Sari la conținut

Mi-am Bagat Motoru`n Curte


Postări Recomandate

Acu cateva zile (intr-o seara) motoru` astepta cuminte in fata casei (unde il las de obicei ziua), si m-am gandit ca ar fii cazul sa il bag in curte ca nu mai am de mers nicaieri (din pacate :) ). Cum merg cu motorul de putin timp (am carnetul de 3 saptamani), mereu mi-e groaza cand trebuie sa-l bag in curte si tot timpul am chef de o plimbare. Cand m-am suit pe motor mi-am adus aminte de ce l-am cumparat, adica sa fiu liber si sa merg unde am chef cand am chef. Am luat ceva bani si un rucsac cu o sticla de suc, si am plecat sa fac primul drum mai lung : pana acasa la Lesu (BN) :eek: .

Am ajuns la Lesu fara incidente cu gandul sa ma intorc a doua zi spre Cluj. Insa dimineata m-am gandit sa fac un mic ocol ca sa am o portie de soft enduro (simteam ca ii e pofta la motor) si am luat-o pe drumul forestier de la Lesu spre pasul Tihuta (vreo 20km), cu gandul sa ma intorc pe la Bistrita - Cluj.

post-22867-1217949367_thumb.jpg post-22867-1217949381_thumb.jpg post-22867-1217949468_thumb.jpg

Am stat de un suc la hanul Dracula insa cand sa cobor pe Bargaie spre Bistrita.... erau niste gropi de drum :) .... nu ca drumul spre Suceva, proaspat facut :) . N-am avut ce face a trebuit s-o iau spre Suceva :D . Pana la Vatra Dornei drumul a fost foarte ok, insa de acolo sunt foarte multe sectiuni cu drum in lucru, unde am asteptat cuminte sa se faca verde la semafoare.

post-22867-1217949840_thumb.jpg post-22867-1217949868_thumb.jpg

Am ajuns la Suceva si am schimbat la un prieten placutele de frana pe fata si uleiul. M-am petrecut cu niste prieteni in barul lor de suflet (l-am si anuntat pe sefu la telefon ca mi-am luat concediu :eek: ), si a doua zi... am hotarat ca drumul inapoi prin Vatra Dornei - Tihuta o sa mi se para plictisitor asa ca am luat-o spre sud, fara sa stiu sigur unde, insa aveam cateva idei. Pana in Bacau mi-am dat seama ca trebuie sa ma decid intre intrunirea de la Brasov (si mai ales, cea de la Golomos, a transalpistilor) si Vama. Din cauza unui tratament nu am voie sa beau, si riscam sa ma plictisesc rpd la intrunire, mai ales ca nu prea stiu motociclisti multi, fiind incepator, si in plus nici nu prea mai stateam bine cu banii. Pe de alta parte in vama aveam de la cine sa mai cer imprumut si stiam ca daca nu ajung acum probabil nu mai ajung anu asta la mare. Grea decizie (chiar vroiam sa ajung la Golomos), dar inspre Brasov parca am vazut ceva nori asa ca am continuat spre sud, cu gandul sa merg Galati - Vama :D . Cu ocazia asta am si testat viteza mai mare. Am mers cu ~140 dupa Bacau, cu reprize de 160, foarte cuminte a fost transalpu :P .

post-22867-1217950619_thumb.jpg

Am mers pe la Marasesti - Tecuci si apoi spre Galati. Insa cineva si-a pierdut un holtsurub pe drum si m-am gandit sa nu-l las acolo, asa ca l-am ridicat cu roata din spate :laugh:. La ~60km de Galati (deja se intunecase) tot simteam ca ma fura spatele... credeam ca mi se pare, sau poate din cauza drumului. La un moment dat am oprit, m-am uitat... totul parea ok. Cand am pornit de pe loc parca mergeam in drifturi. Pana :lol: . Am cautat o vulcanizare, dar degeaba. Pana la urma am avut noroc cu niste copii si mi-am rezolvat pana in curte la cineva.

post-22867-1217951178_thumb.jpg

Era cam tarziu asa ca am stat peste noapte la niste prieteni in Galati care a doua zi m-am si "trecut" Dunarea spre Vama. Pe drum m-am intalnit la un moment dat cu niste baieti din Bucuresti super de treaba si de distractie (nu mai retin cum ii cheama din pacate), si am mers cu ei pana in Vama, unde m-am intalnit cu niste prieteni.

post-22867-1217951234_thumb.jpg post-22867-1217951244_thumb.jpg post-22867-1217951253_thumb.jpg post-22867-1217951342_thumb.jpg post-22867-1217951360_thumb.jpg

A doua zi am plecat pana la Balchik (Bulgaria) :( (care nu-i nushce, dar arata diferit fata de statiunile din Romania, parca ar fii un oras mediteranean).

post-22867-1217951819_thumb.jpg post-22867-1217951835_thumb.jpg post-22867-1217951847_thumb.jpg

In ultima zi am plecat spre casa, nu inainte sa-mi fie montate crashbarurile de catre ehor jan, super tipul, a facut o treaba excelenta.

post-22867-1217952407_thumb.jpg post-22867-1217952424_thumb.jpg

Dupa urziceni am mai facut o pana, de data asta pe fatza. M-am intors in oras si am gasit o vulcanizare, insa tipul a zis ca i se termina programul si imi face daca ii dau si lui ceva si imi demontez si montez singur roata. A fost un pic chin ca nu am cric central, dar cu cateva indicatii prin telefon de la Galen si Boieru am vazut ca nu e mare filosofie.

post-22867-1217952835_thumb.jpg

Abia pe la 10 jumate am plecat din Urziceni :) asa ca "mi-am dat greata" si la mers intensiv pe timp de noapte. Dupa doua nopti in vama in care am dormit ~8 ore (cumulat) am condus ieri ~750 km. A fost misto, dar destul de obositor. Am mers cu 130 max si nu am avut parte de incidente, majoritatea soferilor fiind de treaba, in afara de unii care... whatever... . Am mers Brasov - Turda fara oprire. Din Turda am mers cu viziera ridicata sa ma tina mai treaz. Pe la 5 jumate am bagat motoru` in sfarsit in curte :blbl: .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa inteleg ca ai ales "drumul lung spre casa"? :lol:

 

Foarte faina tura, dar nu a fost obositor? Eu am reusit sa fac maxim 800 km pe CBR dintr-o bucata (in aproape 18 ore), cu opriri pt cafea, benzina si mancare, cei 800 km venind dupa alti 700 in ziua de dinainte.

 

Data viitoare cand mai gresesti aleea spre garaj, poate treci si prin iasi, am niste jinars verde de pruna din Ilva Mare. Lesu e putin mai jos, asa-i? :P

 

Toate alea faine :eek:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai ce sa zic, si pe mine ma apuca cateodata... dardin din pacate nu s-au materializat plimbaaaaaarile astea pana la garaj, decat pana la garaj. Sper sa fac deastea inainte sa imbatranesc. E adevarat ca intr-un w-end doua am mai luat-o razna, fara nevasta, far preteni, dar nici chiar asa. Cu sefu cum ai scos-o? de unde ai gasit asa un sef?

Nici nu vreau sa ma gandesc unde ajungi cand pleci dupa paine :-)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A fost destul de obositor drumul inapoi ce-i drept. Te solicita mult mersul pe timp de noapte pe un drum cu mult trafic. Pana la Brasov am tot facut pauze pentru tigara, la Izvorul Rece am baut un energizant, dar nu am oprit sa mananc ca nu stiam daca imi ajung banii de benzina :lol: , dar cu plinul facut la Brasov am ajuns pana in Cluj, si am mers si ieri cu motorul si tot nu a intrat pe rezerva. Am facut de cateva ori consumul (calculam cati km am facut intre plinuri si cat imi arata la pompa) si mi-a iesit ~4.3 .

Sefu e super de treaba, defapt nu mi-e "sef", avem contract de colaborare si am un program foarte flexibil, atata timp cat castiga bani de pe mine e ok :P .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari! Imi pare rau ca nu sunt acasa sa va arat discutziile avute cu el pe messenger, in care ma intreba daca cred ca poate sa faca drumul pana la Brasov, ca e incepator, si nu stie daca poate sa mearga atitzia kilometrii. I-am spus sa nu isi faca probleme la faza cu incepatorul, si incalece motorul si sa vina la Brasov, sa ne vedem la o bere. Am ramas surprins cand m-a sunat dupa vreo 2-3 zile sa imi spuna ca se intoarce de la Balcik. Nu imi venea sa cred. E super tare baiatul. Din pacate ne-am intersectat pe drum, undeva langa Slobozia, eu plecam la munca la Constantza, iar el spre Brasov. Ne-am salutat cu farul, si abia cand eram pe la Giurgeni, ma suna sa imi spuna ca el era cel pe care il salutasem. Atunci si-a dat si seama ca eu eram cel care il salutasem. Daca nu ma grabeam asa tare, ma intorceam sa stau putzin cu el de vorba, sa il cunosc personal si sa ii strang mana.

Bafta multa, kilometrii multzi, asfalt uscat si fara pene. "Botezul" tzi l-ai facut singur cu tura asta. Felicitari si sa ne vedem sanatoshi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Felicitari! Frumoasa tura.

 

Dar o intrebare. Mergi cumva mult spre marginea drumului?

 

Acum nu, atunci poate. Eram "mai incepator" atunci. Mi-a mai zis cineva ca sa am grija ca pe marginea drumului is tot felu` de kkturi. Bacau - Marasesti sigur am mers doar foarte aproape de linia dintre sensuri, poate dupa Marasesti...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ADICA... BINE AI VENIT IN RANDUL CELOR FARE SCAPARE.(asa ne-a zis doctorul). :bounce:)

daca atat a durat la tine sa bagi transalpul in curte , sunt curios cite zile faci cind al duci la spalat sau pleci in concediu(cu adevarat).

sa nu te insori frate, ca ajunge baba,mireasa si tot la altar pe trepte te asteapta. :laugh:)

Editat de dsorinmihail
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum nu, atunci poate. Eram "mai incepator" atunci. Mi-a mai zis cineva ca sa am grija ca pe marginea drumului is tot felu` de kkturi. Bacau - Marasesti sigur am mers doar foarte aproape de linia dintre sensuri, poate dupa Marasesti...

 

Intrebam pentru ca mi se pare foarte greu sa faci 2 pane in km astia si cred ca aprope sigur ai mers mult spre margine :rolleyes:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ceva pot peste dunare, cred ca ala de la Orsova

 

 

HârÂşova, cred că vroiai să zici...

Foarte frumoasă tură, iar pentru faptul că eÂşti începător meriți Âşi mai multe felicitări! Pînă la urmă, exact pentru aÂşa ceva este o motocicletă!

Toate bune! :rolleyes:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...