superbec Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 Da, la Cesar o sa ma duc si eu. Deocamdata am schimbat surubul cu altul si vad ca tine. suruburile alea de la etrier se strang la 40NM... NU se pune vaselina pe ele de nici un fel . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sergiu_Q Postat Aprilie 11, 2016 Autor Share Postat Aprilie 11, 2016 pentru cei care vor sa-si faca reparatia singuri dar la cost dublu : http://www.sculebgs.ro/scule-speciale/reparatii-filete/spark-plug-thread-repair-kit-m8-x-1-0-detail.html ttp://www.sculebgs.ro/scule-speciale/reparatii-filete.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mos bear Postat Aprilie 24, 2016 Share Postat Aprilie 24, 2016 Nu se poate tăia filet pentru M7 în orificiu M6. Sau chiar dacă reușești n-o să aibă nici o rezistență mecanică. De ce nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 24, 2016 Share Postat Aprilie 24, 2016 De ce nu? 6.4<7 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doru1900 Postat Aprilie 24, 2016 Share Postat Aprilie 24, 2016 surubul de 6 are acelasi pas cu cel de7 saptamana asta am facut o asa modificare cu suruburi fabricate din inox.altfel helicoil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mos bear Postat Aprilie 24, 2016 Share Postat Aprilie 24, 2016 (editat) 6.4<7 M7 este dimensiunea de rectificare a filetului M6 . Atat M6 cat si M7 au pasul normal 1 . Un filet interior M6 se rectifica cu tarod M7 . Apoi ca rezistenta , rezistenta creste la majorarea filetului in diametru . Editat Aprilie 24, 2016 de mos bear Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 24, 2016 Share Postat Aprilie 24, 2016 5.6<6 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JAGI Postat Aprilie 24, 2016 Share Postat Aprilie 24, 2016 Zi-le mai mot a mot. Multi nu inteleg. Pt e fileta o gaura cu tarod de 7mm, trebuie ca gaura data sa aibe diametrul maxim 7mm x 0.8 = 5.6mm. Ori 6mm este mai mare ca 5.6mm. Lipseste aproape juma de milimetru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 24, 2016 Share Postat Aprilie 24, 2016 si eu cu cine ma distrez? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JAGI Postat Aprilie 24, 2016 Share Postat Aprilie 24, 2016 La un subiect marunt cum e acesta, iti dai seama dintr-un foc cam citi se cred desptepti. Eu am o regula elementara: unde nu ma pricep, nu ma bag , nu-mi dau cu parerea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Muretto Grundieg Postat Aprilie 24, 2016 Share Postat Aprilie 24, 2016 Mos Bear, ai incercat vreodata sa refiletezi o gaura M6 cu M7 ? Sincer, fara resentimente... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad58 Postat Aprilie 25, 2016 Share Postat Aprilie 25, 2016 Cred ca tabelul asta lamureste pe toata lumea http://www.gerotools.ro/informatii-tehnice.aspx Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doru1900 Postat Aprilie 25, 2016 Share Postat Aprilie 25, 2016 doar ca experienta nu se invata in spatele tastelor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Aprilie 26, 2016 Share Postat Aprilie 26, 2016 suruburile alea de la etrier se strang la 40NM... NU se pune vaselina pe ele de nici un fel . poate sunt paranoic, dar eu pun Locktite Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 26, 2016 Share Postat Aprilie 26, 2016 poate sunt paranoic, dar eu pun Locktite loctite cel mai slab e ok, mediu deja iti adauga ~30nm la desfacere , in plus cand le pui la loc daca le strangi cu 40nm defapt o sa le strangi un pic mai putin. daca esti paranoic da-le gaura si pune sarma, sau cumpara unele gaurite de inox. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Aprilie 26, 2016 Admin Share Postat Aprilie 26, 2016 Nu stiu daca asa scrie la carte, dar eu intodeauna am dat un film de vaselina pe orice surub si n-am avut nicio problema pana acum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 26, 2016 Share Postat Aprilie 26, 2016 Nu stiu daca asa scrie la carte, dar eu intodeauna am dat un film de vaselina pe orice surub si n-am avut nicio problema pana acum. si vrei sa testezi pe pielea ta? din fabrica vin fara vaselina si fara loctite , vaselina face doar sa creasca presiunea la acelasi moment de strangere si sa se desfaca mai usor, nu te ajuta cu absolut nimic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Aprilie 26, 2016 Admin Share Postat Aprilie 26, 2016 Pai asta este ideea, sa se desfaca mai usor, la alea de la etrieri sau furca strangerea fiind in alu se formeaza si acea depunere care blocheaza suruburile. Repet, nu stiu daca am procedat corect sau cum scrie in manual, dar nu am avut nicio problema atatia ani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 26, 2016 Share Postat Aprilie 26, 2016 ideea e sa NU se desfaca usor daca n-ai patit tu nimic nu face din asta regula generala Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Aprilie 26, 2016 Admin Share Postat Aprilie 26, 2016 Nu am sfatuit pe nimeni, eu spun cum fac la a mea, fiecare procedeaza cum crede. Evident ca suruburile sunt stranse bine si nu ies singure, nu am gasit de-a lungul anilor niciunul slabit, printr-un film de vaselina vreau sa evit sa ramana intepenite datorita oxidarii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 26, 2016 Share Postat Aprilie 26, 2016 si le-ai strans asa de bine ca ai avut nevoie sa repari filetul ... eu ti-am spus cum trebuie facut ma crezi bine nu ma crezi ... treaba ta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sergiu_Q Postat Aprilie 26, 2016 Autor Share Postat Aprilie 26, 2016 Cred ca tabelul asta lamureste pe toata lumea http://www.gerotools.ro/informatii-tehnice.aspx doar ca experienta nu se invata in spatele tastelor. in tabel zice ca pentru M7 trebuie gaura de 6mm. pentru filet fin 6.2mm. deci nu am intrebat chiar de prost treaba asta cu trecut pe M7 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 26, 2016 Share Postat Aprilie 26, 2016 in tabel zice ca pentru M7 trebuie gaura de 6mm. pentru filet fin 6.2mm. deci nu am intrebat chiar de prost treaba asta cu trecut pe M7 nu mai crede nimic din ce-ti scrie vlad58, alea sunt cote pentru masini unelte, dar el nu are de unde sa stie asta pentru ca e de profesie bagator de seama pentru tarozi de mana se da gaura cu D x 0.8 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Aprilie 26, 2016 Share Postat Aprilie 26, 2016 pentru tarozi de mana se da gaura cu D x 0.8 Pana la M10, de la care se scade pasul filetului care urmeaza sa se prelucreze. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 26, 2016 Share Postat Aprilie 26, 2016 Pana la M10, de la care se scade pasul filetului care urmeaza sa se prelucreze. uite, asta nu stiam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate