Sari la conținut

Scule de calitate - de unde le cumparam?

mavetz

Postări Recomandate

Scula de batut cuie.Am cautat mult,ocazia a venit pe olepix,350 lei defecta.Am reparat-o,bate cuie in beton,chiar si fier de max 5 mm.Foloseste capse pirotehnice de diferite puteri,are si reglaj propriu de putere.Este la liber,nu are reglementari legale,deoarece nu lanseaza proiectile.Explozia capsei arunca un piston care bate cuiu.Pistonu revine la loc dupa fiecare folosire.E Hilti.

20241117_134713.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3,2k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

La 14.11.2024 la 19:22, pinnochio a spus:

Recomand să-ti faci un cablu masă sănătos,cele cu care vin aparatele sunt f slabe,secțiune mică.Nahh...Sporrr..

Am observat că al meu are un cablu de masă de 2 m, în condițiile în care la pistolet am 3 m. Un cablu moale din Dedeman de 35 mmp ar fi ok? Aș pune tot de 3 metri, consider că ar fi suficient.

Link spre comentariu

E bun,dar schimbă si clestele.Cupla de la aparat o poti pastra,se trage gumita de pe ea,si cu un imbus,o demontezi,o pui pe cablu nou.In timpu lucrului,clestele masa,cat mai aproape de locu suduirii.Daca distanta dintre clestele masa si locu sudurii se mareste,din diferite motive,mai dai drumu la 1-1,5 V.Spor!

Link spre comentariu

Am mai umblat la cabluri, știu ce am de făcut, alții pun șurub în loc de cuplă. 🤦🤦🤦

Cât despre banda de cuplu: face legătură mai bună între cele două capete ale cleștelui. Nu influențează deosebit, cred că se poate pune și o bucată de cablu de sudură mufat corect. Alte aparate nu au acea bandă.

Link spre comentariu

E importanta tesatura aceea.Asigură conexiune pe ambele parti ale clestelui de masă.Fiindca prin imbinarea aceea nituita a clestelui,nu trece mare lucru.Cum am spus,cablurile de masă sunt proaste,sudimensionate.Si credeti-mă,masa e f importantă,ca la motorete.

Link spre comentariu

Acum 10 ore, iulianserban a spus:

Dacă a ajuns aici discuția poate mă ajutați cu un sfat. Zilele acestea se toarnă fundația pentru magazie, urmând ca în primăvara sa o construiesc. Are 5 x 3,5, o împart în două zone. 2 x 3,5 cămară, iar restul un mic atelier, depozitare scule de grădină, un banc mic. 

În fundație am 3 cm de xps și o voi izola cu vată în rest. Mă gândesc să pun când este gata un covor de încălzire în pardoseala, gen cel de la Magnum, iar peste poate gresie. 

Aveți experienta cu asa ceva? Oare va fi prea mare investiția, merită, consum prea mare poate? Mă interesează să îl țin pe minim 10 grade sa zicem. 

singurul lucru bun la gresie in atelier, e ca se curata usor.

Eu lucrez intr-un spatiu inchiriat si asa l-am gasit, cu gresie pe jos, este naspa. aluneci usor, mai scapi un strop de ulei pe jos, se curata usor dar daca nu esti atent poti face spagatu.

Daca scapi scule din mana pe jos, risti sa o crapi si apoi se spargge usor.

Elevatorul moto aluneca inainte mereu daca nu vin cu destula viteza sau e o motreta cu masa mai mare

si cel mai naspa, ca stai mult timp in picioare pe ea, e foarte obositoare. preferabil sa ai cauciuc pe jos.

Legat de caldura eu am o aeroterma de 3kw si mai am si un convector electric si ma descurc. Oricum nu prea lucrez eu iarna.

Cand ma mut in casa proprie si o sa imi fac garajul propriu il voi construii din lemn, cu vata bazaltica pentru izolatie, usa sectionala cu spatiu pentru elevator auto si cel mai probabil o sa merg pe un AC ca sa pot incalzi si raci spatiul sau ventila, dupa nevoi. 

Urasc panourile sanvis, desi sunt geniale dpdv al simplitatii in constructie. Eu unu nu le suport.

Link spre comentariu

Câți dumnezei am dat din cauza masei de la bord a unui VFR 800... Maaaaaama...

Teoretic pe cleștele de masă găsim două contacte de cupru, mai degrabă alea ar trebui curățate des cu o perie de sârmă, iar piesa de metal sudat să fie și ea curată, fără oxid. Mi-aș face placă de sudură din ceva metal de 4-5 mm, la care să am legat cleștele aparatului. Să văd însă cine îmi taie o bucată de 50*70 cm... Sau măcar 40*60 cmm.

Legat de gresie: nu se poate pune un covor de cauciuc, cu striații mici? Eu asta intenționez, la primăvară torn sapa autonivelanta și lipesc cauciucul, mi-au turnat prost placa de ciment meseriașii lui pește prăjit și se descompune. La propriu. Când ai ceva de făcut, dacă vrei să țină, trebuie să muncești singur.

Link spre comentariu

Acum 17 minute, Lucian_M a spus:

Câți dumnezei am dat din cauza masei de la bord a unui VFR 800... Maaaaaama...

Teoretic pe cleștele de masă găsim două contacte de cupru, mai degrabă alea ar trebui curățate des cu o perie de sârmă, iar piesa de metal sudat să fie și ea curată, fără oxid. Mi-aș face placă de sudură din ceva metal de 4-5 mm, la care să am legat cleștele aparatului. Să văd însă cine îmi taie o bucată de 50*70 cm... Sau măcar 40*60 cmm.

Legat de gresie: nu se poate pune un covor de cauciuc, cu striații mici? Eu asta intenționez, la primăvară torn sapa autonivelanta și lipesc cauciucul, mi-au turnat prost placa de ciment meseriașii lui pește prăjit și se descompune. La propriu. Când ai ceva de făcut, dacă vrei să țină, trebuie să muncești singur.

da-mi un link ceva o poza ca nu stiu exact la ce te referi

eu am un covoras subtire de cauciuc care l-am tinut unde am bancu de lucru, dar e asa gen perforat ca dintr-un conglomerat de bilute, dar nu prea mai folosesc bancul ala de cand l-am facut pe cel nou si mai mare.

ma gandeam la cauciuc de banda de transport, vad ca sunt pe OLX care vand asa ceva, dar nu are striatii... mai caut

Link spre comentariu

Și eu mă gândeam la banda aia, dar e alunecoasă. La noi in zonă e o firmă care produce cauciuc cu striații mici, aspre. A luat un prieten, cred că fac și eu o vizită.

Ca idee, inițial mă gândeam la ceva de genul, ca să fie aplicat fără lipire: https://www.mcproexpert.ro/covor-cauciuc-sbr-cu-insertie-textila-5-mm.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAxea5BhBeEiwAh4t5K2C0p00jOKZfmTRs8PtjDaNo889OEdAGsWv_wybcBbvtkqABhr4DCBoCzLYQAvD_BwE

Link spre comentariu

vezi ca astea SBR nu sunt rezistente la chimicale, trebuie NBR dar ala e sensibil la UV, soare si parca frig.

e grea alegerea cred ca daca ai grija SBRul isi va face treaba fara probleme. 5mm e bine ca grosime, va fii confortabil

Link spre comentariu

Cred ca potrivita ar fi și vopseaua epoxidica sau poliuretanica, cea din parcări. Incă nu am cautat prețuri, dar cât să fie pt aproximativ 20 mp? Am niște vopsea de marcaje, ar merge? 

Pentru încălzire/răcire spunea Silver Arrow de aer condiționat. Nu am luat în calcul varianta asta pana acum, pare mai comod și poate fi eficient dacă izolarea este făcută bine. 

Link spre comentariu

Acum 12 ore, Lucian_M a spus:

Gresie in atelier nu! Sau macar eu nu mi-aș pune. In primăvara torn sapa autonivelanta și deasupra covor de cauciuc cu striații de 5-6 mm. Ușor de curățat, imposibil de spart.

Cât despre instalat aer condiționat, lucrez mult cu spray vrac (bidon cu soluție de curățat discuri frână) pulverizat cu pistol pneumatic, fără aerisire e nașpa. În plus, îmi place să fumez, deci chiar trebuie aerisire. Am sus exhaustor, iar în fața garajului pun un ventilator tot de 40 cm pe funcția swing. Nu-i foarte confortabil, dar merge, urmează să izolez acoperișul și va fi altceva.

sapa o torni peste placa de beton?

eu momentan am pavaj in gara / atelier dar nu-mi place si ma gandeam sa o scot si sa torn placa de beton si sa o inalt si cu 5cm sa am prag doar la intrare nu si la isire :)

si i-mi e 1 pic groaza ca daca placa sau amestecul de beton nu e bun, sa nu se tot sfarame, dar e buna ideaa cu covorul de cauciuc

Editat de pepsi
Link spre comentariu

Placa de beton e destul de ciobită și măcinată (pentru gustul meu), o voi ciobi un pic cu ciocanul pneumatic, pentru priză, apoi amorsă și sapa autonivelanta. Depinde ce scrie pe sac.

Ideea e că aș putea pune și acum cauciuc peste, dar vreau să iasă ca în holul casei, unde am pus parchet și a ieșit excelent. In dormitor, unde au turnat meseriașii placa, a trebuit compensat la greu, nu știam acum vreo 15 ani de autonivelanta.

Mă gândesc așa: pregătesc placă, torn sapa, dau cu vopsea pentru trafic intens (am câteva cutii, dacă nu le-a rezolvat soția), abia apoi lipesc (pe margini) cauciucul. În sfârșit, voi putea face curățenie mult mai ușor.

Link spre comentariu

Acum 18 minute, iulianserban a spus:

Cred ca potrivita ar fi și vopseaua epoxidica sau poliuretanica, cea din parcări. Incă nu am cautat prețuri, dar cât să fie pt aproximativ 20 mp? Am niște vopsea de marcaje, ar merge? 

Pentru încălzire/răcire spunea Silver Arrow de aer condiționat. Nu am luat în calcul varianta asta pana acum, pare mai comod și poate fi eficient dacă izolarea este făcută bine. 

vezi la AC ca are o limita de temperatura  minima la care nu mai merge incalzirea sau ceva de genu. acum depinde si de zona din care esti. oricum era ceva -15 sau -20...

Link spre comentariu

On 11/16/2024 at 10:23 PM, Silver Arrow said:

Garajul avand 24 mp, cu pereti sandwich, e ok.

Salut! Ai pus doua structuri de container una langa alta sau e o structura facuta special pentru garajul tau? Vreau si eu sa-mi fac unul in interiorul unei hale si analizez variantele cele mai convenabile.

Link spre comentariu

Acum 2 ore, TRG a spus:

Salut! Ai pus doua structuri de container una langa alta sau e o structura facuta special pentru garajul tau? Vreau si eu sa-mi fac unul in interiorul unei hale si analizez variantele cele mai convenabile.

Am comandat containerul de 8 x 3 m.

La PALMEX. Ceea ce nu recomand. Miste borfasi si calitate de cacao.

Dupa ce la inceput au spus ca vor remedia problemele, dupa ce i-am tot sunat si nu raspundeau, m-au blocat pe WhatsApp.

Pana nu l-am etansat eu a tot curs apa in el ....

Facut din table subtiri, podeaua din OSB peste tabla ondulata, se misca tot in el cand pasesti pe podea.

O sa mai fac niste containere pentru birou si alea le fac la unii din Bucuresti care le fac cum trebui din europrofile, nu din tabla de 1.

O sa le fac la Cros Construct, pe Sos.Berceni.
Containerul trebuie sa fie facut din europrofile, atat structura cat si suportul podelei. Altfel nu merita.

Daca ai nevoie de izolatie, avand in vedere ca il pui in hala, merita sa iti iei containere maritime SH. Acolo ai insa doar de 20 si de 40 de picioare ( 6 m si 12 m) , cu latime de 2,5 m.

Dar macar sunt solide, poti sa pui in ele ce doresti.

Eu am gasit containere maritime de 6  x 2,5 m la 2.500 € aduse la mine in curte. Banuiesc ca le gasesti si mai ieftine, depinde si cum arata.

Si o sa pun doau containere alaturate, decupand cate un perete lateral. Si iese ceva fain la 6 x 5 m.

Link spre comentariu

Acum 31 minute, Silver Arrow a spus:

Am comandat containerul de 8 x 3 m.

La PALMEX. Ceea ce nu recomand. Miste borfasi si calitate de cacao.

Dupa ce la inceput au spus ca vor remedia problemele, dupa ce i-am tot sunat si nu raspundeau, m-au blocat pe WhatsApp.

Pana nu l-am etansat eu a tot curs apa in el ....

Facut din table subtiri, podeaua din OSB peste tabla ondulata, se misca tot in el cand pasesti pe podea.

O sa mai fac niste containere pentru birou si alea le fac la unii din Bucuresti care le fac cum trebui din europrofile, nu din tabla de 1.

O sa le fac la Cros Construct, pe Sos.Berceni.
Containerul trebuie sa fie facut din europrofile, atat structura cat si suportul podelei. Altfel nu merita.

Daca ai nevoie de izolatie, avand in vedere ca il pui in hala, merita sa iti iei containere maritime SH. Acolo ai insa doar de 20 si de 40 de picioare ( 6 m si 12 m) , cu latime de 2,5 m.

Dar macar sunt solide, poti sa pui in ele ce doresti.

Eu am gasit containere maritime de 6  x 2,5 m la 2.500 € aduse la mine in curte. Banuiesc ca le gasesti si mai ieftine, depinde si cum arata.

Si o sa pun doau containere alaturate, decupand cate un perete lateral. Si iese ceva fain la 6 x 5 m.

tot la cros construct gasesti si containere SH, am luat eu la serviciu unul de 12m - 2400euro + vreo 250euro manipularea si livrarea in zona bucurestiului (fara tva)

cel de 6m SH era 1700euro

calitate ok, are mici indoituri julituri, dar nu ploua in el, usile se inchid foarte bine. podeaua intreaga fara probleme. Singura chestie ca m-au intrebat de culoare, am zis albastru si am primit maro :)) n-am stat sa ma agit ca nu era o cerinta obligatorie :)

Link spre comentariu

2 hours ago, Silver Arrow said:

Multumesc de info! Nu ma gandisem la containere marine dar este o idee sa iau doua  6 x2,5 si sa tai peretii laterali. 

1 hour ago, Cavaleru said:

Singura chestie ca m-au intrebat de culoare, am zis albastru si am primit maro :))

Erau probabil curiosi de preferintele tale artistice :)) 

Link spre comentariu

vezi ca daca tai peretii lateral e bine sa sudezi niste recangulare sus pe exterior

ca o sa se lase, pune 2 rectangulare din 2 in 2m ceva de 10-15cm inaltime si 5 latime sa fie ceva rigid.

vezi ca exista unele containere cu usi pe mijlocul lateralei in caz ca vrei altfel de acces :)

Link spre comentariu

Clar trebuie niște ranforsări sănătoase, fără discuție.  

Aș plusa cu o vopsea rezistenta la UV pentru acoperiș și ranforsări, dacă ar fi după mine. Ar fi mișto rău un atelier mobil de 2,5*6 metri, cochetam într-o perioadă cu ideea de container maritim. Din păcate, cam imposibil de băgat în curte, nu se poate intra cu mscaraua sau alt utilaj de transport mai mare decât un doka.

Link spre comentariu

Am doua filetante Parkside Performance, ambele de 226Nm, cu baterii de 4Ah si respectiv 8Ah.

In Septembrie am schimbat ambreiajul la microbuzul Reno Trafic din dotare.. a trebuit sa demontez jumatate de masina - toata partea fata - fuzete - planetare, etc. Cel mai groaza mi-a fost de piulitele de la capul planetarelor - cele care le tin in fuzeta si ies in centrul rotii - de obicei la mai toate masinile plangi la piulitele alea daca nu ai scula cu percutie.

Tubulara de 32- pusa in parkside.. brrt.. si gata. La fel mega ne-desfacute ever suruburile care tin fuzeta prinsa de amortizor, nici o problema. 

:) Very happy with them.

IMG_20241120_164457.thumb.jpg.5648bb6f6499cc9ef1d90146f1649f14.jpg

IMG_20241120_164521.thumb.jpg.c589a8a24e751f637c5bd8ad0c8ffd10.jpg

Link spre comentariu

Acum 3 minute, Lucian_M a spus:

Clar trebuie niște ranforsări sănătoase, fără discuție.  

Aș plusa cu o vopsea rezistenta la UV pentru acoperiș și ranforsări, dacă ar fi după mine. Ar fi mișto rău un atelier mobil de 2,5*6 metri, cochetam într-o perioadă cu ideea de container maritim. Din păcate, cam imposibil de băgat în curte, nu se poate intra cu mscaraua sau alt utilaj de transport mai mare decât un doka.

Au mutat egiptenii pietroaiele alea de sute de tone si te impiedici in 1,5 tone?

Exista tevi, palan cu levier, oameni puternici...

Il descarca cu macaraua de camion in fata curtii, intr-o pozitie convenabila si apoi il dai de-a dura pe tevi, ceva diametru mai mare ca sa se si invarta. Si il tragi in curte cu un palan cu levier.

La pozitie in manevrezi cu cricuri si il pui pe niste piese din beton sau ce ai prin ograda.

Nu necesita autorizatie de contructie fiind constructie provizorie.

Dar daca incape camionul in curte, il poate pune el cu macaraua. Asa mi l-a pus si mie.

Da, daca ai un container de 12 m si ii elimini un perete lateral , trebuie sa ii pui un stalp la mijloc. Apoi faci o grinda zabrelita din teava de 40x40 sau 50x50 m montata pe deaupra, asta daca vrei sa elimini stalpul. Daca nu te incurca il poti lasa acolo.

@TRG Vezi ca gasesti pe youtube o gramada de filme cu modificari de containere maritime.

Link spre comentariu

De la zis la făcut e cale lungă, drum îngust, curtea în rampă și chiar nu aș vrea să tai stâlpii porții plus un măr și un cireș. Rămâne la stadiul de vis/dorință.

În altă dezordine de idei: prima mea sudură MIG cu piese necurățate, 3 mm distanță intre cele două jumătăți (au fost de la un racord flexibil). Din ce rețin, i-am dat cu vreo 70 A pe sinergic, strict să văd cam ce ar ieși. Iar dacă iese așa cu rugină și în poziție aiurea (mâinile prea sus, masă mică), sunt chiar curios cum iese în condiții de lucru decente.

IMG_20241119_173310.jpg

IMG_20241119_173318.jpg

IMG_20241119_173337.jpg

1 oră în urmă, B.B. a spus:

Am doua filetante Parkside Performance, ambele de 226Nm, cu baterii de 4Ah si respectiv 8Ah.

In Septembrie am schimbat ambreiajul la microbuzul Reno Trafic din dotare.. a trebuit sa demontez jumatate de masina - toata partea fata - fuzete - planetare, etc. Cel mai groaza mi-a fost de piulitele de la capul planetarelor - cele care le tin in fuzeta si ies in centrul rotii - de obicei la mai toate masinile plangi la piulitele alea daca nu ai scula cu percutie.

Tubulara de 32- pusa in parkside.. brrt.. si gata. La fel mega ne-desfacute ever suruburile care tin fuzeta prinsa de amortizor, nici o problema. 

:) Very happy with them.

IMG_20241120_164457.thumb.jpg.5648bb6f6499cc9ef1d90146f1649f14.jpg

IMG_20241120_164521.thumb.jpg.c589a8a24e751f637c5bd8ad0c8ffd10.jpg

Am și eu B3, fără modificare, cu acumulator Smart de 4 Ah. Încântat de ce poate. Recent am luat și pistolul mic de 12v și pătrat de 1/2, iarăși sculă bună, cu acumulator de 5 Ah.

Link spre comentariu