TETEA. Postat Mai 10, 2021 Share Postat Mai 10, 2021 Nais! Piesa cu teme religioase este un fel de medalion, sau ce? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Mai 10, 2021 Share Postat Mai 10, 2021 Un fel de iconita de calatorie, rusii aveau genul asta. Cautand un exemplu am gasit-o fix pe asta, ce am gasit eu e partea din stanga Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Mai 17, 2021 Share Postat Mai 17, 2021 Se pare ca nu e fix asta Sambata am fost din nou acolo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Mai 17, 2021 Share Postat Mai 17, 2021 La 10.05.2021 la 9:12, Geo_ZGA a spus: Un fel de iconita de calatorie, rusii aveau genul asta. Cautand un exemplu am gasit-o fix pe asta, ce am gasit eu e partea din stanga Triptic... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 8, 2021 Share Postat Septembrie 8, 2021 Dupa o pauza destul de lunga (am mai avut vreo 2-3 iesiri, din care una cu ceva antice si medievale in Dobrogea), sambata am ajuns la munte. Nu am reusit sa ajung efectiv pe muntele unde vroiam, pt ca un drum era cu bariera iar al 2lea impracticabil pt Pinin (rampa abrupta, noroi, drumul inclinat pe lateral in unele parti...), am mers intr-un loc unde am mai tot detectat. In primele 15-20 minute: cocarda romaneasca regimentul 30 infanterie, calimara (inca murdara de cerneala la interior) si cana din aluminiu. toate ww1. Dupa aceea lucrurile au stagnat, am fugit nitel de un urs, am mai scos doar cateva maruntisuri... nasturi, nasturei, tarnacop, ramasita de lopata, protectii de focos Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 8, 2021 Share Postat Septembrie 8, 2021 Am niste petarde, dar chiar si dupa ce am dat de urs am uitat de ele... e a 4a sau a 5a oara cand dau de urs, cel mai aproape la 20-30m, nu am avut probleme. Nu a fost chiar fuga, nici nu e indicat sa fugi, si nici nu puteam ca eram pe urcare. Mai rau m-a speriat o veverita... :)) Am curatat calimara si cocarda, am reusit sa pastrez urmele de cerneala... cate povesti or fi fost scrise cu cerneala asta, poate chiar jurnalul pe care merg aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Septembrie 8, 2021 Share Postat Septembrie 8, 2021 @Geo_ZGA poate suna aiurea, dar vinzi din obiectele gasite? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 8, 2021 Share Postat Septembrie 8, 2021 Nu suna aiurea, de fiecare data cand gasesc ceva "mai de doamne ajuta" primesc cereri :)) Nu, nu vand. Imi plac, sunt pasionat de fiarele din razboi, asa ca le adaug la colectia mea... mai ales ca la fiecare dintre ele le stiu povestea (mai mult sau mai putin). In cazul ultimilor descoperiri, chiar pe baza unui jurnal al unui locotenent am ajuns aici... mici, dar exista sanse ca aceasta calimara sa fi fost chiar cea cu care a scris jurnalul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Septembrie 8, 2021 Share Postat Septembrie 8, 2021 Am remarcat ca esti pasionat si de aceea nu stiam cum ar putea suna o astfel de intrebare si cum s-o adresez fara sa jignesc. OK, mi-am luat gandul de la calimara...dar inca ma gandesc ca as putea oferi o noua viata tarnacopului Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 8, 2021 Share Postat Septembrie 8, 2021 Tarnacopul a ramas acolo... nu mai iau fiare de genul (lopata, tarnacop) pt ca nu am ce face cu ele. Iti pot spune exact unde e si te duci si-l iei. Nu-ti face probleme, e la 5m de sosea. Daca vrei, iti dau in privat locatia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Septembrie 8, 2021 Share Postat Septembrie 8, 2021 Sunt pe mare fara sa stiu cand ma intorc acasa Dar da, da-mi locatia in privat, nu se stie niciodata. Multam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 13, 2021 Share Postat Septembrie 13, 2021 Ieri am iesit in jurul Buc si am detectat un detector :)) Stiam al cui este, e pierdut de prin ianuarie... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Septembrie 13, 2021 Share Postat Septembrie 13, 2021 :)) Super-tare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 11, 2021 Share Postat Octombrie 11, 2021 Ieri am fost pe langa Ploiesti, zi de sticlute ww2. Calimare, sticlute de medicamente sau extracte de plante, un grad de ofiter german... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 25, 2021 Share Postat Octombrie 25, 2021 Tot pe la Ploiesti, sambata. Singura descoperire notabila, cele 2 incarcatoare de Flak 20, la care am sapat mult si greu in pamantul tare. O sticluta de sirop de tuse Beiersdorf Brasov si cateva maruntisuri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Octombrie 25, 2021 Share Postat Octombrie 25, 2021 Piese incarcatoarele alea, dar frate! cred ca si Elodia e ingropata mai la suprafata... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 25, 2021 Share Postat Octombrie 25, 2021 Da, au fost cam pe la 80cm... zona era intr-o mica adancitura, e posibil sa fi fost pozitia de tun acolo si au astupat-o cu pamant dupa razboi. Pamantul uscat si f tare in adancime, la a 3a groapa nu mai sapam nici daca mai suna detectorul... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Noiembrie 18, 2021 Share Postat Noiembrie 18, 2021 Duminica am avut o detectie ratata, am incercat sa urc pe munte intr-un loc nou, dar nu s-a putut... transeele la care am ajuns erau goale complet. Ieri am dat o fuga pe Valea Prahovei, ziua fiind scurta nu am apucat prea multa detectie. Pafta romaneasca ww1, banda mitraliera Saint Etienne, 2 catarame de rucsac/ranita Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Decembrie 2, 2021 Share Postat Decembrie 2, 2021 Ieri am fost prin olt, zona de campare ww2 si ceva RPR Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Decembrie 31, 2021 Share Postat Decembrie 31, 2021 Desi vremea nu a fost cea mai buna, ieri am facut o plimbare si am iesit vreo 2 ore pe o zona ww2 din Cta, unde am mai tot fost si incepe sa se epuizeze. Table si conserve multe, am reusit totusi sa gasesc un incarcator de PPSH si o insigna. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Radu H. Postat Decembrie 31, 2021 Share Postat Decembrie 31, 2021 Sincer, foarte tare chestia pe care o faci. O adevarata pasiune. Sunt curios, ce spune nevasta cand pleci ziua intreaga de acasa si vii cu o plasa de fiare ruginite ? La multi ani si cat mai multe descoperiri! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Ianuarie 1, 2022 Share Postat Ianuarie 1, 2022 La 31.12.2021 la 13:20, Geo_ZGA a spus: Desi vremea nu a fost cea mai buna, ieri am facut o plimbare si am iesit vreo 2 ore pe o zona ww2 din Cta, unde am mai tot fost si incepe sa se epuizeze. Table si conserve multe, am reusit totusi sa gasesc un incarcator de PPSH si o insigna. La Multi Ani! Si un an 2022 plin de fiare ruginite readuse la lumina care sa aiba sansa de a ne spune fiecare cate o poveste pierduta. E bine ca pregatesti si generatia viitoare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 1, 2022 Share Postat Ianuarie 1, 2022 La multi ani! Si multumesc pt urari. Pai... sotia era si ea cu noi la ultima iesire Cand e frumos afara, eventual si la munte, vine si ea cu mine. Ori campeaza pe langa masina, cu piciul, ori merg amandoi cu mine cand e terenul ok. Pe vremea asta... mai scap si singur, noroiul si frigul nu fac bine doamnelor. Evident, nu e incantata de balconul plin cu fiare necuratate (lenea asta), dar nu prea are de ales :)) Maine se anunta vreme decenta, asa ca am planificat o iesire intr-o zona ww1, unde rusii (in retragere) i-au asteptat pe nemti si bulgari intr-o mica ambuscada. Am mai avut o iesire in zona, dar slabuta, se pare ca activitatea principala era vreo 500m mai in adancul padurii. Voi reveni cu update, am mari sperante :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Ianuarie 1, 2022 Share Postat Ianuarie 1, 2022 Nu stiu cum faceti voi, dar in 2-3 ani n-am gasit decat un glont minnie si cativa banuti. In rest, numai gunoaie Cred ca nici nu-mi dau prea mult interesul pentru istoria locului, ca sa fiu sincer. Ce harta oficiala mai e acum cu siturile? Sa nu ma duc pe "holly land" La multi ani si multe cuie! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baxxter Postat Ianuarie 1, 2022 Share Postat Ianuarie 1, 2022 Unul dintre cele mai interesante topicuri de pe forum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate