Sari la conținut

Sos. Pipera - Tunari, 23.05.2006


Thomas
 Share

Postări Recomandate

Asa e biqg ipaqg sau cum dracu se scrie useru ala :lol: sunt inca necopt si la varsta mea preacara de 20 de ani din care 7 in puscarie (glumesc) mai debitez astfel de lucruri. Problema ta este ca iei lucrurile prea in serios, tu trebuie sa te lasi vanat sau sa vanezi si tu, nu sa pozezi in victima. Asa ca ce spui, ma lasi sa te vanez? ;) :ok:

 

:P Tipic. Stalcim nickul, ca poate se enerveaza. Asa e, esti necopt, toti am fost la varsta ta. Eu iau viata in serios, restul lucrurilor vin de la sine.

 

Sa-ti spun sincer nu stiu ce vrei sa spui cu vanatoarea, si nici nu-mi prea pasa. Cred ca suntem rau off-topic. Eu ti-am spus parerea mea. Ramane la latitudinea ta sa actionezi cum crezi de cuvinta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 109
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Da prietene, glumeam si eu cu tine, pai daca sunt obligat sa stau aici cand afara e asa de frumos mi se mai pune si mie pata aiurea. Gata am terminat, fug de la munca sa dau o tura cu motoru ca mor aici.

Sper ca nu apar si eu pe acest sub forum in scurta mea plimbare, dar nu se stie niciodata asa ca stati cu ochii in patru poate ma vedeti pe sub vreun tir ceva. ;) :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Banda nu are latime fixa tocmai pentru a-ti putea permite sa faci mici manevre. Soferul nu a gresit cu nimic, el a depasit pe dreapta, un vehicol care facea la stanga, pentru ca avea spatiu. Baiatul s-o fi si asigurat in oglinda inainte de a face manevra, dar daca in secunda urmatoare a aparut motociclistul :lol: .

Modalitatea cum a abordat familia si politia situatia e problema aici. Familia pt ca asa s-au obisnuit si atat le poate capu, iar politia...vechii lingai comunisti.

 

;)

 

Mai sus spunea cineva ca "asa fac familiile cu bani, musamalizeaza totul". Oare numai ei?! Cati dintre motociclisti prefera sa dea 500.000 decat sa ia o amenda pt radar sau mai stiu eu ce? Nu trebuie sa fii bogatan sa faci asta!

 

Din ce s-a discutat pana acum, nu vad care e vina soferului... Am vazut in schimb, inca de la primul topic vina Politiei! Pana la urma ce vrem? Dreptate, sau dreptate pentru motociclisti?

 

Cand spun "motocicleta" ma gandesc automat la ceva inedit, la iesirea din tipar, la iesirea din lucrurile cotidiene, obisnuite pentru marea majoritate a omenirii. Ma gandesc la incalcarea unor reguli mai mult sau mai putin reglementate de lege! Ma gandesc la incalcarea unor conceptii, si la sentimentul de libertate pe care ti-l ofera acest lucru. In esenta, cand ma urc pe motocicleta, sunt altfel fata de ceilalti, si incalc regulile. Dar imi asum responsabilitatea! Cand merg pe strada si imi fac baietii semn "ridic-o pe-o roata" imi dau seama ca ei ma vad altfel. Apoi imi dau seama de injuraturile lor cand nu fac lucrul cerut, dar stiu ca la asta ma expun, si trec mai departe! Cand depasesc pe dreapta, fie ca sunt cu masina, fie ca sunt cu motorul, imi asum raspunderea. Daca din rautate soferul depasit ar trage dreapta intentionat, in "momentul prielnic", as fi revoltat (daca as mai avea puterea sa fac asta). Daca nu...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

oameni buni, mai puneti mana pe codul rutier!

 

1. da, e obligatoriu sa te asiguri chiar daca te misti si 1cm pe banda (nu a ta, ca nu e privata). manevra se numeste schimbarea directiei de mers, nu schimbarea benzii!!!

 

2. biciclistii si mopedistii sunt obligati prin lege sa circule pe marginea drumului. iar motociclistilor li se recomanda acelasi lucru. Daca eu merg drept, pe marginea drumului, nu depasesc pe nimeni!!!.

 

3. daca motociclistul a "tasnit" brusc din spatele masinii prin dreapta ei e vinovat moral. legal, nu stiu sigur, dar ma cam indoiesc. In rest, daca circula din timp pe marginea din dreapta, nu are absolut nici o vina. nici legala nici morala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

observati ca big_nustiucum nu s-a trecut la profil ca avand motocicleta.mai mult,www.bmwclub.ro spune cam multe.si sustinatorul lui(nu-mi amintesc nick-ul) e in aceeasi situatie.asa ca sa nu ne suparam ca iau partea copilasului nevinovat din jeep

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

citeam pe alt topic un lucru inteligent... referitor la faptul ca dpdv al soferilor vreti sa fiti priviti ca o masina intreaga si sa nu fiti inghesuiti(adica sa se bage o masina langa voi pe banda), dar in situatia exact inversa va suciti la 180 de grade si ziceti ca daca aveti loc de ce sa nu va bagati?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

as vrea sa va supun atentiei o speta ...

 

coloana de masini, un taximetrist smecher depaseste coloana pe linia de tramvai sau pe contrasens ... un om normal din coloana se razgandeste sa mai stea in coloana si intoarce brusc, de pe loc si fara sa se asigure. din pacate se intalneste cu taximetristul smecherul pe care il si buseste din lateral.

 

intrebare ... cine scoate RCA ul din buzunar? ambii erau in 'afara legii'.

unul depasea coloana, peste dungi duble continue, celalalt intoarce pe dungi continue si nu se asigura.

 

cred ca acelasi rationament merge aplicat si in cazul de aici

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

observati ca big_nustiucum nu s-a trecut la profil ca avand motocicleta.mai mult,www.bmwclub.ro spune cam multe.si sustinatorul lui(nu-mi amintesc nick-ul) e in aceeasi situatie.asa ca sa nu ne suparam ca iau partea copilasului nevinovat din jeep

 

 

Am mai raspuns acestor insinuari, aici pe forum unui alt co-forumist. Cauta si ai sa gasesti raspunsul. N-am inteles ce vrei cu bmwclub si sustinatorul lui.

 

Nu iau apararea nimanui. Mi-am expus parerea bazata pe ce am citit aici si pe legile Romaniei. N-am nici un interes sa iau apararea nimanui, ba chiar ma deranjeaza cand un motociclist e nevinovat doar pentru ca e motociclist.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

observati ca big_nustiucum nu s-a trecut la profil ca avand motocicleta

Nici eu nu am si nici nu o sa imi cumpar vreodata. Mai mult, sunt conservar, si culmea, am Masina de Teren (sau jip cum zic unii, chiar daca suna cam ca si cum ai spune ca ti-ai cumparat o Honda Yamaha sau ca ti-ai facut o copie xerox la un copiator Canon). Si ce, nu este permisa postarea parerilor conducatorilor de autoturisme ? Pe forumul auto avem multi colegi care au si moto si sunt unii chiar dintre voi care sunt si acolo membri. Ce, sunteti o comunitate inchisa ? Nu acceptati si alte pareri ? Numai voi aveti dreptate ? Incercati sa accepati si alti participanti la discutii, chiar daca nu sunt motociclisti, incercati sa va intelegeti si poate chiar sa descoperiti ce greseli faceti in trafic cand sunteti cu motorul. Pentru ca in afara de cei trecuti de o anumita varsta procentul celor care respecta legile de circulatie este extrem de mic. Nimeni nu poate banui ca in dreapta masinii, in cei 50 cm ramasi pana la bordura, se poate strecura un scuter sau un motor mai mic, nimeni nu poate banui ca de pe o strada in curba cu vizibilitate 50 m iti vine un motor cu 150 km/h cand tu vrei sa faci dreapta sau stanga.

Pentru cel care nu credea ca se poate, in romania se pot condamna persoane pentru parerile exprimate pe forumuri. Amenintarea cu arma este un motiv intemeiat pentru a demara o actiune de cercetare penala.

Ca sa nu incepeti cu comentarii tampite, masina pe care o am mi-am dorit-o din '97, am cumparat-o in 2002, nu ascult manele, nu am ceafa groasa, nu port nici un fel de bijuterii, sotia nu este blonda, sa nu amintiti de banii taticului ca altfel va doresc sa ajungeti exact unde este el, iar in final le urez unora dintre voi sa ajunga la varsta mea fara evenimente deosebite in trafic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nenea pey atunci ce cauti bre pe forum??

te plictisesti la serviciu???

daca macar ti-ai fi dorit moto,intelegeam,dar asa...???

du-te bre in garaj la jeepan si cauta alt forum...aici nu ai ce cauta,si NU,nu ascult comentariile tale.

te pupa tata...rece

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uite ca mai continui off-topic si imi cer scuze.

 

@titi_rulment:

Dar uite, chiar daca tie nu-ti pasa, mie-mi pasa. Din cauza unor comentarii ca ale tale de mai sus, multi nici nu vor fi tentati sa fie asociati cu 2 roti. Din cauza ca unor asa opinii, altii vor zice multe despre motociclisti.

 

Si acum cand suntem pe drumul cel bun, tot mai exista unii carora nu le pasa, egoisti si egocentristi, care cred ca totul se invarte in jurul lor.

 

Si nu, nu ma refer la tine ci in general. Comentariul tau a generat impresia asta.

 

 

:lol: :ok: ;)

 

Uite ca m-am intors nevatamat, am avut cateva near misses ca in fiecare zi dar am reusit sa supravietuiesc, and live to :P another day.

 

Poate ca pana la urma tot ai invatat ceva de aici.

 

:P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sau incet incet se invata si soferii cu motociclistii. Am fost si eu plecat cu masina pt 1 ora si m-am ingrozit la 2-3 faze. La una mi-a sarit un pieton in fata, omul grabit trebuia sa traverseze FARA SA SE UITE IN STANGA SAU IN DREAPTA, aveam 40 si am calcat frana de nu se poate. De ce m-am ingrozit? Ca daca eram cu motorul nu ma opream sigur (dar il ocoleam sau ma auzea el -deci 1-0 moto, ;) ). Multe lucruri de bine le urez idiotilor care pe Barbu Vacarescu circula pe banda de tramvai de pe sensul opus si parca-i vaneaza pe aia care merg regulamentar (un manelar cu locan cu numere rosii, unu cu mertzanu necru FARA NUMAR IN FATA si vreao 4-5 taximetristi). Sa-i ia dreaq pe toti idiotii cu masini care pentru 10 minute incurca si mai rau circulatia asta de cacao. Despre pietonii care traverseaza strada ca pe tarlaua de acasa nu zic nimic, porbabil o sa li se termine si lor candva norocul.

 

Despre accident eu mi-am spus parerea si mai sus. Mi se pare ca prea a sarit toata lumea pe ala cu jeep-ul pentru ca era din clanul jiji. Dar uite poate asta este cazul unic in care conservarul nu a avut ce face.

Pentru domnii "anti moto" de mai sus am rugamintea sa-si completeze si ei toate datele din profil (data de nastere, oras, etc.) si vedem noi dupaia cum acesta pasiune apare "la 20 de ani". Am 26, in 1 luna fac 27 si deabia acuma m-a apucat "febra adolescentei", am colegi la scoala de soferi 2 domni care sunt mai mari ca mine, 32 de ani are unul, iar celalt mai mult (cred ca intre 40-45).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ne-ar trebui un telefon de urgenta, ceva gen 222, alo, am probleme in zonax, iata situatia. Apoi sa se faca apel pe forum in 60 de secunde.

 

Banuiesc ca daca ne strangeam vreo 50 de motociclisti, nu mai comentau imputitii aia nimic si judecau la rece.

 

Daca pot, ajut!

 

De acord cu Stege, daca are cineva vreo idee cum putem face asta, in sensul de a ne ajuta la nevoie, postati si voi aici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bei ..trebuia sa sunati la antena 1..erau si aproape si aia sunt disperati..ahtiati..si cum mai vreti voi...dupa clanul Becali..la cat il spurca jiji pe voiculescu....!!!! sunati la tv..aia vin..cu siguranta, mai ales daca nu au cu ce sa umple observatorul

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca vrei sa fii obiectiv, trebuie sa cunosti ambele situatii : si de conservar, dar si de motociclist. S-a vorbit aici de mintzi necoapte, de opinii unilaterale.. asa e..poti avea o minte necoapta si la peste 30 de ani, iar faptul ca ai ajuns la varsta asta mergand intr-o conserva nu-ti confera o aura de experienta.

 

Eu am cunoscut ambele situatii, si cred ca toti inteligentii care peroreaza aici despre "norma" si "unde-i lege nu-i tocmeala" ar trebui sa inteleaga de ce motociclistii trebuie sa fie protejati de conservari, si de ce in statele civilizate ale europei se intampla lucrul asta.

 

Am senzatia totusi ca imi bat gura de pomana pentru niste indivizi care au vizitat germania numai ca sa-si ia BMW-ul SH la un pret mai bun

 

Hai salut!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

;) that's me :lol:

co-forumist??? :ok: ce cuvant urat!

 

N-a fost intr-un sens peiorativ. Dar avand in vedere ca inca nu am motocicleta, m-am ferit sa ma pun la un acelasi nivel in sensul asta.

 

 

[...]

Eu am cunoscut ambele situatii, si cred ca toti inteligentii care peroreaza aici despre "norma" si "unde-i lege nu-i tocmeala" ar trebui sa inteleaga de ce motociclistii trebuie sa fie protejati de conservari, si de ce in statele civilizate ale europei se intampla lucrul asta.

 

Cunosc mai multi motociclisti germani decat probabil cunosti tu in total. Acolo daca unul ar face ce se face prin Bucuresti, sta pe tusa ani, nu zile. Si in primul rand, de aia sunt protejati. Acolo daca masinile stau, atunci poate se baga printre masini. Dar altfel, doar daca au chef sa ramana fara permis. Sa nu crezi c-am inventat noi sportul asta. E o alta discutie, daca vrei invit aici cativa vorbitori de limba romana, sa explice.

 

Am senzatia totusi ca imi bat gura de pomana pentru niste indivizi care au vizitat germania numai ca sa-si ia BMW-ul SH la un pret mai bun

 

Asta am s-o iau ca o rautate gratuita adresata direct mie. Daca asa intelegi tu sa combati o parere, atacand, finut e drept, dar direct, persoana, crede-ma ca nu ma cobor acolo. Cat despre faptul ca-ti bati gura de pomana, e simplu, n-ai spus nimic, decat ai incercat sa ma ataci. Ei bine n-ai reusit. Cei care citesc decid cu siguranta, cine si ce fel de om e. Alfa ca nu am luat niciodata un SH din Germania. Am drumuri cu treaba prin Germania si nu la capsuni. Am facut multi kilometri acolo, fie cu masini inchiriate, fie cu masina mea. Am o masina pe care sunt convins ca multi si-ar dori s-o aiba. Are cai putere multi si platesc leasingul muncind cinstit. Si asa cum am mai spus undeva, imi voi lua si o motocicleta in scurt timp. Tot in leasing.

 

Cele bune.

Editat de big_ipaq
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Plecand de la munca, vad in Pipera, langa centrul MEDISAN, o aglomeratie de oameni si o moto. Parchez cu greu (aglomeratie mare) vis-a-vis si ma duc sa vad despre ce e vb. Accidentul petrecut cu nici 5 min inainte, un Jeep cu nr de IF a tras de volan dreapta si l-a "calarit" pe motociclist. O virago neagra cu nr PH - 90 - XVY (?) Era un pic tavalit dar nu ii daduse sangele si nici contuzii grave nu avea. Problema era ca soferul jeep-ului era un pushtan pe care taica-su (membru al familiei Becali) il tot acoperea sa nu vorbeasca nimic. M-am infipt in ei sa o lase mai usor cu limbajul dar deja chemase o masina cu "cefe groase" si toti tiganii din Pipera erau acolo. Situatia era tensionata deja, injurau toti motociclistii la greu, ii tot spuneau baiatului sa plece de acolo, etc. A mai oprit un domn mai in varsta cu un CBR si un tip cu un Megane , motorist si el dar care au plecat in 5 min.

 

Jenant a fost cand am sunat la 112 si m-au transferat la Politia Ilfov. Reactia de la telefon a fost intai de "Da, va trimitem echipaj imediat, avem in zona" iar dupa ce i-am explicat ca situatia se tensioneaza si se ajunge la violente, ba mai mult, ca e Victor(asa s-a prezentat) Becali implicat, a spus ca "Stiti, de fapt nu putem sa va trimitem echipaj daca nu e accident cu victime. Rugati motociclistul sa vina sa dea o declaratie in 48 ore" Si asa dupa 30-40 min de asteptat echipajul (era unul la intersectie la United Motors si inca unul mai mult ca sigur la Academia de Politie pe DN1),tipul a hotarat sa plece pentru ca deja nu se mai putea sta. Isi revenise din soc si a zis ca poate sa conduca. L-am ajutat sa-si porneasca moto (nu avea avarii grave, doar crash-protectorul indoit , un semnal...) si am plecat si eu, ca si-asa aveam marfa de vreo 1000RON prinsa de sha si era plin de gitanes in zona ;)

 

Si aici urmeaza parerile mele personale:

- La cat il ascundea tac-su pe pushti, banuiesc ca nu avea permis acesta. Era foarte speriat si chiar nu parea de 18 ani sub nici o forma.

- Politia va musamaliza cazul, avand in vedere reactia lor la faza cu echipajul

Din graba sa nu imi dispara chestii de pe sha, plus situatia tensionata, nu am apucat sa iau nr de telefon al baiatului. Daca il cunoaste cineva si acesta are nevoie de ajutor pe viitor (marturie, etc) dati-i va rog nr meu de telefon - 0723.266.421

 

Va certati degeaba.

Thomas, inflamezi aiurea spiritele, in totala necunostiinta de lege. Echipajele de politie nu se deplaseaza la accidente fara vatamare corporala. In cazul in care cel care a sunat nu a reclamat accident cu vatamare, caz in care automat se prezinta echipaj de Salvare, Politie, Pompieri (daca e cazul), legea nu prevede obligativitatea prezentarii acestora.

Cat despre Tea Sponte, il rog (va rog) pe motociclistul implicat in acrosaj sa ma sune la 0723565973, cred ca il pot ajuta.

A, si inca ceva, Thomas (repetandu-ți ca inflamezi spiritele degeaba, aducand prejudicii institutiei), baiatul lui Tea are permis, iar tu nu ai dreptul sa te exprimi la modul: "Politia va musamaliza cazul, avand in vedere reactia lor la faza cu echipajul"-reactia este una normala, explicandu-ți mai sus temeiul legal.(iar cele aproximativ 2000 de apeluri zilnice ma fac sa cunosc situatia de facto).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Situatia ipotetica prezentata intr-un topic de aici parea sa aiba oameni care judecau putin alfel.

 

am senzatia ca cel care a deschis topicul celalalt se referea exact la accidentul acesta.

Exact, si de aia l-am deschis inainte sa apara pe forum cazul din Pipera. Am vrut sa vad cat sunteti de subiectivi ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca vrei sa fii obiectiv, trebuie sa cunosti ambele situatii : si de conservar, dar si de motociclist. S-a vorbit aici de mintzi necoapte, de opinii unilaterale.. asa e..poti avea o minte necoapta si la peste 30 de ani, iar faptul ca ai ajuns la varsta asta mergand intr-o conserva nu-ti confera o aura de experienta.

 

Eu am cunoscut ambele situatii, si cred ca toti inteligentii care peroreaza aici despre "norma" si "unde-i lege nu-i tocmeala" ar trebui sa inteleaga de ce motociclistii trebuie sa fie protejati de conservari, si de ce in statele civilizate ale europei se intampla lucrul asta.

 

Am senzatia totusi ca imi bat gura de pomana pentru niste indivizi care au vizitat germania numai ca sa-si ia BMW-ul SH la un pret mai bun

 

Hai salut!

 

 

 

CA BINE ATI SPUS DOMNU...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din punctul meu de vedere biq ipaq ar trebui impuscat fara remuscari.

 

Oricum in concluzie persoana pe care mentionat-o mai sus merita impuscata pentru acuze grave aduse unui compatriot motociclist intr-o comunitate motociclista. :ok: ;)

Esti dus rau cu capul daca tu crezi ca a fi motociclist insemna sa le dai dreptate confratilor in orice imprejurare :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu am si nici nu o sa imi cumpar vreodata.

 

Da-mi voie sa te lamuresc. Daca te uiti atent in partea de sus a paginii, o sa vezi scris mare, pe fond albastru, MOTOCICLISM.RO . COMUNITATEA MOTOCICLISTILOR DIN ROMANIA. Daca tu nu ai si nu o sa-ti cumperi vreodata, locul tau nu e aici. Uite, mie personal, ca motociclist si sofer, mi se rupe de sfaturile tale. Pt ca eu pot sa judec atit din punct de vedere al conservarului cit si al motociclistului. Tu nu. Asa ca du-te si educa-i pe altii, unde ai ceva de spus.

 

 

 

@big_ipaq

Are cai putere multi si platesc leasingul muncind cinstit.

 

Cind dam o liniuta pe 400 de metri? ;) :ok: . Eu am un motor mic, slab si vechi, cu cai putini, deci n-o sa ai probleme. Te rog sa remarci ca nu ti-am stilcit nick-ul, deci iti dai seama ca propunerea mea este serioasa si indelung chibzuita :lol: .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nenea pey atunci ce cauti bre pe forum??

te plictisesti la serviciu???

daca macar ti-ai fi dorit moto,intelegeam,dar asa...???

du-te bre in garaj la jeepan si cauta alt forum...aici nu ai ce cauta,si NU,nu ascult comentariile tale.

te pupa tata...rece

E, uite ca si eu am jipan, nu ascult manele, sunt un tip subtire (la figurat), nevasta nu-i blonda, am facultate facuta pe bune si la tata am o datorie de 6000 de euro. SI AM SI MOTOR !! Mie ce imi mai raspunzi?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...