Sari la conținut

Cine-si mai aminteste de jocurile nebune si jucariile copilariei? :-))

l.u.v
 Share

Postări Recomandate

Ne strangeam vreo 20 de copii si mergeam "cu cheia". E ca faza cu portofelul, doar la o scara mai mare. Pe langa toate jocurile de mai sus.

Pe DN10, la un pod, stateam ascunsi si aruncam pe sosea o cheie inelara mai mare, legata cu fir de pescuit mai gros. Sa vezi masini ce-si rupeau franele cand vedeau cheia pe asfalt. Noi trageam repede cheia. Ori dadeau inapoi sute de metri, ori se dadeau jos si alergau inapoi, sa gaseasca cheia. De obicei treceau de pod iar cand se intorceau la masina, ieseam de sub pod si intrebam, pastrand distanta, cu cheia in mana:

"Nenea, asta cauti?"

"Da, mi-a cazut din masina..."

"Nu cred..." si dadeam drumul cheii sa atarne in firul de pescuit. Plus ca ieseau capete de copii de peste tot, razand.

Ori se puneau pe ras, ori sa ne alerge... mai erau unii care isi mai luasera teapa si incercau sa puna frana pe firul de pescuit, sa il rupa.

De 1 aprilie era regula ca puneam cheia. Asta acum vreo 20 de ani...

Editat de Adyp
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 216
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Calcatea

Pocnitoare din 2 suruburi si o piulita intre ele plina cu fosforul de la chibrite

Pocnitoare cu injector , cui indoit si guma de manusi

Mata ( matza ) pe biciclete cu un bat de lemn ( era bai mare de ajungea intre spite sau pe sale )

Lepra ( gaseam cate o vanata stricata si ne trosneam cu ea ... )

Magarul in mijloc

Cat pasi imi dai imparate

La foc la foc sa vina ...

Eram mare pirotehnist pina m-a linistit o pocnitoare cu injector.

Am zis sa bag in el cam la juma' de cutie de chibrituri si s-o incalzesc bina inainte (frecai cuiul in gaura). Iaca am incalzit-o asa de tare ca mi-a explodat in mina. Eram pe terenul scolii si mi-amintesc cum copiii de pe toate terenurile si-au luat freeze, dupa care au uitat ce faceau si au luat-o ca zombalaii spre clase. Probabil a bubuit de au zis ca se trage cu tunull. Cum dracu de mai am auz, nu stiu. Cert e ca nu m-am mai atins de pocnitoare dupa. Daca nu respectam protectia muncii si nu tineam cuiul indreptat in afara putea sa fie mai nasol, ptobabil cuiul ala a sarit peste scoala :) Vremuri...

Link spre comentariu

avioane, TOMANAP, telefonul fara fir

in ultima poza e un titirobil

:)

iar prastia din penultima nu tine de anii de pana in revolutie. atunci aveam prastii cu gume din camera de semanatoare,, din bareta de masca de gaze... iar cei mai norocosi aveau gume albe din camere de la rotile elicopterelor care stropeau la vie ;)

» Post actualizat in 12 Sep 2015 11:13

isi mai aduce cineva aminte de " sarlota"?

Editat de Taz Asg
Link spre comentariu

• Admin

La tigaite daca imi amintesc bine cel mai valoros capac era de Tuborg Squash index.jpg

Parca vad si acum portocaliul ala, cine avea unul d-asta era imparat Roman :-)) Daca pierdeai asa ceva te stia tot cartierul!!

Se juca cu ele pana se stergea vopseaua :-))

La jocuri mai era Marocco 658715910170803079307655_5467464_1000_10

Link spre comentariu

Cred ca nu s-a mentionat caruciorul cu rulmenti. Dispozitivele pirotehnice cu doua suruburi si o piuita in care se baga pucioasa de la chibrituri iar la un capat se legau fasii de la o punga cred ca le numem parasute. Tevile cu cornete, prinse cu banda izolier, in linie cu distantiere tot din teava in care se tinea munitia, sau prinse circular (margelatu style). Portofele din copertele de plaastic ale caietelor scolare, jucam pe surpizele de la gumele turbo. Clasoare cu timbre, diverse tranzactii/combinatii. Asta insemna sa fii mafiot....

Link spre comentariu

Mama cate randuri de haine am mai rupt jucand "frunza".

Noi am avut scoala aproape asa ca zilnic eram in "curtea scolii" care, de fapt, sunt doua:

- una unde erau teren de fotbal (doua buc, unul chiar maricel), teren de basket (cu 2 cosuri), groapa de nisip, zona de alergat si inca un spatiu de tip platou unde jucam frunza si tenis de picior.

- a doua era in fata scolii, unde-i spatiu verde, multi copaci si garduri verzi - cum se insera se stia: v-ati ascunselea pana noaptea tarziu. Mozoleala dreaq prin toti boschetii aia :crack:

Eram multi rau, cel putin 3 scari de copchii, plus ca veneau si de pe la alte blocuri...

Vorbesc despre Scoala Generala 102 Gen. Eremia Grigorescu, care-i langa Aparatorii Patriei, pe partea dreapta cum mergi spre IRA.

Dar cand jucam "hotii si vardistii" deseori ajungeam pana pe la IMGB, mai ales cand circula tramvaiul 9 si 1 prin fata blocului...

Iarna faceam cazemate in fata blocului, aruncam apoi seara cu apa de la balcon peste ele si a doua zi erau tun, deci omor cu bulgari de zapada intre scari... mici razboaie ce se duceau intre scarile de la bloc. :crack:

Ce vremuri...

Editat de Kosh
Link spre comentariu

Toata copilaria mi-am petrecut-o pe bicicleta. In fata scolii era un platou marginit de niste borduri toarte mici, rezulta un careu de 15 x 20 m. Intram in acel careu cati eram, pe biciclete. Nu aveam voie sa parasim acel careu, sa pui piciorul jos sau sa atingi ceilalti participanti, erai descalificat. Tactica era sa te coalizezi cu alti jucatori ca sa-l ingramadesti pe cate unul intr-un colt pana pune piciorul jos. Sa vezi biciclit pe loc... de am stricat cateva fraiuri (butucul rotii spate care continea un sistem de roata libera si frana daca pedalai inapoi, acu' a cam disparut de pe bicicletele moderne - pentru cei care mai tineri care n-au prins). Circul incepea cand ramaneau ultimi doi.

» Post actualizat in 12 Sep 2015 12:25

Hai ca mi-am adus aminte si eu de-o "pirotehnie". Se infasurau bucati de celuloid in folie de aluminiu (de la ciocolate) impreuna cu un bat de chibrit intr-un capat astfel ca, dupa impachetare, se scotea batul de chibrit rezultand un ajutaj. Se incalzea pachetul de poleiala pana lua foc celuloidul din interior care ardea foarte violent rezultand o miniracheta cu mult fum.

Link spre comentariu

Frumoase timpuri! noi am fost mai teroristi ........ cornete la greu pe echipe, dupa care am pus mina pe ceva substante si au inceput sa vina pe rind : petarde, rachete si bombe electrice (cu detonare la baterie) - nu ne lasa un mosulet sa jucam fotbal in fata casei lui.

Editat de Contabil
Link spre comentariu

Iarna, pe vremea cand circulau tramvaiele pe Iriceanu Ion, era poligon de tragere seara...

Cred ca din toate blocurile de la IRA pana la Aparatori se arunca cu bulgari de zapada in orice tramvai trecea...

Stateam pititi dupa masinile parcate pe trotuar (si atunci erau putine, nu ca acum) si cum se apropia tramvaiul ... se declansa "macelul".

De multe ori oprea si vatmanul ...

Vara, aruncam cu pungi cu apa in tamvaie, sau cu gheata de la frigider de la balcon, direct in pietonii de pe trotuar :rusinica:

Un alt motiv de stres ptr locatari era cand jucam hotii si vardistii in scarile blocurilor (doar 3 scari, atat). Problema era ca foloseam lifturile intr-un mod mai terorizant ptr locatari.

Fiind mici, ne cataram pe tabla de deasupra podelei liftului care putea fi chemat apoi de locatari cu noi inauntru. Evident cu usile inchise si pe intuneric caci nu se aprind luminile decat daca podeaua "simte" o anumita greutate.

Acum, ganditi-va la batranii care chemau liftul la etaj si cand deschideau usa metalica, sarea cate-un draq de copchil care tipa: "te-am prins"!!!

Evident, cand locatarii ne parau sa ne alergau, ii pandeam la cateva zile cand intrau in lift si cu un bat de chibrit opream liftul atingand senzorii din afara usii metalice.

Sa vezi ce fugeau din lift cand reuseau in sfarsit sa deschida usa :crack:

Numai la prostii ne statea capul...

Link spre comentariu

Mai aveam un joc la bara de batut covoare - stateam atirnati in miini 2 baieti si cu picioarele trebuia prins adversarul de corp, lasai greutatea ta pe el pina cadea ....... cistigatorul raminea la bara - nu foarte mult timp.

Bagam excursii cu biclele Bucuresti-Snagov .... faceam sport n-ardeam curentu' aiurea. Poate si de aceea acum cind ma mai deranjeaza vreo gasca de micuti ii las in plata domnului, sa aiba si ei copilarie, cit mai pot.

Editat de Contabil
Link spre comentariu

coca-cola

toate panzele sus

avioane

aruncam cu moneda la perete mai multi si cine era mai aproape de el lua restul monedelor(asta nu stiu cum se numea sau dca avea un nume specific)

fazan cu mingea la perete

mai era ceva. se jucau 2 persoane, unu tinea poarta din 2 degete si celalalt avea 3 nasturei. de fiecare data unul din cei 3 trebuia sa treaca prin mijlocul celorlalti 2 si sa dea gol :mexicanwave:

faceam bilute foarte mici din plastilina si le "catapultam" in parul fetelor cu lingurita primita la inghetata la pahar(d-aia multicolora de ne alegeam noi, erau gramada pe tejghea) :crack:

Editat de Cristian Filip
Link spre comentariu

Elasticul. Jucam cu fetele :D

lol

toata lumea stie cine juca elasticul cu fetele

eu am inventat "trasul la bara" , sau poate nu l-am inventat eu doar l-am perfectionat

1 bucata bara (stalp de la cosu de basket)

1 bucata tocilar recalcitrant

4 bullies ,

se ia tocilarul de maini si picioare si se infige in stalp orizontal cu picioarele deschise inainte

p.s. nu m-au invitat la nici o reuniune pana acum :)

Link spre comentariu

Vizitator darcocbr

Doar un gunoi putea sa fie off pe un asa topic ! Hai sa ti vad moxu sa vedem cine i mai tocilar bre spartule :)))

lol

toata lumea stie cine juca elasticul cu fetele

eu am inventat "trasul la bara" , sau poate nu l-am inventat eu doar l-am perfectionat

1 bucata bara (stalp de la cosu de basket)

1 bucata tocilar recalcitrant

4 bullies ,

se ia tocilarul de maini si picioare si se infige in stalp orizontal cu picioarele deschise inainte

p.s. nu m-au invitat la nici o reuniune pana acum :)

Link spre comentariu

capra nou ,capra veche,ascunsa cu mingea,Ciresel,elasticul,coarda,sotron,tara tara jucata cu mingea,saritul de pe podurile direct pe dare de nisip care erau atunci in constructii,un fel de sanie,trotineta cum vreti sa-i ziceti de era pe 4 roti si facut din rulmenti si placaj de lemn:D,la furat de ce apucam:))asta era un sport pt noi,Americana si daca mai stau vreo 15 minute sa ma gandesc mai gasesc:))

Link spre comentariu

mai era o chestie numita castel,in care trebuia sa lovesti niste pietre suprapuse cu o minge de tenis.

teava de cornete,jucam pac-pac cu ea.asa se numea jocul.destul de periculos cand ma gandesc ca trageam de obicei dupa scafarlia alora

mai erau pungile cu apa aruncate in capul trecatorilor de la etajul 4,dar alea deja intra la capitolul prosteli

cu mingea jucam nemteasca,adica unul statea in poarta si ceilalti trebuiau sa dea gol numai din pase fara sa atinga solul sau dubla

cine rata intra in poarta

mai era americana,la masa de ping pong unde se invarteau mai multi in jurul mesei lovind pe rand pana ameteai.ala era foarte distractiv

le.mi am adus aminte si de dispozitivele explozive pe care le faceam cu fosfor

doua surube legate cu o folie,intre surube fosfor,il aruncai in sus si cand atingea pamantul bum.sau gaura in asfalt,bagat o cutie de chibrite fosforul,pus surubul peste si aruncat un bolovan pe surub

ala facea un crater destul de serios in asfalt,plus ca te si asurzea vreo 5 minute.nu mai zic de tampeniile pe care le faceam cu carbid,da nu mai intru in detalii ca se sesizeaza astia de la sri

Sticle cu carbit :D frumos, frumos

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Cine-si mai aminteste de jocurile nebune si jucariile copilariei? :-))
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic