Sari la conținut

31 ianuarie 2009 - Cristuru Secuiesc


Postări Recomandate

Sincer, la legea din tara asta si la felul in care se aplica, desi tu ai fost in legitima aparare nici nu sti cand te poti trezi inculpat. Cea mai buna solutie ii o plangere la politie si putin "tam tam" cu presa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 91
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

uau.. asta chiar este nasoala! am avut si eu si cei pe care-i cunosc diferite "intalniri" si chiar altercatii la nivel verbal cu vanatorii. oricum partea ffffff proasta este alta, ca noi dintre toti cei care fregventeaza padurile (padurari, vanatori, taietori de lemne, culegatori de fructe..) avem cele mai putine drepturi!!!! in romania, exista o lege, mi-a fost aratata cand am luat aprobarile si acelea verbale de la ocolul silvic bz ptr concursul de lamoneoru, care INTERZICE accesul cu orice mijloc de transport motorizat (parca si ne, adica caruta..) nu numai in padure ci pe orice drum care nu are denumirea de drum public si sau care nu este pe o proprietate privata unde primeaza deciziile proprietarului (drumuri forestiere, de exploatare, de control, ...), de curiozitate si pe fondul unei stari de nervozitate pe care o camuflam cat puteam de bine l-am intrebat pe seful de ocol daca ar fi sa fie aplicata lege chiar nu am mai intra in padure? mi-a spus ca normal are dreptul sa scoata padurarii si sa opreasca pe toti cei care ar dori sa intre in padure sau pe drumurile mai sus mentionate, si au dreptul sa traga la nivelul rotilor ptr a opri vehicolul!!! in fine nu era chiar asa nasol omu si ne-a spus ca din partea lor nu-i nici o problema dar ca un sfat sa evit sa ma duc sa cer aprobare si de la (agvps - asociatia generala a vanatorilor si pescarilo sportivi) ptr ca mai mult ca sigur nu ne vor permite ba chiar pot organiza o vanatoare exact in ziua respectiva prin zona si "va bagati pe unde trag din stanga si din dreapta???".

eu sincer am avut o singura intalnire cu vanatorii, care m-a revoltat enorm, dar... undeva in muntii buzaului, erau la vanatoare de urs, am auzit focuri si am iesit din padure, pe drumul forestier am intalnit un padurar ce ne-a facut semne disperate sa ne oprim (mai eram cu un prieten) a venit la noi, ca ce cautam pe acolo, ca nu stiu cesi ca.... nu ne dam seama ca SPERIEM VANATUL!! imi venea sa-i dau cu ceva in cap, recunosc, sunt subiectiv ptr ca am o mare aversiune fata de vanatoare... "Sportiva!!!!!", amicul mai ironic i-a zis ca daca noi speriem vanatul ei ii fac mult mai bine nu? in fine, am stat 10 minute pana au trecut haitasii si am plecat. de atunci sincer unde am mai vazut vanatori i-am ocolit.

o solutie ptr aceste cazuri fff grave, poate ceva la nivel nationl niste adrese trimise prin federatie la agvps la romsilva, un protocol la nivel national, sa platim sa cotizam acolo ptr oarece stricaciuni pe care le facem cu moto dar sa fie si ei mai indulgenti... insa cine sa se ocupe!!??!!

mda... tare nasol si frustrant. cat despre datul in judecata al respectivului, sustin, dar aveti nervii tari? ca va fi doar asa un fel de a-i demonstra ca a fost idiot dar nu cred nici ca-i va pasa si sunt absolut sigur ca nu va exista nici tragere laraspundere, mustrare, ceva....

stefan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Desi nu stiam de faza cu trasul la roti, ca e ilegal, am gasit totusi, scris in lege, ca e interzisa circulatia publica pe drumurile forestiere.

 

(2)Drumurile forestiere sunt căi de transport tehnologic, de utilitate privată, utilizate pentru: gospodărirea

pădurilor, desfăÂşurarea activităților de vânătoare Âşi pescuit sportiv, intervenții în caz de avarii, calamități sau

dezastre, fiind închise circulației publice, cu excepția activităților sportive, de recreere Âşi turism care se pot

practica numai cu acordul proprietarului, iar în cazul pădurilor proprietate publică a statului, cu acordul

administratorului acestora.

 

Pagina 15, art. 83 de aici:

 

http://www.rosilva.ro/documente/l46.pdf

 

 

Bine, ca mai zice acolo si asta: (3)Condițiile de acces se afiÂşează pe indicatoare specifice, la intrarea pe drumul forestier.

Deci ma gandesc ca ar trebui sa fie ceva semne, dar adesea lipsesc sau nu sunt vizibile.

 

Mai multe documente cu legi despre acest subiect, aici:

 

http://www.rosilva.ro/categorie.php?id=7

 

 

Despre chestia aia cu trasul la roti, n-am gasit nimic. Poate cineva sa ne arate legea, daca ea exista?

 

 

 

Salut

Adi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pagina 15, art. 83 de aici:

 

http://www.rosilva.ro/documente/l46.pdf

 

Cam acelasi lucru si la

 

Art. 54

(1)Accesul public în pădure este permis numai în zone amenajate Âşi pe trasee marcate în acest sens.

(2)Accesul public în pădure cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu excepția

activităților sportive, de recreere Âşi turism, care se pot practica numai cu acordul proprietarului sau al

administratorului pădurilor proprietate publică a statului.

 

si-ar mai fi...

 

Art. 51

(1)Proprietarii de păduri sunt obligați să asigure paza pădurii împotriva tăierilor ilegale de arbori, a furturilor, a

distrugerilor, a degradărilor, a păÂşunatului Âşi a altor fapte păgubitoare pentru fondul forestier, în condițiile legii.

(2)Personalul silvic care are atribuții pentru paza pădurilor este dotat cu armament de serviciu, în condițiile

legii.

(3)În exercitarea atribuțiilor de serviciu privind paza fondului forestier, în constatarea contravențiilor Âşi a

faptelor ce constituie infracțiuni silvice, personalul silvic este asimilat personalului care îndeplineÂşte funcții ce

implică exercițiul autorității publice.

 

deci daca e de articulat infractorii... personalul silvic.. nu orice vanator... dunno

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

indiferent daca pistolarul era sau nu vanator, folosirea armamentului se face cu discernamant. nu cred ca geza avea catziva metri cubi de cherestea in spinare sau ca a incercat sa fuga cu vreo pulpa de caprioara pe umar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

indiferent daca intru cu motorul pe orice fel de forestier..nimeni nu trage cu pusca in mine..ma somezi,urli.ameninti,etc,nu te apuci sa ma folosesti de tinta mobila..amintiti-va de faza de acum 2 ani cand a facut cineva baie in lacul unui smecher,l-a impuscat pe cetatean si acum cu toata smecheria lui mananca chiftele in puscarie..la faze din astea nimeni nu te mai tine in brate..ori te umple de bani sa iti retragi plangerea si sa musamalizeze treaba ori se alege cu dosar penal..se numeste tentativa de omor..poti sa spui ca te-ai aruncat in sant si nu a reusit sa te nimereasca fiindca tintea spre inima..gheza..nu lasa asa lucrurile ca ne calca astia in picioare Dumnezeul mamii lor... :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

indiferent daca pistolarul era sau nu vanator, folosirea armamentului se face cu discernamant. nu cred ca geza avea catziva metri cubi de cherestea in spinare sau ca a incercat sa fuga cu vreo pulpa de caprioara pe umar.

mah, cine stie...la cum il stiu, e destul de vartos Geza :crack:

 

On-topic: Reclamatie, alertarea presei + avocat bun sa ia pielea dp el pt daune morale si materiale. Nu-l lasa sa scape pt ca va deveni o obisnuinta si veti fi primii dintr-o lunga serie. Prostii au mintea odihnita si problema e ca is multi "prosti gramada" care urmeaza exemple negative

Editat de Achile
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

uzul de arma se face conform legii nu asa de capul bivolului, este o chestiune foarte grava ce s-a intamplat acolo la voi. nu inchideti ochii si puneti placa "lasa ca-i mai bine asa... ca nu s-a intamplat nimic..." dar daca in betia sau inconstienta lui tampitului ii tremura mana, sau se inpiedica si gresa tinta. faptul ca s-a ajuns la uz de arma de foc este foarte grav si aceasta fapta nu trebuie lasata nepedepsita. ma voi interesa la IGP despre acest caz, despre ce se poate face si cum se incepe procedura dar in mare parte depinde de voi daca vreti sa deschideti ancheta. s-ar putea sa iasa tamtam mare avand in vedere cele petrecute in ultimele saptamani. cred ca se incadreaza la "tentativa de omor" si avand in vedere ca fapta s-a repetat capata si titulatura "cu premeditare"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In zona in care locuiesc eu m-am obisnuit, asa ceva se intampla la treceri prin sat, prin fata crasmei etc., in general nu sunt probleme cu nimeni, padurarii chiar dand o mana de ajutor daca se poate :crack: . Partea cu circulatia pe drumurile forestiere hai ca merge dar de la interzicere somatie si pana la deshiderea focului e cale lunga. Bafta in ancheta si sa speram ca nu va scapa respectivul indiferente cine o fi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iar mi-amintesc cand mergeam acum vreo 15 ani in urma cu bicicleta pe DN1. Un conservar care venea de pe camp nu mi-a acordat prioritate si eu m-am intins pe sosea in urma impactului. Cine a fost de vina?: Eu ca circulam cu bicicleta pe drum national sau el ca nu a acordat prioritate? Acum stiu.: De vina am fost eu ca circulam pe drum national cu bicicleta si conservarul ca nu mi-a acordat prioritate.

Geza, tu ai fost de vina ca circulai (cu sau fara vehicul) in padure si tzutzarul respectiv ca a tras cu arma inspre tine (cu intentia sa te omoare) nimerind, din intamplare, motocicleta.

Amandoi trebuie sa raspundeti pentru faptele savarsite.

Nu-l las sa scape.

Decat daca il cunosti si spalati rufele in familie. Altfel....dupa tot tam-tam-ul...trebuie sa faci ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bah geza..INCA nu ne cunoastem dar eu in locul tau imi luam motor nou de pe urma prostului,asa ca trage-i un proces mic dupa ce in prealabil povestesti asta la televiziune..(nu prea mai are nimeni tupeu sa se bage daca se mediatizeaza situatia)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bah geza..INCA nu ne cunoastem dar eu in locul tau imi luam motor nou de pe urma prostului,asa ca trage-i un proces mic dupa ce in prealabil povestesti asta la televiziune..(nu prea mai are nimeni tupeu sa se bage daca se mediatizeaza situatia)

aha, te integrezi f bine in peisajul cu vanatori :crack: . asta e rezolvarea ta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai oameni buni la noi ti-o iei peste mancatoare cu toata dreptatea din lumea asta.

nu mai instigati pe nimeni, ca la o adica voi sunteti doar spectatori.

 

lasati oamenii sa cantareasca si sa actioneze cum cred ei de cuviinta

si nu uitati ca in romania, daca maine unu vrea sa-ti foota directia si mai are si ceva parghii nici nu-i prea complicat!

si daca nu stiti, tarisoara noastra e impartita in zone cu sefi mai mici peste care vin sefi mai mari si tot asa, fac aproape tot ce vor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai oameni buni la noi ti-o iei peste mancatoare cu toata dreptatea din lumea asta.

nu mai instigati pe nimeni, ca la o adica voi sunteti doar spectatori.

 

lasati oamenii sa cantareasca si sa actioneze cum cred ei de cuviinta

si nu uitati ca in romania, daca maine unu vrea sa-ti foota directia si mai are si ceva parghii nici nu-i prea complicat!

si daca nu stiti, tarisoara noastra e impartita in zone cu sefi mai mici peste care vin sefi mai mari si tot asa, fac aproape tot ce vor!

da ..probabil ca domnu cu pusca are oole destul de mari prin batatura pe acolo.chiar discutam acum cu un coleg de servici ca nimeni nu e in pielea lor sa stie ce se intampla,dar pur si simplu eu asta am gandit pe moment.te poti trezi ca depui plangere si te cauta interlopii prin oras si te rup cu bataia..dar totusi ma intreb ce s-ar fi intamplat daca ricosa glontul si se intampla un necaz mai mare decat un butuc de roata gaurit?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

aha, te integrezi f bine in peisajul cu vanatori :crack: . asta e rezolvarea ta?

nu soso..o sa stau sa ma impuste,ptr ca nenorocitii daca au facut ce au facut si au vazut ca nu s-a intamplat nimic vor incerca si data viitoare..

 

ps ..la ultima intalnire din asta mai violenta ne-am trezit in mijlocul unei poieni cu 2 ciobani care ne-au atacat unul cu furca si altul cu un topor,nu stiu de unde au aparut ca eram in mijlocul padurii si nici tipenie de turma sau stana in apropiere..fiind bauti nu am avut cu cine sa ne intelegem si am actionat in consecinta :blink: ,

dupa asta la vreo 2 luni cand am trecut prin aceeiasi poiana am dat in niste sarme puse la nivelul gatului..lui amidon era sa ii taie capul..am fost la politie,aia s-au ales cu o amenda,circ regulamentar pe la sectie,declaratii etc etc..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu soso..o sa stau sa ma impuste,ptr ca nenorocitii daca au facut ce au facut si au vazut ca nu s-a intamplat nimic vor incerca si data viitoare..

 

ps ..la ultima intalnire din asta mai violenta ne-am trezit in mijlocul unei poieni cu 2 ciobani care ne-au atacat unul cu furca si altul cu un topor,nu stiu de unde au aparut ca eram in mijlocul padurii si nici tipenie de turma sau stana in apropiere..fiind bauti nu am avut cu cine sa ne intelegem si am actionat in consecinta :crack: ,

dupa asta la vreo 2 luni cand am trecut prin aceeiasi poiana am dat in niste sarme puse la nivelul gatului..lui amidon era sa ii taie capul..am fost la politie,aia s-au ales cu o amenda,circ regulamentar pe la sectie,declaratii etc etc..

si eu am avut niste meciuri cu ciobanii,am scris si aici despre asta.

ciobanii fac ff mult rau pasunilor si padurii si au pretentia ca sunt stapani peste ceva ce nu-i al lor

/index.php?...60&start=60

cititi postul meu sa va convigeti

moarte ciobanilor si vanatorilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

aproximativ cu vreo 2 ani in urma a fost un caz asemanator in jud. Arad. un endurist a fost impuscat dupa un schimb de "complimente" propietarul unui fond de vanatoare pe care s-au dat enduristii fara sa stie unde sunt si care-i treaba. in urma impuscaturii a ajuns enduristul la spital !!!

 

acel propietar de fond era tot un "smeker" cu multi clienti "vanatori" politicieni dun Buc. si altii ...... insa totusi dupa plangerea facuta de acel endurist i-a cam tremurat vocea si pana la urma a platit bani frumosi ca sa se retraga plangerea.

 

desi cunosc persoana in cauza, ar fii mai indicat sa dea el mai multe detalii, sau altii care il cunosc mai bine si poate chiar au fost cu el in acea iesire neuitata.

 

cea ce s-a intamplat este foarte grav, si nu-mi vine sa cred ca politia nu ar actiona la o astfel de plangere. nu uitati ca si oamenii mari au dusmani :crack:

 

ii diresc la Geza si gasca de acolo sa aiba succes in demersurile pe care le va face.

 

ma bucur ca nu ati patit nimic si sper sa nu mai aveti parte de asa peripetii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incredibil ce vi s-a intamplat Geza! Am mai auzit de dat cu lemne, pietre etc dar de tras cu pusca e foarte grav. Nu-l lasa pe ala sa scape! Se pare ca tot mai multa lume nu ne suporta :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E tentativa de omor ! Am arma si stiu ce limitari in folosira ei exista. Baga-l in puscarie indiferent cine e. Eu asa as face. E un gunoi daca a indraznit sa traga dupa cineva doar pentru ca i-a deranjat vanatul. Alegera este a ta, normal.

:crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...