Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

La 23.10.2022 la 20:09, Flower-Power a spus:

20221023_193450.thumb.jpg.cc2de4b60146e4acda90c259ffbaef9b.jpg

Rezultatul final...mă ustura limba de la usturoi...gizas..

Buna treaba!👍Sunt fan hams dar le prefer cu mamaliguta. 

La 21.10.2022 la 9:23, GoodKat a spus:


Cum o verifici daca este facuta cat trebuie? Temperaturi ceva? Sau pe baza de ochi si experienta anterioara? Cu carnea de vita nu am mare experienta la gratar, cand o fac, o fac la plita incinsa. Chiar asa, tu cum iti prepari vita? Nefacuta / semi-facuta / facuta bine? (sacrilegiu in ochii multora)

 

543988B0-B82B-4C89-8D2D-460A90F38C87.jpeg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Mamaliga sa facă cine se pricepe...eu nu am făcut vreodată...😅😆 las pe alții mai priceputi, oricum nu îmi place, asa cum nu îmi plac nici cartofii prăjiți.. dar din păcate la mine acasă sunt ceruți cartofii prăjiți...iar gândul ca se prăjește ceva în ceaun ,hamsii, cartofi..și miroase în toată casa ,ma enerveaza. Prăjesc o data pe an, restul prefer sa ii comand ca nu ma tine ficatul și sufletul sa spal vase,faianță când prăjesc.. 🤪😅

11. Taie friptura în sensul fibrei...bai,nene, deja iti trebuie medicina în pana mea, ca să gătești și sa mananci carne de vita...🤪😀

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, GoodKat a spus:

Nu prea inteleg ultima regula, cu taiatul in sensul fibrei. De obicei primeam recomandarea de a taia contra fibrei pentru a fi mai usor de mancat.

Mușchiul îl tai felii perpendicular pe fibre, groase de 3cm, le prăjești "închizând uniform toate capetele fibrelor", apoi friptura din farfurie o tai în lungul lor.

Editat de September
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mvaaaai, aluat, pâine? Nici nu cred ca mai are sens sa pun pe aici ce ma străduiesc eu sa gatesc..🤪😅😂

 

Paine preferata mea...😍 cu usturoi...

20221026_151430.jpg

Eu când am zis ca barbatii sunt cei mai buni  bucătari...voi, batman,batman. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 19 ore, GoodKat a spus:

 

Multam! Chiar ajuta!

 

Nu prea inteleg ultima regula, cu taiatul in sensul fibrei. De obicei primeam recomandarea de a taia contra fibrei pentru a fi mai usor de mancat.

Perpendicular pe fibra se taie la pasare cand  pregatesti carnea cruda (la piept mai exact). 

De fapt si la alte carniribinclusiv vita, cand carnea e cruda. 

* carnuri inclusiv vita

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 4 ore, GoodKat a spus:


Printre alte hobby-uri si fixuri de ale mele se afla si cel al ascutitului de cutite :)). Nu folosesc aparatura complicata, nu are rost sa dau 2000+ de lei pe un Tormek sau ceva de genul, dar am observat ca pot obtine rezultate FOARTE bune daca folosesc smirghel de apa (auto) si o bucata de sticla pentru planeitate. Apoi intervine doar experienta. In 10 minute faci un cutit de iti ia parul de pe mana fara efort. Iar cu un cutit ascutit poti taia cam orice fara sa se striveasca, precum rosiile de exemplu.

Salut.Electrod de sudură,bazic de 3,25....+cuțit =love.Îl tragi așa...bătrânește,pe o parte,pe alta....despici firu-n patru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am primit acu seara,de la Nicu Cocârcă,un sos de roșii la borcan,....are ceva verdețuri înăuntru.Buahhhh....delicios.Merge cu pâine goală.Urmează să văd,la ce se mai potrivește.....Hundert prozent...doar la afumătură,sau cevă prăjit😍😍😍😍

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 58 minute, FlipperCo a spus:

0D58AAB3-B468-42EA-A3A8-2554798206FC.jpeg

Vita RibEye 

9D3F54B2-1FED-4686-B234-B81CC3614348.jpeg

Nu ma împac cu sosul ala de roșii pe deasupra...dar fiecare cu gusturile lui..

La 29.10.2022 la 18:12, FlipperCo a spus:

Somon la gratar (tigaie) cu legume caramelizate si sos de mustar!! Bun rau!

De data aceasta este meritul fiicei mele🤪🤗🥰

04221700-72C0-4584-B4F0-AF1E465D99E7.jpeg

Super! Iarasi nu ma împac cu sosul ala de deasupra...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 40 minute, Flower-Power a spus:

Nu ma împac cu sosul ala de roșii pe deasupra...dar fiecare cu gusturile lui..

Super! Iarasi nu ma împac cu sosul ala de deasupra...

Chestie de gust evident.
Somonul (ca si tonul), are in general nevoie de un sos, ca sa nu fie oarecum fad. 
La vita merge si cu si fara, mie imi place si-si, dar important este ca sosul sa fie ce trebuie. 

1 oră în urmă, Microbec a spus:

Nu exista altfel de Rib eye. Doar de vita.

Sa va fie de bine!

Stiu bine, doar am uitat virgula 🤷‍♂️

Editat de FlipperCo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Pai asa arata imaginea. Si nu pare a fi carnati (nu stiu ce ai folosit). 
Sper ca a fost buna ciorba, desi prea multe chestii amestecate dupa mine, denatureaza gustul (kaizer, coaste, carnati….. prea mult). Sper ca a fost cu zeama de varza ca sa echilibreze cumva gustul. 
Sa inteleg ca ai trecut (cu asa ciorba) de la naked la un motor mai “gras” gen vaca? 🤦🏻‍♂️🤣🤗

Editat de FlipperCo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 17 ore, FlipperCo a spus:

Pai asa arata imaginea. Si nu pare a fi carnati (nu stiu ce ai folosit). 
Sper ca a fost buna ciorba, desi prea multe chestii amestecate dupa mine, denatureaza gustul (kaizer, coaste, carnati….. prea mult). Sper ca a fost cu zeama de varza ca sa echilibreze cumva gustul. 
Sa inteleg ca ai trecut (cu asa ciorba) de la naked la un motor mai “gras” gen vaca? 🤦🏻‍♂️🤣🤗

Ok, am zis ca-ai ciorba, mea culpa! Deci varza calita inteleg? Daca-i asa, mai merge, sper ca a stat si la cuptor👍

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, FlipperCo a spus:

Ok, am zis ca-ai ciorba, mea culpa! Deci varza calita inteleg? Daca-i asa, mai merge, sper ca a stat si la cuptor👍

Desigur...uite produsul finit...ca să te liniștești ca norocul începătorului a funcționat 😂

20221203_202654.jpg

Acum 10 ore, Tzitzicat a spus:

Mai medie decat trebuia, dar asa e cand nu ai incredere in termometru

E buna medie, chiar si ușor spre rare...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...