WotRU2Me Postat Aprilie 26, 2020 Share Postat Aprilie 26, 2020 Acum 8 ore, Flower-Power a spus: Asta e! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 26, 2020 Share Postat Aprilie 26, 2020 Hehe, merci! Aștept somnul tău că stau cu gândul la el. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 26, 2020 Share Postat Aprilie 26, 2020 Pentru pofticiosul coleg @marauder Acum 19 minute, Flower-Power a spus: Hehe, merci! Aștept somnul tău că stau cu gândul la el. S-ar putea sa fi sters pozele reusite, ca l-am si udat cu...udatura A iesit bun bun. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 26, 2020 Share Postat Aprilie 26, 2020 Rețeta..că nu scapi! arată delicios..udătura un demisec alb sper. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Aprilie 26, 2020 Share Postat Aprilie 26, 2020 Dacă tot vb de somn, mi-a ieșit și mie unul azi, o nebunie! Poze nu i-am făcut. A ținut vreo 2 ore. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 27, 2020 Share Postat Aprilie 27, 2020 Acum 12 ore, Flower-Power a spus: Rețeta..că nu scapi! arată delicios..udătura un demisec alb sper. Stiu ce zici, dar la faza asta mi-a alunecat putin piciorusul...am inceput cu bere la despicat lemnele si nu am mai schimbat Somnul nu prea gras...da, cred ca ar fi mers demisec. Reteta e extrem de simpla. Se coc pe gratar legumele, se frige pestele pe gratar cu sare grunjoasa multa si piper, se pune apa la fiert pentru saramura si mamaliga, se scoate pestele si se pune in vasul in care va fi definitivata saramura, se scot legumele coapte de pe gratar, se presara un pic de sare, se belesc si se toaca grosier, se arunca in apa clocotita si se lasa sa fiarba la foc iute. Se pregateste mujdeiul, se mesteca in mamaliga, se toaca patrunjelul. Se ia fiertura cu legume si se toarna clocotita peste peste, se pune patrunjelul, se acopera cateva minute ca sa umble sarea si aromele. Legume pe gratar: ardei rosu (capia), rosii, ardei iute, jumatate de capatana de usturoi (taiata pe ecuator, cealalta jumatate se face mujdei). Optional, ardei galben, ceapa (puristii nici nu vor da auda de ceapa, dar, daca se doreste musai, nu cred ca strica nimic). Saramura: apa. Optional, boabe de piper, foaie de dafin, ardei iute, sare (cu grija, ca risti sa iasa ocna, e destula sare pe peste si in zeama de legume tocate). Scheme: legumele nu se aleg dupa aspect ci cat mai coapte. Legumele nu se parpalesc timid, se tin destul cat sa se arda coaja bine. Zeama pe care o lasa legumele cat zac arse, sarate (putin) si claie peste gramada in bol, nu se arunca. Inainte de a curata ardeii, se cresteaza pe meridian si se lasa la scurs in bolul vietii. Cand se curata si se toaca legumele, zeama nu trebuie irosita. E clar, sper, ca zeama vietii prezinta importanta majora si nu trebuie pierduta. Ardeiul iute nu mai e chiar asa iute dupa coacere, deci fie se alege foarte iute, fie se pune mai mult in functie de preferinte. Pestele nu se face pe foc anemic, e de dorit o crusta si micile portiuni aparent arse sau pielea arsa nu se indeparteaza sub nicio forma. Pestele nu se fierbe impreuna cu saramura, aceasta se toarna peste bucati la sfarsit, se presara patrunjelul tocat si se lasa cateva minute sub capac inainte de masa. Mamaliga se face spre tare, dar nu chiar chitroasa. Mujdeiul se pune la sfarsit, peste portie. Cam atat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 27, 2020 Share Postat Aprilie 27, 2020 Hai că am înghițit in sec.. trebuie să fac. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marauder Postat Aprilie 27, 2020 Share Postat Aprilie 27, 2020 rugati-va sa nu se dea liber la calatorii intenationale ...anul era planificat cu melcul in grecia...numa lighioane din mare cu coada/ventuze/multe extremitati/alte ciudatenii va pun aici Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 27, 2020 Share Postat Aprilie 27, 2020 Asa, promite-ne Daca tot se mai gaseste leurda, am dat repeat la omleta aia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Mai 1, 2020 Share Postat Mai 1, 2020 Ce mânuță Ce ați gătit de 1Mai? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 2, 2020 Share Postat Mai 2, 2020 Dap, se instaleaza primul la masa Pe 1 si 2 numai carnuri pe...cel mai mult mi-a placut un ficat de vita pe gratar manjit cu unt amestecat cu usturoi si patrunjel tocate fin. Garnitura, cartofi prajiti (mi-as fi dorit in untura). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Mai 3, 2020 Share Postat Mai 3, 2020 pentru primul paragraf. Da me too și azi se mai anunță un grătar musai să fac sosul de unt cu usturoi căci de când l-am descoperit la restaurantul grecesc sunt înnebunită după el. Poate și niște gogoși.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Mai 3, 2020 Share Postat Mai 3, 2020 Cum e sosu ala? Do share... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thesaw Postat Mai 3, 2020 Share Postat Mai 3, 2020 De ieri, 2 x Tomahawk, garnitura pastai verzi sparanghel si sos hollandaise. Cel mai bun steak pe care l-am mancat acasa, fara discutie. Timp gatire in jur de 25min pentru medium rare, o bucata avea cam 6-7 cm grosime. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 3, 2020 Share Postat Mai 3, 2020 Arata perfect! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Mai 3, 2020 Share Postat Mai 3, 2020 Acum 2 ore, gabyshor a spus: Cum e sosu ala? Do share... Topești untul, pui usturoi tocat și sfărâmat ca pentru mujdei și niște pătrunjel tocat mărunt în lichidul obținut după topirea untului. Sare, piper, și ce mai vrei tu..dacă îți place ardei uscat râșnit. Asta e in progress acum la mine. de grătar nu mă ocup eu. Și să nu uit, se pune și apă..din ochi așa..nu multă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
s_cristi Postat Mai 4, 2020 Share Postat Mai 4, 2020 Acum 23 ore, thesaw a spus: De ieri, 2 x Tomahawk, garnitura pastai verzi sparanghel si sos hollandaise. Cel mai bun steak pe care l-am mancat acasa, fara discutie. Timp gatire in jur de 25min pentru medium rare, o bucata avea cam 6-7 cm grosime. Poți să detaliezi un pic reteta? Se face la cuptor? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thesaw Postat Mai 4, 2020 Share Postat Mai 4, 2020 Nu e la cuptor, eu le-am facut la un gratar cu gaz Napoleon. Reteta e simpla, le scoti de la rece cu minim 2 ore inainte sa le pui pe gratar sa ajunga la temperatura camerei, altfel nu se gatesc uniform. Le dai un strat generos de sare pe toate partile inainte sa le pui pe gratar. Eu le-am facut 6 min la foc maxim pe ambele parti pe o plita de fonta incalzita bine minim 10 minute in prealabil. Ultimul pas le-am pus in tava din poza si le-am mai lasat la foc indirect cu temperatura in gratar 150 grade inca 10 minute, timp in care am topit jumatate pachet unt cu 5 catei usturoi si doua crengute de rozmarin si cimbru si am uns carnea din doua in doua minute. E bun si un termometru de carne, pentru medium rare-medium trebuie undeva intre 55 si 60 grade in centrul bucatii. Obligatoriu duba odihnite la temperatura camerei minim 10 min si cam aia e. In principiu am respectat in conditiile dotarilor proprii ce face nenea asta in filmulet: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 4, 2020 Share Postat Mai 4, 2020 You know it's gonna be gooood Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Mai 5, 2020 Share Postat Mai 5, 2020 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 6, 2020 Share Postat Mai 6, 2020 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Mai 7, 2020 Share Postat Mai 7, 2020 Ce mânuță din nou îmi face poftă..cu ce erau pastele? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Mai 8, 2020 Share Postat Mai 8, 2020 Cu sos de branzeturi (putin parmezan, putin cascaval, branza topita, branza branza etc) topite in lapte si smantana si aromate cu cimbru, oregano etc, calite in foarte putin ulei de masline (in aceeasi tigaie, inainte de incropirea sosului). Apoi, parmezan sau cascalal ras peste, piper proaspat rasnit si putin ulei de masline si aia e! Din ramasite, cum ar veni... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Mai 8, 2020 Share Postat Mai 8, 2020 Trebuie să fi fost gustoase pastele..aș vrea să încerc dar trebuie să mă bag la dietă așa că paste nu o să fac prea curând. In progress fac o ciorbă de pui a la grec..și clasicele copănele la cuptor cu piure de cartofi..salată de roșii sau iceberg după preferință. Grătărelul de duminică.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Mai 11, 2020 Share Postat Mai 11, 2020 La 08.05.2020 la 19:03, Flower-Power a spus: Trebuie să fi fost gustoase pastele..aș vrea să încerc dar trebuie să mă bag la dietă așa că paste nu o să fac prea curând. In progress fac o ciorbă de pui a la grec..și clasicele copănele la cuptor cu piure de cartofi..salată de roșii sau iceberg după preferință. Asta da dieta cu ciorba de pui a la grec care se face cu smantana... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.