Sari la conținut

Silver Pistons Presents Motorrock III


silverpistons
 Share

Postări Recomandate

Exista un sunet si o atitudine inconfundabila Zdob si Zdub. Un alternativ-etno-acid-hardcore (moldovenesc) cu eventuale influente clasice de hard si punk.

In ceea ce priveste atitudinea artistica, ce incepe cu compozitia si se incheie dincolo de manifestarea scenica, se poate pune problema perspectivei postmoderne a trupei. Intre altele, avem de-a face cu o recuperare partiala a trecutului artistic - respectiv a unor aspecte regionale ale sale, prin folosirea experientei (muzicale) anterioare intr-un sens total nou. Prin citarea intre ghilimele a unor piese folclorice ori teme clasice apartinand subgenurilor derivate din rock, Zdob si Zdub realizeaza o muzica "originala" in sensul stabilit anterior, ce poarta marca sfarsitului anilor ’90 si inceputul noului mileniu.

Inventati de prin '94, cu patru albume diferite si cu o activitate care aminteste de implinirea vreunui cincinal in foarte putini ani, Zdubii sunt genul de artisti pe care rar ii intilnesti. Sa zici doar ca "nu le gasesti echivalent" e putin. Sunt un trib, o colectie de personalitati si, nu in ultimul rind ciobani punk. Au inventat un stil si o istorie. Au fumat toate stilurile posibile, sunt alternativi zi-de-zi si ai face cu ei la orice ora o nunta extremala. Evident, ca sa-i furi de la nunta si sa-i tii acasa.

Detasarea, umorul, dezinvoltura, forta de expresie, seriozitatea artistica si nu in ultimul rand talentul sunt doar cateva atribute ale formatiei discutate, care este, in viziunea autorului acestor randuri, purtatoarea de stindard a trupelor din Romania si Moldova (sau Moldova si Romania, dupa cum doreste cititorul).

Originalitate in conceptie, aliniere la ideile anilor in care au fost gandite si realizate albumele si forta, o forta vitala de care are mare nevoie rock-ul din acest colt al lumii…

post-1534-1144926421_thumb.jpg

post-1534-1144926452_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 231
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

E bine,bai!Faza e ca aveti dubla responsabilitate:

1.trecutul care va recomanda! :eek:

2.daca tineti stafeta sus, ii obligati pe organizatorii urmatoarelor intruniri! :angryfire:

BUN ASA!!! :hurt:

Noi, ca simpli participanti, ne dorim sa nu bem pana ajungem sa intrebam duminica "A fost concert, ceva, ah???" :angryfire:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai oameni, este 11:34 si deci vremea sa mai povestim despre cine mai canta, cum mai canta , ca pentru cine stim deja...:hurt:

 

:angryfire:

 

T I M P U R I ...... N O I

 

 

 

post-462-1145002703_thumb.jpg

 

 

 

 

Formatia e reunita, mai inversunata ca oricand, Iliescu mai mester in a face chitara aia sa schiorlaie, scheaune, miaune, sa scoata ragete, sa ridice parul maciuca sau sa-l faca pufos si matasos dupa caz . Artanu si-a dezvoltat plamanul peste limitele normale, se pregateste pt voi.

 

Stan ii da cu magaoaia mai tare ca oricand, Vecina e din ce in ce mai disperata dupa ciocan, namolul e mai negru, Stere invarte banu’ tot mai mult, oile sunt mai blajine si au mai multa pofta la nutret, mistretul fuge mai tare ca glontul,catranul e mai negru si mai adanc, Adeline e tot mai delicata, Luca a ramas la fel de tanar, tampit si labagiu, Varu’ Maftei isi cauta cele 2 sticle de vermut rosu, iar Veta e in drum spre Baneasa, stiti voi de ce . :eek:

 

Nu ne mai adancim in istorie , stiti si voi ca formatia s-a nascut cand s-a nascut, a cantat de a rupt in 2 tot rockul romanesc , s-au despartit intr-un moment de “ratacire” iar acum sunt iar pe scena impreuna , sa ridice steagul de unde l-au lasat si sa-l duca mai departe . Dupa ultimul lor concert live al la care am fost , am ajuns sa strig in gura mare:

 

Cine e Malmsteen? Cine e Satriani asta? A auzit cineva de Santana?

 

ILIESCU PRESEDINTE !

 

:angryfire:

 

P.S. Urmatoarea formatie va fi prezentata luni pe la 12:05 trecute fix, ca in w-e nici iarba nu creste, se odihneste :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

este 12.05

urmatoarea trupa trasa azi din saxofon, pentru totzi cowboys autohtoni:

 

DESPERADO

@motoRRock III

 

Grupul s-a nascut printr-o intalnire in arestul politiei locale din San Jose, in urma sarbatoririi Zilei Recoltei care a degenerat intr-un chef monstruos.

 

Cei consemnati dupa gratii au fiecare cate o istorie:

 

- Lucian “Don Fernando Hernandes”- un traficant de tequilla la granita cu Mexicul. Fata lui bonoma ascunde un caracter dur si imprevizibil.

- ” Sergiu “Van Damme” un tip inalt, blajin (fost Ba’hai reconvertit la alcoolism), care nu ar putea face rau nici macar unei muste, dar foarte des arestat de autoritati datorita mizeriei de nedescris pe care o lasa pe unde trece.

- Cei doi il intalnesc pe Calin “Stevie Ray Krebbs”, un chipes chitarist, celebru scandalagiu, vestit pentru “corectiile” pe care le aplica numeroaselor sale iubite.

El tocmai bause cu doi prieteni apropiati:

 

- Sandy “Doctor Sandy”, din cand in cand canta la pian, chitara si voce intr-un Saloon pentru un pahar de bautura.

 

- Laci “Indiana Jones” un “american native” care a fost eliberat din rezervatie pentru talentul sau nemaiintilnit de a canta la chitara.

Au hotarat infiintarea trupei dupa discutia avuta in arest cu Ovidiu “Don Hovideo”, un client vechi al serifului, fabricant clandestin de cazane de tequilla si whiskey si care se sustragea repetat de la plata taxelor locale.

 

Inca de la primele aparitii live grupul are un succes deosebit, datorat pe de o parte genului muzical abordat in premiera in Romania, cat si datorita numeroaselor “picanterii” cu care este presarat recitalul Desperado.

Textele sincere, preluate din viata de zi cu zi, ironie fina in general indreptata inspre consumul de alcool si escapadele extraconjugale, costumele originale americane (palarii, cizme, veste) si nu in ultimul rand scurte episoade hazlii povestite cu mult har intre piese sunt impreuna reteta de succes a grupului.

Un spectacol al lor contine alaturi de binecunoscutele piese originale in limba romana ale grupului (Promit ca nu mai beau, Am cazanul meu, Betivan ratat, Nu le dau carnetul, Unde pleci si cand te-ntorci, Suntem de la tara, Cuplul ideal...) melodii renumite in limba engleza ale interpretilor genului (Eagles, Tracy Byrd, Travis Tritt, Billy Ray Cyrus, Eric Clapton, ZZ Top...).

Prin prestatia scenica deosebita, auditoriul evadeaza din lumea reala si traieste si petrece alaturi de “cowboys”, povestea lor:

Au finalizat 4 albume, ultimul intitulat “GREATEST SHITS”, albumele cuprind titluri sugestive: ”Lenea”,”Week-end la padure”,”Nu-ti fie frica de vaccin”,”Nu sunt de vina”,”La fel ca tata” sau ”Oameni de treaba”. Numele il datoreaza legendarului grup Eagles si celebrei lor melodii care ii caracterizeaza: niste nelegiuiti, oameni fara capatai, vesnic pe drumuri, scandalagii de profesie.

 

 

 

urmatoarea tragere din saxofonul lui Mad Max miine la ora 13.18 :angryfire:

 

post-1534-1145264328_thumb.jpg

post-1534-1145264351_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...dar pana la acea extragere si anuntul urmator urmeaza cel mai tare anunt al zilei de astazi si anume...Ladies, bitches and bikers, va rugam tobele!

 

3

 

2

 

 

1

 

 

 

.....De la Demo-ul din 97 la cel din 2001 si apoi la Gloria din 2006 trupa pe care am extras-o astazi din mad max’ sax , a urmat Un singur drum, ascedent, devenind o adevarata carte de vizita a metalului romanesc. Sunt tari ca muntii, au suflete de lei, sunt cu noi la motoRRock III, sunt pur si simplu TROOPER.

 

c-trooper-big.jpg

 

 

Povestea lor a începe in 25 oct '95 cand fratii Alin si Aurelian Dinca împreuna cu Ionut "Oscar" Radulescu, inspirati de trupe ca Maiden sau Priest, decid sa investeasca tot ce aveau in ceva scule pe care sa poata cat de cat sa-si imite idolii. Din acel moment si pana acum componetat a variat asa cum se intampla de obicei ea ajungand astazi la formula de 5 cu cei care isi spun pe scena „Coiot”, „Oscar”, „Balaurul” , „John” si „Popa”.

 

 

In 2006 a fost lansat GLORIA - Tribut pentru IRIS” un EP din din care este foarte probabil sa auzim cateva piese acompaniate de burn-out-uri chiar in cadrul festivalului motoRRock III fiindca noi va aducem, vreti nu vreti, fata in fata cu metalul, fata în față cu TROOPER..

 

 

 

Următoare sesiune de scormonit în saxofon pentru o trupa si un anunt va avea locasa cum am anuntat antyerior , maine 20 aprilie ora 13.31 adica la o luna distanta de intoarcerea de la parada moto care are loc ...ptiu ca m-a luat iar gura pe dinainte.

 

stati prin zona. 20 aprilie, 13.31 :angryfire:

post-2208-1145449439_thumb.jpg

Editat de Leviathan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Maxi a progresat simtitor. Rage saxofonul ala al lui ca disperatul dar dupa cum vor buzele maestrului nu ala-ndala...poate ne va onora si permisul anul asta.... daca invata chestionare de 1 mai .nu face focul cu ele ca anul trecut in Vama... sa ne vedem cu bine... Spitzel

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uite cum dupa o noapte crunta de betie am incurcat orele! :angryfire: Oricum, mi-a bagat mintile in cap :eek: Cel putin asa zic unii... :angryfire:

Ati vrut mai mult si ati vrut mai bine.

Sunt motoristi inraiti si ne inteleg mai bine ca oricine... Ne-au dedicat o melodie intreaga iar legenda lor

face parte din cea a muzicii rock romanesti.

Fara sa mai fie nevoie de introducere, MotoRRock III va aduce calare pe motoare trupa... CARGO.

Sa inceapa anarhia!

Urmatoarea extragere din saxofon maine la ora 11:47. :hurt:

 

post-23-1145523965_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Baai sunteti nebuni?! Zdob si Zdub, Trooper, Timpuri Noi, Cargo... laser frate!!! nu se poate rata asta ceva, io cred ca vin de joi

 

Banuiesti ca e doar inceputul. Nu?! :angryfire: :angryfire:

 

Mai mult sunet. :hurt:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Baai sunteti nebuni?! Zdob si Zdub, Trooper, Timpuri Noi, Cargo... laser frate!!! nu se poate rata asta ceva, io cred ca vin de joi :angryfire:

Chiar asa... se poate venii de joi? Putem sa punem corturi de joi?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ora 11.47

 

SEDATIV

Componenta:

LETHAL X - voce (ex. Prosectura , SEDATIV-chitara)

Rhadoo the BASS – chitara bas (ex. Calandrinon, D-Test)

Seby Stone – tobe (ex. Calandrinon)

Xander – clape

Cristos – chitara (ex. S.C.A.M.E.)

Manager: Florin Nedelcu

SEDATIV Crew a luat nastere pe 10 aprilie 2004.

Dupa 2 ani de „rodaj” care au insumat peste 30 de aparitii live isi ia ramas bun

de la „sound-ul” care a consacrat-o si trece intr-o noua dimensiune mai aproape

de sufletul membrilor sai -ELECTRO FUSION.

Cu inflexiuni de rock alternativ, elemente de hip-hop, drum’n bass, trip-hop si

break-beat, SEDATIV revine pe scena romaneasca in 2006, cu o reteta de

sound unica in Romania.

post-1534-1145609159_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deja nu mai am rabdare pana pe 19 mai... sa imi spuneti si mie exact unde se tine festivalul (langa Ploiesti).

Am auzit numai lucruri bune despre cel de anul trecut asa ca nu pot sa ratez anul asta. Sa ne vedem cu bine toti acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...