Jump to content

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

De unde ai luat tu rib eye de cerb...

 

Am mancat cerb o singura data în viata fără sa știu ce mănânc, undeva în alta tara și după ce am mancat și m-am declarat foarte mulțumită am avut dualitate.. dacă înțelegi.. 

Link to comment
Share on other sites

Acum 1 oră, Flower-Power a spus:

Imi place salata cum arata...și carnea arata bine, nu zic dar alpaca nu servesc 😅

20230127_185318.jpg

Chifteluțe...😁


Ce-i drept e un animalut dragut, probabil de acolo retinerea. Dar si mielul este si e minunata o friptura facuta cum trebuie🤷‍♂️

Link to comment
Share on other sites

😄😁

20230129_142759.jpg

20230129_142647.jpg

20230129_142640.jpg

Am pus verdeață la șnițele...bune, as putea sa ma gândesc ce mirodenii sa bag în afara de verdeață sare ,piper..ceva idei?

Legumele au fost congelate, mărturisesc tot , le-am tras la wok în unt și soia, sare ,piper..

 

Mama cum arata mielul ala...😊

Link to comment
Share on other sites

Acum 4 ore, stege a spus:

Ca tot veni vorba de miel..

 

Toate legumele sunt crescute in gradina unui vecin, iar rozmarinul si piperul sunt pescuite de pe strada, unde cresc salbatic mai peste tot.

 

Mielul este halal. Cu ce se deosebeste (dincolo de teorie) de oricare alt miel, greu de spus.

 

Grozav ar fi fost sa am si niste menta, pentru un sos de iaurt...

 

a.thumb.jpg.c25393aa46db3d518143c4f4ccfbabf3.jpg

 

b.jpeg

 

c.jpeg

 

 

 

Yum

 

Buna treaba! Dar unde esti tu de creste rozmarinul si piperul pe strada? 

Acum 7 minute, Flower-Power a spus:

😄😁

20230129_142759.jpg

20230129_142647.jpg

20230129_142640.jpg

Am pus verdeață la șnițele...bune, as putea sa ma gândesc ce mirodenii sa bag în afara de verdeață sare ,piper..ceva idei?

Legumele au fost congelate, mărturisesc tot , le-am tras la wok în unt și soia, sare ,piper..

 

Mama cum arata mielul ala...😊

Daca pui prea multe mirodenii, iese o “varza” si il strici, nu mai intelegi aromele. Dupa mine 2 maxim 3 sunt suficiente. Poti pune si putin usturoi granulat daca iti place gustul si chiar un oic de menta. 
Poti testa mai multe variante de amestecuri cu prima ocazie, fiecare snitel dat prin alta compozitie. Asa le poti compara cel mai bine. 
Succes!

Link to comment
Share on other sites

Acum 20 ore, ENEOS a spus:

Tânăr?

Desigur...sa meargă faza cu găină bătrână.. 😅

Acum 6 ore, stege a spus:

Nu cred ca la genul asta de bugs se refereau cei de la World Economic Forum, apropos de recomandarea lor culinara. In orice caz, ii doresc lui Claus Schwab cancer anal si hemoroizi in inima! 🤗

 

Revenind insa, a trebuit sa beau o caldare de apa dupa masa asta, cred ca ori mi-au scapat fulgii de chilli, ori m-a auzit Schwab 🤬 - inghiti-l-ar pamantul! 😁

 

 

11.jpeg

11-2.jpeg

Reteta, please...cu tot cu timpi și temperaturi, pas cu pas...please

Orezul era prefiert?

Link to comment
Share on other sites

Se da o supa crema de legume în making procese cu evident dovleac...îmi place la nebunie, o sa fac și crutoane.

Si acest vițel pe care vreau sa îl fac friptura, cum se face? Ăștia de ati mai făcut și sunteți meseriași.. 

20230204_142242.jpg

20230204_142249.jpg

Link to comment
Share on other sites

Imi pare rau, cu vițelul nu am mai apucat, l-am tras în tigaie cu usturoi și cimbru, sare piper, și am făcut lângă o salata de andive...ori ne era foame, ori a fost norocul începătorului...una din doua sau amândouă...

Supa este la fiert..

A și ulei de măsline și unt , de vițel zic..

Salata de andive e cu maioneza, dar nu pun multă, ceapa verde și oua de prepeliță fierte bine și tăiate jumătăți.. sare ,piper...crazyness 

Mergeau și niște nuci la ea..

Link to comment
Share on other sites

Acum 10 minute, Flower-Power a spus:

și am făcut lângă o salata de andive...ori ne era foame, ori a fost norocul începătorului...una din doua sau amândouă

TREBUIE sa încerci vițelul cu dulceață de ardei iute! E... pfiuuu... 

Daca nu ai, se poate aranja. 😁 

Mi-a ieșit foarte bună. 😁

Nu uita de supă! 😋

Eu astăzi am gătit ciorbă de cocoș de țară acrita cu borș. Nu pun poze pentru ca am mai pus in trecut. Dar, pe lângă asta, am mai făcut din pulpele cocoșului si din piept, parizer. Cu ăsta, o sa pun poze mâine, când se întărește. 

Link to comment
Share on other sites

Asta cu dulceața de ardei îmi amintește de când am mâncat prima oara și eu, cumpărasem un borcan de la un târg de ceva chestii tradiționale și tanti de acolo îmi zice că poți să o mănânci și pe pâine cu unt la micul dejun nu e iute.Ajuns acasă am zis a o gust și am luat o lingura sănătoasă, după primele 2 secunde când a părut dulce a început să doară :)) 

 

Dar cu purcel la cuptor sau tochitură a mers ca unsa.

Link to comment
Share on other sites

Si eu mi-as fi dorit sa fie așa, mănânc iute, foarte iute, de obicei. Doar ca nu a ieșit așa. Dar, privesc partea "mai bună" a lucrurilor si ma bucur ca mănâncă fii'mea (are 13 ani) . Asa cum ai zis tu, pe pâine. 

Dulceața de ardei iute, o prefer la asemenea delicateturi. O asociez destul de bine ca si gust cu vita, in general. O folosesc foarte mult ca "liant" la porchetta sandwich, facut la cald cu brânză cheddar.

Link to comment
Share on other sites

La 04.02.2023 la 17:23, Flower-Power a spus:

Nu am mancat dulceață de ardei iute...o să încerc.. merci

Trebuie sa incerci neaparat, ca si dulceata de ceapa dealtfel (merge bine si cu branzeturi). 
Si totodata, incearca relish-ul (legume) sau chuntey-ul (fructe) - niste sosuri superbe pentru carnuri (gasesti pe net despre ele) dar si retete, sunt si la borcan in supermarket-uri. 

Link to comment
Share on other sites

Dupa o pauza destul de lunga, iata ca revin cu

 

Episodul 4:

Rizotto cu creveti

 

IMG_20230205_190243351_HDR.thumb.jpg.118b816dc2180e46457d5c244e689cef.jpg

 

Reteta nu e complicata, dar dureaza destul de mult prepararea si rezulta destul de multe vase murdare, motiv pentru care nu fac foarte des rizotto. Partea pozitiva e ca am mancare vreo 3 zile dupa aceea, cel putin la cantitatea pe care o fac de obicei.

 

Ingredientele ar fi: 500g orez arborio (orez pt. rizotto), 300-350g ceapa, 400-500g creveti, supa (fond) de crustacee/pește, parmezan, vin alb/rose demisec. Am facut si cu ciuperci (~800g) in loc de creveti, si supa (fond) de ciuperci in loc de cel de crustacee. Dar sa revenim la crevetii nostri.

 

Pentru inceput am pregatit ingredientele, mai exact am taiat ceapa in cubulete mici, am pus la incalzit fond-ul (supa) de crustacee si am diluat-o cu 1 litru de apa (obtinand 1,5 l de supa diluata), si am taiat crevetii congelati in doua ca mi se pareau cam mari intregi.

Apoi am pus ceapa la calit in ulei intr-un vas de fonta pana a devenit translucida, dupa care am adaugat orezul amestecand continuu ca sa nu se lipeasca de fund, pana a devenit si el oarecum translucid (vreo 3-5 minute).

 

Din acest moment am inceput sa torn putin cate putin zeama de crustacee peste orez, amestecand periodic (ca sa nu se lipeasca de fund) si asteptand ca orezul sa absoarba lichidul inainte de a mai aduga supa. Procesul de adaugare treptata a supei (1.5 litri) peste orez a durat probabil vreo jumatate de ora. Toata operatiunea a fost facuta cu plita pe care era orezul la 2-3 din 6, iar supa la 1 din 6 ca sa ramana fierbinte.

 

IMG_20230205_171115562.thumb.jpg.13399e3f36b5ca397212a08ef10bcc5e.jpg IMG_20230205_174306789_HDR.thumb.jpg.d375dec5e137339403539462879e003f.jpg IMG_20230205_175015726_HDR.thumb.jpg.b03257273a4beddd9de83c799eb6b8b6.jpg IMG_20230205_180639523_HDR.thumb.jpg.afb4189ba842c84709f3815679ded6fa.jpg

 

Cat timp adaugam supa peste orez am pus alta tigaie pe foc cu putin ulei in ea si am pus crevetii la facut. La modul ideal ar trebui sa fie crevetii gata cand termin de adaugat supa in orez, dar nu imi iese sincronizarea de fiecare data. In cazul de fata imi mai ramasese ceva supa pe care am pus-o in orez inainte sa arunc si crevetii acolo. Nu e mare problema, ca oricum se absoarbe repede surplusul de lichid.

 

Deja la momentul asta bobul de orezul era aproape facut, asa ca in urmatoarele 5-10 minute am adaugat treptat si vreo 150ml de vin rose demisec (de-ala ieftin de 3 euro din supermarket), sare, putin piper, si la final o punguta cu 125g de parmezan ras. Am mai amestecat o data sa se inglobeze parmezanul in rizotto si aia a fost. In farfurie mi-am mai pus extra-parmezan, dar aici deja e chestie de preferinte. In total mi-au iesit 4 portii consistente, din care am mancat si in urmatoarele 2 zile.

 

IMG_20230205_182716233_HDR.thumb.jpg.a8d5e63e7d6840a1ac13bf1f13a06f5c.jpg IMG_20230205_183712622_HDR.thumb.jpg.47385dd85fa7dd0b8f8c1aad9a6ad240.jpg IMG_20230211_173822267_HDR.thumb.jpg.992d9ee3ba9c8537514ec78134979113.jpgIMG_20230205_184718631_HDR.thumb.jpg.a425fb92c9cffa46e0679a2572e83288.jpg

Link to comment
Share on other sites

Exista o regula (mai degraba recomandare) in ceea ce priveste vinul in preparate. Se pune vinul pe care urmeaza sa il bei la masa.. Asa ca asta cu un vin ieftin in preparat e de discutat🍻

Link to comment
Share on other sites

Nu e totusi vin Babanu la PET de 5 litri. :D

Dupa parerea mea e un vin cinstit la pretul respectiv. Are un gust echilibrat dupa parerea mea, nu are aroma de spirt, nu iti lasa gust de chimicale, nu e indulcit precum ceaiul. Ca urmare sticla e aproape goala acum, desi in mancare nu am pus decat cei 150 ml amintiti.

 

Trebuie sa recunosc insa ca nu sunt cunoscator in ale vinurilor, si nici nu beau prea des bauturi alcoolice. Daca imi dai sa degust legat la ochi un vin de-asta mai ieftin si unul de 30-50 euro sticla, probabil ca nu as sti sa il identific pe cel scump. Asa ca pentru mine ar fi snobism sa aleg unul scump. 

 

Evident ca pentru cine are papilele gustative antrenate si rafinate si poate face diferenta de calitate, ar avea sens alegerea unui vin mai scump (desi asta nu implica obligatoriu si un salt calitativ). Chiar... exista ceva gen IMDB pentru vinuri? De exemplu sa il caut pe asta de l-am folosit sa vad ce nota are din partea specialistilor?

 

 

Adaugire:

Am cautat putin pe subiectul asta, si cica vinul mentionat anterior (Primitivo Rosato, 2021, prod. Mario Collina) are punctaj 88/100 pe Falstaff (asta e un portal cu vinuri, gourmet, fine dining si alte de-astea; au si cataloage anuale de vinuri). Deci presupun ca nu e chiar atat de prost (vinul) pe cat ar da de inteles pretul.

Link to comment
Share on other sites

Daca postarea ta e un raspuns la ce am scris eu, atunci cineva e in eroare. 
Eu am raspuns ca urmare a afirmatiilor tale, si anume “am adaugat treptat si vreo 150ml de vin rose demisec (de-ala ieftin de 3 euro din supermarket)” 

Nicio legatura aici cu vinul din poza, care este ~10€ sticla, sau poate l-ai primit si nu îi stiai pretul🤷‍♂️

Oricum, e ok vinul!

Edited by FlipperCo
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Create New...