WotRU2Me Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 Se usuca daca e prea subtire bucata sau daca nu e suficient de incins gratarul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Octombrie 21, 2022 Share Postat Octombrie 21, 2022 Acum 2 minute, GoodKat a spus: Temperaturi ceva? Sau pe baza de ochi si experienta anterioara? Fara ceva experienta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
De 3 Lei CuiE Postat Octombrie 22, 2022 Share Postat Octombrie 22, 2022 ceaun de vita, porc, ciolan... pe Valea Draganului (Marcel Motologistic, știe...) VID_20221022_173958.mp4 ceaun de vita, porc, ciolan... pe Valea Draganului (Marcel Motologistic, știe...) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Octombrie 23, 2022 Share Postat Octombrie 23, 2022 La 21.10.2022 la 14:23, GoodKat a spus: Cum o verifici daca este facuta cat trebuie? Temperaturi ceva? Sau pe baza de ochi si experienta anterioara? Cu carnea de vita nu am mare experienta la gratar, cand o fac, o fac la plita incinsa. Chiar asa, tu cum iti prepari vita? Nefacuta / semi-facuta / facuta bine? (sacrilegiu in ochii multora) Eu ma bazez pe experienta, dar adevarul este ca mai gresesc. Parerea mea este ca termometrul e de preferat, mai ales ca este greu sa ai mereu aceleasi conditii initiale (calitatea carnii, dimensiunile bucatii, gratar, tigaie etc). Mie imi place in sange dar, tinand cont ca nu gatesc numai pentru mine si ca nu ma deranjeaza neaparat daca e mai facuta de atat, o prepar spre semi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Octombrie 23, 2022 Share Postat Octombrie 23, 2022 Se gătește azi...in plin proces.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Octombrie 23, 2022 Share Postat Octombrie 23, 2022 Acum 21 minute, Flower-Power a spus: Se gătește azi...in plin proces.. Sa vedem si rezultatul final, zic! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Octombrie 23, 2022 Share Postat Octombrie 23, 2022 Rezultatul final...mă ustura limba de la usturoi...gizas.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Octombrie 25, 2022 Share Postat Octombrie 25, 2022 La 23.10.2022 la 20:09, Flower-Power a spus: Rezultatul final...mă ustura limba de la usturoi...gizas.. Buna treaba!Sunt fan hams dar le prefer cu mamaliguta. La 21.10.2022 la 9:23, GoodKat a spus: Cum o verifici daca este facuta cat trebuie? Temperaturi ceva? Sau pe baza de ochi si experienta anterioara? Cu carnea de vita nu am mare experienta la gratar, cand o fac, o fac la plita incinsa. Chiar asa, tu cum iti prepari vita? Nefacuta / semi-facuta / facuta bine? (sacrilegiu in ochii multora) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Octombrie 25, 2022 Share Postat Octombrie 25, 2022 Mamaliga sa facă cine se pricepe...eu nu am făcut vreodată... las pe alții mai priceputi, oricum nu îmi place, asa cum nu îmi plac nici cartofii prăjiți.. dar din păcate la mine acasă sunt ceruți cartofii prăjiți...iar gândul ca se prăjește ceva în ceaun ,hamsii, cartofi..și miroase în toată casa ,ma enerveaza. Prăjesc o data pe an, restul prefer sa ii comand ca nu ma tine ficatul și sufletul sa spal vase,faianță când prăjesc.. 11. Taie friptura în sensul fibrei...bai,nene, deja iti trebuie medicina în pana mea, ca să gătești și sa mananci carne de vita... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
September Postat Octombrie 25, 2022 Share Postat Octombrie 25, 2022 (editat) Acum 2 ore, GoodKat a spus: Nu prea inteleg ultima regula, cu taiatul in sensul fibrei. De obicei primeam recomandarea de a taia contra fibrei pentru a fi mai usor de mancat. Mușchiul îl tai felii perpendicular pe fibre, groase de 3cm, le prăjești "închizând uniform toate capetele fibrelor", apoi friptura din farfurie o tai în lungul lor. Editat Octombrie 25, 2022 de September Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Acum 12 ore, GoodKat a spus: minunat!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Acum 12 ore, GoodKat a spus: Iar ca sa particip si eu la topic, mi-am facut o paine cu usturoi: Ai o reteta anume? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Acum 4 minute, GoodKat a spus: le crestezi cu un cutit pe 1/3 din grosimea lor si in crestaturi pui acea pasta de usturoi facuta si le bagi la copt. Merci! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Supa La Plic Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Acum 14 ore, GoodKat a spus: Got it! Multam! Intrebare tampita, cum reusesti sa iei "capul" la caciulia de usturoi fara sa se destrame toata, niciodata nu mi-a iesit :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Mvaaaai, aluat, pâine? Nici nu cred ca mai are sens sa pun pe aici ce ma străduiesc eu sa gatesc.. Paine preferata mea... cu usturoi... Eu când am zis ca barbatii sunt cei mai buni bucătari...voi, batman,batman. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Acum 19 ore, GoodKat a spus: Multam! Chiar ajuta! Nu prea inteleg ultima regula, cu taiatul in sensul fibrei. De obicei primeam recomandarea de a taia contra fibrei pentru a fi mai usor de mancat. Perpendicular pe fibra se taie la pasare cand pregatesti carnea cruda (la piept mai exact). De fapt si la alte carniribinclusiv vita, cand carnea e cruda. * carnuri inclusiv vita Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Acum 4 ore, GoodKat a spus: Printre alte hobby-uri si fixuri de ale mele se afla si cel al ascutitului de cutite :)). Nu folosesc aparatura complicata, nu are rost sa dau 2000+ de lei pe un Tormek sau ceva de genul, dar am observat ca pot obtine rezultate FOARTE bune daca folosesc smirghel de apa (auto) si o bucata de sticla pentru planeitate. Apoi intervine doar experienta. In 10 minute faci un cutit de iti ia parul de pe mana fara efort. Iar cu un cutit ascutit poti taia cam orice fara sa se striveasca, precum rosiile de exemplu. Salut.Electrod de sudură,bazic de 3,25....+cuțit =love.Îl tragi așa...bătrânește,pe o parte,pe alta....despici firu-n patru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Octombrie 29, 2022 Share Postat Octombrie 29, 2022 (editat) Somon la gratar (tigaie) cu legume caramelizate si sos de mustar!! Bun rau! De data aceasta este meritul fiicei mele Editat Octombrie 29, 2022 de FlipperCo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Octombrie 29, 2022 Share Postat Octombrie 29, 2022 Am primit acu seara,de la Nicu Cocârcă,un sos de roșii la borcan,....are ceva verdețuri înăuntru.Buahhhh....delicios.Merge cu pâine goală.Urmează să văd,la ce se mai potrivește.....Hundert prozent...doar la afumătură,sau cevă prăjit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Octombrie 30, 2022 Share Postat Octombrie 30, 2022 Vita RibEye Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Microbec Postat Octombrie 30, 2022 Share Postat Octombrie 30, 2022 34 minutes ago, FlipperCo said: Vita RibEye Nu exista altfel de Rib eye. Doar de vita. Sa va fie de bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Octombrie 30, 2022 Share Postat Octombrie 30, 2022 Acum 58 minute, FlipperCo a spus: Vita RibEye Nu ma împac cu sosul ala de roșii pe deasupra...dar fiecare cu gusturile lui.. La 29.10.2022 la 18:12, FlipperCo a spus: Somon la gratar (tigaie) cu legume caramelizate si sos de mustar!! Bun rau! De data aceasta este meritul fiicei mele Super! Iarasi nu ma împac cu sosul ala de deasupra... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Octombrie 30, 2022 Share Postat Octombrie 30, 2022 (editat) Acum 40 minute, Flower-Power a spus: Nu ma împac cu sosul ala de roșii pe deasupra...dar fiecare cu gusturile lui.. Super! Iarasi nu ma împac cu sosul ala de deasupra... Chestie de gust evident. Somonul (ca si tonul), are in general nevoie de un sos, ca sa nu fie oarecum fad. La vita merge si cu si fara, mie imi place si-si, dar important este ca sosul sa fie ce trebuie. 1 oră în urmă, Microbec a spus: Nu exista altfel de Rib eye. Doar de vita. Sa va fie de bine! Stiu bine, doar am uitat virgula Editat Octombrie 30, 2022 de FlipperCo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 3, 2022 Share Postat Decembrie 3, 2022 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Decembrie 3, 2022 Share Postat Decembrie 3, 2022 Moaaama ce bine arata @Tzitzicat! Eu ceva lejer.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.