VasileGrigore Postat August 9, 2013 Share Postat August 9, 2013 Vreau sa imi curat etrieri si pistoanele, cred (daca nu e prea complicat) . Ce spray/ solutie sa folosesec ? Ceva gen 200ml- 400ml. Banuiesc ca trebuie sa fie un spray sa nu stric garniturile... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sei Postat August 9, 2013 Share Postat August 9, 2013 Berner.. 15 lei un spray de 500 ml, sau ~18 lei litru. Nu stiu de unde il poti cumpara, dar o cautare pe google rezolva problema. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
med_tuning Postat August 9, 2013 Share Postat August 9, 2013 orice magazin de piese auto ,spray discuri frana 10 lei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VasileGrigore Postat August 9, 2013 Autor Share Postat August 9, 2013 Multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat August 9, 2013 Admin Share Postat August 9, 2013 ..sau in orice benzinarie.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frenn_george Postat August 9, 2013 Share Postat August 9, 2013 Salut, eu am curat pistioanele si etrierii cu benzina....suflate...smirgheluite putin...ele fiind scoase...garniturile fiind curatate delicat cu un servetel! La sf pistoanele unse cu o vaselina speciala... Nu este greu! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
defcon Postat August 9, 2013 Share Postat August 9, 2013 (editat) se spune ca nu e recomandat sa dai cu smirghel pe pistoanele de la etrieri . Salut, eu am curat pistioanele si etrierii cu benzina....suflate...smirgheluite putin...ele fiind scoase...garniturile fiind curatate delicat cu un servetel! La sf pistoanele unse cu o vaselina speciala... Nu este greu! Vasilica , spray de curatat se gaseste in brico, praktiker. Editat August 9, 2013 de defcon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bica Postat August 9, 2013 Share Postat August 9, 2013 (editat) Salut, eu am curat pistioanele si etrierii cu benzina....suflate...smirgheluite putin...ele fiind scoase...garniturile fiind curatate delicat cu un servetel! La sf pistoanele unse cu o vaselina speciala... Nu este greu! smirgeluieshte-le bine....cu hartie granulatie 80... Editat August 9, 2013 de Bica Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat August 9, 2013 Share Postat August 9, 2013 Vreau sa imi curat etrieri si pistoanele, cred (daca nu e prea complicat) . De ce? Cu un jet de-apa ce-are? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VasileGrigore Postat August 9, 2013 Autor Share Postat August 9, 2013 De ce? Cu un jet de-apa ce-are? jetul de apa nu dizolva mizeria. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
wawessh Postat August 9, 2013 Share Postat August 9, 2013 (editat) Vreau sa vad si eu ce spray de frana iti curata tie jegul de pe pistonase intarit. Se foloseste altceva, dar ii las pe mecanici sa spuna. Eu raman la ideea ca spray-ul de curatat frana e bun doar la degresat lucruri usoare. Dupa demontarea de piese si curatarea lor cu alte substante, la sfarsit se clatesc cu spray-ul asta de frana inainte de a le monta la loc. E si la Fabory cu 7 roni 500ml. Trebuie firma. Editat August 9, 2013 de wawessh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat August 10, 2013 Share Postat August 10, 2013 jetul de apa nu dizolva mizeria. Ba da. Eu n-am inteles, tu ai etrierii demontati si de pe etrieri demontate pistonasele? Sau vrei sa cureti cu ei montati pe motocicleta? Daca sunt pe motocicleta curata cu un jet de apa puternic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Performance Solutions Postat August 10, 2013 Share Postat August 10, 2013 jegul intarit se curata cu alcool tehnic sau lichid de frana. ce e mai rezistent poate fi racait cu un "spaclu de plastic. auzi tu, smirghel... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VasileGrigore Postat August 10, 2013 Autor Share Postat August 10, 2013 Ba da. Eu n-am inteles, tu ai etrierii demontati si de pe etrieri demontate pistonasele? Sau vrei sa cureti cu ei montati pe motocicleta? Daca sunt pe motocicleta curata cu un jet de apa puternic. Vreau sa dau jos. Am cumparat ceva degripant, Coca Cola, vedem ce iese. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Performance Solutions Postat August 10, 2013 Share Postat August 10, 2013 iti trebuie si o pompa sau un compresor... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vano Postat August 10, 2013 Share Postat August 10, 2013 Salutare , recent (acum o ora) am terminat si eu de curatat pistonul la etrierul spate. Din porpria experienta pot sa zic ca jegul ala nu am reusit sal dau jos cu nimic decat cu "forta". Am dat si cu spray, si motorina, si bnezina (a stat o noapte) si pana la urma am luat o bucata de plastic mai ascutita si am reusit sa dau jos depunerile. Ce aveam pe cilindru semana mai degraba a ciment fin, care nu reuseam nicidecum sal dau jos doar cu carpa. In schimb partea pe care am omis-o este ungerea cu vaselina a cilindrului. Cine stie in loc de vaselina, Ulei de lant este ok ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Performance Solutions Postat August 10, 2013 Share Postat August 10, 2013 il ungi cu lichid de frana, in NICI un caz ulei... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vano Postat August 10, 2013 Share Postat August 10, 2013 il ungi cu lichid de frana, in NICI un caz ulei... merci, asa am sa fac Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Performance Solutions Postat August 10, 2013 Share Postat August 10, 2013 n-ai pentru ce! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mottofreee Postat August 10, 2013 Share Postat August 10, 2013 Pistonasele /-ul se curata cu o bucata de lemn de esenta tare prin raschetare ; operatia dureaza un pic si in prealabil trebuie tinut pistonasul la inmuitat in motorina, petrolul lampant sau MOS2 - merge si cu WD40&Co . Daca dai cu smirghel pe pistonas, se curata mizeria dar si stratul protector se duce ; in concluzie rugineste si blocheaza roata - daca ai dat cu smirgel pe el ,sa ai la tine o inelara cotita de 8 ,WD40 ,vocabularul cu cele 100 injuraturi 'the best'si dupa ce ai deblocat roata (dai drumul la aerisitor un moment) sa eviti folosirea franei asociata ei . Vano ,ca regula generala ,piesele la montaj necesita ungere cu lichidul cu care lucreaza sistemul :la pistonas/-e de frana la montarea in etrier cu lichid de frana,la filtrul de ulei pe motor cu ulei ,la pistoane motor in motor cu ulei . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat August 10, 2013 Share Postat August 10, 2013 Se pun intr-o oala au apa cu otet si se tin la fiert la foc mic timp de 23 de zile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator darcocbr Postat August 10, 2013 Share Postat August 10, 2013 Pistonasele /-ul se curata cu o bucata de lemn de esenta tare prin raschetare ; operatia dureaza un pic si in prealabil trebuie tinut pistonasul la inmuitat in motorina, petrolul lampant sau MOS2 - merge si cu WD40&Co . Daca dai cu smirghel pe pistonas, se curata mizeria dar si stratul protector se duce ; in concluzie rugineste si blocheaza roata - daca ai dat cu smirgel pe el ,sa ai la tine o inelara cotita de 8 ,WD40 ,vocabularul cu cele 100 injuraturi 'the best'si dupa ce ai deblocat roata (dai drumul la aerisitor un moment) sa eviti folosirea franei asociata ei . Vano ,ca regula generala ,piesele la montaj necesita ungere cu lichidul cu care lucreaza sistemul :la pistonas/-e de frana la montarea in etrier cu lichid de frana,la filtrul de ulei pe motor cu ulei ,la pistoane motor in motor cu ulei . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VasileGrigore Postat August 10, 2013 Autor Share Postat August 10, 2013 (editat) Am terminat operatiunea. Am folosit degripant, spray de disc, vaselina, cutit, carpe, periuta de dinti hard. A durat cam mult dar data viitoare stiu la ce sa ma astept. Editat August 10, 2013 de VasileGrigore Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Amstaff Postat August 10, 2013 Share Postat August 10, 2013 Dintre toate spray-urile de curatat frane pe care le-am folosit, pot spune ca cel mai bun a fost Putoline si Wurth. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat August 11, 2013 Share Postat August 11, 2013 (editat) in concluzie rugineste si blocheaza roata Abtine-te ca panichezi lumea degeaba. Editat August 11, 2013 de Cesar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate