Marius '95 Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 Vreau sa schimb anvelopa rotii din fatza. Noua anvelopa este Dunlop Roadsmart. Am o problema cu sensul de rotatie. Conform indicatiilor producatorilor, anvelopele ar trebui montate astfel incat sageata desenata pe lateral sa corespunda cu sensul de rotatie. Dar ceva nu-i in regula! Profilul anvelopei are santuri pentru evacuarea apei de sub roata. Santurile au (aprox.) forma literei V. Eu stiam ca anvelopa se monteaza astfel incat V-urile sa fie cu varful spre sensul de rotatie (astfel incat apa de sub roata sa fie impinsa spre inainte si lateral). Ei bine, sageata de pe cauciuc este INVERS. Intrebari: De ce este sageata invers? Cum sa o montez? Conform sensului logic dat de santurile de pe profil sau conform indicatiei producatorului? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chivu Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 Conform săgeții. ÂŞanțurile alea de pe amvelopă or să vină invers sensului de mers. Mergi înainte /\ Âşanțurile or să fie spre înapoi V dacă îmi aduc bine aminte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ser79ban Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 cum zice producatorul (ca in sageata) ca sigur nu a gresit el matrita pentru Jdemii de cauciucuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 exact asa e. virful V-ului e invers sensului de rotatie. daca te gindesti oleaca, are chiar sens. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 Profilul anvelopei are santuri pentru evacuarea apei de sub roata. Santurile au (aprox.) forma literei V. Eu stiam ca anvelopa se monteaza astfel incat V-urile sa fie cu varful spre sensul de rotatie (astfel incat apa de sub roata sa fie impinsa spre inainte si lateral). Nu neaparat. Nu e nici o regula asta.. Monteaza-l conform cu SAGEATA care indica sensul de rotatie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alex_en Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 Vreau sa schimb anvelopa rotii din fatza. Noua anvelopa este Dunlop Roadsmart. Am o problema cu sensul de rotatie. Conform indicatiilor producatorilor, anvelopele ar trebui montate astfel incat sageata desenata pe lateral sa corespunda cu sensul de rotatie. Dar ceva nu-i in regula! Profilul anvelopei are santuri pentru evacuarea apei de sub roata. Santurile au (aprox.) forma literei V. Eu stiam ca anvelopa se monteaza astfel incat V-urile sa fie cu varful spre sensul de rotatie (astfel incat apa de sub roata sa fie impinsa spre inainte si lateral). Ei bine, sageata de pe cauciuc este INVERS. Intrebari: De ce este sageata invers? Cum sa o montez? Conform sensului logic dat de santurile de pe profil sau conform indicatiei producatorului? Aici ai niste explicatii despre problema ta. Daca ai ajuns sa pui la indoiala indicatiile producatorului inseamna ca ceva nu este in regula cu tine... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 Conform săgeții. ÂŞanțurile alea de pe amvelopă or să vină invers sensului de mers. Mergi înainte /\ Âşanțurile or să fie spre înapoi V dacă îmi aduc bine aminte. Da, corect. V -ul format de santuri il privesti lipit de asfalt nu pe partea de sus a cauciucului. Sageata e sfanta oricum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Cata Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 Gandeste-te la profil nu in partea de sus unde vezi tu guma, ci jos unde atinge asfaltul. Pune-l cum zice producatorul. Apoi citeste codul rutier si vezi ca la nush cati km, schimbi guma din spate cu aia din fata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chivu Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 Aporoporo de amvelope, după montarea amvelopei se dă cu vreun hâț mâț pe jantă sa se lipească guma de ea? Eu mi-am schimbat singur cauciucul si toți mi-au zis că trebuie să dau cu ceva soliție să se lipească de jantă, eu am dat doar cu apă Âşi săpun ca să intre pe jantă mai uÂşor Âşi până acum n-a pierdut presiune. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Cata Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 Aporoporo de amvelope, după montarea amvelopei se dă cu vreun hâț mâț pe jantă sa se lipească guma de ea? Eu mi-am schimbat singur cauciucul si toți mi-au zis că trebuie să dau cu ceva soliție să se lipească de jantă, eu am dat doar cu apă Âşi săpun ca să intre pe jantă mai uÂşor Âşi până acum n-a pierdut presiune. sapun si apa ca sa intre mai usor, dar nici la vulcanizare nu am vazut sa dea cu altceva, si aia lucra nu gluma. de asemenea, penultima data cand am montat gumele la un service local, am vazut ceva urme de... spuma poliuretanica?? asa arata, si parea a fi sters cauciucul de ea, si cand l-am schimbat cu actualul nu era nimic inauntru, asa ca nu stiu ce putea fi solutia aia... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Xomin Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 sapun cu apa se da ca sa alunece mai usor cauciucul pe geanta - iar daca esti in excursie si ai pana ... tine minte amanuntul asta la cauciucurile tubeless se mai da un strat de "ceva" ca sa nu iasa aerul ... cred Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marius '95 Postat Februarie 5, 2010 Autor Share Postat Februarie 5, 2010 Multumesc pentru explicatii, dar n-am inteles ce-ati vrut sa ziceti. Asadar, va rog mai explicati o data folosind "sensul de rotatie" si "invers sensului de rotatie", nu "inainte/inapoi" ca nu se intelege nimic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 1. producatorul stie cel mai bine. 2. producatorul stie cel mai bine. 3. chiar daca nu esti 100% convins, eu am observat ca deobicei (or fi existind si exceptii), deschiderea V-ului ia apa inainte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cata_30 Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 daca te uti mai atent pe discurile de frana sau janta o sa gasesti si sensul corespunzator. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Cata Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 daca te uti mai atent pe discurile de frana sau janta o sa gasesti si sensul corespunzator. ce mai tare... pai cum bre tre sa te uiti pe janta cum mere roata? ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chivu Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 (editat) sapun cu apa se da ca sa alunece mai usor cauciucul pe geanta - iar daca esti in excursie si ai pana ... tine minte amanuntul asta la cauciucurile tubeless se mai da un strat de "ceva" ca sa nu iasa aerul ... cred Despre stratul ăsta de ceva mi-au spus multi. Cică se dă ca să nu dea voie aerului să iasă dar eu zic că e doar apa cu Duru ca să alunice. Nu contează cum calcă, pui cauciucul după săgeată. ÂŞtie cineva pe unde găsesc niÂşte leviere pentru scos cauciucul de pe jantă? Data trecută când l-am scos mi-a cam ramas vopseaua de pe jantă pe vârful surubelnitei Âşi mi-am rupt Âşi mâinile. Editat Februarie 5, 2010 de MadMike Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marius '95 Postat Februarie 5, 2010 Autor Share Postat Februarie 5, 2010 Iar ati inceput cu "inainte". Roata e rotunda; ce naiba inseamna la voi "inainte"? Am facut poze si desene, ca sa se inteleaga. Daca "inainte" inseamna spre dreapta, apa se va evacua in sensul sagetii albastre. Adica spre inainte si spre lateral, afara din calea rotii. Daca "inainte" inseamna spre stanga, conform sagetii producatorului, apa se evacueaza in sensul sagetilor rosii. Adica fie spre lateral si spre inapoi (cand apa este fortata sa treaca intai pe sub roata pentru ca apoi sa iasa spre lateral), fie spre inainte si spre centrul rotii. Gresesc undeva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 Man, PUNE-L DUPA SAGEATA! E BINEEEEEE! Pune cauciucul pe roata cu sageata in sensul de rotatie, monteaza roata si apoi o sa-ti dai seama imediat de ce V-ul e pe dos sus si jos e corect (adica pe asfalt) Cum arati tu in poza nu e corect, sageata e invers sensului de rotatie asa cum arati tu in poze... .. nu mergi cu motocicleta inapoi..! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bau-bau Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 (editat) OMULE !!!!!!!! am citit , da-le in mm de canale si caneluri ! PRODUCATORII NU "E" PROSTI! pune-l dupa sensul de rotatie dat de sageata cauciucului , pe sensul de rotatie al jantei ! sau daca nu mergi la vulcanizare... PS : uite ce incearca baietii sa iti explice... Editat Februarie 5, 2010 de bau-bau Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 ca sa intelegi mai usor - sageata de pe cauciuc, cum se vede ea in poza ta, asa trebuie sa se vada si pe partea stanga a motocicletei. Mesaj completat IN POZA CU ROSU E BINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!! DIRECTIA INAINTE DESENATA DE TINE E DIRECTIA IN CARE MERGE MOTOCICLETA CU FATA!!! ASA O SA SE VADA ROATA DE PE PARTEA STANGA A MOTOCICLETEIIIIIIIIIII! NU TIP Mesaj completat LAS-O DRAKU DE APA CA NUMAI D-ZEU STIE CUM SE DUCE, daca te iei dupa apa mai montezi roata aia poimarti. Sageata in sensul de rotatie al rotii!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sorin_ush Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 Sau pune-l invers, asa cum stii tu. Si apoi sa le scrii si un mail lu' astia de la mishielin ca nu stiu sa faca profilul in V ca lumea. Mama lor de carpaci. Acu serios, daca nu esti convins poti merge la un magazin de cauciucuri si sa te mai uiti la diferite marci care produc profil de ploaie si sa vezi sensul sagetii fata de varful V-ului. PS- Ce se pune pe buza jantei la tubeless e un soi de adeziv foarte slab, care asigura un plus de etanseitate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 stati!!! cred ca m-am prins de unde vine confuzia. cestiunea nu e deloc simpla si am omis toti un detaliu... trebuie un... coclender!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 @bau-bau, stiu ca nu am drepturi ce copyright, dar mi-am permis sa editez desenul tau sa-l fac mai pe inteles. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marius '95 Postat Februarie 5, 2010 Autor Share Postat Februarie 5, 2010 Oaaau! De cand exista sageti pe cauciucuri, creierul a devenit redundant. Ati scris 3 pagini de "FA CUM TI SE SPUNE SI NU COMENTA!" si nici macar 1 explicatie logica. Voi mai stiti sa si judecati daca ceea ce faceti e bine sau nu? Sau numai faceti ce vi se spune? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Februarie 5, 2010 Share Postat Februarie 5, 2010 atenti va rog ca modelul respectiv e posibil sa fie de spate si trebuie montat in sensul invers sagetii. eu am K60 pentru fata si trebuie sa il montez in sensul invers indicat de sageata pentru ca este o anvelopa de spate. TDM-ul are anvelopa de 18 pe fata si majoritatea caucicurilor pt roata fata sunt de spate. am studiat indelung problema. nu am timp acum sa caut modelul anvelopei in cazul de fata dar o sa o fac diseara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate