Sari la conținut

Scule de calitate - de unde le cumparam?

mavetz

Postări Recomandate

4 hours ago, Cavaleru said:

vezi ca daca tai peretii lateral e bine sa sudezi niste recangulare sus pe exterior

Ma gandeam chiar sa pun si o bara verticala de sustinere, nu chiar la jumatate ca ma incurca.

3 hours ago, Silver Arrow said:

Vezi ca gasesti pe youtube o gramada de filme cu modificari de containere maritime.

Chiar o sa ma uit, merci mult!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3,2k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Eu am avut magazin în container de organizare de santier/birou de 6m, destul de sănătos și cu un acoperiș în pantă făcut deasupra de cei de la care l-am luat, mult mai bun pt scurgerea apei și nițică protecție la căldură soarelui. L-am băgat cu un camion macara peste firele de curent, a fost nițică aventură. Dpdv confort termic însă... 😖

Ziceți că e așa forțos impactul ăla la Parkside? 🤔 Am vz de vânzare în târg, noi, dar cu acumulator de 2Ah cum am la clichetul electric, parcă 450 lei. Aș lua însă Panzer-ul de la Dedeman, tot pe la banii ăia iese dar e la 18V față de 12 și cu 4Ah la preț apropiat, + că vine cu factură și deduc TVA. Nu știu însă dacă se justifică,  am 2 pistoale de impact electrice la 230V + 2 pneumatice, ăsta ar avea avantajul că e mai scurt și intră unde celelalte nu au loc. Mă mai gândesc 

Link spre comentariu

Acum 15 ore, Lucian_M a spus:

Clar trebuie niște ranforsări sănătoase, fără discuție.  

Aș plusa cu o vopsea rezistenta la UV pentru acoperiș și ranforsări, dacă ar fi după mine. Ar fi mișto rău un atelier mobil de 2,5*6 metri, cochetam într-o perioadă cu ideea de container maritim. Din păcate, cam imposibil de băgat în curte, nu se poate intra cu mscaraua sau alt utilaj de transport mai mare decât un doka.

daca il pui afara, cel mai indicat ii faci o structura metalica de ramforsare care sa fie si acoperis, sa fie intr-o apa ca sa-ti permita montajul unor panouri solare in viitor ;) 

Acum 10 ore, ENEOS a spus:

Eu am avut magazin în container de organizare de santier/birou de 6m, destul de sănătos și cu un acoperiș în pantă făcut deasupra de cei de la care l-am luat, mult mai bun pt scurgerea apei și nițică protecție la căldură soarelui. L-am băgat cu un camion macara peste firele de curent, a fost nițică aventură. Dpdv confort termic însă... 😖

Ziceți că e așa forțos impactul ăla la Parkside? 🤔 Am vz de vânzare în târg, noi, dar cu acumulator de 2Ah cum am la clichetul electric, parcă 450 lei. Aș lua însă Panzer-ul de la Dedeman, tot pe la banii ăia iese dar e la 18V față de 12 și cu 4Ah la preț apropiat, + că vine cu factură și deduc TVA. Nu știu însă dacă se justifică,  am 2 pistoale de impact electrice la 230V + 2 pneumatice, ăsta ar avea avantajul că e mai scurt și intră unde celelalte nu au loc. Mă mai gândesc 

eu iti recomand sa te axezi pe o singura platforma de acumulatori, altfel cresc costurile de investitie... daca ai deja acumulatori Panzer, poti lua acel impact, parca era brushless si parea bine facut, dar nu l-am testat.

Eu am nebunia mea cu astia galben negru bumblebee:D

Link spre comentariu

Acum 17 ore, B.B. a spus:

Am doua filetante Parkside Performance, ambele de 226Nm, cu baterii de 4Ah si respectiv 8Ah.

In Septembrie am schimbat ambreiajul la microbuzul Reno Trafic din dotare.. a trebuit sa demontez jumatate de masina - toata partea fata - fuzete - planetare, etc. Cel mai groaza mi-a fost de piulitele de la capul planetarelor - cele care le tin in fuzeta si ies in centrul rotii - de obicei la mai toate masinile plangi la piulitele alea daca nu ai scula cu percutie.

Tubulara de 32- pusa in parkside.. brrt.. si gata. La fel mega ne-desfacute ever suruburile care tin fuzeta prinsa de amortizor, nici o problema. 

:) Very happy with them.

Poti folosii scula si pentru strans suruburi? Are niste trepte de reglaj pt cuplu?
Ma gandesc ca 226 Nm te ajuta enorm sa desfaci suruburi, dar la strans ar rupe usor si prezoanele (de la roti de ex), sau gresesc?

Link spre comentariu

Acum 1 oră, Cavaleru a spus:

eu iti recomand sa te axezi pe o singura platforma de acumulatori, altfel cresc costurile de investitie...

Daca vreti sa schimbati producatorul de scule dar sa nu mai bagati bani si in acumulatori cu incarcator exista solutia adaptorului.

De exemplu: https://powertoolsadapters.com/collections/makita-battery-adapter   sau   https://www.akuadapter.eu/en/.  Am mai povestit prin vara ca mi-am luat si eu unul si m-a scutit de niste cheltuieli.

Link spre comentariu

17 minutes ago, pepsi said:

Poti folosii scula si pentru strans suruburi?

Cu toate ca o scula cu impact este des folosita la orice inseamna strangere si desurubare nu e recomandat sa o folosesti decat acolo unde chiar e nevoie de impact. Personal, recunosc ca si eu le mai folosesc sa desurubez aiurea insa o fac din lene, nu ca ar fi normal :) 

Link spre comentariu

Acum 18 minute, TRG a spus:

Cu toate ca o scula cu impact este des folosita la orice inseamna strangere si desurubare nu e recomandat sa o folosesti decat acolo unde chiar e nevoie de impact. Personal, recunosc ca si eu le mai folosesc sa desurubez aiurea insa o fac din lene, nu ca ar fi normal :) 

In principiu rostul ei este la desurubare. Nu pateste nimica un surubul sa il desfaci cu scula cu impact.

Avand in vedere ca la un surub de M16 grupa 8.8  cuplul de strangere recomandat este de 210 Nm, inseamna ca orice surub mai mic pe care il strangi cu scula cu impact va fi strans prea tare.

Cat despre roti, cuplurile de strangere majoritatea sunt undeva intre 100 si 150 Nm. Asa ca la strangere mai bine lucrezi cu o bormasina clasica si apoi strangi cu dinamometrica.

Link spre comentariu

Acum 18 ore, Lucian_M a spus:

Am și eu B3, fără modificare, cu acumulator Smart de 4 Ah. Încântat de ce poate. Recent am luat și pistolul mic de 12v și pătrat de 1/2, iarăși sculă bună, cu acumulator de 5 Ah.

Am vazut, nici nu stiam ca exista ala.. pare foarte fain.

Acum 1 oră, pepsi a spus:

Poti folosii scula si pentru strans suruburi? Are niste trepte de reglaj pt cuplu?
Ma gandesc ca 226 Nm te ajuta enorm sa desfaci suruburi, dar la strans ar rupe usor si prezoanele (de la roti de ex), sau gresesc?

Da, se poate folosi si pentru strangere dar trebuie sa fii atent pe ce treapta e pusa altfel risti sa rupi surubul.

Da, are 4 trepte in Nm - 120 150 190 si 226. 

Eu de ex stranga prezoanele la roti cu treapta 120, le strange destul de precis dar trebuie sa te uiti sa vezi daca se mai misca surubul sau nu.

De obicei eu apropii surubul/piluita cu ea ca sa nu fac scurta la mana si cuplul final il dau cu mana - sau cu dinamometrica daca chiar e cazul.

Cu ea am patit de multe ori sa strang mai tare decat trebuia. 

Link spre comentariu

Acum 1 oră, Cavaleru a spus:

sau selectezi o treapta mai mica si ai mai putin cuplu la strangere 

Bingo!

Parkside x12 nou are 4 trepte, dacă știi cât și cum să îi dai, aproape că nu mai trebuie dinamometrică.

Panzer are o treaptă pe desfiletare cu încă o setare pentru frână când simte că șurubul e slăbit, iar pe strângere două trepte. În funcție de șurubul folosit (și tubulare), se poate întâmpla să buleasca filete sau să rupă șuruburi. Pare mic și slab, dar să știți că la 251 lei nu găsiți ceva mai bun, nou, cu 2 ani garanție.

Link spre comentariu