robert23mg Postat Iunie 11, 2022 Share Postat Iunie 11, 2022 Cand bagam cu 10 lei? Iulie/septembrie/2023? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iunie 11, 2022 Share Postat Iunie 11, 2022 1 oră în urmă, robert23mg a spus: Cand bagam cu 10 lei? Iulie/septembrie/2023? Cel mai probabil dupa ce se termina concediile anul acesta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Iunie 14, 2022 Share Postat Iunie 14, 2022 La 11.06.2022 la 17:12, robert23mg a spus: Cand bagam cu 10 lei? Iulie/septembrie/2023? la ritmul asta de scumpire, la sfarsitul lui iunie, inceputul lui iulie cam cu 10 bani creste saptamanal... La 11.06.2022 la 18:28, Silver Arrow a spus: Cel mai probabil dupa ce se termina concediile anul acesta. tare optimist esti ...nu zic ca nu ar fi bine cat mai tarziu, dar eu zic ca o sa se intample mult mai repede Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiy32 Postat Iunie 14, 2022 Share Postat Iunie 14, 2022 Acum 10 ore, apriliacluj a spus: la ritmul asta de scumpire, la sfarsitul lui iunie, inceputul lui iulie cam cu 10 bani creste saptamanal... tare optimist esti ...nu zic ca nu ar fi bine cat mai tarziu, dar eu zic ca o sa se intample mult mai repede La Petrom benzina de 95 era 8,28 pe 5 iunie ,azi era 8,58. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iunie 14, 2022 Share Postat Iunie 14, 2022 1 oră în urmă, adiy32 a spus: La Petrom benzina de 95 era 8,28 pe 5 iunie ,azi era 8,58. Pai este bun: la o rata de circa 3 bani/zi ca sa trecem de10 lei inseamna cam 60 de zile, adica 2 luni. Deci pe la sfarsitul lui august reusim sa trecem de 10 lei. Haide ca (asta) se poate. Tocmai ma gandesc sa imi pun ceva varianta cu GPL la incalzire. Nu ca ar fi mai ieftin pe GPL dar parca vad ca la iarna pe teava de gaze nu o sa mai vina nici macar aer Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiy32 Postat Iunie 14, 2022 Share Postat Iunie 14, 2022 Acum 12 minute, Silver Arrow a spus: Pai este bun: la o rata de circa 3 bani/zi ca sa trecem de10 lei inseamna cam 60 de zile, adica 2 luni. Deci pe la sfarsitul lui august reusim sa trecem de 10 lei. Haide ca (asta) se poate. Tocmai ma gandesc sa imi pun ceva varianta cu GPL la incalzire. Nu ca ar fi mai ieftin pe GPL dar parca vad ca la iarna pe teava de gaze nu o sa mai vina nici macar aer Eu am si varianta pe GPL.Dar tare-mi e ca nici varianta asta nu o sa stea prea mult in picioare. Momentan GPL-ul este cel mai putin afectat.In ultimele 3-4 luni. Daca se ajunge la o criza a gazului metan,va fi afectat si GPL-ul. Eventual sa stochezi acum.Oricum pretul va mai creste,Dar cum si in ce? Eu am opt butelii de 11kg.Cu indulgenta-mi ajung doua luni.Realist o luna jumatate. E bine sa ai si o varianta B sau C. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iunie 14, 2022 Share Postat Iunie 14, 2022 Acum 2 minute, adiy32 a spus: Eu am si varianta pe GPL.Dar tare-mi e ca nici varianta asta nu o sa stea prea mult in picioare. Momentan GPL-ul este cel mai putin afectat.In ultimele 3-4 luni. Daca se ajunge la o criza a gazului metan,va fi afectat si GPL-ul. Eventual sa stochezi acum.Oricum pretul va mai creste,Dar cum si in ce? Eu am opt butelii de 11kg.Cu indulgenta-mi ajung doua luni.Realist o luna jumatate. Incalzire cu GPL este mult mai scumpa decat cea cu gaz metan. Asta este cunoscut. Nu e vorba sa stochezi acuma, ca doar nu iti faci depozit de butelii Doar ca ce te faci cand nu mai vine gaz pe teava? Sau este fara presiune suficienta. Depinde de dimensiune casei. 88 Kg iti ajung o luna, daca nu te arunci la 21-22 grd C. Ma gandeam la o instalatie de 4 butelii de 21 kg/butelie (alea de 50 L). GPL-ul se va fabrica , fiind un produs secundar de la rafinare petrol si gaze naturale. SI se foloseste in multe alte locuri in afara de incalzire. Mergi la statia de incarcare (nu la benzinarie), umpli butelia si gata. Costa cat costa si faci cald in casa. Daca insa pe teava nu se baga gaze suficiente si mai esti si la capat de magistrala, s-a terminat cu caldura. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiy32 Postat Iunie 14, 2022 Share Postat Iunie 14, 2022 Acum 11 minute, Silver Arrow a spus: Incalzire cu GPL este mult mai scumpa decat cea cu gaz metan. Asta este cunoscut. Nu e vorba sa stochezi acuma, ca doar nu iti faci depozit de butelii Doar ca ce te faci cand nu mai vine gaz pe teava? Sau este fara presiune suficienta. Depinde de dimensiune casei. 88 Kg iti ajung o luna, daca nu te arunci la 21-22 grd C. Ma gandeam la o instalatie de 4 butelii de 21 kg/butelie (alea de 50 L). GPL-ul se va fabrica , fiind un produs secundar de la rafinare petrol si gaze naturale. SI se foloseste in multe alte locuri in afara de incalzire. Mergi la statia de incarcare (nu la benzinarie), umpli butelia si gata. Costa cat costa si faci cald in casa. Daca insa pe teava nu se baga gaze suficiente si mai esti si la capat de magistrala, s-a terminat cu caldura. Eu nu am gaze trase.Varianta de baza e lemn-carbune.Secundara gpl si a treia electric 220 v 6kw. Anul trecut vroiam sa leg si un cazan peleti.Dar a fost criza mare de peleti in oct-nov si am renuntat. GPL-ul la buteliile de 21 kg venea la aproape 7 lei,cand cel de statie era 3,5.Sper ca stii ca e acelasi gpl. Nu merci.Las pe bogatasi sau cei comozi sa bage la scorurile astea.Eu bag la 4,2 maxim nu la 7-8 lei. Am luat in calcul la un moment dat si varianta unui arzator pe motorina.ulei adaptat la centrala pe lemn-carbune.Mai ales ca am avut o masina care a mers ani de zile 50/50. Dar aveam deja cele trei variante.Plus ca trebuia sa stochez ulei vegetal ars.filtrat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iunie 15, 2022 Share Postat Iunie 15, 2022 Acum 10 ore, adiy32 a spus: Eu nu am gaze trase.Varianta de baza e lemn-carbune.Secundara gpl si a treia electric 220 v 6kw. Anul trecut vroiam sa leg si un cazan peleti.Dar a fost criza mare de peleti in oct-nov si am renuntat. GPL-ul la buteliile de 21 kg venea la aproape 7 lei,cand cel de statie era 3,5.Sper ca stii ca e acelasi gpl. Nu merci.Las pe bogatasi sau cei comozi sa bage la scorurile astea.Eu bag la 4,2 maxim nu la 7-8 lei. Am luat in calcul la un moment dat si varianta unui arzator pe motorina.ulei adaptat la centrala pe lemn-carbune.Mai ales ca am avut o masina care a mers ani de zile 50/50. Dar aveam deja cele trei variante.Plus ca trebuia sa stochez ulei vegetal ars.filtrat. Nu stiu daca este acelasi GPL, respectiv proportille de propan/butan care difera la cel auto in functie de sezon (pentru a permite vaporizarea la temperaturi mai scazute). Stiu insa ca presiunea de umplere la skid-ul de GPL auto este de la 7 bar in sus, iar butelia de aragaz este umpluta pe la 2,5 bar. Drept urmare difera grosimea peretelui buteliilor. Fiecare tip de buteliile este facuta conform altor standarde. Personal nu doresc sa pun in pericol sanatate mea si a celor dragi, si integritatea casei pentru 100-200 de lei. Drept urmare prefer sa umplu buteliile de aragaz unde trebuie. Tu te bazezi pe faptul ca buteliile se fabrica cu factori de sigurnta mari, ceea ce este adevarat, dar acuma fiecare face cum considera ca este mai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Iunie 15, 2022 Share Postat Iunie 15, 2022 (editat) Acum 43 minute, Silver Arrow a spus: skid-ul de GPL auto este de la 7 bar in sus Nu cred ca e 7 bari, tot in jur de 2 bari ar trebui sa fie, chiar o sa caut sa vad. Editat Iunie 15, 2022 de Nguyen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Iunie 15, 2022 Share Postat Iunie 15, 2022 benzina si motorina, asta e, bate catre 10 lei incet incet o alta chestie interesanta, Ad Blue care parca vara trecuta era 2.19 la pompa, acum/ azi e 6.39 !!!! pfffff Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iunie 15, 2022 Share Postat Iunie 15, 2022 Acum 18 minute, Nguyen a spus: Nu cred ca e 7 bari, tot in jur de 2 bari ar trebui sa fie, chiar o sa caut sa vad. E vorba de ce scoate pompa de alimentare GPL, nu ce presiune este in butelia mare. Adica ce presiunea vei baga tu un butelia de aragaz daca incarci de la un skid GPL. Butelia de GPL din portbagaj este construita dupa alt standard decat butelia de aragaz. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iunie 15, 2022 Share Postat Iunie 15, 2022 https://vm.tiktok.com/ZMNNKdPJo/?k=1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Iunie 16, 2022 Share Postat Iunie 16, 2022 foarte bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Iunie 16, 2022 Share Postat Iunie 16, 2022 Acum 1 oră, apriliacluj a spus: foarte bine! Nu va avea efectul scontat, dat foc la benzinarii... asta da, le-ar intra morcovul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Iunie 16, 2022 Share Postat Iunie 16, 2022 Politicienii sunt problema, nu benzinarii... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iunie 24, 2022 Share Postat Iunie 24, 2022 Aceasta monedă din Botswana valorează 0,40 ron. În concluzie, benzina s-a ieftinit cu o p... și 10 bani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Iunie 27, 2022 Share Postat Iunie 27, 2022 Oops: https://adevarul.ro/economie/business-international/g7-franta-propune-plafonarea-pretului-petrolului-producatori-nu-consumatori-vor-sua-1_62b84ab75163ec427104447f/index.html Franţa se pronunţă în favoarea stabilirii unui ”preţ maxim al petrolului” la nivelul ”ţărilor producătoare”, cu scopul de a contracara scumpiri provocate de Războiul rus din Ucraina, anunţă duminică preşedinţia franceză, în marja summitului G7 din Bavaria, relatează AFP. Parisul ”nu se opune în principiu” propunerii americane de plafonare a preţurilor, însă ”pentru noi ar fi şi mai puternic să stabilim un preţ maxim al petrolului care provine de la toate ţările producătoare”, subliniază reprezentanţii Palatului Élysée, notează news.ro. ”Este lucrul pe care trebuie să-l reangajăm în negocieri cu OPEP şi cu toţi producătorii de petrol din lume”, subliniază preşedinţia franceză. Această propunere este distinctă de o măsură sugerată de către Statele Unite - o plafonare a preţurilor petrolului decisă de către ţările consumatoare. Această a doua idee urmează să fie discutată de către Cei Şapte, reuniţi până marţi la Munchen Însă mai multe capitale, inclusiv Berlinul, relevă că este vorba despre o măsură complexă de pus în practică. ”Ceea ce trebuie să facem la G7 este mai degrabă să încercăm să avem un «plafon de preţ» al petrolului, iar în opinia mea şi a gazelor naturale, pentru a avea consecinţe mai importante ale sancţiunilor şi situţiei” economiei mondiale, declară o sursă de la preşedinţia franceză. Cum e Silvere? Nu mai e piata libera? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 1, 2022 Share Postat Iulie 1, 2022 A scăzut prețul cu ăia 50 bani? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Iulie 1, 2022 Share Postat Iulie 1, 2022 amu e timpul de facut plinul! ...tot caut topicul lui Razvan, ala cu "cate ai tufe cu un plin", dar nu-l gasesc, cred ca s-a comasat in sectiunea Fun... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 1, 2022 Share Postat Iulie 1, 2022 În aplicația Peco online văd la Rompetrol cele mai mici prețuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Iulie 1, 2022 Share Postat Iulie 1, 2022 Fix la 00.00 azi noapte au schimbat la Rompetrol pretul, m-am nimerit in statia peco din Filiasi si bajetii s-au conformat legii. Astept cu nerabdare ca litrul de combustibil sa ajunga sub 5 Lei (sau sub un Euro), ori sa creasca puterea Leului incat sa putem cumpara doi Euro cu cinci Lei! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iulie 1, 2022 Share Postat Iulie 1, 2022 Acum 30 minute, Farfuridi a spus: A veți răbdare, în câteva zile nu se vor mai vedea cei 50 de bani la pompa. Avand in vedere ca dintr-un baril de petrol se rafineaza circa 115 L de benzina, iar pretul barilului este cam de 110 USD, inseamana ca petrolul la litru de benzina e vreo 4,7 lei. Asta pentru a avea o idee, nu este un calcul riguros. Deci daca s-a dus pretul berilului cu 12% in sus, s-a terminat cu cei 50 de bani. Se mai scumpeste transportul, se mai scumpeste energia electrica si s-a dus draqu pomana aparenta. De ce spun aparenta? Pai 25 de bani ii ''da'' statul de la buget, adica tarambetle fara masina (acuma este bun) ii da o pomana fomistului de Nguyen, iar cei 25 de bani de la benzinari va fi recuperat de catre acestia mai tarziu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Iulie 1, 2022 Share Postat Iulie 1, 2022 Reducere de 50 bani acum inseamna ca in toamna ajungem la 10 lei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Iulie 1, 2022 Share Postat Iulie 1, 2022 Acum 4 ore, Silver Arrow a spus: De ce spun aparenta? Pai 25 de bani ii ''da'' statul de la buget, adica tarambetle fara masina (acuma este bun) ii da o pomana fomistului de Nguyen, iar cei 25 de bani de la benzinari va fi recuperat de catre acestia mai tarziu. Bosorogule, ti-am spus de atatea ori, pentru persoane fizice poate sa faca benzina si 15 lei litrul, problema mea este combustibilul si energia scumpa care va distruge economia si va mari saracia. Nu mai vinzi tu termopane... sau poate faci afaceri cu statul si atunci de avantajeaza preturile mari pt ca atunci statul va avea mai multi bani sa cumpere termopane la preturi supraevaluate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate