Lucian_M Postat Octombrie 19, 2022 Share Postat Octombrie 19, 2022 Uleiul se curăță ușor, spray-ul nu. Dar e discuție interminabilă și fără rost. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DesertEagle Postat Octombrie 19, 2022 Share Postat Octombrie 19, 2022 Spray-ul nu murdareste nici pe departe atat de mult ca uleiul deci efortul de curatare este cu cateva ordine de merime mai mic. In fond, de aia s-a si inventat (si impus) spray-ul fata de ungerea cu ulei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Octombrie 19, 2022 Share Postat Octombrie 19, 2022 Am zis că e discuție interminabilă și fără rost, nu? Că întâmplător confecționez ungătoare și folosesc așa ceva de când am luat prima mobra. Lanțurile mele au fost unse întotdeauna doar cu ulei, iar în turele de afară (3500-5500 km) nu mi-am pus problema curățării lanțului, doar ce l-am uns din mers. Nu am nici cric central și nu mi-aș pune. Dar propun să nu poluăm topicul, oricum cardanul e cel mai tare, iar cine are cardan scuipă semințe în capul săracilor cu lanț. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DesertEagle Postat Octombrie 19, 2022 Share Postat Octombrie 19, 2022 Stiu ca ai zis si am vazut si ungatorul tau manual. Nu zic ca e o solutie rea ci ca e o metoda laborioasa si mizerabila de a unge lantul. Metodele moderne sunt mult mai bune. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Octombrie 19, 2022 Share Postat Octombrie 19, 2022 Fiecare cu părerile lui. Refuz să dau milioane pe spray, să-mi fac loc în bagaje pentru ele, să pierd timpul curățând și ungând lanțul etc. Apăs la 80-100 km, curăț când ajung acasă, după 2-3 săptămâni, iau cu mine un flacon de 100-150 ml cu ulei și aia e tot. Aproape ca și cum aș avea cardan. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DesertEagle Postat Octombrie 19, 2022 Share Postat Octombrie 19, 2022 Mno, ce sa zic, mie nu-mi place sa am motocicleta stropita permanent cu ulei si nici altor milioane de motociclisti din lume. Dar banuiesc ca exista o nisa pentru orice "solutie". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Octombrie 19, 2022 Share Postat Octombrie 19, 2022 (editat) Cardan sau curea. Prefer să le evit, m-am obișnuit cu lanțul, pe care îl întrețin în mod minimalist și tot mă ține peste 40.000 km. Și nu, nu se umple de ulei așa cum crezi, iar curățarea e extrem de ușoară, necesită doar o cârpă. Btw, câți km faci anual? Editat Octombrie 19, 2022 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
borsulica Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 Salutare! Vreau sa ating un punct sensibil… cat de placut este sa mergi cu Africana, costul reviziei la reprezentanta in Bucuresti este de-a dreptul nesimtit! (am vrut sa spun prohibitiv). Am oferta de peste 2000 de lei la revizia de 20k… Unde naibii ne ducem cu costurile astea? Calculand per km, devine mai ieftin cu masina. Adica mersul pe moto e sport?? E hobby de bogati?? just saying… Drumuri frumoase sa avem! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bart Bz Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 Bănuiesc că e in garanție, altfel nici nu cred că ai lua în calcul "oferta" lor... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
borsulica Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 Garantie… Ma duc la Constanta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LionEl Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 Acum 27 minute, borsulica a spus: Salutare! Vreau sa ating un punct sensibil… cat de placut este sa mergi cu Africana, costul reviziei la reprezentanta in Bucuresti este de-a dreptul nesimtit! (am vrut sa spun prohibitiv). Am oferta de peste 2000 de lei la revizia de 20k… Unde naibii ne ducem cu costurile astea? Calculand per km, devine mai ieftin cu masina. Adica mersul pe moto e sport?? E hobby de bogati?? just saying… Drumuri frumoase sa avem! La Honda Nord? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
borsulica Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 Da, dar nu este relevant! Preturile sunt la fel pe Buc… garantat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LionEl Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 Hmm as fi curios la Motorteam cat e . Mie la 1000 de km Honda Nord mi-au luat 900 de lei ceea ce mi s-a părut foarte mult. Am sperat că la 10k voi face la Motorteam unde poate au preturi mai decente. Mă gândesc că o varianta ar fi sa mergem cu consumabilele noastre și practic sa platim doar manopera la dealer. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3.14 Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 50 minutes ago, Escanor said: Hmm as fi curios la Motorteam cat e . Mie la 1000 de km Honda Nord mi-au luat 900 de lei ceea ce mi s-a părut foarte mult. Am sperat că la 10k voi face la Motorteam unde poate au preturi mai decente. Mă gândesc că o varianta ar fi sa mergem cu consumabilele noastre și practic sa platim doar manopera la dealer. Iti planifici o plimbare pana in HU , si rezolvi elegant treaba , si ieftin si onorabil , si cu plimbare facuta .....da tu batman ...batman ...Balcic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DesertEagle Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 Acum 3 ore, Escanor a spus: Hmm as fi curios la Motorteam cat e . Mie la 1000 de km Honda Nord mi-au luat 900 de lei ceea ce mi s-a părut foarte mult. Am sperat că la 10k voi face la Motorteam unde poate au preturi mai decente. Mă gândesc că o varianta ar fi sa mergem cu consumabilele noastre și practic sa platim doar manopera la dealer. Ai extragarantie de dealer? Daca nu, mergi la orice service, eventual cu piesele/ consumabilele tale, garantia de producator NU este afectata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
borsulica Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 Am garantia de 2+2 ani. Nu e vorba despre asta… Merg la un dealer, pana la urma. Mi se pare total anormal acest cost pe moto! Atat! In rest, ce sa zic, Africana e o bijuterie! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DesertEagle Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 Da, "+2" ala pentru care ai platit extra te tine legat de dealer si de preturile lui. Si Africa Twin este o motocicleta excelenta, felicitari pt achizitie tie si celorlalti posesori. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LionEl Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 Da 2+2 am și eu o să le pun imo intrbare sa vedem ce răspund. Pana una alta nici Motor team nu mi s-au părut mai amabili decât Honda Nord. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Leon Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 (editat) 6 hours ago, borsulica said: Salutare! Vreau sa ating un punct sensibil… cat de placut este sa mergi cu Africana, costul reviziei la reprezentanta in Bucuresti este de-a dreptul nesimtit! (am vrut sa spun prohibitiv). Am oferta de peste 2000 de lei la revizia de 20k… Unde naibii ne ducem cu costurile astea? Calculand per km, devine mai ieftin cu masina. Adica mersul pe moto e sport?? E hobby de bogati?? just saying… Drumuri frumoase sa avem! Imi servisez motocicletele numai la reprezentante (si nu pentru ca garantie/necunoastere, ci pentru ca n alte motive) si peste tot costa intre 60 si 80 de euro ora. Honda are revizii facute in 3 tari. Inclusiv in Romania (sa zic ca 400 de lei a fost in iunie, dar nu in Bucuresti ci la o multimarca ce vinde si Honda). Ulei 400 lei, filtre/ringuri/saibe 100, manopera 400. Pam pam. Da, nu aveam timp nici sa mor si imi trebuia facuta azi ca maine plecam. Si nu, nu am nici un Bmw, desi nu m-ar deranja sa am (si) Bmw. 2000 de lei inseamna 400 de euro. La motor de peste 14k de euro cat sa coste? 100 de euro? Ca sa ii citez pe greci - "You pay, you pray" I mean, eu sunt fortat de imprejurari. Voi vreti garantie. So... Sa postez aici factura de 900 de euro la o revizie nu f complexa la 100k de km? Sau mai bine nu . Tragand linie - scopul nu este sa o dam in arogante. Scopul este sa inteleaga si altii care mai citesc ca motociclismul nu este o pasiune ieftina si nu este obligatorie. Si ca daca iei motocicleta noua cu asta vine la pachet. Indiferent de marca, costurile sunt cam aceleasi peste tot dpmdv. Nu am avut Mv Agusta ce-i drept, dar probabil ca manopera si piesele la ei or sa ajunga la pret cu Zontes cat de curand. Editat Octombrie 21, 2022 de _Leon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
borsulica Postat Octombrie 22, 2022 Share Postat Octombrie 22, 2022 Am avut GS, stiu ce inseamna costuri in service. Nu am fost suficient de clar legat de ceea ce voiam sa punctez… Exista o diferenta mare intre preturile practicate in Bucuresti si cele de prin alte orase. Anul asta sunt la a treia revizie… este normal sa vreau un cost mai mic! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Octombrie 22, 2022 Share Postat Octombrie 22, 2022 Acum 14 ore, borsulica a spus: Salutare! Vreau sa ating un punct sensibil… cat de placut este sa mergi cu Africana, costul reviziei la reprezentanta in Bucuresti este de-a dreptul nesimtit! (am vrut sa spun prohibitiv). Am oferta de peste 2000 de lei la revizia de 20k… Unde naibii ne ducem cu costurile astea? Calculand per km, devine mai ieftin cu masina. Adica mersul pe moto e sport?? E hobby de bogati?? just saying… Drumuri frumoase sa avem! Ce presupune revizia de 20k? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bart Bz Postat Octombrie 22, 2022 Share Postat Octombrie 22, 2022 Acum 8 ore, _Leon a spus: Ca sa ii citez pe greci - "You pay, you pray" Au trecut grecii pe engleză? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Octombrie 22, 2022 Share Postat Octombrie 22, 2022 (editat) 400 lei de schimbat ulei și filtru? Bun preț, n-am ce zice, dacă vrei ștampila pe carnetul de garanție. Eu înțeleg că acest hobby e scump, dar și ceafa de porc e scumpă în comparație cu pulpa de pui, nu înseamnă că trebuie să-l arzi pe cel care vrea o carne de porc, că este "pentru bogătani". Da, știu, se verifică și alte aspecte ale mobrei, se gresează, se strâng șuruburi etc. Pe dreq, au schimbat uleiul și filtrul și pa! Btw, cât iau ăștia manopera la servisat furca? Hai, fie, spuneți și cât costă materialele. Editat Octombrie 22, 2022 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Leon Postat Octombrie 22, 2022 Share Postat Octombrie 22, 2022 (editat) 14 minutes ago, Bart Bz said: Au trecut grecii pe engleză? Pai nu au vrut sa treaca pe romana. Si nici eu pe greaca. Asa ca am dialogat in limba cotropitorilor. 5 minutes ago, Lucian_M said: 400 lei de schimbat ulei și filtru? Bun preț, n-am ce zice, dacă vrei ștampila pe carnetul de garanție. Eu înțeleg că acest hobby e scump, dar și ceafa de porc e scumpă în comparație cu pulpa de pui, nu înseamnă că trebuie să-l arzi pe cel care vrea o carne de porc, că este "pentru bogătani". Da, știu, se verifică și alte aspecte ale mobrei, se gresează, se strâng șuruburi etc. Pe dreq, au schimbat uleiul și filtrul și pa! Btw, cât iau ăștia manopera la servisat furca? Hai, fie, spuneți și cât costă materialele. Yeap, o ora de lucru conform "mercurialului", ca sa ma exprim asa. Da, as fi putut face si la mine in garaj, dar timp ioc si, sincer, nu am crezut ca pretul la un dealer multimarca in Ro va fi 400 lei (80 euro). In alte tari a fost mai ieftin (60 si 70) dar acolo service-urile erau ca in Gara de Nord, deci rulajul era cu totul altul. Editat Octombrie 22, 2022 de _Leon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
borsulica Postat Octombrie 22, 2022 Share Postat Octombrie 22, 2022 Acum 4 minute, Lucian_M a spus: 400 lei de schimbat ulei și filtru? Bun preț, n-am ce zice, dacă vrei ștampila pe carnetul de garanție. Eu înțeleg că acest hobby e scump, dar și ceafa de porc e scumpă în comparație cu pulpa de pui, nu înseamnă că trebuie să-l arzi pe cel care vrea o carne de porc, că este "pentru bogătani". Da, știu, se verifică și alte aspecte ale mobrei, se gresează, se strâng șuruburi etc. Pe dreq, au schimbat uleiul și filtrul și pa! Btw, cât iau ăștia manopera la servisat furca? Hai, fie, spuneți și cât costă materialele. Furca am facut-o la RAMS, in Otopeni. Cost total 850 de lei. Acum 28 minute, Doctor X a spus: Ce presupune revizia de 20k? Ulei, filtre ulei, doua filtre de aer… E mult de lucru la filtrele de aer si de acolo si manopera. Inteleg asta, dar nu inteleg (nu vreau sa inteleg) diferenta de pret de aproape 200 de euro intre Bucuresti si alte orase. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate