Vizitator Postat Ianuarie 17, 2016 Share Postat Ianuarie 17, 2016 Interesant cum tie ti se pare o gluma, asa-i ca nu-ti vine sa crezi ce nivel de trai au amaratii astia, unde ca tamplar scoti lejer 3000 lire si daca esti super bun mult peste? Stii cat scotea un tamplar in UK inainte de 2007? Daca-ti zic ca scotea peste 700 lire lucrand doar pe weekend ma crezi? Adevarat, au scazut salariile de cand au aparut imigrantii din europa de est dar multi au casele lor si multi dintre ei mai detin si case prin Spania, Portugalia, Franta, unde merg iarna sa-si faca vacantele sau unde se retrag la pensie dupa ce-si lasa casa din UK copiilor lor. Daca in Rromania o vacanta in Maldive costa o mana si un picior pentru amaratul de profesor cu salariu de 15 milioane, in UK nu e o tragedie sa arunce omul 2-3k de lire pe an doar pe vacante, e chiar ceva normal. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat Ianuarie 17, 2016 Autor Share Postat Ianuarie 17, 2016 Nici noi n-am venit in UK special pentru a ne face prieteni, mai ales romani, dar cum se spune ...never say never. Pai logic, e mai usor sa "te consolidezi" intr-o societe superieure de "infometati" (ca sa te citez pe tine) adica in Romania decat intr-o societate in care orice om normal (chiar si cu job de tamplar sau sudor )are o casa de cel putin juma' de milion de lire, masina de 25 000 in alee si isi face vacantele in Maldive, printre astia parca nu mai esti cu motz ah, ba da, stai asa, ca tu stii limba franceza, am uitat detaliul asta. À bientôt! Zise madamme AISQUEEN de motz. Chestia cu infometatii era pt aia care considera ca la Porsche in practica se cumpara croissant-uri. Faptul ca ai o casa veche de 100mp cu grinzi de lemn de la 1800 care spre norocul tau se afla intr-o locatie buna care i-a marit artificial pretul de la 50.000de lire la 500.000 de lire e atlceva. Mai putin conteaza cat costa cosmelia, cat ce se afla inauntru ce conditii ai cat spatiu ai, suprafata vitrata ai etc. Daca era sa o ia de la 0 in 2015 pe aceleasi meleaguri tamplarul ala sau sudorul ala posesor de cosmelie in zona buna, nu ar fi reusit sa plateasca nici in 3 vieti o casa din aceea……(mai ales daca iti permiti sa visezi la vacante )…………….ca si in Romania………..acelasi system. Exemple d-astea sunt destule in Colchester de exemplu in Billericay sau Brentwood. Isi face vacanta in Maldive Barbados sau Bali pt ca este IEFTIN. Te duci in Maldive ca pachet de vacanta cu 600de lire de persoana, un rahat 1x/an, mai ales daca tu ai cosmelie si nu platesti chirie sau nu ai rate la mandra ta cosmelie. Te costa noaptea de cazare la Mount St Michael sau in ST Yves macar 149de lire(in Cornwall) la care mai adaugi motorina+mancare. Daca stai si tu 6-7 in zile, in doi, ti-ai cheltuit banii de Maldive in doi………….. Mocangeala all inclusive asta se cauta……BARGAIN…..pe engleJeste, probabil ca daca lucreaza unul dintre voi la o agentie de turism, poate confirma asta. Alt exemplu o colega englezoaica (cu Z ) femeie la 45 de ani s-a dus on vara lui 2015 in Egypt………..britanica in Egypt in 2015……in contextele socio-politice din 2015 era good offer, la fel si cu Maroc sau Tunisia. Este exact ca la noi in RO din punct de vedere al puterii de cumparare, ai de ales intre Mamaia, Neptun, etc sau te duci in peninsula Cassandra sau Thassos direct pe aproximativ aceeasi bani. Ca tot esti in UK poti merge sudul Frantei, Nice-Monaco-Saint Tropez, mai ales ca sunt la 2h distanta sunt curse Stansted-Nice. Dar e scump plus ca aia nu vorbesc limba ta, iar tu stii doar limba ta nativa ca engleJ nu si ca engleZ. » Post actualizat in 17 Jan 2016 14:32 Interesant cum tie ti se pare o gluma, asa-i ca nu-ti vine sa crezi ce nivel de trai au amaratii astia, unde ca tamplar scoti lejer 3000 lire si daca esti super bun mult peste? Stii cat scotea un tamplar in UK inainte de 2007? Daca-ti zic ca scotea peste 700 lire lucrand doar pe weekend ma crezi? Adevarat, au scazut salariile de cand au aparut imigrantii din europa de est dar multi au casele lor si multi dintre ei mai detin si case prin Spania, Portugalia, Franta, unde merg iarna sa-si faca vacantele sau unde se retrag la pensie dupa ce-si lasa casa din UK copiilor lor. Poti fi tamplar in motorsport? Ca inginer scoti 2700-3000oricum, daca esti bun scoti peste 3000 , daca lucrezi si in weekend sau faci extra hours poti sa scoti 4500, daca devii manager..........n-are rost sa mai discut de salariu, nu iti creste cu 1000 sau cu 1500de lire... De Craciun la Xmas party,managera de la agentia care m-a recrutat se plangea ca engleJI sunati fac fitze ca nu au timp acum de interviu, ca e cam departe, da nu se poate next week?, iar atunci cand suna un roman, daca ii zice sa vina in UK la interviu face to face (uneori este cazul) a 2-a zi e acolo................pai pana mea...........imigranti sau ignoranti? hmmm. Mai ne intreaba, aveti colegi de acasa care vor ceva pe NVH pe X pe Y » Post actualizat in 17 Jan 2016 14:39 Zise madamme AISQUEEN de motz. Chestia cu infometatii era pt aia care considera ca la Porsche in practica se cumpara croissant-uri. Faptul ca ai o casa veche de 100mp cu grinzi de lemn de la 1800 care spre norocul tau se afla intr-o locatie buna care i-a marit artificial pretul de la 50.000de lire la 500.000 de lire e atlceva. Mai putin conteaza cat costa cosmelia, cat ce se afla inauntru ce conditii ai cat spatiu ai, suprafata vitrata ai etc. Daca era sa o ia de la 0 in 2015 pe aceleasi meleaguri tamplarul ala sau sudorul ala posesor de cosmelie in zona buna, nu ar fi reusit sa plateasca nici in 3 vieti o casa din aceea……(mai ales daca iti permiti sa visezi la vacante )…………….ca si in Romania………..acelasi system. Exemple d-astea sunt destule in Colchester de exemplu in Billericay sau Brentwood. Isi face vacanta in Maldive Barbados sau Bali pt ca este IEFTIN. Te duci in Maldive ca pachet de vacanta cu 600de lire de persoana, un rahat 1x/an, mai ales daca tu ai cosmelie si nu platesti chirie sau nu ai rate la mandra ta cosmelie. Te costa noaptea de cazare la Mount St Michael sau in ST Yves macar 149de lire(in Cornwall) la care mai adaugi motorina+mancare. Daca stai si tu 6-7 in zile, in doi, ti-ai cheltuit banii de Maldive in doi………….. Mocangeala all inclusive asta se cauta……BARGAIN…..pe engleJeste, probabil ca daca lucreaza unul dintre voi la o agentie de turism, poate confirma asta. Alt exemplu o colega englezoaica (cu Z ) femeie la 45 de ani s-a dus on vara lui 2015 in Egypt………..britanica in Egypt in 2015……in contextele socio-politice din 2015 era good offer, la fel si cu Maroc sau Tunisia. Este exact ca la noi in RO din punct de vedere al puterii de cumparare, ai de ales intre Mamaia, Neptun, etc sau te duci in peninsula Cassandra sau Thassos direct pe aproximativ aceeasi bani. Ca tot esti in UK poti merge sudul Frantei, Nice-Monaco-Saint Tropez, mai ales ca sunt la 2h distanta sunt curse Stansted-Nice. Dar e scump plus ca aia nu vorbesc limba ta, iar tu stii doar limba ta nativa ca engleJ nu si ca engleZ. » Post actualizat in 17 Jan 2016 14:32 Poti fi tamplar in motorsport? Ca inginer scoti 2700-3000oricum, daca esti bun scoti peste 3000 , daca lucrezi si in weekend sau faci extra hours poti sa scoti 4500, daca devii manager..........n-are rost sa mai discut de salariu, nu iti creste cu 1000 sau cu 1500de lire... A place under the sun, se numeste emisiunea si arata cum unii englezi se duc in alte tari cautand proprietati cat mai ieftine gen la tara, pe cat posibil langa mare. De Craciun la Xmas party,managera de la agentia care m-a recrutat se plangea ca engleJI sunati fac fitze ca nu au timp acum de interviu, ca e cam departe, da nu se poate next week?, iar atunci cand suna un roman, daca ii zice sa vina in UK la interviu face to face (uneori este cazul) a 2-a zi e acolo................pai pana mea...........imigranti sau ignoranti? hmmm. Mai ne intreaba, aveti colegi de acasa care vor ceva pe NVH pe X pe Y Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2016 Share Postat Ianuarie 17, 2016 Poti fi tamplar in motorsport? Poate, daca lucrezi pentru Morgan? Ca inginer scoti 2700-3000oricum, daca esti bun scoti peste 3000 , daca lucrezi si in weekend sau faci extra hours poti sa scoti 4500, daca devii manager..........n-are rost sa mai discut de salariu, nu iti creste cu 1000 sau cu 1500de lire..Nu cu o atitudinea ca a ta.. Cunosc pe cineva sef de echipa la highway maintenance care face 1500 lire pe saptamana dupa ce plateste si taxele, si ala nu are facultate si mastere in Franta, again, o fi ajuns acolo avand alta atitudine in viata. De Craciun la Xmas party,managera de la agentia care m-a recrutat se plangea ca engleJI sunati fac fitze ca nu au timp acum de interviu (pentru ca ei nu-s ahtiati dupa bani ca romanii) , ca e cam departe, da nu se poate next week?, iar atunci cand suna un roman, daca ii zice sa vina in UK la interviu face to face (uneori este cazul) a 2-a zi e acolo................pai pana mea...........imigranti sau ignoranti? hmmm. Mai ne intreaba, aveti colegi de acasa care vor ceva pe NVH pe X pe Y Numai romanilor li se pare ca 30 000 pe an e cine stie ce suma. Nu zic ca e rau pentru inceput, dar ala nu e salariu iesit din comun. Spor la adunat bani si facut overtime. Enjoy the rest of your time in the UK. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Ianuarie 17, 2016 Share Postat Ianuarie 17, 2016 Nici noi n-am venit in UK special pentru a ne face prieteni, mai ales romani, dar cum se spune ...never say never. Pai logic, e mai usor sa "te consolidezi" intr-o societe superieure de "infometati" (ca sa te citez pe tine) adica in Romania decat intr-o societate in care orice om normal (chiar si cu job de tamplar sau sudor )are o casa de cel putin juma' de milion de lire, masina de 25 000 in alee si isi face vacantele in Maldive, printre astia parca nu mai esti cu motz ah, ba da, stai asa, ca tu stii limba franceza, am uitat detaliul asta. À bientôt! Cred că exagerezi un puțin cu sudorul dar chiar și așa, casa aia a ajuns artificial la 0.5m pe spinarea fraierilor care au ajutat la umflarea bulei. Eu am găsit aici (Lyon) o casă la 210000 și tot mi se pare mult, sunt în negocieri la 160000 eur. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Garcya Postat Ianuarie 17, 2016 Share Postat Ianuarie 17, 2016 Noua moda la engleji este sa mănânce sandviș cu chips, pun chips intre doua felii de pâine și gata... Asa e Bigfoot? Asta era dintotdeauna, de cand am fost eu prin 2008 in UK Cat despre ce ai zis tu acolo, ma mir, nu zic ca nu ai dreptate dar sunt mai mult ca sigur ca esti subiectiv, vorbesti din experientele tale personale si nu prea poti sa generalizezi asa. Prosti, nesimtiti, needucati sunt peste tot. Fiecare tara are uscaturile ei si problemele ei. Tu daca ai ales sa te muti, te adaptezi, ignori, treci mai departe, te adaptezi iar si gata. Daca ramaneai in Romania te-ar fi deranjat alte lucruri de care te izbeai zilnic si nu erau pe placul tau. Cum spuneam, parerea mea este ca cei care avem putin creier pe care il folosim trebuie sa ignoram persoanele care nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu noi, sa ne amuzam de prostia lor si totul o sa fie bine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat Ianuarie 17, 2016 Autor Share Postat Ianuarie 17, 2016 Asta era dintotdeauna, de cand am fost eu prin 2008 in UK Cat despre ce ai zis tu acolo, ma mir, nu zic ca nu ai dreptate dar sunt mai mult ca sigur ca esti subiectiv, vorbesti din experientele tale personale si nu prea poti sa generalizezi asa. Prosti, nesimtiti, needucati sunt peste tot. Fiecare tara are uscaturile ei si problemele ei. Tu daca ai ales sa te muti, te adaptezi, ignori, treci mai departe, te adaptezi iar si gata. Daca ramaneai in Romania te-ar fi deranjat alte lucruri de care te izbeai zilnic si nu erau pe placul tau. Cum spuneam, parerea mea este ca cei care avem putin creier pe care il folosim trebuie sa ignoram persoanele care nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu noi, sa ne amuzam de prostia lor si totul o sa fie bine Corect.Am mentionat si partile bune. Normal ca nu exista decat varianta adaptatarii sau ignorarii incovenientelor, noi nu am venit degeaba aici. Si in RO sunt chestii de rahat de acord.....................mai ales daca esti tanar si vrei sa faci tu ceva pe plan profesional pe forte proprii...............................dar nu e UK-ul anului 2016, miezul miezului sau populatia din UK nu este superiora fata de " amarastenii astia de romani " cum arunca unii zvonuri de 2 bani. » Post actualizat in 17 Jan 2016 17:50 Cred că exagerezi un puțin cu sudorul dar chiar și așa, casa aia a ajuns artificial la 0.5m pe spinarea fraierilor care au ajutat la umflarea bulei. Evident. Nu exagereaza, e "normal" sa vezi pe aici o cosmelie in centrul unui oras satelit/town de 400.000 - 500.000 de lire, mai ales in Billericay pt ca linie de metrou direct catre Londra. In Bath iarasi daca te uiti la o casa normala nici mica nici mare, dar nu cosmelie, gen cum are un roman gospodar casa la tara cu tot cu gradina, te costa de la 850.000de lire in sus Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Garcya Postat Ianuarie 17, 2016 Share Postat Ianuarie 17, 2016 Preturile la case / apartamente sunt la fel peste tot in lume tocmai pentru ca lumea este comoda. In Viena sau in imprejurimi (maxim 20-30 km) preturile sunt uriase. Daca cauti la 40-50 km de Viena preturile deja sunt la jumate pentru acelasi tip / spatiu / confort. Sa nu vorbesc si mai departe Asta este problema cand oamenii sunt "legati" de un singur job si nu doresc sa faca naveta... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aship Postat Ianuarie 17, 2016 Share Postat Ianuarie 17, 2016 (editat) Asta este problema cand oamenii sunt "legati" de un singur job si nu doresc sa faca naveta... Mda ... numai ca nu sunt "legati", ci "au fost legati" ... de-un job, de-un mortgage ... Si da ... au optiuni. Dar aceste optiuni sunt ca si la alegeri: o optiune proasta si alta si mai proasta. Adica ori isi pierde zilnic cateva ore in trafic pentru a ajunge la job, ori locuieste in buricul targului cu toate neajunsurile/avantajele acestui lucru. Editat Ianuarie 17, 2016 de aship Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheFatBob Postat Ianuarie 18, 2016 Share Postat Ianuarie 18, 2016 no vedeți?de aia nu ne căutăm unii pe alții prin strainătățuri....sa ne adunam la o poveste,că ne muscăm de kur imediat...ofof » Post actualizat in 18 Jan 2016 19:33dar cred ca asta face parte din cultura/educația noastra,nu?să atacăm persoana,nu ideea... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Ianuarie 18, 2016 Share Postat Ianuarie 18, 2016 Eu si logodnica mea muncim aici adunam pound-ul pt a ne consolida viata din RO, nu pt a trai aici in UK pe termen lung, chiar daca la varsta noastra sub 30 de ani, o ducem foarte bine, in societatea englezeasca. Si cand va veti fi "consolidat viata din RO" ce veti face mai departe? Sa presupunem ca veti fi strans suficient cat sa va cumparati sau sa construiti de la zero o vila cu piscina (parca asta era standardul, nu?), cateva masini luxoase... si chiar eventual sa puneti pe roate o afacere de succes. Ce veti face insa cand vor aparea copiii? Sigur, datorita statutului dobandit va veti permite asigurari de sanatate particulare, scoli private si profesori particulari... etc. Dar cu ceilalti ce faceti, cu rudele, prietenii de familie si copiii lor, viitorii colegi si prieteni ai copiilor vostri... cei care nu au fost atat de norocosi sau, hai sa-i dam Cezarului ce-i apartine, atat de curajosi si ambitiosi ca voi sa-si rupa cei mai frumosi ani ai vietii pentru a se "consolida"? Degeaba iti construiesti un palat, daca esti inconjurat de maghernite si corturi tot in tiganie se cheama ca locuiesti. Bineinteles, metafora se poate extinde si la noile cartiere de bogatani parveniti unde parfumul de trandafiri acopera duhoarea fecalelor in care se afunda Romania din ce in ce mai mult in fiecare zi. Atasez mai jos raspunsul unui roman din Scotia scrisorii de felicitare adresata de catre sentarul Viorel Badea tuturor romanilor din afara granitelor cu prilejul zile de 1 Decembrie, poate o sa intelegi mai bine ce incerc eu sa spun. 1 Decembrie. Dragi români de pretutindeni, Cu prilejul „Zilei românilor de pretutindeni” vă adresez vouă, românilor din lumea întreagă, calde felicitări, precum şi îndemnul de a păstra în suflet spiritul, cultura şi limba românească. Doresc să vă felicit şi să vă mulţumesc pentru contribuţia pe care o aduceţi la dezvoltarea comunităţilor şi a ţărilor în care vă aflaţi, precum şi pentru păstrarea şi afirmarea valorilor şi tradiţiilor româneşti. Din Australia până în America de Nord, din Europa şi până în Asia, românii au ridicat pe podiumurile sportului de performanţă drapelul naţional al României, au dus la cele mai prestigioase universităţi frumosul grai românesc şi excelează în orice domeniu activează, făcând cinste ţării natale. Trebuie să ne amintim că suntem români în fiecare zi dăruită nouă de Dumnezeu şi să păstrăm vii în inimile noastre cuvintele lui M. Sadoveanu: „Patriotismul nu înseamnă ura împotriva altor neamuri, ci datorie către neamul nostru; nu înseamnă pretenţia că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic.” Doresc să vă felicit, de asemenea, şi cu ocazia „Zilei Naţionale a României”. Avem datoria de a păstra vie şi a cinsti amintirea celor ce au luptat pentru unitatea şi libertatea poporului, precum şi de a privi spre viitor cu optimismul, curajul şi încrederea cu care au făcut-o şi strămoşii noştri, de la cei căzuţi pe câmpul de luptă, până la cei care au pierit în inumanele închisori comuniste. Cu aceste ocazii, transmit românilor de pretutindeni cele mai bune gânduri şi urări de sănătate, fericire şi succes. Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe români, oriunde s-ar afla ei. La Mulţi Ani România! La Mulţi Ani români de pretutindeni! Birou Senatorial Viorel Badea Senator Pentru romanii din Europa si Asia Membru al Delegatiei Permanente a Parlamentului Romaniei la APCE Presedinte al Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni Tel/Fax: 0213101911 http://www.badeaviorel.ro/ RASPUNS Dragă Domnule Senator Viorel Badea, Sînt si eu unul dintre „românii de pretutindeni” care au primit scrisoarea dumneavoastră cu ocazia, nu stiam, „Zilei românilor de pretutindeni”. Vă multumesc pentru caldele urări si îndemnuri, chiar dacă, trebuie să mărturisesc, laudele dvs. sînt exagerate în ce mă priveste pe mine, unul din românii de pretutindeni cărora vă adresati. Nu am adus nici o „contributie” comunitătii care a binevoit să mă primească (în afară de cîteva taxe), nu am afirmat prin nimic „valorile românetti”, nu practic sport de performantă sub drapelul tării, iar singurul domeniu în care „excelez” deocamdată este livrarea de mîncare indiană la domiciliu, pentru că lucrez ca delivery driver la un restaurant dintr-un orăsel scotian. Alta ar fi fost însă situatia dacă mi-ati fi scris, dvs. sau unul dintre numerosii dvs. colegi din Parlament, acum sase luni, cînd încă nu eram un român „de pretutindeni”, ci un român de la mine de-acasă, mai exact din Iasi. As fi putut să vă răspund că sînt cercetător stiintific la Universitatea Al. I. Cuza si că mă ocup de editarea Bibliei de la 1688, prima editie critică a celei mai vechi Biblii românesti (Stiati că sîntem ultimul neam din Europa care încă nu are prima sa Biblie într-o editie critică?). M-as fi mîndrit cu fetele mele, care practicau un sport de performantă sub drapelul tării, cum spuneti, si m-as fi lăudat că am dus si eu putin din „graiul tării” mele pe la Paris si Geneva, sau că mi-am petrecut sapte ani printre vechile manuscrise românesti, primind pentru munca mea o summa cum laude. Dar nici dumneavostră nu mi-ati scris, nici eu nu v-am răspuns. Asa merg lucrurile, cum s-ar spune. Dar de ce îmi scrieti tocmai acum, cînd mi-am luat lumea în cap, împreună cu ai mei, si ne-am alăturat si noi „românilor de pretutindeni”care îsi caută pe aiurea dreptatea pe care nu au găsit-o în tară? Ca să îmi arătati că vă pasă? Dacă vă pasă atît de mult de „valorile si traditiile românesti”, de ce nu mi-ati scris, dvs. sau colegii dvs., pe cînd eram în tară? De ce nu m-ati întrebat cum ne descurcăm cu nouă milioane pe lună, eu si colegele mele, tineri doctori în filologie si slujbasi ai culturii române pentru care suspinati acum? V-as fi rugat atunci, dacă stiam că vă interesează atît de mult istoria neamului, să faceti ceva pentru profesorul meu de istorie, care se stinge de boală pentru că din pensia sa nu-i ajung banii de medicamente. V-as fi chemat la Iasi să vedeti cum trăieste de pe o zi pe alta un antrenor de performantă, pentru care s-a cîntat imnul României la Berlin, si cum niste copii devotati se antrenează să devină campioni pe podelele roase si pline de cuie ale unei săli de sport care n-a prins încă o campanie electorală. V-as fi dus prin oras si v-as fi arătat Filarmonica ieseană, care de zece ani stă să se prăbusească sub schele, si Teatrul National, mutat într-un cub de carton. Si la urma urmei, dacă tot invocati acum cuvintele lui Sadoveanu si îndemnul „să devenim un popor vrednic”, v-as fi spus că de douăzeci de ani mă simt, în fiecare zi, mintit, furat si umilit în tara mea. Si că am obosit să devin „vrednic” printre smecheri, canalii politice si „băieti destepti”. Dar, repet, nici dvs. nu m-ati întrebat, nici eu nu v-am răspuns. Si atunci, de ce m-ati găsit tocmai acum? Domnule senator, e un cinism fără de margini să-i heretisiti pe emigrantii români cu ocazia unei asa-zise „zile a românilor de pretutindeni”. Nu poate fi o sărbătoare o zi a românilor „de pretutindeni”, există doar o singură zi a românilor si a României din care găstile politice care s-au succedat ne-au împins, pe mine si pe alte milioane de compatrioti, să ne luăm lumea în cap, să ne lăsăm în urmă limba, părintii si prietenii si să ne căutăm pe aiurea pîinea si dreptatea. Ce sărbătoare vedeti în asta? Nu e nici o sărbătoare pentru familiile despărtite, pentru fratii si prietenii lăsati în urmă, sau pentru acei „români de pretutindeni” ai căror copii s-au spînzurat în tară de dorul lor. Si, în general, nu există sărbători adevărate cînd te afli „pretutindeni”, ci doar acasă. Iertati-mă, dar nu am nevoie să-mi amintiti dvs. de „valorile românesti”. Ocupati-vă de ele în tară, acolo unde „cultura si valorile românesti” sînt lăsate în paragină. Si v-as mai ruga ceva. Sînteti totusi un reprezentant al clasei politice românesti. Aveti decenta de a nu amesteca în gesturile dvs. electorale amintirea „celor ce au luptat pentru libertatea poporului”. În Franta, am cunoscut un om care si-a pierdut o mînă în masacrul de la Otopeni, în decembrie ’89. Lucrează acum ca magazioner la un depozit, din mila unor străini generosi. Vă asigur că omul acesta ar scuipa astăzi pe orice discurs politicianist în care sînt amintiti eroii din decembrie ’89. Altfel, o duce bine (în curînd, îl veti putea vedea si auzi într-un documentar tv despre Revolutie, apropo, nu-i asa, de cei care „fac cinste tării natale”). La sfîrsit, as vrea să vă asigur că nu mi-e rusine că sînt român. Asa mi-am învătat si fetele, să nu le fie rusine să spună de unde vin. Singurele momente în care mi-e rusine că-s român sînt atunci cînd politicienii îmi vorbesc despre România. În gura lor, România pute ca o hazna infestată, din care mă bucur că mi-am salvat copiii. Ca o măsură de igienă, ar fi prea mult dacă v-as cere să păstraţi măcar distanta tăcerii? Ioan-Florin Florescu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aship Postat Ianuarie 18, 2016 Share Postat Ianuarie 18, 2016 no vedeți?de aia nu ne căutăm unii pe alții prin strainătățuri....sa ne adunam la o poveste,că ne muscăm de kur imediat...ofof » Post actualizat in 18 Jan 2016 19:33 dar cred ca asta face parte din cultura/educația noastra,nu?să atacăm persoana,nu ideea... Spuse-i tu, in timp ce ne ataci personal pe toti din topicul asta ... Zi repede o poveste, sa te iertam. » Post actualizat in 18 Jan 2016 23:22 Si cand va veti fi "consolidat viata din RO" ce veti face mai departe? Sa presupunem ca veti fi strans suficient cat sa va cumparati sau sa construiti de la zero o vila cu piscina (parca asta era standardul, nu?), cateva masini luxoase... si chiar eventual sa puneti pe roate o afacere de succes. Ce veti face insa cand vor aparea copiii? Sigur, datorita statutului dobandit va veti permite asigurari de sanatate particulare, scoli private si profesori particulari... etc. Dar cu ceilalti ce faceti, cu rudele, prietenii de familie si copiii lor, viitorii colegi si prieteni ai copiilor vostri... cei care nu au fost atat de norocosi sau, hai sa-i dam Cezarului ce-i apartine, atat de curajosi si ambitiosi ca voi sa-si rupa cei mai frumosi ani ai vietii pentru a se "consolida"? Degeaba iti construiesti un palat, daca esti inconjurat de maghernite si corturi tot in tiganie se cheama ca locuiesti. Bineinteles, metafora se poate extinde si la noile cartiere de bogatani parveniti unde parfumul de trandafiri acopera duhoarea fecalelor in care se afunda Romania din ce in ce mai mult in fiecare zi. Atasez mai jos raspunsul unui roman din Scotia scrisorii de felicitare adresata de catre sentarul Viorel Badea tuturor romanilor din afara granitelor cu prilejul zile de 1 Decembrie, poate o sa intelegi mai bine ce incerc eu sa spun. 1. Daca fiecare individ isi gaseste fericirea, asta inseamna ca toti suntem fericiti, nu? 2. Nu toti dintre noi vrem casa/piscina/masina. Unii vrem doar sa traim decent. 3. Daca vrei o lume in care vecinul sa fie la acelasi nivel ca tine, va trebui sa te muti si tu in strainatate. Sau preferi sa stai in maghernite? Stai linistit, aici nu iti permiti sa stai la un loc cu bogatanii. Au cartierele lor speciale, cu preturi astronomice. Intri doar ca servitor. 4. Foarte faina scrisoarea. Cam asa ceva i-as fi spus si eu politicianului respectiv. Mai putina cultura insa, si mai multa treaba. Agricultura, industria, siguranta. Stiu, cuvinte plictisitoare. Dar o biblie (fie ea si scrisa de Iisus himself) nu ma va tine acasa. Lasa-ma sa-mi construiesc si sa produc ce-mi trebuie, si asigura-te ca pot sa le pastrez. Doar atata vreau. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 Mai putina cultura insa, si mai multa treaba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 @aship - 1, 2, 3, 4... n-ai inteles nimic! Pacat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
prafrau Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 (editat) .... om de valoare n-a ramas nimic in urma lui aici (dupa ani de studii asidue impreuna cu o intreaga echipa), n-o sa ramana nici acolo dar cumva e vina oricui altcuiva decat a lui, sistemul si politicul sunt de vina ca el nu gasea finantare pentru editia critica a primei biblii romanesti, in nici un caz nu el asa cum tot aialalti sunt de vina cand "campionii" aia care se antreneaza pe podele roase nu gasesc sponsori suna cunoscut cumva cand faci un lucru de care nu-i pasa nimanui decat tie nu se numeste munca, ci hobby, si nu esti platit la fel si cand faci un lucru prost daca vrei bani ori cauti pe cineva care sa aprecieze ce faci tu acolo, ori te apuci de ceva care e cautat/apreciat daca nu reusesti sa te adaptezi cauti locuri unde gimnastica ritmica e la fel de apreciata ca fotbalul si studiile biblice sunt considerate prioritate nationala sau pleci unde vezi cu ochii, te angajezi ca livrator de mancare indiana, zici ca esti in cea mai tare tara din lume (ca doar te-a scos din foame), arunci cu rahat in locul care te considera inutil, si tipi ca au pierdut o mare valoare (a livrarii de mancare indiana) nici eu n-am inteles nimic, nu? una e sa pleci undeva fiindca tie personal ti se pare mai bine, alta e sa-i faci prosti pe toti aia care nu au plecat una e sa pleci pentru o oportunitate avantajoasa, alta e sa pleci de foame si, pe jumatate in gluma, oricine poate pleca de aici, nu oricine poate trai aici Editat Ianuarie 19, 2016 de prafrau Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 nici eu n-am inteles nimic, nu? Aproape! Pe langa bunastarea materiala, cultura si artele, precum si alte activitati "inutile" printre care chiar si religia, definesc gradul de civilizatie al unei natii. Dupa rationamentul tau poetii, scriitorii, pictorii, sculptorii, muzicienii (altii decat manelistii) si chiar si perfomerii din alte sporturi decat fotbalul nu sunt altceva decat niste excentrici care vor sa-si castige si existenta de pe urma "hobby-urilor" lor. Nu sunt un tip religios dar nu pot fi atat de limitat incat sa ignor opinia altora si mai ales aportul cultural pe care anumite lucrari si studii ale unor oameni cu un intelect ce-l depaseste cu mult pe al meu il aduc identitatii unei anumit popor sau civilizatie. Cu alte cuvinte, desi nu ma intereseaza subiectul, consider ca Tratatul de Istorie a Religiilor nu a fost o pierdere de timp si ma bucur ca Mircea Eliade nu a fost nevoit sa livreze mancare indiana la domiciliu in cine stie ce colt al lumii... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pantera2006 Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 Bai ofticatule daca te duce capu faci bani si in ro si in alta parte. Lasa- ne cu scrisori de dragoste , neinteresant cel putin pt mine in loc sa vb despre altceva vb numai aiurei. Si putin imi pasa de parerea ta despre romanii plcati. Care a plecat sa-i fie de bine. » Post actualizat in 19 Jan 2016 13:37 Am uitat sa iti mai spun ceva, tu ca persoana pt ce traesti pe pamantu asta, in opinia mea sa faci umbra degeaba Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 Bai ofticatule daca te duce capu faci bani si in ro si in alta parte. Lasa- ne cu scrisori de dragoste , neinteresant cel putin pt mine in loc sa vb despre altceva vb numai aiurei. Si putin imi pasa de parerea ta despre romanii plcati. Care a plecat sa-i fie de bine. » Post actualizat in 19 Jan 2016 13:37 Am uitat sa iti mai spun ceva, tu ca persoana pt ce traesti pe pamantu asta, in opinia mea sa faci umbra degeaba Bai MANELISTULE, de cand scopul vietii e sa faci bani? Bah, ar trebui sa te nasti de cateva ori doar ca sa ii ajungi la degetul mic a lui @yo4hgx. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
prafrau Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 Aproape! Pe langa bunastarea materiala, cultura si artele, precum si alte activitati "inutile" printre care chiar si religia, definesc gradul de civilizatie al unei natii. Dupa rationamentul tau poetii, scriitorii, pictorii, sculptorii, muzicienii (altii decat manelistii) si chiar si perfomerii din alte sporturi decat fotbalul nu sunt altceva decat niste excentrici care vor sa-si castige si existenta de pe urma "hobby-urilor" lor. Nu sunt un tip religios dar nu pot fi atat de limitat incat sa ignor opinia altora si mai ales aportul cultural pe care anumite lucrari si studii ale unor oameni cu un intelect ce-l depaseste cu mult pe al meu il aduc identitatii unei anumit popor sau civilizatie. Cu alte cuvinte, desi nu ma intereseaza subiectul, consider ca Tratatul de Istorie a Religiilor nu a fost o pierdere de timp si ma bucur ca Mircea Eliade nu a fost nevoit sa livreze mancare indiana la domiciliu in cine stie ce colt al lumii... si daca intr-o tara nu gasesti mai mult de 2-3 oameni care sa aprecieze ceea ce faci tu, si niciunul dispus sa te finanteze, mai putem vorbi de vreun aport cultural sau stiintific al tau? nu cred ca e cazul sa-l compari pe eliade cu cazul de fata, nu-mi amintesc sa fi dus el vreodata lipsa de sustinere Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pantera2006 Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 Bai MANELISTULE, de cand scopul vietii e sa faci bani? o fii zeu si eu nu stiu te pomenesti si manelist sa faci pe ........... Bah, ar trebui sa te nasti de cateva ori doar ca sa ii ajungi la degetul mic a lui @yo4hgx. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 si daca intr-o tara nu gasesti mai mult de 2-3 oameni care sa aprecieze ceea ce faci tu, si niciunul dispus sa te finanteze, mai putem vorbi de vreun aport cultural sau stiintific al tau? nu cred ca e cazul sa-l compari pe eliade cu cazul de fata, nu-mi amintesc sa fi dus el vreodata lipsa de sustinere Valoarea extraordinară a lui van Gogh a fost recunoscută pentru prima dată abia la 11 ani de la moartea artistului când la Paris, pe 17 martie 1907, a fost inaugurată o expoziție cu 71 dintre lucrările acestuia.[89] Astăzi multe dintre operele sale, inclusiv numeroasele lui portrete, peisaje și picturi cu floarea-soarelui, se numără printre cele mai cunoscute și cele mai scumpe din lume. Fiind puțin apreciat în timpul vieții, faima sa a crescut în anii de după moarte. În toată viața, legendarul pictor nu a vândut decât o singură lucrare. În prezent, pânzele sale valorează zeci și sute de milioane de dolari. În 1987, la o casă de licitație, un tablou din seria Floarea soarelui s-a vândut cu 40 de milioane de dolari. (https://ro.wikipedia.org/wiki/Vincent_Van_Gogh) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
prafrau Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 Valoarea extraordinară a lui van Gogh a fost recunoscută pentru prima dată abia la 11 ani de la moartea artistului când la Paris, pe 17 martie 1907, a fost inaugurată o expoziție cu 71 dintre lucrările acestuia.[89] Astăzi multe dintre operele sale, inclusiv numeroasele lui portrete, peisaje și picturi cu floarea-soarelui, se numără printre cele mai cunoscute și cele mai scumpe din lume. Fiind puțin apreciat în timpul vieții, faima sa a crescut în anii de după moarte. În toată viața, legendarul pictor nu a vândut decât o singură lucrare. În prezent, pânzele sale valorează zeci și sute de milioane de dolari. În 1987, la o casă de licitație, un tablou din seria Floarea soarelui s-a vândut cu 40 de milioane de dolari. (https://ro.wikipedia.org/wiki/Vincent_Van_Gogh) incerci sa ma sustii sau sa ma combati? frati-su avea o galerie si i-a vandut multe din lucrari inca de la inceput, si spre sfarsitul vietii a inceput sa aiba expozitii in franta, belgia si olanda (cat era inca in viata) nu poti sa zici de un om care s-a impuscat la 37 de ani ca de ce n-a fost recunoscut international destul de repede Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 incerci sa ma sustii sau sa ma combati? Nici una, nici alta! Incerc sa port un dialog civilizat in care partenerii isi respecta opiniile, fie si contradictorii insa fara lovituri sub centura. Crezi ca esti capabil de asa ceva? Si daca nu ai observa, aici subiectul principal de discutie este experienta si impresiile romanilor ce au intrat in contact cu societatea engleJeasca, in comparatie cu cea de acasa. Daca ai ceva de impartasit cu noi, eu unul as fi bucuros sa te ascult... dar fara clisee propagandistice sau golaneala de cartier. Nu de alta dar nici eu nu am crescut la pension si nici nu am avut guvernanta frantuzoaica... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JCDenton Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 Am si eu o curiozitate pentru voi. O intrebare la care mereu primesc raspunsuri interesante de fiecare data. Cu ce v-ati ocupat in tara si pentru ce salariu ati fi ramas aici? Cat ar fi "costat" pt voi sa va creati traiul din "afara"? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Ianuarie 19, 2016 Share Postat Ianuarie 19, 2016 (editat) JCDenton, on 19 Jan 2016 - 18:30, said: Am si eu o curiozitate pentru voi. O intrebare la care mereu primesc raspunsuri interesante de fiecare data. Cu ce v-ati ocupat in tara si pentru ce salariu ati fi ramas aici? Cat ar fi "costat" pt voi sa va creati traiul din "afara"? Nu am plecat din tara din cauza salariului, am plecat din cauza coruptiei, mizeriei si lipsei drumurilor...Cu ani in urma, am fost implicati intr-un accident, si vita a zis ca nu conteaza ca e vina ei, are avocati buni si daca nu acceptam oferta facuta de ea, ne vedem la tribunal si nu este sigur ca vom castiga noi. Politia a fost de partea ei la inceput. Plus ca a trebuit sa trag de ei ca sa faca poze serioase pentru expertiza, poze la motor, echipament si casti. La asta se aduna doctorii incompetenti, care nu au fost in stare sa se ocupe de pasager. Cand am vazut ca in Romania poti sa mori cu dreptatea in mana, am decis sa plec. Nu conteaza cati bani mi s-ar oferi in Romania, acolo nu m-as mai intoarce. PS: asta nu intelege "crosant boy" nu toti sunt aici pentru bani. Unii sunt aici sa se bucure de drumuri decente, concerte (pana si in oraselele mici si medii ai sansa sa vezi Apocayptyca, Whitesnake...etc), pe o raza de 40 de minute am acces la 4 trackuri. Editat Ianuarie 19, 2016 de Vizitator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate