Geo_ZGA Postat Ianuarie 1, 2022 Share Postat Ianuarie 1, 2022 Acum 2 ore, cinezicealae a spus: Nu stiu cum faceti voi, dar in 2-3 ani n-am gasit decat un glont minnie si cativa banuti. In rest, numai gunoaie Cred ca nici nu-mi dau prea mult interesul pentru istoria locului, ca sa fiu sincer. Ce harta oficiala mai e acum cu siturile? Sa nu ma duc pe "holly land" La multi ani si multe cuie! Pai... aceeasi care a fost intotdeauna. ran.cimec.ro . Cu mentiunea ca multe situri sunt localizate prost pe harta, trebuie citita descrierea, dar chiar si asa sunt multe cazuri unde nu poti identifica bine. In zona Arges ies baietii prin paduri, mereu gasesc monede, inele vechi si diverse alte maruntisuri. Poti gasi chestii si la intamplare, dar e bine sa-ti faci temele in privinta zonei unde iesi, ca sa ai mai multe sanse. Eu citesc/rasfoiesc carti si jurnale de razboi, caut transee pe google earth, urme de constructii etc 1 oră în urmă, Baxxter a spus: Unul dintre cele mai interesante topicuri de pe forum. Sper sa mai contribui cu piese... la unele nu pot spune zona si povestea, pt ca mai sunt si altii din afara care urmaresc si n-as vrea sa navaleasca prin locurile "mele" Evident, nu sunt ale mele, dar fiecare isi pastreaza zonele pt el sau pt grupul cu care iese. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Radu H. Postat Ianuarie 3, 2022 Share Postat Ianuarie 3, 2022 La 01.01.2022 la 16:34, Geo_ZGA a spus: La multi ani! Si multumesc pt urari. Pai... sotia era si ea cu noi la ultima iesire Cand e frumos afara, eventual si la munte, vine si ea cu mine. Ori campeaza pe langa masina, cu piciul, ori merg amandoi cu mine cand e terenul ok. Pe vremea asta... mai scap si singur, noroiul si frigul nu fac bine doamnelor. Evident, nu e incantata de balconul plin cu fiare necuratate (lenea asta), dar nu prea are de ales :)) Era clar ca nu prea are de ales. Eu am dat-o pe dezmembrari auto in ultimul an (deh, nevoia de ceva parale in plus, nevoie de a-mi ocupa timpul, nevoia de surubareala pentru ca imi place). Asta a implicat achizitie platforma, achizite scule noi, mormane de fiare in curte, zeci de telefoane zilnic, murdarie, etc. Mai da ochii peste cap ce e drept, dar cand fac bilantul final per masina "finalizata", ii cam place. Foarte faina chestia asta ce faceti voi. Sincer mi-ar place sa umblu hai-hui pe dealuri. La multi ani si numai bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 3, 2022 Share Postat Ianuarie 3, 2022 E frumos... vezi locuri noi de care habar n-aveai, mai inveti istorie, mai gasesti ceva deosebit... Ieri am iesit prin Muntii Macin, mii de tuburi, bile, schije... dar cam atat. Nici macar un nasture nu a iesit, am fost dezamagit. Mi-am facut oarecum o idee, transee germane si bulgare. Atacati de rusi si fugariti putin spre varf, dar atat. Nu cred ca s-a stat prea mult acolo, nu au fost nici multi oameni, nu am gasit zona de campare, nici conserve sau adaposturi (vreo 2 goale, nefolosite). Ramane de investigat pe viitor si prin alte zone, poate nimeresc grosul armatei. Teoretic, pe directia aia s-a retras mare parte din armata rusa. Practic... naiba stie unde, cum, ce. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Ianuarie 25, 2022 Share Postat Ianuarie 25, 2022 Am mai iesit de vreo 4 ori, transee ww1 sau pur si simplu la intamplare. Nimic extraordinar, chiar f slab. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 7, 2022 Share Postat Februarie 7, 2022 Ieri a fost o zi frumoasa, dar slabuta... cateva monede regaliste, cateva inele de porumbei, multe gloante si tuburi. Pe langa Ploiesti, zona ww2 germana, dar am incercat o portiune neexplorata pana acum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pasquinel Postat Februarie 18, 2022 Share Postat Februarie 18, 2022 Am făcut și eu botezul detectorașului meu. Am mers total la întâmplare, pe malul râului, într-o pădurice de pini. Distracția a fost maximă, cred că tocmai mi-am descoperit un nou viciu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adidas Postat Februarie 18, 2022 Share Postat Februarie 18, 2022 Fix la asta ma gandeam si eu acum Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3.14 Postat Februarie 18, 2022 Share Postat Februarie 18, 2022 Ce pret are un detector mediu ? ..nu top , nu ultima giurumea ....si ceva firme producatoare accesibile ... Multzam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pasquinel Postat Februarie 18, 2022 Share Postat Februarie 18, 2022 Acum 24 minute, 3.14 a spus: Ce pret are un detector mediu ? ..nu top , nu ultima giurumea ....si ceva firme producatoare accesibile ... Multzam Dacă ai răbdare (și tutun), ascultă ce zice nenea. Deși vorbește cam mult pentru gustul meu, știe ce zice. Afli de la el toate răspunsurile. Vreau detector de metale: ce trebuie sa stiu? - Partea I: situatia de fapt in Romania - YouTube Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3.14 Postat Februarie 19, 2022 Share Postat Februarie 19, 2022 Am vazut si partea a 2-a . Interesant Multzam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 20, 2022 Share Postat Februarie 20, 2022 La 18.02.2022 la 21:45, 3.14 a spus: Ce pret are un detector mediu ? ..nu top , nu ultima giurumea ....si ceva firme producatoare accesibile ... Multzam Spune un buget mai intai, un detector poate fi 200 euro sau 5000 euro. XP, Minelab, Garrett, Fisher... cam astea sunt firmele principale pe piata. In momentul asta, nr 1 este XP Deus 2, aprox 1500 euro (daca aveam bani, il luam fara discutii). Nr 2 ar fi Deus 1 si Minelab Equinox 800, pe la 900 euro. Un detector mai bun e si mai complex, chiar daca se pot folosi cu programele din fabrica, sunt putin mai greu de inteles/invatat si potentialul maxim il au din setari, sunete etc La 18.02.2022 la 21:59, Kristian K a spus: Bre,o puneti de-o detecteala in grup... Grupurile dauneaza relaxarii, eu ies cu 1-2 oameni maxim. Sau singur. La 18.02.2022 la 22:10, pasquinel a spus: Dacă ai răbdare (și tutun), ascultă ce zice nenea. Deși vorbește cam mult pentru gustul meu, știe ce zice. Afli de la el toate răspunsurile. Vreau detector de metale: ce trebuie sa stiu? - Partea I: situatia de fapt in Romania - YouTube "Nenea" se ocupa cu vanzarea detectoarelor bulgaresti (si ocazional turcesti). Minte de rupe, detectoarele vandute de el au performante mediocre la preturi cel putin duble fata de cat merita. Daca te iei dupa sfaturile lui, nu fix din filmuletul asta dar in general, ajungi sa dai o gramada de bani pe un detector slab si sa-i mai bagi lui niste bani in buzunar. Sunt multe detalii de explicat, un detector bun nu se catalogheaza dupa adancime, asa cum lauda el bulgarestile. Degeaba vede o moneda cu 10cm mai adanc, daca suna la fel si pt toate gunoaiele si fiarele. p.s: momentan nu e perioada buna pt cumparat detector de metale... a fost inaintat un proiect de lege prin care s-ar cam interzice detectia in Romania. Speram sa nu treaca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3.14 Postat Februarie 20, 2022 Share Postat Februarie 20, 2022 4 hours ago, Geo_ZGA said: Dupa ce am vazut preturile ustensilelor decente ...pentru moment mi-a trecut ...asta-i viata . Insa , daca nu te superi , ca te stiu de mult pasionat de detectie pe forum , daca nu e cu suparare , cand ma simt hotarat cu adevarat , pot sa te caut la 2-3 beri sa-mi povestesti cat de cat esenta ? Multzam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Februarie 20, 2022 Share Postat Februarie 20, 2022 Mă tu ai pierdut niscaiva șuroabe de la kktm și acu' vrei să le recuperezi de sub brazde! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 21, 2022 Share Postat Februarie 21, 2022 Acum 13 ore, 3.14 a spus: Dupa ce am vazut preturile ustensilelor decente ...pentru moment mi-a trecut ...asta-i viata . Insa , daca nu te superi , ca te stiu de mult pasionat de detectie pe forum , daca nu e cu suparare , cand ma simt hotarat cu adevarat , pot sa te caut la 2-3 beri sa-mi povestesti cat de cat esenta ? Multzam Sigur, doar ca discutia nu e asa lunga pe cat pare... iti poti lua si unul ieftin, de 2-300 euro, pana la urma. Eu mereu recomand cat de scump isi permite fiecare, pt ca merita. Am inceput cu unul de 400 euro la vremea aia, l-am schimbat cand i-am atins limitele si vroiam mai mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 28, 2022 Share Postat Februarie 28, 2022 Sambata am iesit la o padure, recomandare a lui @Silver Arrow Fost depozit de munitie (romanesc, dupa cum pare), explodat... absolut toata padurea suna la schije mici din fier si alama, cu greu am gasit 3 tuburi de alama. Nu recomand, te apuca nervii :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Februarie 28, 2022 Share Postat Februarie 28, 2022 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 2, 2022 Share Postat Martie 2, 2022 Pe unul dintre tuburi zice in germana Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Martie 2, 2022 Share Postat Martie 2, 2022 Ce se mai aude cu legea aia? Dacă se interzice detectoreala, înseamnă că se confiscă detectoarele? La 20.02.2022 la 16:19, Geo_ZGA a spus: momentan nu e perioada buna pt cumparat detector de metale... a fost inaintat un proiect de lege prin care s-ar cam interzice detectia in Romania. Speram sa nu treaca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Martie 2, 2022 Share Postat Martie 2, 2022 Geo_ZGA, pun o intrebare de nestiutor in domeniu. Nu ti-e teama ca in timpul sapaturilor sa dai cu lopata sau cu ce sapi tu pe acolo, in ceva neexplodat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 2, 2022 Share Postat Martie 2, 2022 Acum 20 minute, cinezicealae a spus: Ce se mai aude cu legea aia? Dacă se interzice detectoreala, înseamnă că se confiscă detectoarele? Momentan nimic, e in dezbatere publica inca. Asociatiile urmeaza sa depuna niste motiuni oficiale, dar nu stiu exact cand. Sperantele sunt mari, nici macar arheologii nu sunt de acord cu tampeniile din noua lege propusa. Nu stiu ce se intampla... teoretic ei nu interzic, dar cer autorizari de la Min Culturii, aprobari ca sa iesi la detectie, sa te opresti cand dai de ceva etc. Practic nu ai putea sa mai detectezi. Acum 14 minute, MirceaB a spus: Geo_ZGA, pun o intrebare de nestiutor in domeniu. Nu ti-e teama ca in timpul sapaturilor sa dai cu lopata sau cu ce sapi tu pe acolo, in ceva neexplodat? Nu in mod special... de-a lungul timpului am mai invatat cum sa umblu cu ele, chiar daca nu recunosc chiar fiecare munitie in parte (pe ww2 sunt f multe chestii dubioase). Iar la sapat, e simplu: nu sapi niciodata fix unde e semnalul, ci langa el. Chiar daca nu e ceva exploziv, orice ar fi ar insemna sa dai cu lopata in obiect. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Martie 2, 2022 Share Postat Martie 2, 2022 Nu prea dă nimeni cu lopata și nici cu târnăcopul... Riști să deteriorezi ce-ai găsit. Dacă te iei după pinpointer și sapi pe lângă, nu ar trebui să ai probleme. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Martie 2, 2022 Share Postat Martie 2, 2022 Pinpointerul nu penetreaza solul ca un detector performant, prin urmare nu te ajuta cand incepi sa sapi. Te invata experienta unde sa bagi lopata ca sa nu deteriorezi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 2, 2022 Share Postat Martie 2, 2022 Exact cum zice Tetea, bagi cazmaua dupa ce "zice" detectorul... pinpointerul te ajuta in groapa sau cand cauti un obiect mic in pamantul scos. Sau cand semnalul e la suprafata, nu mai folosesti cazmaua si il "prinzi" cu pinpointerul si un cutitas. Cand inveti detectorul, iti poti da seama exact unde e semnalul. Din pacate, la obiectele lungi si mari se cam pacalesc toate... uneori le mai dau aiurea, dar nu e stres f mare daca atingi un obuz. Sunt periculoase, dar nu se intampla nimic daca doar le atingi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Martie 3, 2022 Share Postat Martie 3, 2022 Am avut detector cu funcție de pinpointer și îmi făceam o imagine destul de exacta a formei și poziției "comorii". Cât despre penetrare, mai rar am săpat eu mai jos de 20cm (de lene). O singura dată m-am ambiționat și am săpat de nebun după o tablă pe la 1m. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Martie 3, 2022 Share Postat Martie 3, 2022 Acum 47 minute, cinezicealae a spus: O singura dată m-am ambiționat și am săpat de nebun după o tablă pe la 1m. Ar fi funny daca n-as fi patit-o si eu, culmea eu fiind ala "ambitiosu' " care insistam sa sap pana in China, pe cand ceilalti spuneau ca nu merita. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate