Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 12 ore, Flower-Power a spus:

Rețeta..că nu scapi!😁 arată delicios..udătura un demisec alb sper.😁

 

Stiu ce zici, dar la faza asta mi-a alunecat putin piciorusul...am inceput cu bere la despicat lemnele si nu am mai schimbat 🍻

Somnul nu prea gras...da, cred ca ar fi mers demisec.

Reteta e extrem de simpla. Se coc pe gratar legumele, se frige pestele pe gratar cu sare grunjoasa multa si piper, se pune apa la fiert pentru saramura si mamaliga, se scoate pestele si se pune in vasul in care va fi definitivata saramura, se scot legumele coapte de pe gratar, se presara un pic de sare, se belesc si se toaca grosier, se arunca in apa clocotita si se lasa sa fiarba la foc iute. Se pregateste mujdeiul, se mesteca in mamaliga, se toaca patrunjelul. Se ia fiertura cu legume si se toarna clocotita peste peste, se pune patrunjelul, se acopera cateva minute ca sa umble sarea si aromele.

Legume pe gratar: ardei rosu (capia), rosii, ardei iute, jumatate de capatana de usturoi (taiata pe ecuator, cealalta jumatate se face mujdei). Optional, ardei galben, ceapa (puristii nici nu vor da auda de ceapa, dar, daca se doreste musai, nu cred ca strica nimic).

Saramura: apa. Optional, boabe de piper, foaie de dafin, ardei iute, sare (cu grija, ca risti sa iasa ocna, e destula sare pe peste si in zeama de legume tocate). 

Scheme: legumele nu se aleg dupa aspect ci cat mai coapte. Legumele nu se parpalesc timid, se tin destul cat sa se arda coaja bine. Zeama pe care o lasa legumele cat zac arse, sarate (putin) si claie peste gramada in bol, nu se arunca. Inainte de a curata ardeii, se cresteaza pe meridian si se lasa la scurs in bolul vietii. Cand se curata si se toaca legumele, zeama nu trebuie irosita. E clar, sper, ca zeama vietii prezinta importanta majora si nu trebuie pierduta. Ardeiul iute nu mai e chiar asa iute dupa coacere, deci fie se alege foarte iute, fie se pune mai mult in functie de preferinte. Pestele nu se face pe foc anemic, e de dorit o crusta si micile portiuni aparent arse sau pielea arsa nu se indeparteaza sub nicio forma. Pestele nu se fierbe impreuna cu saramura, aceasta se toarna peste bucati la sfarsit, se presara patrunjelul tocat si se lasa cateva minute sub capac inainte de masa. Mamaliga se face spre tare, dar nu chiar chitroasa. Mujdeiul se pune la sfarsit, peste portie.

Cam atat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dap, se instaleaza primul la masa 😁

 

Pe 1 si 2 numai carnuri pe...cel mai mult mi-a placut un ficat de vita pe gratar manjit cu unt amestecat cu usturoi si patrunjel tocate fin. Garnitura, cartofi prajiti (mi-as fi dorit in untura). 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

😍pentru primul paragraf.

 

Da me too și azi se mai anunță un grătar musai să fac sosul de unt cu usturoi căci de când l-am descoperit la restaurantul grecesc sunt înnebunită după el.

Poate și niște gogoși..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ieri, 2 x Tomahawk, garnitura pastai verzi sparanghel si sos hollandaise.

 

Cel mai bun steak pe care l-am mancat acasa, fara discutie. Timp gatire in jur de 25min pentru medium rare, o bucata avea cam 6-7 cm grosime.

 

IMG_0736.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, gabyshor a spus:

Cum e sosu ala? Do share...

 

Topești untul, pui usturoi tocat și sfărâmat ca pentru mujdei și niște pătrunjel tocat mărunt în lichidul obținut după topirea untului. Sare, piper, și ce mai vrei tu..dacă îți place ardei uscat râșnit. Asta e in progress acum la mine.😂 de grătar nu mă ocup eu.

Și să nu uit, se pune și apă..din ochi așa..nu multă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 23 ore, thesaw a spus:

De ieri, 2 x Tomahawk, garnitura pastai verzi sparanghel si sos hollandaise.

 

Cel mai bun steak pe care l-am mancat acasa, fara discutie. Timp gatire in jur de 25min pentru medium rare, o bucata avea cam 6-7 cm grosime.

 

Poți să detaliezi un pic reteta?

Se face la cuptor?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu e la cuptor, eu le-am facut la un gratar cu gaz Napoleon.

 

Reteta e simpla, le scoti de la rece cu minim 2 ore inainte sa le pui pe gratar sa ajunga la temperatura camerei, altfel nu se gatesc uniform. Le dai un strat generos de sare pe toate partile inainte sa le pui pe gratar. Eu le-am facut 6 min la foc maxim pe ambele parti pe o plita de fonta incalzita bine minim 10 minute in prealabil. Ultimul pas le-am pus in tava din poza si le-am mai lasat la foc indirect cu temperatura in gratar 150 grade inca 10 minute, timp in care am topit jumatate pachet unt cu 5 catei usturoi si doua crengute de rozmarin si cimbru si am uns carnea  din doua in doua minute. E bun si un termometru de carne, pentru medium rare-medium trebuie undeva intre 55 si 60 grade in centrul bucatii. Obligatoriu duba odihnite la temperatura camerei minim 10 min si cam aia e.

 

In principiu am respectat in conditiile dotarilor proprii ce face nenea asta in filmulet:

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu sos de branzeturi (putin parmezan, putin cascaval, branza topita, branza branza etc) topite in lapte si smantana si aromate cu cimbru, oregano etc, calite in foarte putin ulei de masline (in aceeasi tigaie, inainte de incropirea sosului). Apoi, parmezan sau cascalal ras peste, piper proaspat rasnit si putin ulei de masline si aia e! Din ramasite, cum ar veni...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trebuie să fi fost gustoase pastele..aș vrea să încerc dar trebuie să mă bag la dietă așa că paste nu o să fac prea curând.

In progress fac o ciorbă de pui a la grec..și clasicele copănele la cuptor cu piure de cartofi..salată de roșii sau iceberg după preferință.

20200508_185802.jpg

Screenshot_20200508-193149_Gallery.thumb.jpg.8ee243775629c14e753eb7b942a1c5fa.jpg

Grătărelul de duminică..

Screenshot_20200510-131152_Gallery.jpg

Screenshot_20200510-131201_Gallery.jpg

Screenshot_20200510-131155_Gallery.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 08.05.2020 la 19:03, Flower-Power a spus:

Trebuie să fi fost gustoase pastele..aș vrea să încerc dar trebuie să mă bag la dietă așa că paste nu o să fac prea curând.

In progress fac o ciorbă de pui a la grec..și clasicele copănele la cuptor cu piure de cartofi..salată de roșii sau iceberg după preferință.

 

Asta da dieta cu ciorba de pui a la grec care se face cu smantana...  

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Vizitator pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...