Silver Arrow Postat Iulie 5, 2022 Share Postat Iulie 5, 2022 Acum 3 minute, Clit Eastwood Jr. a spus: Grecia Si nu a blocat populimea benzinariile? Nu au alimentat de 50 de centi? Ce uameni! Ei nu stie sa isi ceara drepturile care la noi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Iulie 6, 2022 Share Postat Iulie 6, 2022 (editat) al dracului ca la motorina da 9.17 la noi, ma gandesc ca e un pret mediu national din pacate am reusit sa alimentez in Marghita cu 9.55, pixxda mamei lor de pompagii PS. dieselul clasic, nu cel extra, sa nu fie discutii.... PPS. saptamana trecuta aici era vreo 9.25, dar cu "reducerea" de 50 bani, din care pompagiul suporta pe moment 25, a zis omul, ia sa scumpesc, ca nu cumva sa ies in pierdere, apoi daca recuperez de la stat aia 25 de bani/litru vandut e si mai bine Editat Iulie 6, 2022 de apriliacluj Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bart Bz Postat Iulie 8, 2022 Share Postat Iulie 8, 2022 https://www.economica.net/pretul-petrolului-a-scazut-cu-9-investitorii-sunt-ingrijorati-de-riscul-recesiunii_596686.html Oare se va reflecta și în prețul la pompă? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 8, 2022 Share Postat Iulie 8, 2022 Acum 11 ore, Bart Bz a spus: https://www.economica.net/pretul-petrolului-a-scazut-cu-9-investitorii-sunt-ingrijorati-de-riscul-recesiunii_596686.html Oare se va reflecta și în prețul la pompă? Scăderile nu se reflectă niciodată, în schimb creșterile sunt speculate instant! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Iulie 15, 2022 Share Postat Iulie 15, 2022 la combustibil sunt curios cum va fi pretul dupa ce iepuroiul a (s)cazut sub dolar.. deja incep sa cred ca acest razboi a avut printre alte scopuri, intarirea dolarului si subrezirea monedei euro asa americanii, i-au fwutut si pe rusi si pe ucrainieni, si pe europeni, trei muste dintr-o lovitura Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iulie 15, 2022 Share Postat Iulie 15, 2022 Acum 4 ore, apriliacluj a spus: la combustibil sunt curios cum va fi pretul dupa ce iepuroiul a (s)cazut sub dolar.. deja incep sa cred ca acest razboi a avut printre alte scopuri, intarirea dolarului si subrezirea monedei euro asa americanii, i-au fwutut si pe rusi si pe ucrainieni, si pe europeni, trei muste dintr-o lovitura Intarirea dolarului ajuta temporar cumparatorul american, dar o sa le vina treaba inapoi drept in mufa pentru ca vor creste exporturile din zona euro si vor frana exporturile care au ca referinta dolarul american, adica cam toate tarile in afara de cele din UE. Eu banuiesc ca banca centrala europeana doreste o slabire a € ca sa impulsioneze exporturile din zona UE. Treaba vine evident cu un cost intrucat majoritatea materiilor prime se tranzactioneaza in USD. Dar treaba asta cu cursul de schimb €/USD este o problema inca de la aparitia monedei euro, si multi speculatori de pe piata financiara fac un purcoi de bani din aceste fluctuatii ale cursului de schimb. Trebuie sa te gandesti ca majoritatea contractelor comerciale din lume se fac in USD, iar slabirea euro va avantaja toti producatorii din Europa. Legat de pretul combustibilului: faptul ca pretul scade sau creste cateva zile nu se va reflecta in pretul carburantului la pompa. O cotatie medie lunara va avea un impact la 2-3 luni de la calculare. Dar asa cum ai vazut daca scade cotatoa cu 10% si se intareste dolarul cu 10% s-a dizolvat reducerea de pret. Apoi mai sunt borfasii cu bursa futures, inventata pentru cei prosti si lacomi care se arunca la investitii in materii prime, inclusiv petrol, si care in marea majoritate pierd banii pentru ca se liciteaza cotatii fanteziste. Dar ce nu fac unii oameni pentru iluzia unui castig rapid. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 15, 2022 Share Postat Iulie 15, 2022 Pt când ajunge la 10 lei/l, umpli la 2 pistoale! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Black_wolf Postat Iulie 29, 2022 Share Postat Iulie 29, 2022 (editat) Profitul OMV Petrom a explodat în primul semestru din 2022 (jurnalul.ro): OMV Petrom a înregistrat un profit net cu 374% mai mare în primul semestru din 2022, ajungând la 4,646 miliarde de lei, față de 980 milioane lei în perioada similară de anul trecut, arată datele transmise de companie la BVB. Editat Iulie 29, 2022 de Black_wolf Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Iulie 29, 2022 Share Postat Iulie 29, 2022 Nu mai daţi vina pe corporaţii, guvernele ne jefuiesc în complicitate cu companiile. Ce e scris mai jos e valabil şi în cazul combustibililor. În primul rând, întreaga Europă a avut nevoie de o creștere economică, adică o creștere a PIB-urilor, ca să arate că pandemia nu a afectat-o mai deloc. Sau, dacă a afectat-o, atunci și-a revenit. Cel puțin asta a fost intenția minților luminate ale Europei. Și pentru a-și face economiile să arate bine, statele UE au apelat la una dintre puținele pârghii care le-au mai rămas: energia. Cum în mai toată Uniunea Europeană statul este cel care controlează producția și transportul energiei electrice, majorarea prețului energiei electrice, pe care toată lumea o folosește și care a devenit indispensabilă, a fost cea mai simplă cale de a crește PIB-urile europene și de a da această imagine frumoasă a unei economii europene prospere chiar și în ciuda pandemiei și a tuturor greutăților. A fost o decizie proastă, care a provocat scumpiri în cascadă, pe care cei care voiau doar o cosmetizare a PIB-urilor naționale n-au mai putut să le controleze. Paradoxal, deși guvernele UE sunt cele care au provocat această falsă criză energetică, prin majorarea prețurilor energiei electrice, aceleași guverne încep să se comporte de parcă am trăi o criză reală și ar trebui să ne impunem multiple privațiuni pentru a putea trece cu bine de această criză. https://www.catavencii.ro/romania-mimeaza-o-criza-a-energiei-prin-care-nu-trece-in-mod-real/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iulie 29, 2022 Share Postat Iulie 29, 2022 Acum 6 ore, Black_wolf a spus: Profitul OMV Petrom a explodat în primul semestru din 2022 (jurnalul.ro): OMV Petrom a înregistrat un profit net cu 374% mai mare în primul semestru din 2022, ajungând la 4,646 miliarde de lei, față de 980 milioane lei în perioada similară de anul trecut, arată datele transmise de companie la BVB. Departe de mine gandul de a ii plange pe cei de la OMV. Dar am o curiozitate: la ce cifra de afaceri se raporteaza acest profit net? Si sa nu uitam ca marele castigator din aceste profituri este evident statul roman. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat August 3, 2022 Share Postat August 3, 2022 7.88 benzina de 95 pe tot A2, cartel! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Septembrie 12, 2022 Share Postat Septembrie 12, 2022 pai ce, si aici se vehicula ca pana-n iarna va fi 14-15 lei litrul.... nu ma mai surprinde Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheHuskyCrobats Postat Septembrie 12, 2022 Share Postat Septembrie 12, 2022 Daca intra Europa in recesiune, se duce si pretul petroului la vale. Nu degeaba OPEC+ vor sa reduca productia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Septembrie 12, 2022 Share Postat Septembrie 12, 2022 corect!! si spre noroc nici carucioarele de la supermarketuri nu s-au scumpit, tot cu 50 de bani functioneaza!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Septembrie 13, 2022 Share Postat Septembrie 13, 2022 7,16 la Petrom,ieri dimineață. Pe Calea Aradului.Am luat la bidon,pentru motoferastrau. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheHuskyCrobats Postat Septembrie 14, 2022 Share Postat Septembrie 14, 2022 (editat) Tinand cont de istoricul meu, in decursul a zeci de ani am avut asa: - benzinar: pretul benzinei era mult mai mare ca al motorinei - motorina: pretul motorinei a crescut peste pretul benzinei - electric: pretul curentului electric a explodat Ce pana mea, imi iau banzinar iarasi, pregatiti-va portofelele Editat Septembrie 14, 2022 de TheHuskyCrobats Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Septembrie 14, 2022 Share Postat Septembrie 14, 2022 Ia cumpara niste Bitcoini :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheHuskyCrobats Postat Septembrie 14, 2022 Share Postat Septembrie 14, 2022 Erata la postarea mea: Tinand cont de istoricul meu, in decursul a zeci de ani am avut asa: - benzinar: pretul benzinei era mult mai mare ca al motorinei - motorina: pretul motorinei a crescut peste pretul benzinei - cumparat bitcoini: valoarea lor dupa un an -49.34% - electric: pretul curentului electric a explodat Ce pana mea, imi iau banzinar iarasi, pregatiti-va portofelele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Septembrie 14, 2022 Share Postat Septembrie 14, 2022 Acum 51 minute, TheHuskyCrobats a spus: Erata la postarea mea: Tinand cont de istoricul meu, in decursul a zeci de ani am avut asa: - benzinar: pretul benzinei era mult mai mare ca al motorinei - motorina: pretul motorinei a crescut peste pretul benzinei - cumparat bitcoini: valoarea lor dupa un an -49.34% - electric: pretul curentului electric a explodat Ce pana mea, imi iau banzinar iarasi, pregatiti-va portofelele Vorba lui Toma Caragiu; Tu esti tot timpul contra serviciului! Ce sa-i faci, asa-i in tenis! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheHuskyCrobats Postat Septembrie 15, 2022 Share Postat Septembrie 15, 2022 Pretul actual al motorinei si benzinei este determinat tot de noi, consumatorii. Din cauza parcului european foarte mare de vehicule cu motorizare diesel, pretul motorinei creste din cauza cererii mari. Benzina insa urmeaza trendul titeiului de pe bursa. Daca pui trendurile unul langa celelalt, se observa clar acest lucru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nike Postat Septembrie 17, 2022 Share Postat Septembrie 17, 2022 La 15.09.2022 la 10:48, TheHuskyCrobats a spus: Pretul actual al motorinei si benzinei este determinat tot de noi, consumatorii. Din cauza parcului european foarte mare de vehicule cu motorizare diesel, pretul motorinei creste din cauza cererii mari. Benzina insa urmeaza trendul titeiului de pe bursa. Daca pui trendurile unul langa celelalt, se observa clar acest lucru. A fost tranzactionat la bursa si cu 155$ si tot nu a ajuns cat e acum. Tu chiar nu realizezi ca aceste preturi sunt bullshietul americii?!? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Septembrie 17, 2022 Share Postat Septembrie 17, 2022 Ooooo....7,01 la PetromHai sub 7...se poate.O să pun benzină-n camion.Ce are? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Septembrie 17, 2022 Share Postat Septembrie 17, 2022 6.84 acum la Petrom în cartier la mine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Septembrie 17, 2022 Share Postat Septembrie 17, 2022 Esteeeee... Viitoru sună bine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Septembrie 17, 2022 Share Postat Septembrie 17, 2022 La un moment dat,va fi mai rentabil,să alimentezi casa cu energie din generator,dacă benzina continuă să se ieftinească. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate