mariuss1900 Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Ma intorceam de sus de la balea lac spre casa, intr-o curba la stanga m-am apropiat prea mult de marginea drumului si nu am mai reusit sa iau curba. Am sarit de pe motocicleta m-am lovit la cap si la picior. La cap sunt bine, la picior se pare ca am un os fisurat si si un hematom de toata frumusetea. Viteza 60-70,purtam echipament complet de protectie, eram singur. Am avut noroc ca la 200 m erau niste turisti bulgari carora le multumesc pentru ajutorul promt. Dupa cazatuta am ramas cu fata in sus intr-un parau rece de munte iar afara erau 4 grade. M-au scos turistit din apa m-am schimbat de haine si am asteptat ambulanta. Au venit intre timp si jandarmi si cel de la salvamont are au fost foarte de treaba. M-au dus la conacul ursului si am asteptat ambulanta de la curtea de arges. Motocicleta o yamaha fz6 2006 mi-a adus-o un tip de la salvamont la cabana dupa accident. Imi pare rau ca am plecat singur, daca nu ma ajuta nimeni ar fi putut fi mai grav. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jupanu77 Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Multa sanatate! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariuss1900 Postat Octombrie 1, 2013 Autor Share Postat Octombrie 1, 2013 Multa sanatate si recuperare rapida! Multumesc. Multa sanatate! Multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The Mentalist Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 4 grade celsuis, Transfagarasan, plimbare singur. NO-NO! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Error Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Recuperare rapida si multa sanatate colegu' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 4 grade celsuis, Transfagarasan, plimbare singur. NO-NO! hai sa terminam cu asta ... 4 grade..... greseala lui este doar ca a plecat singur la un asemenea drum incepator fiind a fost si cu mine la o tura pana in veliko si sa miscat ok cu grupul ce sa facem acum sa intram la iernat ca ploua sau sunt 4 grade????? sanatate maxima si recuperare rapida.... bine ca a fost doar atat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The Mentalist Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 hai sa terminam cu asta ... 4 grade..... greseala lui este doar ca a plecat singur la un asemenea drum incepator fiind a fost si cu mine la o tura pana in veliko si sa miscat ok cu grupul ce sa facem acum sa intram la iernat ca ploua sau sunt 4 grade????? ................. Ba sa nu terminam deloc, eu zic ca si-a cautat-o. Orice plimbare de genul asta merita un pic de planificare. Adica uitat pe niste site-uri meteo, intrebat lumea cum mai e drumul, daca nu cumva e deja inchis, chestii d-astea. Apoi un motociclist singur cazut intr-o rapa e mai greu de depistat,daca mai ai unul cu tine macar suna ala la salvare. Putea sa nu aiba norocul cu turistii. Ca unii vad placere in a se da si pe ploaie si pe 4 grade Celsius nu e treaba mea, doar ca riscul creste si placerea descreste teribil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 ce sa facem acum sa intram la iernat ca ploua sau sunt 4 grade????? Da! Motociclismul la temperaturi de sub 10 grade e chin, nu mai e nimic placut! A se practica numai la nevoie. Sanatate multa! Bine ca ai scapat doar cu atat! O sa mai cazi, stai linistit, important e ca de fiecare data sa nu fie cu urmari pt tine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Da! Motociclismul la temperaturi de sub 10 grade e chin, nu mai e nimic placut! A se practica numai la nevoie. Sanatate multa! Bine ca ai scapat doar cu atat! O sa mai cazi, stai linistit, important e ca de fiecare data sa nu fie cu urmari pt tine. daca NU E MAZGA sau ud la NU E CHIN.... da asa e cand ai circuit in ...."coltul casei" sau mobra DE VARA..... sau daca ai anvelope cu dot 2000" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Nope, doar sufar tare de frig. Il urasc. Si nici nu pot sa merg ca omu zapezii costumat pe moto, iar nu mai e fun. ps nu numai de vara, chiar de weekend. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adventix Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Ma intorceam de sus de la balea lac spre casa, intr-o curba la stanga m-am apropiat prea mult de marginea drumului si nu am mai reusit sa iau curba. Am sarit de pe motocicleta m-am lovit la cap si la picior. La cap sunt bine, la picior se pare ca am un os fisurat si si un hematom de toata frumusetea. Viteza 60-70,purtam echipament complet de protectie, eram singur. Am avut noroc ca la 200 m erau niste turisti bulgari carora le multumesc pentru ajutorul promt. Dupa cazatuta am ramas cu fata in sus intr-un parau rece de munte iar afara erau 4 grade. M-au scos turistit din apa m-am schimbat de haine si am asteptat ambulanta. Au venit intre timp si jandarmi si cel de la salvamont are au fost foarte de treaba. M-au dus la conacul ursului si am asteptat ambulanta de la curtea de arges. Motocicleta o yamaha fz6 2006 mi-a adus-o un tip de la salvamont la cabana dupa accident. Imi pare rau ca am plecat singur, daca nu ma ajuta nimeni ar fi putut fi mai grav. Salut! Imi pare rau sa aud ca te-ai tavalit. Ai grija cu piciorul si nu ignora chestia asta, mai ales daca piciorul a fost strivit - vezi ca poti sa faci tromboza si nu e de joaca. Sanatate si recuperare usoara! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Drk Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Daca ai invatat o lectie din asta este bine Multa sanatate si recuperare rapida !!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TDMANDI Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 sanatate maxima si respect pt cei ce te-au ajutat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hell_Rider_Edy Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Colegii... eu toata iarna trecuta am mers cu motoru, ce-i drept intre 9-10 dimineata si 4-5 dupamiaza si am prins si inghet si nu neparat la drumuri lungi sau fataiala d-ici colea si va garantez ca daca ai grija, chiar si daca nu esti echipat perfect corespunzator poti merge fara incidente majore. ce-i drept nu e recomandat fiind si putina inconstienta la mijloc sau poate necesitate, iar ce a patit colegul nostru consider a fi o intamplare neplacuta! Poti in orice moment sa ai parte de o clipa de neatentie sau o circumstanta nefavorabila si sa patesti chestii de genu' ! Colegule multa bafta in continuare si sanatate maxima! Din intamplari invatam si capatam experienta, care se pare ca niciodata nu este destula. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Octombrie 1, 2013 Admin Share Postat Octombrie 1, 2013 Incidentul nu are legatura cu temperatura exterioara ci cu experienta, cum bine remarca Ianachim. Sfatul pentru el ar fi s-o ia mai usor cu traseele grele, treptat/treptat. PS: La 4/5 grade mergi pina la capatul lumii, la 10 grade este boierie, totul tine de echipament adecvat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 As spune ca tine si de abordarea mai ponderata a curbelor si de evitarea franarilor bruste, mai ales dupa o stationare mai lunga. Parerea mea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 As spune ca tine si de abordarea mai ponderata a curbelor si de evitarea franarilor bruste, mai ales dupa o stationare mai lunga. Parerea mea. asta cu stationarea e tare adevarata obisnuiam sa opresc si sa i astept pe cei cu care mergeam la placarea de pe loc si dupa ceva timp imediat pierdeam aderenta asa ca acum prefer sa rulez cu viteza mica si sa i astept " din mers" valabil mai ales pe zonele montane cu portiuni umbrite Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Cand ii ziceam lu Vladisto pe topicu' ala cu zapada de 30 cm si cu impins Viroaga 10 km prin ea ca a fost inconstient, ziceati ca sunt io tampit... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Cand ii ziceam lu Vladisto pe topicu' ala cu zapada de 30 cm si cu impins Viroaga 10 km prin ea ca a fost inconstient, ziceati ca sunt io tampit... daca te uiti atent pe sosea nu e zapada ca sunt urme de masina...daca el a vrut pe zapada...tu ce te bagi..... si nici macar nu stii sa aproximezi MARIMILE... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariuss1900 Postat Octombrie 1, 2013 Autor Share Postat Octombrie 1, 2013 hai sa terminam cu asta ... 4 grade..... greseala lui este doar ca a plecat singur la un asemenea drum incepator fiind a fost si cu mine la o tura pana in veliko si sa miscat ok cu grupul ce sa facem acum sa intram la iernat ca ploua sau sunt 4 grade????? sanatate maxima si recuperare rapida.... bine ca a fost doar atat Nu am avut probleme de aderena chiar daca au fost 4 grade. Daca aveam mai multa experienta puteam evita. Asta e,..bine ca nu a fost mai grav. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Nu am avut probleme de aderena chiar daca au fost 4 grade. Daca aveam mai multa experienta puteam evita. Asta e,..bine ca nu a fost mai grav. erai pe coborare sau urcare? la incept de excursie sau la final? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariuss1900 Postat Octombrie 1, 2013 Autor Share Postat Octombrie 1, 2013 erai pe coborare sau urcare? la incept de excursie sau la final? eram pe final ma intorceam spre casa. am mers linistit tot drumu. Am avut ghinion..ce pot sa zic. Multumesc toturor pentru urari. Legat de temperatura nu a influentat cu nimic accidentul. Salut! Imi pare rau sa aud ca te-ai tavalit. Ai grija cu piciorul si nu ignora chestia asta, mai ales daca piciorul a fost strivit - vezi ca poti sa faci tromboza si nu e de joaca. Sanatate si recuperare usoara! Piciorul nu a fost strivit. Din radiografii reiese o fisura fara deplasare in partea de sus a tibiei unde se leaga cu peroneul. Doctorul m-a lasat fara ghips. vineri merg iar la control..pana atunci anticoagulante si gheata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Colegii... eu toata iarna trecuta am mers cu motoru, ce-i drept intre 9-10 dimineata si 4-5 dupamiaza si am prins si inghet si nu neparat la drumuri lungi sau fataiala d-ici colea si va garantez ca daca ai grija, chiar si daca nu esti echipat perfect corespunzator poti merge fara incidente majore. ce-i drept nu e recomandat fiind si putina inconstienta la mijloc sau poate necesitate, iar ce a patit colegul nostru consider a fi o intamplare neplacuta! Poti in orice moment sa ai parte de o clipa de neatentie sau o circumstanta nefavorabila si sa patesti chestii de genu' ! Colegule multa bafta in continuare si sanatate maxima! Din intamplari invatam si capatam experienta, care se pare ca niciodata nu este destula. Lasa ca am mers si eu cateva ierni, n-aveam masina si preferam motocicleta in detrimentul tramvaiului, nu mi-a placut niciodata transportul in comun. Normal ca se poate, doar ca nu e confortabil. Dupa o vreme iti mai trece entuziasmul moto si o lasi mai moale. Adica n-am timp sa ma dau vara cat mi-as dori si sa ies iarna de nebun... Ultima oara acum 3ani, m-am intors de la Viena pe un frig napraznic + ploaie in octombrie si mi-am promis ca n-o sa mai plec de nebun la drum cu moto pe frig. Acasa nu-mi mai simteam mainile, mi-au trebuit cateva ore sa-si revina, ore in care m-au durut in continuu. Pasiune pasiune, dar e o limita. Am mai iesit iarna de-atunci asa de pofta, dar doar in oras si pe distante scurte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Lasa ca am mers si eu cateva ierni, n-aveam masina si preferam motocicleta in detrimentul tramvaiului, nu mi-a placut niciodata transportul in comun. Normal ca se poate, doar ca nu e confortabil. Dupa o vreme iti mai trece entuziasmul moto si o lasi mai moale. Adica n-am timp sa ma dau vara cat mi-as dori si sa ies iarna de nebun... Ultima oara acum 3ani, m-am intors de la Viena pe un frig napraznic + ploaie in octombrie si mi-am promis ca n-o sa mai plec de nebun la drum cu moto pe frig. Acasa nu-mi mai simteam mainile, mi-au trebuit cateva ore sa-si revina, ore in care m-au durut in continuu. Pasiune pasiune, dar e o limita. Am mai iesit iarna de-atunci asa de pofta, dar doar in oras si pe distante scurte. REVIN...... DEPINDE SI DE ....SCULA UNELE AU MANERE INCALZITE....PROTECTII LA VANT ......ETC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 REVIN...... DEPINDE SI DE ....SCULA UNELE AU MANERE INCALZITE....PROTECTII LA VANT ......ETC Altele au motoare japoneze... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate