Sari la conținut

Evolutie pret combustibil

Proxi
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 900
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

al dracului ca la motorina da 9.17 la noi, ma gandesc ca e un pret mediu national

din pacate am reusit sa alimentez in Marghita cu 9.55, pixxda mamei lor de pompagii :)

20220706_131210.jpg

PS. dieselul clasic, nu cel extra, sa nu fie discutii....

PPS. saptamana trecuta aici era vreo 9.25, dar cu "reducerea" de 50 bani, din care pompagiul suporta pe moment 25, a zis omul, ia sa scumpesc, ca nu cumva sa ies in pierdere,

apoi daca recuperez de la stat aia 25 de bani/litru vandut e si mai bine :)

Editat de apriliacluj
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 11 ore, Bart Bz a spus:

Scăderile nu se reflectă niciodată, în schimb creșterile sunt speculate instant! 

Link spre comentariu

la combustibil sunt curios cum va fi pretul dupa ce iepuroiul a (s)cazut sub dolar..

deja incep sa cred ca acest razboi a avut printre alte scopuri, intarirea dolarului si subrezirea monedei euro

asa americanii, i-au fwutut si pe rusi si pe ucrainieni, si pe europeni, trei muste dintr-o lovitura :)

Link spre comentariu

Acum 4 ore, apriliacluj a spus:

la combustibil sunt curios cum va fi pretul dupa ce iepuroiul a (s)cazut sub dolar..

deja incep sa cred ca acest razboi a avut printre alte scopuri, intarirea dolarului si subrezirea monedei euro

asa americanii, i-au fwutut si pe rusi si pe ucrainieni, si pe europeni, trei muste dintr-o lovitura :)

Intarirea dolarului ajuta temporar cumparatorul american, dar o sa le vina treaba inapoi drept in mufa pentru ca vor creste exporturile din zona euro si vor frana exporturile care au ca referinta dolarul american, adica cam toate tarile in afara de cele din UE.

Eu banuiesc ca banca centrala europeana doreste o slabire a € ca sa impulsioneze exporturile din zona UE.

Treaba vine evident cu un cost intrucat majoritatea materiilor prime se tranzactioneaza in USD.

Dar treaba asta cu cursul de schimb €/USD este o problema inca de la aparitia monedei euro, si multi speculatori de pe piata financiara fac un purcoi de bani din aceste fluctuatii ale cursului de schimb.

Trebuie sa te gandesti ca majoritatea contractelor comerciale din lume se fac in USD, iar slabirea euro va avantaja toti producatorii din Europa.

Legat de pretul combustibilului: faptul ca pretul scade sau creste cateva zile nu se va reflecta in pretul carburantului la pompa. O cotatie medie lunara va avea un impact la 2-3 luni de la calculare.

Dar asa cum ai vazut daca scade cotatoa cu 10% si se intareste dolarul cu 10% s-a dizolvat reducerea de pret.

Apoi mai sunt borfasii cu bursa futures, inventata pentru cei prosti si lacomi care se arunca la investitii in materii prime, inclusiv petrol, si care in marea majoritate pierd banii pentru ca se liciteaza cotatii fanteziste. Dar ce nu fac unii oameni pentru iluzia unui castig rapid.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Profitul OMV Petrom a explodat în primul semestru din 2022 (jurnalul.ro):

OMV Petrom a înregistrat un profit net cu 374% mai mare în primul semestru din 2022, ajungând la 4,646 miliarde de lei, față de 980 milioane lei în perioada similară de anul trecut, arată datele transmise de companie la BVB.

Editat de Black_wolf
Link spre comentariu

Nu mai daţi vina pe corporaţii, guvernele ne jefuiesc în complicitate cu companiile. Ce e scris mai jos e valabil şi în cazul combustibililor.

În primul rând, întreaga Europă a avut nevoie de o creștere economică, adică o creștere a PIB-urilor, ca să arate că pandemia nu a afectat-o mai deloc. Sau, dacă a afectat-o, atunci și-a revenit. Cel puțin asta a fost intenția minților luminate ale Europei. Și pentru a-și face economiile să arate bine, statele UE au apelat la una dintre puținele pârghii care le-au mai rămas: energia. Cum în mai toată Uniunea Europeană statul este cel care controlează producția și transportul energiei electrice, majorarea prețului energiei electrice, pe care toată lumea o folosește și care a devenit indispensabilă, a fost cea mai simplă cale de a crește PIB-urile europene și de a da această imagine frumoasă a unei economii europene prospere chiar și în ciuda pandemiei și a tuturor greutăților.

A fost o decizie proastă, care a provocat scumpiri în cascadă, pe care cei care voiau doar o cosmetizare a PIB-urilor naționale n-au mai putut să le controleze. Paradoxal, deși guvernele UE sunt cele care au provocat această falsă criză energetică, prin majorarea prețurilor energiei electrice, aceleași guverne încep să se comporte de parcă am trăi o criză reală și ar trebui să ne impunem multiple privațiuni pentru a putea trece cu bine de această criză.

https://www.catavencii.ro/romania-mimeaza-o-criza-a-energiei-prin-care-nu-trece-in-mod-real/

Link spre comentariu

Acum 6 ore, Black_wolf a spus:

Profitul OMV Petrom a explodat în primul semestru din 2022 (jurnalul.ro):

OMV Petrom a înregistrat un profit net cu 374% mai mare în primul semestru din 2022, ajungând la 4,646 miliarde de lei, față de 980 milioane lei în perioada similară de anul trecut, arată datele transmise de companie la BVB.

Departe de mine gandul de a ii plange pe cei de la OMV.

Dar am o curiozitate: la ce cifra de afaceri se raporteaza acest profit net?

Si sa nu uitam ca marele castigator din aceste profituri este evident statul roman.

Link spre comentariu

• Vizitator pinned this topic

Tinand cont de istoricul meu, in decursul a zeci de ani am avut asa:

- benzinar: pretul benzinei era mult mai mare ca al motorinei

- motorina: pretul motorinei a crescut peste pretul benzinei

- electric: pretul curentului electric a explodat

Ce pana mea, imi iau banzinar iarasi, pregatiti-va portofelele 😂

Editat de TheHuskyCrobats
Link spre comentariu

Erata la postarea mea:

- cumparat bitcoini: valoarea lor dupa un an -49.34%

Link spre comentariu

Acum 51 minute, TheHuskyCrobats a spus:

Erata la postarea mea:

- cumparat bitcoini: valoarea lor dupa un an -49.34%

Vorba lui Toma Caragiu; Tu esti tot timpul contra serviciului!

Ce sa-i faci, asa-i in tenis! 😂

Link spre comentariu

Pretul actual al motorinei si benzinei este determinat tot de noi, consumatorii.

Din cauza parcului european foarte mare de vehicule cu motorizare diesel, pretul motorinei creste din cauza cererii mari. Benzina insa urmeaza trendul titeiului de pe bursa.

Daca pui trendurile unul langa celelalt, se observa clar acest lucru.

image.thumb.png.d5db1aef33f099d0df1fac9e93a95a93.png

Link spre comentariu

La 15.09.2022 la 10:48, TheHuskyCrobats a spus:

Pretul actual al motorinei si benzinei este determinat tot de noi, consumatorii.

Din cauza parcului european foarte mare de vehicule cu motorizare diesel, pretul motorinei creste din cauza cererii mari. Benzina insa urmeaza trendul titeiului de pe bursa.

Daca pui trendurile unul langa celelalt, se observa clar acest lucru.

image.thumb.png.d5db1aef33f099d0df1fac9e93a95a93.png

A fost tranzactionat la bursa si cu 155$ si tot nu a ajuns cat e acum. Tu chiar nu realizezi ca aceste preturi sunt bullshietul americii?!?

Link spre comentariu