switch Postat August 3, 2011 Share Postat August 3, 2011 (editat) Se dau cateva bucati de plastic de pe moto, negru nevopsit, care de la atata amar de vreme de la fabricatie (15 ani) s-au decolorat. Nu sunt rupte, zgariate sau altfel avariate - doar vechi. As vrea sa le reconditionez. Stiu de varianta vopsit (fie cu spray, fie cu pensula, fie cu aerograf) cu sau fara primer, dar ma gandeam ca - fiind vorba de plastic ordinar - exista metode mai eficiente si mai ieftine de reconditionare. A mai facut cineva asa ceva? Cum a procedat? Ceva idei, ponturi, sfaturi? Multumesc! Editat August 3, 2011 de switch Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ctrad Postat August 3, 2011 Share Postat August 3, 2011 (editat) salut eu am reconditionat totul la a mea aveam carene crapate , zgariate , am astupat gaurile de la semnalizari,............ cum am facut : le-am dat la un lucrator in fibra si plastic si cu ceva scule si materiale profesionale a facut-o ca noua dupa le-am dus la vopsit carene , jenti , rezervor , codita , parbriz total cu materiale plus manopera : 650 ron PS : reconditionarea nu a constat numai in lipit si vopsit , dar atat te intereseaza pe tine numai bine Editat August 3, 2011 de ctrad Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
switch Postat August 3, 2011 Autor Share Postat August 3, 2011 (editat) Multumesc pentru ajutor, chiar daca nu te-ai obosit sa citesti ce am scris mai sus. Nu e vorba de carene. Stiu sa imi fac/repar carenele cu fibra. Nici vopsitoria nu ma intereseaza. Vreau sa reconditionez plastic ordinar, nevopsit, care la origine e negru mat dar cu timpul arata a camuflaj de iarna, intr-un degradeu de la gri inchis la gri deschis. Editat August 3, 2011 de switch Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moșu' Postat August 3, 2011 Share Postat August 3, 2011 Multumesc pentru ajutor, chiar daca nu te-ai obosit sa citesti ce am scris mai sus. Nu e vorba de carene. Stiu sa imi fac/repar carenele cu fibra. Nici vopsitoria nu ma intereseaza. Vreau sa reconditionez plastic ordinar, nevopsit, care la origine e negru mat dar cu timpul arata a camuflaj de iarna, intr-un degradeu de la gri inchis la gri deschis. Folie neagra peste? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MariusXXX Postat August 5, 2011 Share Postat August 5, 2011 Vezi ca este un spray foarte bun pentru asa ceva,am luat eu unul din Selgros sau Metro, nu mai stiu sigur, cand ies afara o sa ma uit in portbagaj la masina sa vad exact cum se numeste, este pe baza de gaz sau ceva de genul, lucesc dupa de zici k acum a iesit din fabrica, si chiar se mentin, este de ajuns sa dai cu el dupa fiecare spalare.Alta solutie nu exista,am cautat de mi-a venit acru pe gat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
NASU Postat August 5, 2011 Share Postat August 5, 2011 bmw gummi pflege face minuni Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
axxo Postat August 5, 2011 Share Postat August 5, 2011 Vezi ca este un spray foarte bun pentru asa ceva,am luat eu unul din Selgros sau Metro, nu mai stiu sigur, cand ies afara o sa ma uit in portbagaj la masina sa vad exact cum se numeste, este pe baza de gaz sau ceva de genul, lucesc dupa de zici k acum a iesit din fabrica, si chiar se mentin, este de ajuns sa dai cu el dupa fiecare spalare.Alta solutie nu exista,am cautat de mi-a venit acru pe gat! E vorba cred despre silicon de bord ce se da la masini. e foarte bun la asa ceva am incercat asta la cateva motoare si chiar a iesit treaba super. Deci recomand. Cauta la billa silicon de bord Maxi, e la tub de sprei mare si e vreo 18 lei. De acolo iti junge sa dai de cateva ori bine de tot. Bafta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CatalinC Postat August 7, 2011 Share Postat August 7, 2011 deaccord cu goodkat poti incerca cu incredere un sandpaper de granulatie mare , peste 1000 , apoi cu niste polish 3m iese ca si noua . tratamentul asta l-am aplicat si eu , si l-am aplicat cu success pe faruri la un e classe , ale carui faruri erau matuite si acum sunt ca noi . face minuni Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
borsulica Postat Septembrie 8, 2011 Share Postat Septembrie 8, 2011 Vezi ca este un spray foarte bun pentru asa ceva,am luat eu unul din Selgros sau Metro, nu mai stiu sigur, cand ies afara o sa ma uit in portbagaj la masina sa vad exact cum se numeste, este pe baza de gaz sau ceva de genul, lucesc dupa de zici k acum a iesit din fabrica, si chiar se mentin, este de ajuns sa dai cu el dupa fiecare spalare.Alta solutie nu exista,am cautat de mi-a venit acru pe gat! Sefu'! Hai cu sprey-ul, ca te asteptam! bmw gummi pflege face minuni Sa inteleg ca ai de vanzare? Daca da, cat costa? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dark_lord86 Postat Octombrie 31, 2013 Share Postat Octombrie 31, 2013 avand aceeasi problema am gasit topicul asta. si rezolvarea: a incercat cineva ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ruxi2k Postat Octombrie 31, 2013 Share Postat Octombrie 31, 2013 (editat) Mie mi se pare metoda cu feonul foarte buna, fiindca se topeste un strat subtire de la suprafata Am mai auzit de metoda asta la reconditionat panoul de usa de plastic de la FORD (se zgaraie foarte usor chiar si cu unghia). Ca punct negativ - este posibil ca suprafata de plastic sa devina grunjoasa.. Spray special am vazut prin hypermarketuri pentru reconditionat bara de la masina... (plastic negru care devine gri...) Editat Octombrie 31, 2013 de ruxi2k Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dark_lord86 Postat Octombrie 31, 2013 Share Postat Octombrie 31, 2013 am mai gasit un video interesant. ramane de gasit ulei de in fiert. am vazut ca este la dedeman, dar e 100 ron 5 litrii. metoda cu unt de arahide a incercat-o vreo cineva ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Performance Solutions Postat Octombrie 31, 2013 Share Postat Octombrie 31, 2013 merge cu lapte de cuc! ))) acum serios vorbind, bureteii aia pentru barele de la masini sunt foarte ok! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Noiembrie 2, 2013 Share Postat Noiembrie 2, 2013 (editat) Misto ideea, ramane de vazut in timp daca se mentine efectul sau se face mai rau. Pt initiator este tarziu, dar plasticele negre se mentin foarte bine daca inca de noi se dau de 2-3 ori pe an cu Armorol sau similar. Spre deosebire de silicon nu atrage praful excesiv si mentine efectul si dupa cateva spalari. Pt plasticele usor afectate are deasemenea efect, dar pt cele foarte deteriorate, scorojite, nu cred. Eu am folosit regulat la toate motoarele pt plasticele negre si dupa multi ani arata ca noi. Totul este sa dai regulat sa nu inceapa sa se albeasca. Daca reusesti ceva sa pui poze sa vedem si noi o metoda verificata. Editat Noiembrie 2, 2013 de bogdan_harea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate