici inghetata: pozata cu focus manual direct in JPG, neprelucrata Editat Iunie 17, 2010 de Baiazid Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiy Postat Iunie 18, 2010 Share Postat Iunie 18, 2010 astia-s niste pescarusi de pe rhinn pan nemtia recunosc ca am avut si noroc...era iarna manile-mi erau inghetate batea vantul tare si pasarile zburau la mare viteza....nu puteam folosi focusarea ''predilecta'' asa ca am trecut pe focus manual... nu mi-a iesit cea mai clara poza insa incadrarea cu oleaca de noroc zic ca-i ok Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SubInfluentza Postat Iunie 18, 2010 Share Postat Iunie 18, 2010 Escape Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
memyselfandI Postat Iunie 21, 2010 Share Postat Iunie 21, 2010 (editat) floricele pe campii.. Editat Iunie 21, 2010 de memyselfandI Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mdvd Postat Iunie 22, 2010 Share Postat Iunie 22, 2010 Daca tot imi place sa ma uit pe-aici, pun si eu cateva poze "din gradina". Sper sa va placa ! Ap: Nikon D5000 + 18-55 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gabytsa Postat Iunie 22, 2010 Share Postat Iunie 22, 2010 Daca tot imi place sa ma uit pe-aici, pun si eu cateva poze "din gradina". Sper sa va placa !Ap: Nikon D5000 + 18-55 nice Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Iunie 22, 2010 Share Postat Iunie 22, 2010 Unul dintre "spectatorii" de la Enduropanorama editia cu nr. 2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
luciani67 Postat Iunie 22, 2010 Share Postat Iunie 22, 2010 Nu dati cu paru' ! Prefer sfaturi..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiy Postat Iunie 23, 2010 Share Postat Iunie 23, 2010 ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate