FlipperCo Postat Februarie 1, 2022 Share Postat Februarie 1, 2022 (editat) Acum 15 minute, Tzitzicat a spus: Fara greseala Exact, sau orice termometru pt carne, instant, respectabd timpii de mai jos. Se invata daca gatesti asa ceva suficient de des, si intr-adevar trebuiesc facute ajustari functie de grosimea halcii. OBLIGATORIU carnea trebuie sa fie la TEMPERATURA CAMEREI. Editat Februarie 1, 2022 de FlipperCo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Februarie 1, 2022 Share Postat Februarie 1, 2022 In interior folosesc asa ceva Nu face fum si scapi de termometru Are programe prestabilite si citeste si grosimea carnii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Februarie 1, 2022 Share Postat Februarie 1, 2022 mersi de sfaturi! aia cu temperatura camerei o stiam si iarasi chestia aia cu "odihna" de 10 minute o stiam inseamna ca mai am de lucrat la temperatura de prajire si estimarea corecta a grosimii, si implicit a timpului de prajire, si nici un termometru in dotare nu mi-ar strica... hai ca se poate, mai incerc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Februarie 1, 2022 Share Postat Februarie 1, 2022 Acum 1 minut, Asimplu a spus: Nu stiu cum reusesti tu, dar al meu mai face fum, in functie de ce gatesc. Fac doar vita sau burgeri Il asez preventiv sub o hota Dar chiar nu e cazul Fum poate sa iasa daca ajunge ceva gras pe rezistenta si nu vad pe unde Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Februarie 1, 2022 Share Postat Februarie 1, 2022 Este probabil o varianta simpla si rapida, insa nu mai poti sa folosesti unt aromatizat cu ierburi si usturoi de ex, pt un plus de savoare a carnii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Februarie 1, 2022 Share Postat Februarie 1, 2022 Acum 19 minute, FlipperCo a spus: ierburi si usturoi de ex, pt un plus de savoare a carnii. Sau ca sa o strici, eventual Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Februarie 1, 2022 Share Postat Februarie 1, 2022 Haha, de gustibus, dar nici eu nu cred ca o strici cum zice Flipper. Si btw de reusita, daca puteti s-o lasati in frigider peste noapte cu sare pe ea pe un rastel ceva, iar inainte sa o puneti in tigaie/pe gratar o uscati bine cu prosoape de hartie, sa nu supureze, va apropiati mult succesul. Si trebuie sa fie fonta, sau macar inox cu fundul gros, altfel e destul de dificil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Februarie 1, 2022 Share Postat Februarie 1, 2022 Acum 3 minute, WotRU2Me a spus: Haha, de gustibus, dar nici eu nu cred ca o strici cum zice Flipper. Si btw de reusita, daca puteti s-o lasati in frigider peste noapte cu sare pe ea pe un rastel ceva, iar inainte sa o puneti in tigaie/pe gratar o uscati bine cu prosoape de hartie, sa nu supureze, va apropiati mult succesul. Si trebuie sa fie fonta, sau macar inox cu fundul gros, altfel e destul de dificil. Merge si cu mamaliga si cartofi prajiti cu branza rasa, plus ceva dulceata E doar o varianta de interior Cu rezultate peste orice fel de tigaie unde nu ai niciun control asupra temperaturii Nu stie decat trei feluri de vita, dar e acceptabil In opinia mea orice este peste sare si piper….strica gustul si se pierde esentialul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Februarie 1, 2022 Share Postat Februarie 1, 2022 Acum 48 minute, WotRU2Me a spus: Haha, de gustibus, dar nici eu nu cred ca o strici cum zice Flipper. Si btw de reusita, daca puteti s-o lasati in frigider peste noapte cu sare pe ea pe un rastel ceva, iar inainte sa o puneti in tigaie/pe gratar o uscati bine cu prosoape de hartie, sa nu supureze, va apropiati mult succesul. Si trebuie sa fie fonta, sau macar inox cu fundul gros, altfel e destul de dificil. Asa a fost ultima postata de mine, tinuta 2h cu sare peste tot. Cum zici, trebuie stearsa/uscata ff bine, dar mai e ceva. Trebuie folosita sare cu granulatie mare, ca sa sa nu-si traga carnea prea multa si sa devina prea sarata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Februarie 1, 2022 Share Postat Februarie 1, 2022 (editat) Acum 2 ore, Tzitzicat a spus: Merge si cu mamaliga si cartofi prajiti cu branza rasa, plus ceva dulceata E doar o varianta de interior Cu rezultate peste orice fel de tigaie unde nu ai niciun control asupra temperaturii Nu stie decat trei feluri de vita, dar e acceptabil In opinia mea orice este peste sare si piper….strica gustul si se pierde esentialul Da, nu te contrazic la gust, dar cu tigaia de fonta, dupa ce o inveti putin, nu e chiar asa. Oricum, te intereseaza mai mult temperatura la interior, la exterior vrei reactie maillard si crusta, care la vita e de preferat sa se intample relativ repede, deci la temperatura mare ca sa nu te trezesti cu halca in balta. Iar fonta e cea mai capabila sa retina temperatura mare cand trebuie sa cedeze destul de multa carnii. Asta ajuta enorm, sa nu se raceasca brusc suprafata. Interiorul se controleaza apoi diferit si chiar prinde bine termometrul ala daca insisti pe perfectiune. O halca precum a lui @Clit Eastwood Jr., multi o termina in cuptor la temperatura joasa pana ajunge interiorul la nivelul dorit. El, ca prefera cat mai cruda, a zis ca e suficient si atat. Experienta e destul de importanta, in functie de grosime si de preferinte, nu ai nevoie decat de o tigaie de fonta la un moment dat Si la chestia cu sarea, @FlipperCo are dreptate. Spor la bucatarit! Am zis sa mai fac o ciorba de vita si, pentru ca e zeama de oase destula si oricum nu apucam sa mananc in seara asta, am bagat un risotto cu niste creveti care stateau cam singuri prin congelator. Pe graba, dar bun Tot ciorba de vita, dar sunt tare mandru de ea, asa ca... Editat Februarie 1, 2022 de WotRU2Me Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Februarie 2, 2022 Share Postat Februarie 2, 2022 Acum 7 ore, WotRU2Me a spus: la exterior vrei reactie maillard si crusta Tocmai ca pentru asta iti trebuie o temperatura ridicata, care ulterior trebuie sa scada pentru a nu produce daune In mod normal se foloseste un gratar cu doua zone, dar probabil tigaie si cuptor dupa e un substitut Mie personal mi-ar fi greu ca la tigaie si cuptor sa fac 2, 5, 7 fripturi identice si nu ce iese Pana la urma carnea e cea mai importanta. Ce folositi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lautrec Postat Februarie 2, 2022 Share Postat Februarie 2, 2022 https://www.facebook.com/groups/2241752546133104/?ref=share Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
819NZT Postat Februarie 3, 2022 Share Postat Februarie 3, 2022 La 01.02.2022 la 23:58, WotRU2Me a spus: Tot ciorba de vita, dar sunt tare mandru de ea, asa ca... Mda...Ai si de ce. Arata foarte bine si sunt convins ca este si foarte buna. La cum arata, nu are cum sa nu fie, doar daca nu ai scapat prea multa sare, altfel... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Februarie 3, 2022 Share Postat Februarie 3, 2022 Nu, o dreg de sare mai pe final, ca sa fiu sigur Singurul minus e ca nu gasesc leustean in France, in rest e buna Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Februarie 3, 2022 Share Postat Februarie 3, 2022 Acum 4 ore, WotRU2Me a spus: Nu, o dreg de sare mai pe final, ca sa fiu sigur Singurul minus e ca nu gasesc leustean in France, in rest e buna Pfff !!! Fara leustean? Pacat de ea! Dar e idee de afacere, le faci la francezi cateva cazane de ciorba adevarata si apoi te apucu de cultivat leustean (ei oricum in afara de 3-4 supe nu au habar de altceva). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Februarie 3, 2022 Share Postat Februarie 3, 2022 Mananca diferit de noi. Imi aduc aminte, la un bbq pe nava, a facut un baiat o saramuraa...aveam pasageri francezi, austrieci, elvetieni...unii nici nu au vrut sa auda, altii doar au gustat putin, de politete. Echipajul francez, la fel, nici nu s-a atins de "degueulasse", au zis ca a stricat pestele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Februarie 3, 2022 Share Postat Februarie 3, 2022 Acum 17 minute, WotRU2Me a spus: Mananca diferit de noi. Imi aduc aminte, la un bbq pe nava, a facut un baiat o saramuraa...aveam pasageri francezi, austrieci, elvetieni...unii nici nu au vrut sa auda, altii doar au gustat putin, de politete. Echipajul francez, la fel, nici nu s-a atins de "degueulasse", au zis ca a stricat pestele Pai la cat sunt ei de fițosi si traditionalisti excesiv, nici daca le place nu ar recunoaste Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Februarie 3, 2022 Share Postat Februarie 3, 2022 E, depinde, la mici si sarmale dau navala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Februarie 3, 2022 Share Postat Februarie 3, 2022 (editat) Acum 1 oră, WotRU2Me a spus: E, depinde, la mici si sarmale dau navala. Tot e bine, e un inceput promitator. Eu le-as da mancare la ceaun, i-as chema sa vada si sa guste, apoi sa participe. 4-5 ceaune cu diverse preparate (daca as avea unde), intr-un an as lua o stea MICHELIN ….. Campeneasca si renumele ca i-am schimbat pe francezi Editat Februarie 3, 2022 de FlipperCo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 Nu e rea ideea cu ceaunul, nu e rea deloc. Nush la uscat (nu cred ca te lasa astia cu foc in spatiul public), dar pe vapor se poate face ceva. Chestia ca pe vapoarele pe care merg acum nu mai sunt francezi Ca fapt divers, pe navele cu management romanesc e un comandant francez care, pensionat fiind din flota lor, a ales sa isi continue cariera pe alte pavilioane si a picat intre romanasi. S-a indragostit de bucataria romaneasca, mai ales ca nava venea si la Constanta si il scoteau astia pe la restaurante cu specific romanesc, cherhanale. L-au innebunit pe om Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 Acum 12 ore, WotRU2Me a spus: Nu e rea ideea cu ceaunul, nu e rea deloc. Nush la uscat (nu cred ca te lasa astia cu foc in spatiul public), dar pe vapor se poate face ceva. Chestia ca pe vapoarele pe care merg acum nu mai sunt francezi Ca fapt divers, pe navele cu management romanesc e un comandant francez care, pensionat fiind din flota lor, a ales sa isi continue cariera pe alte pavilioane si a picat intre romanasi. S-a indragostit de bucataria romaneasca, mai ales ca nava venea si la Constanta si il scoteau astia pe la restaurante cu specific romanesc, cherhanale. L-au innebunit pe om Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Februarie 5, 2022 Share Postat Februarie 5, 2022 In plus, nici alarma pentru maine dimineata. O bagheta cat doua dejunettes, ca tot a castigat OM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sprike Postat Februarie 5, 2022 Share Postat Februarie 5, 2022 (editat) O reteta de pasta de mici pe care am facut-o azi dupa cum urmeaza : - 500 gr ceafa de porc - tocat la masina - 500 gr spata de vita - tocat la masina - 200 gr piept de porc cu soric - tocat la satar - 2 oase tibii cu maduva de vitel pentru supa (maduca pusa in compozitie) - whiskey - burbon - in jur de un 80 grame - 1 lingura de sare, una de piper si o lingura si jumate de bicabonat - 6 catei de usturoi - zdrobiti si amestecati cu un pic de ulei de masline - boia dulce macinat, un pic de leustean, enihabar, condiment pentru friptura de porc si un pic de zahar Lasat la fezandat pana maine. Sunt curios cum va fi la gust ! Recomand acest gratar electric. Editat Februarie 5, 2022 de sprike Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
819NZT Postat Februarie 7, 2022 Share Postat Februarie 7, 2022 Tocana de porc cu cartofi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Februarie 7, 2022 Share Postat Februarie 7, 2022 Acum 20 minute, De 3 Lei CuiE a spus: Tocana de porc cu cartofi. Pfff!!! Mi-ai facut pofta, trebuie sa fac si eu. Dar eu îi pun marar nu patrunjel, sa incerci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate