Sari la conținut

Cine-si mai aminteste de jocurile nebune si jucariile copilariei? :-))

l.u.v
 Share

Postări Recomandate

Eram mare pirotehnist pina m-a linistit o pocnitoare cu injector.

Am zis sa bag in el cam la juma' de cutie de chibrituri si s-o incalzesc bina inainte (frecai cuiul in gaura). Iaca am incalzit-o asa de tare ca mi-a explodat in mina. Eram pe terenul scolii si mi-amintesc cum copiii de pe toate terenurile si-au luat freeze, dupa care au uitat ce faceau si au luat-o ca zombalaii spre clase. Probabil a bubuit de au zis ca se trage cu tunull. Cum dracu de mai am auz, nu stiu. Cert e ca nu m-am mai atins de pocnitoare dupa. Daca nu respectam protectia muncii si nu tineam cuiul indreptat in afara putea sa fie mai nasol, ptobabil cuiul ala a sarit peste scoala :) Vremuri...

Si eu am fost mare pirotehnist si mi-a explodat o sticla cu carbid in mina. Cind m-am uitat la ea am crezut ca ma amputeaza, siroia singele ca la robinet si toata mina era scaldata in singe. Plus ca nu simteam nimic cu mina. Din fecirice desi am avut vreo mie de taieturi una linga alta nici una nu a fost prea adinca, avea ala un spray coagulant in casa si in citeva zile se cam vindecase. Am multe cicatrici de la timpeniile pe care le-am facut dar nu de la asta.

Mai ceream cu un prieten sa mergem la veceu si aruncam cu fumigene de minge de ping pong in alte clase. Ieseaua aia urlind din clasa, cind am prins tupeu incepusem sa le tinem si usa. Pina la urma am ajuns la directoare cu asta.

Era a un moment dat sa fiu exmatriculat ca am facut o pocnitoare cu pasta de pix metalica si fosfor de chibrite si i-am dat drumul intr-o ora. Ar fi trebuit sa pocneasca cind eu nu eram in banca dar ceva a mers prost si n-am mai apucat sa plec din banca. M-a indentificat ca iesea fum din banca mea.

Covorul din bucatarie era plin de gauri ori de la plumb topit pe care il scapam ori de la praf de pusca pe care il ardeam pe faras pina se inrosea. Maica-mii ii spuneam ca am scapat chibritul.

Ehehe.

Din pacate (sau poate nu) daca fii-miu ar face numai 10% din astea ar intra si el si eu la bulau :).

» Post actualizat in 12 Sep 2015 23:03

PS: multe din povestile de aici se aseamana cu ce reprosati voi tiganusilor care fura, scuipa, arunca cu pietre in motocclisti, intind sirma pe strada etc... evident sintem acelasi popr :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 216
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

1. Lapte gros

2. Capra clasica

3. Capra noua (mersul cu motocicleta – ghidonul erau urechile; caderea ursului din luna, defileul dracilor, mitraliera cu X gloante, etc.)

4. Frunza

5. Tara, tara, vrem ostasi!

6. Fața-Ascunselea

7. Castelul

8. Telefonul fara fir

9. Fazan

10. Ce incape intr-o sticla cu lapte si incepe cu litera A... B... C... etc.?

11. Ratele si vanatorii

12. Flori, fete sau baieti, melodii sau cantareti

13. Gropita

14. Liniuta

15. La malai!

16. Peretelul

17. Magarusul

18. Obligatea

19. Centrila

20. Barita

21. Respinsea

22. Patratica

23. „9”

24. „21”

25. Un fel de mini-miuta cu mingea de tenis

26. Mai era un joc cu mingea in care doi stateau in poarta si doi sutau. Cei din poarta trebuiau sa apere sau sa respinga mingea. Daca mingea era respinsa, cel care a respins-o ramanea in poarta, in timp ce celalalt iesea la joc, incercand sa ia mingea, sa-i dribleze pe ceilalti doi si sa paseze in bratele propriului portar. Fiecare echipa avea dreptul la cateva incercari (cred ca 3). Nu mai stiu cum se numeste jocul.

27. In alt joc cu mingea, stateam toti pusi la zid si unul ne vana, sutand spre noi cat putea el de tare. Trebuia sa ne ferim ca sa ramanem in joc. Nici asta nu mai stiu cum se numea.

28. Friptea

29. Leapsa (simpla, pe cocotate, pe biciclete, in copaci)

30. Bâza

31. Bâza americana (pentru fraieri)

32. Bidonasul

33. Hotii si vardistii

34. Calcatea

35. Invizoace

36. Pocnitoare din injector

37. Cornete

38. Teava cu carbid (si un tub de spray)

39. Mațele incurcate

40. Cartonase (sau țaca)

41. Țurca

42. Baba oarba

43. Verde-STOP!

44. Mai jucam un joc nevinovat cu cutitul. Haha!!! :) Se desena pe pamantul putin umed un fel de tinta. Se tinea mana intinsa, cu palma deschisa si cutitul in palma. Se arunca in aer cutitul si acesta trebuia sa se infiga cat mai aproape de centrul tintei. Nici jocul asta nu stiu cum se numea.

45. Sa nu mai vorbim despre jocurile jucate cu carti de joc: Popa-Prostu, Kems, Razboi, Macao, Trombon...

Ar mai fi multe de povestit, dar... unele este mai bine sa ramana nestiute. :D

Cam astea au fost jocurile pe care le-am jucat cel mai mult in copilarie. De fapt, nu le-am jucat mai mult, le-am jucat aproape NON-STOP.

Link spre comentariu

Mai era tot asa o chestie: luai o punga cu surub mare si 2 piulite,puneai praf de chibirit ( sau cum se numea) sau carbit,legai punga de surub,iar intre cele doua piulite care erau atasate la surub se punea acel praf, o aruncai sus,iar cand ajungea pe beton facea o pocnitoare. :)

Nu mai stiu exact daca asa a fost......au trecut ani..... :P

Editat de Amendatu`
Link spre comentariu

ca tot mi-a amintit colegu de aripi de carabusi,faceam somnifer si afrodisiac din coarne de radasca:))) si dadeam latii sa le bea amestecate cu lapte sau apa si zahar sa nu se simta:)),sau puneam superglue pe scaun la profesori sau dulcolax la maistra in cafea:))) sau ardeam perdele,intrerupatoare leapsa cu extinctoare:)),sau aruncam cu corcoduse la vecini in geamuri sau cornete cand era deschise geamurile sau luam lasere de alea cum era in copilarie si seara bagam la vecini in geamuri sa nu poata sa se uite la televizor,sau ascunsa prin beciuri:)),faceam sala pe acoperisurile blocurilor cu bile de alea grele de fier si o teava,sau ne bateam cu sticlele pline de apa si ne stropeam pana ne udam tot,sau iarna,de dimi pana noaptea si daca eram uzi leoarca nu ne interesa,sau fugitu si aruncatu pe burta in balti sau mocirla,"nemteasca" la garajele vecinilor de faceau spume la gura de nervi:)),sau strangeam toti brazii aruncati si uscati de faceam un foc de tabara de ieseau flacari pana la etajul 2-3 in inaltime si apoi puneam cartofi la copt:d,la furat de lebenita si mancam pe unde apucam,1 statea de 6 altu mai mic se furisa si ciordea ditamai ludaul:)),scoteam televizorul afara si ne uitam 3 blocuri la meciurile cu Romania,jucam carti cu surprize,masini sau jucatori sau ce mai aveam din gumele turbo,sau pe pedepse,cand o aparut 1 data interfoane sunam la diferite blocuri si le spuneam ca suntem de la emisiunea vrei sa fi miliardar si ca o castigat 1 miliard de lei si sa coboare sa revendice premiul si dupa fugeam,sau dezumflam rotile la vecini care ne enervau,sau mutam la un vecin ungur Dacia in mijlocul drumului pe orizontala:)) sau langa gunoi,sau blocam liftu cand erau persoane in el sau nu lasam sa iasa din lift:)) sau petarzi in poste sau la usa:)) sau ne jucam cu chibriturile si lasam urme pe pereti de alea negre sau faceam sabii din lemnul de la brad si ne bateam cu sabiile sau barba oarba si sunt o gramada:d numa sa mi le amintesc

Link spre comentariu

hmmmm despre petarde nu sufla nimeni nici un cuvintel?? chestiutele facute cu minium de plumb sinca ceva si doua pietre albe, invelite in ceolofan si banda izolatoare :)

vorbeam de jocuri nevinovate gen

daca intram la capitolul cretinisme,am facut si noi destule

de la aruncatul petardelor in magazine,puscatul pe langa geamurile oamenilor cu carbid bagat in conserve mari de tabla,puscat cu sticle,sau chiar mutat masinile oamenilor in mijlocul drumului

tin minte ca aveam la bloc un fiat 500 polski,ne strangeam 10-15 copii si l mutam in strada.am facut chestia asta si unui trabant,pe ala l am pus intr o noapte de a curmezisul in mijlocul bulevardului

cand esti copil faci multe tampenii.

Link spre comentariu

Frate-meu a vopsit blocul vecin de la bombele alea..Parca 'bronz de aluminiu' nu mai stiu cum ii spunea..

da ce culoare faina aveau florile de la petarde :)

cand m,a uit la pocnitorile chineze de se vand la noi ma umfla rasul

» Post actualizat in 13 Sep 2015 10:55

vorbeam de jocuri nevinovate gen

de la aruncatul petardelor in magazine,puscatul pe langa geamurile oamenilor cu carbid bagat in conserve mari de tabla,puscat cu sticle,sau chiar mutat masinile oamenilor in mijlocul drumului

tin minte ca aveam la bloc un fiat 500 polski,ne strangeam 10-15 copii si l mutam in strada.am facut chestia asta si unui trabant,pe ala l am pus intr o noapte de a curmezisul in mijlocul bulevardului

noi am urcat un lastun, masina sefului de scara,, cel care tot timpul ne ocara la ore tarzii,, pe masa de tenis din spatele bloclui.. erau mese de tenis facute din beton. trebuia doar sa vii cu fileul si cu paletele

Link spre comentariu

Era a un moment dat sa fiu exmatriculat ca am facut o pocnitoare cu pasta de pix metalica si fosfor de chibrite si i-am dat drumul intr-o ora. Ar fi trebuit sa pocneasca cind eu nu eram in banca dar ceva a mers prost si n-am mai apucat sa plec din banca. M-a indentificat ca iesea fum din banca mea.

Eram la ora de chimie, o faceam in laborator. Aveam linga banci niste niste locasuri in care erau tinute recipiente cu substante. Ma plictiseam de muream si incep sa studiez ce e pe acolo. Acid azotic, acid clorhidric... Stiam eu ca nu reactioneaza intre ei acizii, macar atita (am urit chimia cu pasiune). Dar merita incercat, pui doi acizi din astia nasoi la un loc, suna misto. Ia baiatu' o eprubeta si toarna. Initial nimic, cum ma asteptam, da' parca se incalzeste oleaca, da' parca oleaca mai mult... incepe sa fiarba. Ce plm fac, ce plm fac. M-a reperat profa, ca incepusera sa iasa aburi. Asa am aflat ce-i aia apa regala.
Link spre comentariu

Pentru că nu m-am maturizat la timp am facut o "copilărie" pe la 20 de ani, aveam un coleg bătrân, om de la ţară cu doar 4 clase şi mult bun simţ.

Într-o zi pentru că avea de luat ceva de la farmacie ne-a întrebat dacă avem şi noi nevoie de ceva, cu un aer foarte serios i-am dat bani şi l-am rugat să întrebe farmacista dacă are Clitoris, i-am scris chiar pe hârtie ca sa nu uite.

S-a întors bietul om cu faţa în pământ de ruşine, roşu la faţă dar totuşi nelămurit de ce l-au făcut femeile alea "om bătrân şi fară minte".

Link spre comentariu

stateam in statiile autobuz sau tramvai si aruncam cu petarde exact cand se inchideau usile

alte dati mergeam cu mijloacele de transport in comun mai multi si cand oprea in statiile mai aglomerate stateam pe scari si nu lasam lumea sa urce.

ne mai dezbracam si ne puteam boarfele pe bare in autobuze si tramvaie.

le spuneam oamenilor ca suntem amarati si n-avem unde sa le uscam

asta din prostiile care le faceam pe vremuri.

Link spre comentariu

vorbeam de jocuri nevinovate...

...

Corect! Pana la urma vorbim despre jocuri sau nebunii aici? Cred ca titlul este de vina, pentru ca ne-a dus putin in eroare: "...jocurile nebune ale copilariei".

Link spre comentariu

26. Mai era un joc cu mingea in care doi stateau in poarta si doi sutau. Cei din poarta trebuiau sa apere sau sa respinga mingea. Daca mingea era respinsa, cel care a respins-o ramanea in poarta, in timp ce celalalt iesea la joc, incercand sa ia mingea, sa-i dribleze pe ceilalti doi si sa paseze in bratele propriului portar. Fiecare echipa avea dreptul la cateva incercari (cred ca 3). Nu mai stiu cum se numeste jocul.

Diri-diri

» Post actualizat in 14 Sep 2015 09:13

44. Mai jucam un joc nevinovat cu cutitul. Haha!!! :) Se desena pe pamantul putin umed un fel de tinta. Se tinea mana intinsa, cu palma deschisa si cutitul in palma. Se arunca in aer cutitul si acesta trebuia sa se infiga cat mai aproape de centrul tintei. Nici jocul asta nu stiu cum se numea.

Tarile (Tzarile). Ii luai adversarului partea din tara lui conform liniei imaginare care continua latimea lamei cutitului asa cum ramanea el infipt.

Link spre comentariu

Copilarie . . . . . ce vremuri . Pe langa meciurile de fotbal ce se terminau cand se spargea un geam , indiferent de scor sau sutele de km pedalati cu Pegas-ul imi amintesc si imi voi aminti si eu si cei implicati urmatoarea intamplare : obisnuiam sa colindam pe campiile din jurul orasului in cautare de comori nestiute si nebanuite pana cand , intr-o zi de vara am nimerit in poligonul celor de la garzile patriotice . Dupa indelungi cautari , am gasit cateva batoane ce semanau foarte bine cu acumulatorii industriali pe care ii scoteam din bateriile alea imbracate in smoala si carton . Victoriosi ne-am intors acasa si am impartit prada . Fiecare a facut ce a crezut de cuviinta cu ea . Eu , la cei 12 ani nu am parut impresionat de obiect si dupa studii indelungate cu un prieten am decis sa le aruncam . Un alt prieten , a ajuns si el la concluzia ca sunt inutile si au ajuns la gunoi si ale lui . Din tot grupul unul singur pe nume Cosmin era pasionat de electronica si impreuna cu un Roli au decis sa verifice misterioasele obiecte in speranta ca au gasit mega diode sau mega tranzistori . Bine intentionat , Roli pleaca din boxa amenajata la subsolul blocului si urca la el , la etajul 3 . Scoate din lanterna o baterie R12 si inainte sa coboare decide sa verifice . A urmat o explozie care a desfintat mobila din camera , a scos geamul din perete si a lasat urme adanci in corpul prietenului nostru . L-am gasit sub dus desfigurat , cu degete retezate , plin de schije si in stare de soc . A venit salvarea , militia , securitatea dar cel mai rau a fost cand au venit parintii . Au urmat declaratii , sapaturi in containerul din spatele blocului , reconstituiri , etc . In momentul de fata , Roli este stabilit in Germania din 92 si inca ii mai elimina organismul cate o schija . Ce am gasit noi , era un calup de dinamita ramasa nedetonata la unul din exercitiile garzilor patriotice . Noi l-am dezmembrat ptr a face impartirea in mod corect si doar unul singur a reusit sa afle pe pielea lui ce era . Daca ar fi avut rabdare si cobora in boxa cu bateria sunt sigur ca deznodamantul ar fi fost altul .

Sper sa nu va plictisesc . . . .

Link spre comentariu

Mai era si "La malai". Unu' statea in poarta si arunca mingea pe spate si alti doi se bateau pe ea ca la fotbal. Daca unu dadea gol, celalalt intra in poarta.

Noi ăstuia îi ziceam „miuța”.

Jucam cartoane, castelul (dar nu cu pietre, cum am văzut că ziceți majoritatea, foloseam cutii de conserve), va-ți ascunselea, prinselea (pe animale, pe culori, pe cățăratelea), flori fete filme sau băieți, paiul, lapte gros, omul negru, rațele și vînătorii, etc. (etc. în sensul că mai sînt și altele pe care nu mi le amintesc suficient de bine)

Cărți de joc: băgam puternic kems, tabinet, toci. Dar kems cel mai mult. Cînd am mai crescut am trecut pe wist și renț.

Link spre comentariu

Tarile (Tzarile). Ii luai adversarului partea din tara lui conform liniei imaginare care continua latimea lamei cutitului asa cum ramanea el infipt.

Nu era asta. In jocul nostru nu conta decat sa se infiga cutitul cat mai aproape de centrul tintei. Sa zicem ca era un fel de tintar.

Link spre comentariu

1. Lapte gros

2. Capra clasica

3. Capra noua (mersul cu motocicleta – ghidonul erau urechile; caderea ursului din luna, defileul dracilor, mitraliera cu X gloante, etc.)

4. Frunza

5. Tara, tara, vrem ostasi!

6. Fața-Ascunselea

7. Castelul

8. Telefonul fara fir

9. Fazan

10. Ce incape intr-o sticla cu lapte si incepe cu litera A... B... C... etc.?

11. Ratele si vanatorii

12. Flori, fete sau baieti, melodii sau cantareti

13. Gropita

14. Liniuta

15. La malai!

16. Peretelul

17. Magarusul

18. Obligatea

19. Centrila

20. Barita

21. Respinsea

22. Patratica

23. „9”

24. „21”

25. Un fel de mini-miuta cu mingea de tenis

27. In alt joc cu mingea, stateam toti pusi la zid si unul ne vana, sutand spre noi cat putea el de tare. Trebuia sa ne ferim ca sa ramanem in joc. Nici asta nu mai stiu cum se numea.

28. Friptea

29. Leapsa (simpla, pe cocotate, pe biciclete, in copaci)

30. Bâza

31. Bâza americana (pentru fraieri)

32. Bidonasul

33. Hotii si vardistii

34. Calcatea

35. Invizoace

36. Pocnitoare din injector

37. Cornete

38. Teava cu carbid (si un tub de spray)

39. Mațele incurcate

40. Cartonase (sau țaca)

41. Țurca

42. Baba oarba

43. Verde-STOP!

45. Sa nu mai vorbim despre jocurile jucate cu carti de joc: Popa-Prostu, Kems, Razboi, Macao, Trombon...

Ar mai fi multe de povestit, dar... unele este mai bine sa ramana nestiute.

Cam astea au fost jocurile pe care le-am jucat cel mai mult in copilarie. De fapt, nu le-am jucat mai mult, le-am jucat aproape NON-STOP.

Daca tot se vorbeste si despre jocurile inventate, nu doar despre cele clasice, mai adaug listei mele si un joc cu paletele si mingea de ping-pong: Deasupra ultimului etaj al blocului se afla o camera (spalatoria) care era intotdeauna goala. Pe unul dintre pereti am trasat cu un cui o linie, care se dorea a fi fileul. Jucam ping-pong fara masa, la perete (un fel de peretelul). Daca dadeai sub fileu se punea punct pentru adversar.

O alta joaca de-a noastra era asta: Ne strangeam la unul dintre noi acasa (cand ramanea singur), strangeam toate plapumile, paturile si pernele si faceam din ele, pe hol, un fel de saltea foarte lunga. Apoi ne duceam in celalalt capat al holului, ne luam avant si faceam bataie intr-un loc bine stabilit, aruncandu-ne peste cap si aterizand pe spate pe acea "saltea". Castiga cel care cadea pe spate cel mai departe. Era un fel de saritura in lungime mai neortodoxa. :D

Ne mai jucam si prefacandu-ne ca tineam pe trotuar o sfoara intinsa. Unul tinea de un capat, iar altul de celalalt. Evident ca sfoara era imaginara, dar lumea tot avea tendinta sa sara peste ea atunci cand trecea prin dreptul nostru.

Aceeasi gluma (cu sfoara) dusa la extrem o faceam cu geamul imaginar. Treceam bulevardul tinand unul de un capat si altul de celalalt capat acest geam imaginar. Nu vreti sa stiti cate masini opreau ca sa nu se loveasca de acest geam inchipuit. Ca sa para totul cat mai real, aveam grija sa tinem chiar si carpe sau hartii in maini, ca sa nu ne taiem.

Iarna mergeam pe santier. Santierele erau locurile unde blocurile erau inca in constructie, iarna fiind total parasite. Alegeam blocrurile cu cel mai inalt etaj 1 (cele care aveau magazine la parter, aveau etajul 1 ceva mai sus decat cele care aveau parter pentru locuit) si ne aruncam de acolo in zapada. Distanta era cu atat mai mare cu cat in jurul acestor blocuri fundatia nu fusese acoperita iar noi saream de la etajul 1 oarecum in groapa. Evident ca iti trebuia ceva curaj pentru asta, asa ca am avut o perioada in care toata ziua ne adunam si mergeam sa ne masuram outele (asa cred ca se numeau la varsta aia).

Imi aduc aminte ca odata chiar am sarit de la etajul 2. Am sarit ultimul. Aveam un morcov de 3 metri. Normal ca se facea misto si se radea la greu de cei care inca erau sus si-si faceau curaj. In cele din urma am sarit, dupa ce mi-am ales cu grija locul de aterizare. Cel dinaintea mea aterizase chiar pe urmele altora, adica exact acolo unde zapada fusese destul de bine batatorita. Il vad si acum cum a dat cu capul de genunchi, apoi capul i-a plecat spre spate, iar caciula i-a sarit din cap la vreo juma' de metru. Putin buimac, dar n-a avut nici pe dracu'. Eram toti de fier pe vreamea aia.

Tot prin blocurile alea parasite se juca si o leapsa de toata frumusetea. Va dati seama ce avantaj era pentru cei care aveau curajul sa sara de pe la etaje, fata de cei ce trebuiau sa coboare sau sa urce pe scari.

Cam la fel se intampla si cu leapsa prin copaci. Gaseam doi copaci apropiati unul de celalalt si ne apucam de leapsa. Aici recunosc ca aveam un mare minus, pentru ca in timp ce eu trebuia sa ma dau jos din copac ca sa ma urc in celalalt, altii sareau direct dintr-un copac in altul. Sau altii mergeau pe craca pana aceasta incepea sa se lase si-i aducea singura la sol.

Sa nu uit de patinajul pe suprafata inghetata a lacurilor: Patinele erau confectionate din cornier indoit la varf. Aveam chiar si bete cu care sa ne luam avant. Alea erau confectionate din doi araci in varful carora se infigea cate un cui cu varful in jos. Infigeam betelea alea in gheata si luam viteza cu patinele. Un fel de ski-patinaj artistic. :)

Si multe mai faceam. Multe de tot. Aia era copilarie...

Editat de --=HD=--
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Cine-si mai aminteste de jocurile nebune si jucariile copilariei? :-))
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic