Sari la conținut

FLEX
 Share

Postări Recomandate

Va suna cunoscut numele de Jeremy Clarkson? e un nene care se pretinde jurnalist auto, dar e mai mult entertainer pe teme auto. Profitind de faptul ca emisiunea lui nu e ceva "serios", omul isi permite tot felul de remarci mai nepravoslavnice. Referindu-se la masina pe care o detin a caracterizat-o "corean crap". M-a cam suparat zisa dumnealui, dar mi-a trecut repede observind in timp ca ligheanul respectiv merge si merge si merge cu niste costuri de intretinere neglijabile, ceea ce mi-a intarit ideea ca un cevau modest ca dotari si performante poate fi un prieten de nadejde pe linga casa omului.

Acest topic se intituleaza ca atare deoarece in el va fi vorba despre o motocicleta italiana care nici de noua nu dadea pe afara in ceea ce priveste performanta, iar in momentul achizitiei se apropia foarte bine de definitia unei saracii; peste ceva ani a ajuns rabla.

In vara lui 2006 ma muncea viermele motociclistic mai mult decit puteam suporta, asa ca am decis sa incep de undeva acest hobby si am decis ca cel mai bun lucru pe care puteam sa il fac era sa cumpar motocicleta; nu aveam categoria A pe plasticul roz, dar si la categoria B pusesem carul inaintea boilor, am avut masina (o ruina si aia) cu un an inainte de a obtine carnetul. Citind asiduu acest forum la vremea respectiva, am creionat caracteristicile tehnice pe care (fara nici un fundament practic) le doream pentru masinarie: on/off road, dimensiuni mari (nu-s ceea ce s-ar chema un mititel si ma preocupa aspectul ansamblului om/masina), motor 4 timpi intre 250 si 500cmc, monocilindru, electrostarter, ambreiaj actionat hidraulic (asta mi s-a parut fita suprema, dar mi-a placut foarte mult comanda hidraulica a ambreiajului de pe Lada 1500, plus ca citisem nenumarate topicuri cu cabluri de ambreiaj rupte prin te miri ce pustietati, asa ca instalatia hidraulica mi s-a parut ca e ce trebuie in termeni de confort in utilizare si mentenanta). Nu in ultimul rind, un pret cit mai mic m-ar fi coafat foarte bine, la vremea respectiva motoretele avind niste preturi de te lua cu lesin (cam 50-70% mai mari decit acum, la masinarii echivalente). Mi-ar fi placut de asemenea ca motocicleta mea sa fie un pic mai "altfel" decit legiunile de monocilindre japoneze care faceau legea pe piata romaneasca a anului 2006, care mi se pareau cam triste dpdv design. Bune, fiabile, dar lipsite de personalitate, fara vino-ncoa. Cu ultimele farime de luciditate m-am gindit ca e greu sa gasesc motocicleta vietii, iar un DR 350 era cam scump pentru cit imi permiteam eu sa dau pe atunci (asta era la limita de jos a pietii). Plin de speranta ca n-o sa gasesc ceea ce caut am inceput sa urmaresc anunturile pe net si in presa moto pina cind dintr-o poza de 2x3cm am vazut-o ...
Trupesa, inalta, lunga, aspect enduro, mono 4T 350cmc, ambreiaj hidraulic (uluitor!), arata "altfel" ... ce mai, ea era!
Sunat, vazut, placut, plimbat (pasager, pina la vremea respectiva nu condusesem vreodata motocicleta, pe la 12 ani fusesem plimbat 5km cu o Mobra Super 50), cumparat. Nu in ultimul rind, mi-a placut numele modelului.
In acte o cheama Piaggio Dakota 350, desi etichetele de pe cadru indica animalul ca fiind o masinarie Gilera, iar linga seria poansonata e stantat si logo-ul Gilera, iar marca sau logo-ul se regasesc oriunde pe motocicleta; sapind un pic in istoria marcii, am aflat ca in anul fabricatiei (1998), marca Gilera apartinea de ani buni grupului Piaggio, care a prelungit fara modificari fabricatia modelelor de motocicleta Gilera atita timp cit acestea au avut piata, dar distributia s-a facut sub marca grupului. Ca grupul Piaggio s-a lovit curind si el de probleme financiare se stie, asta insemnind ca politica gamei de modele a fost drastic restructurata, marca Gilera raminind exclusiv ca producator de scutere. Motocicletele marcate cu doua cercuri intrau in istorie, iesind din productie ...
Pentru amatori de tehnicalitati, iata cine e doamna: http://www.motorcyclespecs.co.za/model/gilera/gilera_dalota%20350%2087.htm impreuna cu un articolas descriptiv si destul de laudativ. Si cum o poza face cit o mie de cuvinte, iata un exemplar contemporan in toate mintile:

post-3276-0-49612700-1393928076_thumb.jpg

post-3276-0-24787000-1393928217_thumb.jpg

post-3276-0-03537000-1393928228_thumb.jpg

Editat de FLEX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 78
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Vizitator Adrian

:)) eu n-am inteles nimic din topicul lui...

nu inteleg pe cine are boala, ce nu-i convine si care-i toata legatura cu motocicletele,sau cu astea italience :)))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eh, a fost o pirueta stilistica prin care am incercat sa motivez titlul topicului, e si ceva autoironie la mijloc ...

Sper ca in continuare sa se mai lamureasca lucrarile.

Sa continui.

Cu fierotenia in fata casei, am luat-o la inspectie in amanunt, cit ma pricepeam eu. Asa din avion arata cit de cit a motocicleta, in detaliu avea tot felul de neajunsuri. Stiam ca nu porneste decit la cirja, asa ca am decis sa ma ocup de electromotor in prima instanta. In general nu mi-e frica de umblat in masinarii, ba chiar in materie de electromotor dobindisem o bogata experienta lucrind la prima mea masina (Fiat 600D din 1965). Am rabdare, ceva indeminare, ceva scule, un pic de rationament tehnic, trebuia sa mearga chiar si in lipsa manualului sau a unei schite tehnice.

Numai ca motocicleta nu e masina; cind lucrezi la masina ai loc, la motocicleta e totul foarte inghesuit, e o alta ordine a operatiilor decit cea cu care eram eu obisnuit. Sapind pina la electromotor am demontat cam juma' de motoreta (asa mi s-a parut mie); in final am extras bucata, am curatat periile, colectorii, gresat, scos namolul de prin creturi si colturi. Facut proba la baterie de masina, nemernicul se invirtea. Bun, primul pas fusese facut. Dar nu mai aveam baterie, constatatsem decesul celei de pe motoreta cind incercind sa desfac surubul de prindere am rupt o borna; deh, batrinetile si fenomenele naturale au fost de vina. Baterie nema, bani nema (incepusem si scoala moto intre timp, cam cea mai scumpa la vremea respectiva), asa ca am aminat interventiile pina la noi alinieri favorabile ale astrelor.

In orice caz, ca si in cazul Lunii, fata vazuta e un pic altceva decit fata nevazuta. Dezbracind fiara de caracter, am constatat tot felul de minunatii pe sub carenaje. M-a cuprins un sentiment puternic de bucurie, aveam motiv sa ma murdaresc pe miini mult si bine in continuare.

Ca sa am un suvenir, am tras in chip animalul asa cum arata el atunci:

post-3276-0-92774300-1393930600_thumb.jpg

post-3276-0-39115700-1393930610_thumb.jpg

post-3276-0-08211900-1393930620_thumb.jpg

post-3276-0-85712900-1393930632_thumb.jpg

post-3276-0-86170000-1393930641_thumb.jpg

post-3276-0-69146100-1393930654_thumb.jpg

post-3276-0-83904300-1393930664_thumb.jpg

post-3276-0-95875100-1393930674_thumb.jpg

Editat de FLEX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Adrian

aaa stai,acu m-am prins... asta e un fel de sequel, un fel de serial..... ma simt ca atunci cand ma uitam la LOST. Abia astept urmatoarea postare :)))))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Faptul ca un lighean merge fara sa se strice si are costuri mici de intretinere nu inseamna ca nu este un lighean. Dupa logica asta inseamna ca nu prea exista ligheane. Daca un Aston Martin costa mai mult la intretinere si se serviseaza mai des nu inseamna ca este mai lighean decat ligheanu tau.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da,omu e pe cai.

O zice,dar o ia asa,de departe,de la Clarkson,care e nesimtit ca nush ce bulina de masina coreeana a catalogat ca naspa,dupa aia cu Gilera pe care a "mancat-o" Piaggio (sau viteversa) care dupa ce a mancat-o a dat ortu,si vezi tu ca de fapt e alta motoreta decat se gandea el,ca de fapt nu prea avea bani de DR si s-a orientat spre asta care arata ok (wtf?) dar pe dedesubt era nasoala (dar avea pompa hidraulica (iupiiii) si nici nu pornea decat la pedala si cand a reparat-o a constat ca nu are bani de o borna.

Sunt f curios unde ajunge,da topicul e interesant oricum,flex,fara jena,da-ti drumul la gandire tati ca e entertaining.

Scris adanc.

Asteptam the sequel :peace:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Faptul ca un lighean merge fara sa se strice si are costuri mici de intretinere nu inseamna ca nu este un lighean. Dupa logica asta inseamna ca nu prea exista ligheane. Daca un Aston Martin costa mai mult la intretinere si se serviseaza mai des nu inseamna ca este mai lighean decat ligheanu tau.

Corect. Faptul ca un lighean tine apa cu aceeasi usurinta ca si o cupa de clestar batuta cu diamante nu il face pe acesta Potirul Sfint. Dar intr-o analiza cost/beneficii ligheanul e imbatabil, raportat la mijloacele disponibile la un moment dat. Costul cazanului este irelevant acum, a trecut foarte mult timp de atunci si piata a fost puternic distorsionata de criza; a fost mult mai ieftin decit un DR350, care in 2006 costa cam 2000E in stare de functionare.

 

Revenind la problema, evenimentele au luat-o un pic razna la inceputul anului 2007. Au intervenit schimbari majore in viata mea pe toate planurile, prioritatile au devenit cu totul altele decit motociclismul si am fost obligat sa iau o decizie privind Dakota: o mai tin sau scap de ea. Intre timp mai aflasem diverse chestiuni despre, respectiv ca procurarea pieselor de schimb este un mic cosmar, modelul fiind destul de rar inclusiv in Italia, fiind preferata in general varianta ER 350 (mai usoara si mai versatila in teren datorita rezervorului mic si profilat) sau cea cu motor de 500cmc (mult mai potrivita pentru touring datorita motorului mai potent). M-am gindit ca banii tot fusesera dati si nemergind cu ea (nu am reusit sa termin scoala din lipsa de timp) practic nu consuma fonduri suplimentare, iar o revinzare ar fi fost extrem de dezavantajoasa. In plus, facusem prostia sa imi bag degetele in ea si ma atasasem sentimental de toroapa.

 

Trecut-au anii. Am schimbat intre timp vreo 3 locuinte, tirind fierul dupa mine.

 

La jumatatea anului trecut, faceam ITP-ul la masina in Mogosoaia si vaz ca acolo era si sediul unei scoli de categoria A; nu gindesc prea mult si pina scria omul chitanta pentru verificarea tehnica am deschis si dosarul de scolarizare. Probabil ca alinierea astrelor a fost mai buna de data asta, la sfirsitul lui octombrie 2013 aveam trecuta in carnet categoria moto.

Incepind scoala, am ajuns pe firul gindirii si la problema utilizarii unei motociclete "dupa" si mi-am adus aminte ca ceva asemanator zacea sub husa in fata casei. Acela a fost momentul in care a inceput sa se schiteze in capul meu operatiunea "renasterea Pasarii-Tunet".

 

Aici trebuie sa deschid o alta paranteza. Printre domeniile mele de interes se afla si istoria si cultura indigenilor nord-americani. Am spus ca numele Dakota a atins o coarda in sufletul meu sensibil si am inceput sa studiez un pic despre triburile Dakota, am aflat despre componenta fantastica a "Rotii-Magice" si a "Pasarii-Tunet" (adicatelela Thunderbird pre numele ei americanesc), puterea ei totemica si alte nebuneli care mi-au intarit convingerea ca trebuie si pot sa pun pe roate epava. Trebuia doar sa incep de undeva.

 

De la dezmembrare adica. Planul era sa o fac bucati, sa curat, spal, dezinfectez tot, sa schimb ce depistam defect sau uzat foarte mult, sa repar ce se putea repara si apoi inciocalam totul la loc cu gresare adecvata si gata, sa se invirta roata. Totusi, in paralel cu munca de dezmembrare am inceput o cautare serioasa de documentatie tehnica pentru fierotenia in discutie. Citind mult, afli multe. De exemplu, dpdv tehnic proiectantii Gilera au pus pe cadrul asta cam ce era mai evoluat in tehnica anilor '80 (desigur, pentru segmentul in care se incadra motocicleta): 2+2 supape actionate de 2 axe cu came in capul cilindrului, piston forjat, racire cu lichid pentru stabilitatea regimului tehnic, alimentare prin 2 carburatoare (pentru regimuri diferite de turatie), suspensie spate progresiva, un tablou de bord aproape complet, reglaj furca, alte nimicuri care produc placeri pasionatilor. Am gasit manual de utilizare, manual de service, catalog de piese (dupa parerea mea cam cea mai buna documentatie, vezi toate piesele la locul lor si relatiile intre ele), schema electrica, fisa de reglaje si tolerante, cupluri de stringere. In 4 limbi, la alegere. Beton.

Deoarece o interventie in atelier ar fi fost atit foarte costisitoare cit si foarte enervanta din cauza vechimii si starii utilajului, am convenit cu un mecanic care imi place foarte mult cum lucreaza si care a acceptat sa ma ajute (credeti-ma, nu sint multi!) eu sa ii duc subansamblele in momentul cind imi atingeam limita de incompetenta si el rezolva problema punctual. Excelent aranjament, eu ma distrez suficient de bine la un pret decent. Sa inceapa treaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aici trebuie sa deschid o alta paranteza. Printre domeniile mele de interes se afla si istoria si cultura indigenilor nord-americani. Am spus ca numele Dakota a atins o coarda in sufletul meu sensibil si am inceput sa studiez un pic despre triburile Dakota, am aflat despre componenta fantastica a "Rotii-Magice" si a "Pasarii-Tunet" (adicatelela Thunderbird pre numele ei americanesc), puterea ei totemica si alte nebuneli care mi-au intarit convingerea ca trebuie si pot sa pun pe roate epava. Trebuia doar sa incep de undeva.

 

Epic :crack:

 

In alta ordine de idei :

 

Corect. Faptul ca un lighean tine apa cu aceeasi usurinta ca si o cupa de clestar batuta cu diamante nu il face pe acesta Potirul Sfint. Dar intr-o analiza cost/beneficii ligheanul e imbatabil, raportat la mijloacele disponibile la un moment dat.

 

Corect.Numai ca daca te referi la Clarkson si a lui blamare a masinii coreene cu pricina,iti dai seama ca ala numai din punctul de vedere al cost/beneficii nu analizeaza o masina.El analizeaza o masina din alte puncte de vedere.Nu cred ca pt a te orienta la o masina trebuie sa te uiti la TopGear.La TopGear trebuie sa te uiti daca vrei sa-ti iei vreun alien (nu e cazul nostru) sau pt ca e fff entertaining.

 

Dar,sa revenim la oile noastre,nu vreau sa te conturb,te rog frumos sa continui povestea :

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

S-ar putea sa iesi mai ieftin cu o alta mobra ai facut niste calcule estimative ?

Da. Dar vreau s-o fac pe asta. Am timp si am si cu ce ma da pina e gata.

 

Faza de demolare a inceput cam pe la inceputul lui august. N-am documentat fotografic procedura, ca eram prea nerabdator sa ajung la finish.

A mers repede treaba, in doua weekend-uri a ramas in cadrul gol, cu furca, bascula, motorul si instalatia electrica atasate. Urma o faza dificila, respectiv extragerea acestora de pe cadru. In lipsa unui stander am confectionat eu un fel de elevator din lemn si platbanda, pe rotile, si folosind un cric hidraulic, contragreutati si capre de suspendare am reusit sa scot angaralele respective. Tot robotind pe linga ea, mi s-a aratat ca tot efortul de montare/demontare e suficient de mare ca sa devina oportuna si o zugraveala, asa ca am inceput sa ma gindesc la infatisarea post-operatorie a doamnei. In final, va arata in combinatie albastru marin metalizat cu alb perlat pentru elementele de caroserie (carenaje, aripi, rezervor), cadrul argintiu si bascula, jambele, rotile si subcadrul spate negru mat. Piesele negru mat le-am stropit eu la spray (usor de retusat in cazul foarte probabil ca se zgirie in exploatare), cadrul l-am facut la pensula cu vopsea "lovitura de ciocan" cu proprietati anticorozive.

Cea mai costisitoare reparatie pina in momentul de fata a fost cea a rotilor, la cea din fata am schimbat rulmenti, cauciuc, camera, la cea din spate pe linga acestea s-au adaugat sabotii de frina si foaia. Cu rulmentii a fost cum a fost, pentru cumpararea sabotilor si foii a fost o intreaga aventura, deoarece disponibilitatea pe piata e destul de limitata. Le-am vopsit negru mat si le-am depozitat in asteptarea unor vremi mai bune. Am cautat zadarnic melc de kilometraj pentru roata fata, asa ca am ajuns la concluzia ca voi inlocui in tabloul de bord aparatul mecanic cu unul digital cu senzor, in momentul de fata nu vad alta solutie.

Am schimbat si rulmentii de jug (extragerea si montajul pe jugul inferior s-a facut la mecanic, pentru montajul in gitul furcii am confectionat un fel de presa din tija filetata si saibe de mare rezistenta) si am reparat la mecanic jambele (schimbare ulei si chitul de etansare). Cu ocazia asta am constatat ca jugurile sint de la o Gilera RC600, dar jambele erau OK, drepte si fara urme de indreptare. Cine stie ce istorie zbuciumata a avut si motocicleta asta ... Din cauza ca montajul ghidonului la RC600 e diferit fata de Dakota, acesta e prea jos si loveste in rezervor cu blocul de semnale, asa ca trebuie sa iau si niste risere si va intreb pe voi daca exista risere cu amortizare (montajul original are niste conuri de cauciuc care mai preiau vibratiile din ghidon).

Intre timp (pina sa vina sabotii si foaia) am curatat, degresat vopsit sau slefuit toate accesoriile pe care le-am extras: suport baterie, grila port-bagaj, elemente metalice de sustinere a aripilor si radiatoarelor, etc. Pentru piesele de plastic am folosit un spray siliconic pentru plastice auto de exterior care au intinerit aspectul acestora. Motorul l-am luat la perie, slaif si decapant si in momentul de fata asteapta momentul pentru operatia de schimbare garnituri (am gasit si cumparat setul complet), care se va desfasura la mecanic. Pentru galeriile de evacuare am cumparat spray cu vopsea rezistenta la temperatura (350gC), dar pentru finala as avea nevoie de un atelier care sa-i mai reduca din decibeli, ca e operata de gilci si urla cam (prea) tare.

In general, cind vine vorba de piese (chiar si consumabile uzuale) pentru motocicleta asta trebuie sa folosesc expresia "din fericire, am gasit, dar foarte greu"; asata asa, pentru cei care mai au chef de exoticarii ...

Interesanta a fost cumpararea cartusului filtrului de aer, care este cel de pe motorul de 1000cmc montat pe primul model de Fiat Panda; carcasa filtrului a necesitat si ea diverse reparatii.

 

Perioada decembrie-februarie a fost cam moarta pentru lucrul la motoreta, din cauze diverse; dar in fine, acum 2 saptamini mi-a sosit coletul cu sabotii de frina si weekendul trecut am inceput montajul. Am montat bascula pe cadru, apoi sistemul de conectare al amortizorului la bascula si cadru, apoi jugurile, jambele, rotile, ghidonul si cricul si duminica seara am obtinut ceva care incepe sa semene a motocicleta. Enjoy!

 

Am uitat sa precizez ca amortizorul a fost reconditionat de un mester de prin comuna Rosu, am ajuns la el printr-un coleg care si-a reparat amortizoarele la caruta si cind am aflat ca repara si de motocicleta, fie ele aer/ulei (mai pretentioase pare-se) i l-am inminat instant. In 3 zile a fost gata. Nu stiu acum ce presiune trebuie bagata la aer, ca n-am gasit nicaieri acest parametru, asa ca pina una-alta il las cum l-a facut mesterul, la 9atm.

post-3276-0-30190200-1393945009_thumb.jpg

post-3276-0-22244600-1393945018_thumb.jpg

post-3276-0-57058700-1393945031_thumb.jpg

post-3276-0-42584700-1393945044_thumb.jpg

post-3276-0-27914300-1393945055_thumb.jpg

post-3276-0-11310300-1393945064_thumb.jpg

post-3276-0-56402500-1393945074_thumb.jpg

post-3276-0-49274300-1393945082_thumb.jpg

post-3276-0-20963200-1393945092_thumb.jpg

post-3276-0-23559800-1393945102_thumb.jpg

post-3276-0-41506900-1393945111_thumb.jpg

post-3276-0-44976200-1393945122_thumb.jpg

post-3276-0-19349500-1393945135_thumb.jpg

post-3276-0-00150900-1393945147_thumb.jpg

post-3276-0-90141500-1393945159_thumb.jpg

post-3276-0-37813500-1393945169_thumb.jpg

post-3276-0-67535400-1393945179_thumb.jpg

Editat de FLEX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci a meritat si merita sa citesc aici ....Flex omule ai tot respectul meu , si sunt sigur ca si a celorlalti .

Pana acum arata impecabil , exact cum ar trebuii.

Spor in continuare si am o intrebare : cum ai dat vopseaua de pe bascula si cadru jos ?

Multumesc si spor in continuare ...

Hai cu alte postari ca abia asteptam (cel putin eu ca fac acelasi lucru acum) .....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cum ai dat vopseaua de pe bascula si cadru jos ?

Cu ce aveam pe linga casa, perie de sirma, smirghel, bormasina cu pamatuf de sirma. Plictisitor si obositor.

Vreau sa fac cit mai multe exclusiv cu miinile mele si instalatie de sablat chiar nu am de gind sa-mi cumpar.

Argintiul stiu sigur ca va rezista, negrul de spray o sa se beleasca repede ffind in locuri atit de expuse, dar e atit de usor de reparat la inceput de sezon, negrul mat merge dat strat peste strat si linga strat, fiindca nu se vede gazarea.

Doar lucrarile mecanice pretentioase sau pentru care nu am sculele necesare le voi face la mecanic. Si vopsitoria rezervorului si plasticelor la vopsitor.

Weekendul asta incerc sa-i reconstitui instalatia electrica, e o premiera pentru mine, dar sper sa ma descurc cu un aparat de masura si schema electrica.

Bafta la proiectul tau!

Editat de FLEX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa te descurci ;)

Sfat : Negru mat nu o sa se beleasca daca ai dat inainte cu sprit chit :D , argintiul daca nu ii dai cu lac (macar la spray) o sa se ia ca bronzul , Negru mat rezista la benzina mai mult decat negru lucios , sau orice alta culoare lucioasa , este un decapant de vopsea (topeste vopseaua, ma gandeam ca ai folosit asa ceva) ,

Eu am inceput de 2 saptamani sa fac acelasi lucru cu un Aprilia RX 50 (o pocnitoare) dar cu toate cunostintele mele , sper sa o duc peste 15 -17 ponei , mai am un pic si termin motorul :))

Eu o sa folosesc numai negru si alb mat :X, culorile de care m`am indragostit .

Numai bine in continuare , si sper sa postezi aici fiecare reusita .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...