FlipperCo Postat Octombrie 25, 2022 Share Postat Octombrie 25, 2022 La 23.10.2022 la 20:09, Flower-Power a spus: Rezultatul final...mă ustura limba de la usturoi...gizas.. Buna treaba!Sunt fan hams dar le prefer cu mamaliguta. La 21.10.2022 la 9:23, GoodKat a spus: Cum o verifici daca este facuta cat trebuie? Temperaturi ceva? Sau pe baza de ochi si experienta anterioara? Cu carnea de vita nu am mare experienta la gratar, cand o fac, o fac la plita incinsa. Chiar asa, tu cum iti prepari vita? Nefacuta / semi-facuta / facuta bine? (sacrilegiu in ochii multora) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Octombrie 25, 2022 Share Postat Octombrie 25, 2022 Mamaliga sa facă cine se pricepe...eu nu am făcut vreodată... las pe alții mai priceputi, oricum nu îmi place, asa cum nu îmi plac nici cartofii prăjiți.. dar din păcate la mine acasă sunt ceruți cartofii prăjiți...iar gândul ca se prăjește ceva în ceaun ,hamsii, cartofi..și miroase în toată casa ,ma enerveaza. Prăjesc o data pe an, restul prefer sa ii comand ca nu ma tine ficatul și sufletul sa spal vase,faianță când prăjesc.. 11. Taie friptura în sensul fibrei...bai,nene, deja iti trebuie medicina în pana mea, ca să gătești și sa mananci carne de vita... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
September Postat Octombrie 25, 2022 Share Postat Octombrie 25, 2022 (editat) Acum 2 ore, GoodKat a spus: Nu prea inteleg ultima regula, cu taiatul in sensul fibrei. De obicei primeam recomandarea de a taia contra fibrei pentru a fi mai usor de mancat. Mușchiul îl tai felii perpendicular pe fibre, groase de 3cm, le prăjești "închizând uniform toate capetele fibrelor", apoi friptura din farfurie o tai în lungul lor. Editat Octombrie 25, 2022 de September Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Acum 12 ore, GoodKat a spus: minunat!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Acum 12 ore, GoodKat a spus: Iar ca sa particip si eu la topic, mi-am facut o paine cu usturoi: Ai o reteta anume? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Acum 4 minute, GoodKat a spus: le crestezi cu un cutit pe 1/3 din grosimea lor si in crestaturi pui acea pasta de usturoi facuta si le bagi la copt. Merci! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Supa La Plic Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Acum 14 ore, GoodKat a spus: Got it! Multam! Intrebare tampita, cum reusesti sa iei "capul" la caciulia de usturoi fara sa se destrame toata, niciodata nu mi-a iesit :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Mvaaaai, aluat, pâine? Nici nu cred ca mai are sens sa pun pe aici ce ma străduiesc eu sa gatesc.. Paine preferata mea... cu usturoi... Eu când am zis ca barbatii sunt cei mai buni bucătari...voi, batman,batman. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Acum 19 ore, GoodKat a spus: Multam! Chiar ajuta! Nu prea inteleg ultima regula, cu taiatul in sensul fibrei. De obicei primeam recomandarea de a taia contra fibrei pentru a fi mai usor de mancat. Perpendicular pe fibra se taie la pasare cand pregatesti carnea cruda (la piept mai exact). De fapt si la alte carniribinclusiv vita, cand carnea e cruda. * carnuri inclusiv vita Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Octombrie 26, 2022 Share Postat Octombrie 26, 2022 Acum 4 ore, GoodKat a spus: Printre alte hobby-uri si fixuri de ale mele se afla si cel al ascutitului de cutite :)). Nu folosesc aparatura complicata, nu are rost sa dau 2000+ de lei pe un Tormek sau ceva de genul, dar am observat ca pot obtine rezultate FOARTE bune daca folosesc smirghel de apa (auto) si o bucata de sticla pentru planeitate. Apoi intervine doar experienta. In 10 minute faci un cutit de iti ia parul de pe mana fara efort. Iar cu un cutit ascutit poti taia cam orice fara sa se striveasca, precum rosiile de exemplu. Salut.Electrod de sudură,bazic de 3,25....+cuțit =love.Îl tragi așa...bătrânește,pe o parte,pe alta....despici firu-n patru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Octombrie 29, 2022 Share Postat Octombrie 29, 2022 (editat) Somon la gratar (tigaie) cu legume caramelizate si sos de mustar!! Bun rau! De data aceasta este meritul fiicei mele Editat Octombrie 29, 2022 de FlipperCo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Octombrie 29, 2022 Share Postat Octombrie 29, 2022 Am primit acu seara,de la Nicu Cocârcă,un sos de roșii la borcan,....are ceva verdețuri înăuntru.Buahhhh....delicios.Merge cu pâine goală.Urmează să văd,la ce se mai potrivește.....Hundert prozent...doar la afumătură,sau cevă prăjit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Octombrie 30, 2022 Share Postat Octombrie 30, 2022 Vita RibEye Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Microbec Postat Octombrie 30, 2022 Share Postat Octombrie 30, 2022 34 minutes ago, FlipperCo said: Vita RibEye Nu exista altfel de Rib eye. Doar de vita. Sa va fie de bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Octombrie 30, 2022 Share Postat Octombrie 30, 2022 Acum 58 minute, FlipperCo a spus: Vita RibEye Nu ma împac cu sosul ala de roșii pe deasupra...dar fiecare cu gusturile lui.. La 29.10.2022 la 18:12, FlipperCo a spus: Somon la gratar (tigaie) cu legume caramelizate si sos de mustar!! Bun rau! De data aceasta este meritul fiicei mele Super! Iarasi nu ma împac cu sosul ala de deasupra... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Octombrie 30, 2022 Share Postat Octombrie 30, 2022 (editat) Acum 40 minute, Flower-Power a spus: Nu ma împac cu sosul ala de roșii pe deasupra...dar fiecare cu gusturile lui.. Super! Iarasi nu ma împac cu sosul ala de deasupra... Chestie de gust evident. Somonul (ca si tonul), are in general nevoie de un sos, ca sa nu fie oarecum fad. La vita merge si cu si fara, mie imi place si-si, dar important este ca sosul sa fie ce trebuie. 1 oră în urmă, Microbec a spus: Nu exista altfel de Rib eye. Doar de vita. Sa va fie de bine! Stiu bine, doar am uitat virgula Editat Octombrie 30, 2022 de FlipperCo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 3, 2022 Share Postat Decembrie 3, 2022 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Decembrie 3, 2022 Share Postat Decembrie 3, 2022 Moaaama ce bine arata @Tzitzicat! Eu ceva lejer.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Decembrie 3, 2022 Share Postat Decembrie 3, 2022 Ce-i aia, ciorba cu cremwursti? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Decembrie 3, 2022 Share Postat Decembrie 3, 2022 Asa a zis și sora-mea... Varza cu afumături, coaste afumate, kaizer și carnati.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Decembrie 3, 2022 Share Postat Decembrie 3, 2022 (editat) Pai asa arata imaginea. Si nu pare a fi carnati (nu stiu ce ai folosit). Sper ca a fost buna ciorba, desi prea multe chestii amestecate dupa mine, denatureaza gustul (kaizer, coaste, carnati….. prea mult). Sper ca a fost cu zeama de varza ca sa echilibreze cumva gustul. Sa inteleg ca ai trecut (cu asa ciorba) de la naked la un motor mai “gras” gen vaca? Editat Decembrie 3, 2022 de FlipperCo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Decembrie 4, 2022 Share Postat Decembrie 4, 2022 Acum 12 ore, Flower-Power a spus: Moaaama ce bine arata @Tzitzicat! Eu ceva lejer.. Mai medie decat trebuia, dar asa e cand nu ai incredere in termometru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat Decembrie 4, 2022 Share Postat Decembrie 4, 2022 Acum 17 ore, FlipperCo a spus: Pai asa arata imaginea. Si nu pare a fi carnati (nu stiu ce ai folosit). Sper ca a fost buna ciorba, desi prea multe chestii amestecate dupa mine, denatureaza gustul (kaizer, coaste, carnati….. prea mult). Sper ca a fost cu zeama de varza ca sa echilibreze cumva gustul. Sa inteleg ca ai trecut (cu asa ciorba) de la naked la un motor mai “gras” gen vaca? Ok, am zis ca-ai ciorba, mea culpa! Deci varza calita inteleg? Daca-i asa, mai merge, sper ca a stat si la cuptor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Decembrie 4, 2022 Share Postat Decembrie 4, 2022 Am incercat o reteta inspirata de nea Petrisor Tanase: ciorba de burta mincinoasa, adica cu ciuperci pleurotus in loc de burta. Este foarte gustoasa. Mai ales cand te ghidoneaza si nevasta care stie ce si cum Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Decembrie 4, 2022 Share Postat Decembrie 4, 2022 Acum 3 ore, FlipperCo a spus: Ok, am zis ca-ai ciorba, mea culpa! Deci varza calita inteleg? Daca-i asa, mai merge, sper ca a stat si la cuptor Desigur...uite produsul finit...ca să te liniștești ca norocul începătorului a funcționat Acum 10 ore, Tzitzicat a spus: Mai medie decat trebuia, dar asa e cand nu ai incredere in termometru E buna medie, chiar si ușor spre rare... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate