apriliacluj Postat Ianuarie 12, 2022 Share Postat Ianuarie 12, 2022 Acum 13 ore, pitesti2010 a spus: Trebuie sa dea 2 gauri in diagonala, una jos si alta sus, pentru ventilatie naturala. foarte bun pontul! Acum 12 ore, MotoS Garage a spus: din galati, nu cred ca transportul pana la cluj le-ar face sa merite da da mersi, ii cunosc, e pe lista scurta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Ianuarie 12, 2022 Share Postat Ianuarie 12, 2022 Daca cei din Galati sunt Palmex, sincer eu nu ii recomand. De la ei am cumparat containerul meu. Executie la futu-i masa, ploua inauntru, usa rulou nu era reglata, geam termopan cu pete de ulei pe dinaintru, etc. Am sunat sa vina sa le rezolve problemele si nu au mai raspuns. Am rezolvat totul singur. Treaba tipic romaneasca. Evident ca banul se da inainte. In plus podeaua este de cacao, nu este pusa pe ceva solid, totul se misca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Ianuarie 12, 2022 Share Postat Ianuarie 12, 2022 Acum 4 minute, Silver Arrow a spus: Daca cei din Galati sunt Palmex, sincer eu nu ii recomand. agbusiness Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 13, 2022 Share Postat Ianuarie 13, 2022 (editat) A venit! Ghici de ce l-am luat? Reformulez: pentru ce va fi folosit? Editat Ianuarie 13, 2022 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Ianuarie 13, 2022 Share Postat Ianuarie 13, 2022 Ungator XXL? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 13, 2022 Share Postat Ianuarie 13, 2022 (editat) Pentru Mongolia... Recunosc, nu m-am gândit la asta. Pentru sincronizare, să nu mai umblu cu bidon de ulei cu capac găurit, furtun de plastic și prelungiri. Iau 2 m de furtun pentru benzină, este și un robinet din metal, se face un mic stativ pentru rezervor și ceasuri și aia e. Să facem viața mai ușoară. Vineri am lucrat la un Silverwing 600, mai exact la frâne. Dau să desfac pinul de la etrierul spate, sparg șurubul de deasupra (ăla de vreo 4-5 mm, care acoperă capul hexagonal), pun imbus de calitate în impact, se duce naibii hexagonul (pusesem wd40, degeaba). Bag extractor, se rotunjește interiorul filetului. Tai extractorul, încerc iar- nimic. Iau și încălzesc etrierul în zona respectivă (pistoanele scoase, unul blocat), nu iese pinul. Îl prind în menghină, după câteva minute se rupe pinul. Îl iau la ciocane, dau gaură prin el, tai alt extractor și până la urmă îl pot scoate (am salvat etrierul). Nu spun ce am pus in loc, că îmi iau bobârnace. Extractoarele erau de la JBM, acum caut altele de calitate, de la Yato în sus. Ce folosiți și ați fost mulțumiți? Să zicem că pinul ăla avea filetul sudat de etrier (coroziune masivă la interior), poate tehnica mea nu a fost excelentă (s-a cam rotunjit extractorul), dar totuși caut niste extractoare mai bunișoare, pentru M6 și M8 în special. Ce să iau? Editat Ianuarie 13, 2022 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Ianuarie 20, 2022 Share Postat Ianuarie 20, 2022 Acum 53 minute, GoodKat a spus: Dragilor, am spart pusculita si mi-am luat un strung de banc Optimum TU 2304. Sa il stapanesc sanatos! Mare grija sa nu-ti prinzi "destele" pe acolo... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Ianuarie 20, 2022 Share Postat Ianuarie 20, 2022 Mâneci scurte = mâini lungi. O să scoți geamul ăla în foarte scurt timp Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hajny Postat Ianuarie 21, 2022 Share Postat Ianuarie 21, 2022 O recomandare as dori pentru niste burghie cobalt,doar pentru uz in gosodarie,multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Ianuarie 21, 2022 Share Postat Ianuarie 21, 2022 La 20.01.2022 la 11:25, GoodKat a spus: ..... mi-am luat un strung de banc Optimum TU 2304. .... fara poze oricum nu te cred!! PS. sa ai noroc de el!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Ianuarie 23, 2022 Share Postat Ianuarie 23, 2022 La 21.01.2022 la 12:02, hajny a spus: O recomandare as dori pentru niste burghie cobalt,doar pentru uz in gosodarie,multumesc Dacă sunt doar doar pentru uz gospodăresc, dai banii degeaba. Un set din ăsta e suficient, mai ales dacă le folosești la bormașini de mână. Alea cu cobalt sunt pentru metale dure și de obicei sunt foarte precise. Eu folosesc cobalt doar la găuri cu pretenții și doar pe mașina de banc sau strung. Dacă totuși le folosești pe mașini, îți trebuie un set scurt și unul lung. Are la Hornbach. E vreo 170 lei un set. Nu le folosi la mașina de mână ca le strâmbi și e păcat de bani. Boșul de mai sus e de la desemna... Vreo 50 de lei. As zice... o calitate medie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Ianuarie 23, 2022 Share Postat Ianuarie 23, 2022 Au adus la lidl trusa de filiere tarozi la 60ron,marca parkside. ieftine dar nu stiu cat de bune... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Ianuarie 23, 2022 Share Postat Ianuarie 23, 2022 Am trusa cea mare tot de la Lidl luata acum mai bine de un an (filiere, tarozi, lere pentru filet, porturi...) si este destul de buna la pretul ei. Pentru un garajel mic si lucrari relativ simple trusa mi se pare ideala. Asta de acum nu am vazut-o, pare nitel mai mica...dar calitatea cred ca e aceeasi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 23, 2022 Share Postat Ianuarie 23, 2022 Pe aia mare o am si eu, am fost azi prin Lidl, dar nu am vazut trusa mica. De cea mare- numai de bine, destul de ok, n-am reusit sa rup niciun tarod, filierele merg blana. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Ianuarie 24, 2022 Share Postat Ianuarie 24, 2022 Mai pui si niste contravantuiri, niste teava la 45 de grade ca sa stabilizezi picioarele de blatul mesei? Asta avand in vedere ca strungul este destul de greu fata de banc. Succes mai departe! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Ianuarie 24, 2022 Share Postat Ianuarie 24, 2022 E ministrung? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Ianuarie 24, 2022 Share Postat Ianuarie 24, 2022 1 oră în urmă, megamotoreta a spus: E ministrung? Face ministrungul piesulici. Pe asta am făcut-o azi pentru aici: O să dureze ceva până învață să ascută cuțite, dar e o investiție bună. Să ai grijă să nu torsionezi batiul, dacă il prinzi în șuruburi de banc. Ia-ți niște blancuri de maraton, un subler cu comparator și un comparator cu suport magnetic, pentru început. Spor la răcâit! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Ianuarie 25, 2022 Share Postat Ianuarie 25, 2022 Treaba e că nici cel mai mare și mai tare sudor din lume nu poate face un banc drept. Sudura trage. Este foarte important să nu tragi de bani cu șuruburi, pentru că îl deformezi, indiferent de cât ți se pare ție că ar fi de solid. Și strungul de 2 tone se deformează dacă nu e poziționat corect. În niciun caz nu pune ceva elastic sub batiu! Asaza-l pe banc, fier pe fier și adaugă bailagare unde e nevoie, sub piciorușele strungului. Verifici cu o leră și adaugi sau scoți în funcție de nevoi. Dacă torsionezi batiul, nu o să scoți în 1000 de ani o piesă cilindrică. O să faci doar conuri, o să se uzeze căile de rulare inegal, și e mare păcat de un strung nou... Nu te apuca să dai banii pe bailagare de precizie că nu e nevoie. Fă-ți din cutii de bere, ideal din alea feroase. Aluminiul e cam maleabil ți te fură când strângi șurubul. Dacă ai dinamometrică să strângi șuruburile egal, și mai bine. Tine minte ca tu o sa vrei sa dai cote de rulment pe viitor, iar dacă strâmbi strungul din prima, chiar și câteva sutimi, o să faci doar balamale de coteț de găini cu el... Comparatorul cu suport te-ar ajuta extrem de mult ca să vezi ce se întâmplă când tragi cu șurubul de strung. Ia-ți unul de 150 de lei că e mult mai bun decât nimic, la început. Și, oricum, mai durează pana o sa ai tu nevoie de unul performant cu suport hidraulic etc. Baftă. Dacă stai sau ai drum pe lângă Pitești, vino să-ți dau un din ăsta și câteva cuțite, până îți iei tu... Mandrina ai? Dacă n-ai, îți dau eu una, mai vechiuță,dar îți faci treaba cu ea până îți cumperi . Ce cuțite intră în el? 15mm? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Ianuarie 25, 2022 Share Postat Ianuarie 25, 2022 1 oră în urmă, cinezicealae a spus: Treaba e că nici cel mai mare și mai tare sudor din lume nu poate face un banc drept. Sudura trage. Este foarte important să nu tragi de bani cu șuruburi, pentru că îl deformezi, indiferent de cât ți se pare ție că ar fi de solid. Și strungul de 2 tone se deformează dacă nu e poziționat corect. În niciun caz nu pune ceva elastic sub batiu! Asaza-l pe banc, fier pe fier și adaugă bailagare unde e nevoie, sub piciorușele strungului. Verifici cu o leră și adaugi sau scoți în funcție de nevoi. Dacă torsionezi batiul, nu o să scoți în 1000 de ani o piesă cilindrică. O să faci doar conuri, o să se uzeze căile de rulare inegal, și e mare păcat de un strung nou... Nu te apuca să dai banii pe bailagare de precizie că nu e nevoie. Sudura facuta de noi astia amatori se trage. Cea facuta de profesionisti este cum trebuie. Strungul ala industrial pe batiu din fonta nu se deformeaza sub nici o forma. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Ianuarie 25, 2022 Share Postat Ianuarie 25, 2022 Acum 14 minute, Silver Arrow a spus: Strungul ala industrial pe batiu din fonta nu se deformeaza sub nici o forma. Ai fi surprins... Trebuie puse perfect la nivel, altfel treci pe producția de cotețe. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Ianuarie 25, 2022 Share Postat Ianuarie 25, 2022 Cado cuțit de interior de 12mm. Și mai găsim pe aici dacă insistăm prin gunoaiele mele. Le mai pilești și tu, deh, e cado Îți împrumut mandrina și vârful până îți iei tu altele, ca să-ți faci talentul, că sigur vrei să vezi cum face aparatul. În felul ăsta mai amâni și îți iei ceva calitate. Mi le dai tu când devii mare meșter, la anu... Cuțitele e cado dar nu ți le ascut ca mi-e sila rău. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Ianuarie 25, 2022 Share Postat Ianuarie 25, 2022 1 hour ago, GoodKat said: Cu strungul mi-au venit doua centratoare fixe, pe unu scrie MT2 si pe altul MT3...nu stiu pinola ce dimensiune accepta si de ce sunt doua, Cel mai probabil MT2 e cel care se potriveste la tine dar este foarte simplu de probat, trebuie sa intre usor in pinola si sa se blocheze fara efort, intra con pe con si se potriveste perfect. 1 hour ago, GoodKat said: si *banuiesc* un blanc de cutit pe care scrie 12x100. Zic banuiesc pentru ca nu sunt 100% sigur ca asta este. La capete este taiat oblic, dar nu are unghiurile de degajare pe care le-ar avea in mod normal un cutit de strung. Este cutit HSS (high speed steel) si este taiat oblic in unghiul de taiere dar daca te uiti pe tutoriale mai trebuie mesterit la el. Strungarii prefera aceste cutite pt ca sunt ieftine si de fiecare data cand se uzeaza il mai ascute un pic sau daca vrea sa-si faca un anumit tip de cutit nu-i pare rau sa-l polizeze. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 Bravos!! ....meserie te halesc! .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 @GoodKat, te invidiez! Mai era un coleg cu un ministrung, e ceva similar? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 Aha, merci. Spor la așchiere! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate