Kagemusha Postat Ianuarie 23, 2023 Share Postat Ianuarie 23, 2023 (editat) A facut. Chiar dacă e Parkside, are cuplul mult mai mare decăt orice sculă cu acumulator, probabil că trece bine de 300 Nm. Pentru desfăcut prezoane/piulițe e perfect, nu e indicat la strâns pentru că nu prea ai control asupra cuplului și riști să strîngi exagerat, cu toate consecințele care decurg de aici. @ivan pedala, pentru munca asta eu am un Yato, care nu diferă decăt la aspect și culoare și face o treabă excelentă de ani buni. Editat Ianuarie 23, 2023 de Kagemusha Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Ianuarie 23, 2023 Share Postat Ianuarie 23, 2023 Am preferat si prefer scule de acest tip, alimentate doar la 220V, fiindca lucrez sporadic, prin garaj...si daca trebuie sa astept sa se incarce acumulatorul ca sa desfac un surub/prezon, mai bine iau compresorul si pistolul cu impact! Nu scot bani din ce fac, iar ca pasiune de-a surubari mi-e mai mult decat buna! Da, in general la desfacut o voi folosi, fiindca de strans, am chei destule, inclusiv de la Yato. Iar unde trebuie strans la cuplu, clar nu folosesc asa ceva! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pepsi Postat Ianuarie 23, 2023 Share Postat Ianuarie 23, 2023 Acum 3 ore, Djebelu' a spus: Are cineva de aici acel letcon de la Lidl (Parkside) cu acumulator? Sau aveti ceva asemanator de recomandat? Multumesc. Am eu, e destul de slabuta Daca ii sa lipesc fire mai groase, conectori, pini, nu incalzeste suficient metalul. Ma descurc mult mai bine cu letcon-ul pe 220V. Partea buna, ca are incarcator USB-C si pot incarca multe cu ea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 23, 2023 Share Postat Ianuarie 23, 2023 În sfârșit, pânze pentru circularul mic Einhell PXC! Nu se potrivesc exact, trebuie o șaibă de la 20 la 10 mm, dar e ușor de obținut așa ceva. Trebuie căutate cu atenție, am trecut de două ori pe la rafturi până să le observ. A, și mi-am luat și aspiratorul ăla jmecher cu injecție/extracție la un preț de 250 lei in loc de 500, cred că au greșit codul, ăla e preț de aspirator normal. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pepsi Postat Ianuarie 23, 2023 Share Postat Ianuarie 23, 2023 Caut si eu DACA EXISTA panze pentru circular, care taie si lemn si metal (profile). Circularul e un Parkside PKZS 1500. Ii trebuie disc de 210 x 30. Poate recomanda cineva, ceva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 23, 2023 Share Postat Ianuarie 23, 2023 (editat) Irwin, Diablo, Milwaukee, cred că are și DeWalt în gamă. Dar au niște scoruri... https://www.casaidea.ro/discuri-multifunctionale Editat Ianuarie 23, 2023 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pepsi Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 Acum 11 ore, Djebelu' a spus: Am nevoie de ceva portabil, independent de reteaua de curent. Multumesc pentru raspuns. Sunt letcon-uri pe gaz (inclusiv de la parkside), am inteles ca is mai puternice. Depinde si ce vrei sa cositoresti, posibil veape acumulator sa fie suficient. Bafta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 Eu p-ăla cu gaz nu am reușit/știut să-l aprind Acum 23 ore, Kagemusha a spus: A facut. Chiar dacă e Parkside, are cuplul mult mai mare decăt orice sculă cu acumulator, probabil că trece bine de 300 Nm. @ivan pedala Ești în urmă cu tehnologia. Impactul verde de la parkside pe 20V, desface cu maxim 400nm, iar cel negru, performance, 1900nm. Din filmulețele de pe youtube pare un mic monstru... (abia aștept să îmi ajungă din Germania :p) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 (editat) Cel verde e decent spre ok pentru utilizatorul de rând cu ceva pretenții, dar cel negru e blană, își merită banii. L-aș fi luat, totuși e cam mult pentru nevoile mele, am optat pentru ceva cu greutate redusă. Cât despre letcon cu gaz, găsești la Yato, înfierbântă de rupe stilul, am și eu unul. Editat Ianuarie 24, 2023 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 1 oră în urmă, Lucian_M a spus: L-aș fi luat, totuși e cam mult pentru nevoile mele, am optat pentru ceva cu greutate redusă. Nu se știe când ai nevoie, ca să nu folosești metode empirice... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 Da' știi că acolo îți trebuia impact, nu? Am desfăcut câteva ambreiaje la viața mea, niciodată fără impact, totul ok. Mă gândesc că, dacă o fi cazul să am nevoie de un impact mai ghebos, vecinul cu service auto are doua XR mult peste cerințele de cuplu de la moto. Ce mi-ar fi trebuit de fapt și de drept e un Stubby de 12v cu acumulator de 4 sau 6 Ah, dar cam multe parale. Totuși accept donații, vă spun la ce magazin să faceți transferul. Cam asta e mica mea colecție "amperică". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 Acum 6 minute, Lucian_M a spus: Da' știi că acolo îți trebuia impact, nu? Am desfăcut câteva ambreiaje la viața mea, niciodată fără impact, totul ok. Am reușit și fără, cu dinamometrică cu coadă lungă și cheie de oală de ambreiaj cu o țeavă lungă pe mâner... Dar nu în ziua aia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 Știu de cheile respective, foarte utile mai ales la strângere. Oricum, nasol moment ai avut, s-a lăsat cu distracție. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 Sincer, ăla a fost doar începutul. Buba era în "cutia de viteze". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 Păi o nenorocire nu prea vine niciodată singură... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 valeu visule..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 Acum 2 ore, vis-a-vis a spus: Sincer, ăla a fost doar începutul. Buba era în "cutia de viteze". Manusile au fost de vina ..... urita faza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vis-a-vis Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 Acum 22 minute, Contabil a spus: Manusile au fost de vina Jur că nu-s genul fițos, chiar îmi place să lucrez cu mâinile goale, însă uleiul ăla ars de motor, pe lângă că se curăță greu și-l lași peste tot pe unde pui mâna, mai și pute câteva zile, intră-n piele... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Ianuarie 24, 2023 Share Postat Ianuarie 24, 2023 @vis-a-visNici nu m-am gindit la asta, a fost o gluma ... lucrezi cu "manusi", finut, etc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 25, 2023 Share Postat Ianuarie 25, 2023 Și mie îmi place să lucrez cu mănuși, până la un punct. Am de alea albastre, netede, dar și o cutie de mănuși din nitril, portocalii, totuși nu pot face multe intervenții cu ele pe mâini, asta deși degetele mele nu-s groase. Mai importantă decât protecția mâinilor este cea a ochilor, niște ochelari ergonomici (sau cum o fi descrierea) consider că e un must-do, nu o dată mi-am dat cu spray în ochi. Știți cum ustură lichidul de curățat carburatoare? Chiar și pe pielea gâtului sau a feței... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Ianuarie 25, 2023 Share Postat Ianuarie 25, 2023 mie la UPU mi-a zis dna chirurg ca mai important este sa folosesti manusile potrivite activitatii... deci pentru debitare metal, exclusiv manusi de piele integrale (si de preferat groase). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Ianuarie 25, 2023 Share Postat Ianuarie 25, 2023 Acum 42 minute, Lucian_M a spus: Știți cum ustură lichidul de curățat carburatoare? Chiar și pe pielea gâtului sau a feței... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 25, 2023 Share Postat Ianuarie 25, 2023 La flex e imperios necesar să porți măcar mănuși corespunzătoare și ochelari, dar și acea apărătoare pe care mulți o scot din start. Eneos, tare costumul! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Ianuarie 25, 2023 Share Postat Ianuarie 25, 2023 Costumul e numa' bun pt când cureți carburatoare! 🫣 Că tot pusese un coleg filmul oalei de ambreiaj, tu acum ai rămas doar cu impact hex? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Ianuarie 25, 2023 Share Postat Ianuarie 25, 2023 Deocamdată da, însă Parkside anunță un impact mic cu pătrat, așa că nu strică încă o sculă în garaj. Mai este la Dedeman un impact miiiic Panzer cu pătrat de 1/2, cu un acumulator de 4 Ah și un încărcător ajunge sub 500 lei. Mi-ar conveni mai degrabă să îmi facă cineva un adaptor pentru acumulatori PXC, să nu mai adaug încă o marcă în garaj, dar deocamdată nu lucrez la nimic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate