Sari la conținut

Probabil cea mai veche motocicleta de pe forum Honda Magna vf750c din


Skara0
 Share

Postări Recomandate

Va salut,

Am decis sa imi iau A-ul:) la 34 de ani, deja am 3 sedinte facute in poligon pe o suzeta de 125cmc,sunt sofer categoria B din 2006.

Mi-am dorit mereu o motocicleta de varsta mea,am avut eu fantezia asta:).

Stiu ca toata lumea incepe sau ar trebui sa inceapa cu un motor sub 400cmc dar pe mine m-au atras mereu magnele,mai ales atat de laudatul motor v45,care in anii 80' avea un singur concurent serios yamaha v-max.

Nu sunt adeptul vitezei excesive desi conduc o masina de 155hp tot honda,si nu cred ca am de gand vreodata sa imi fortez norocul pe doua roti mai ales ca nu am castigat in viata mea la loz in plic:)

De vreo doua luni citesc zeci de articole legate de accidente,de intretinera unei motociclete si mai ales de intretinerea unei motociclete vechi.

Am gasit o motocicleta mai tanara cu 2 ani decat mine,ca asa e bine si intr-un cuplu:),

Am gasit babeta fabricata in 7 iulie 1984 intr-o stare foarte buna din punct de vedere vizual si la un pret aberant de bun,parerea mea, 800 de euro in germania si avand un prieten care s-a ocupat de achizitie,mi-o va aduce gratuit acasa in octombrie.https://s22.postimg.org/rltxjp1q9/image.jpg

Habar nu am ce probleme are,pentru ca e radiata din 2013 si doarme intr-un garaj de atunci,prin urmare nu a vrut sa porneasca,dar am incredere ca o pot face sa mearga odata ajunsa in tara,atata vreme cat nu are probleme majore de compresie la motor.

Nimic nu m-a descurajat pana acum sa renunt la ideea de a-mi lua aceasta motocicleta pe care nu o voi vinde probabil niciodata si atunci cand /daca nu va mai functiona/nu va mai putea fi reparata,tot cu mine va ramane.

Consider ca o motocicleta nu este ca o masina nu doar din multiplele considerente tehnice,o motocicleta nu isi arata varsta,e mereu frumoasa,si nu poti renunta asa usor ca la o masina.

Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.

Va multumesc.

 

 

Editat de Skara0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Motocicleta foarte tare si frumoasa dar nu e pentru incepatori. Este foarte grea si foarte puternica. Trebuie sa ai mare grija pentru ca nu iti dai seama de viteza care o prinde si nu franeaza prea bine si in viraje trebuie sa ai experienta sa ti o motocicleta asa grea. Este un cruiser cu motor de VFR.Trebuie sa fi foarte limitat cu acceleratia, mai ales la inceput. Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Initial si mie imi zbura privirea dupa o magna, din 95. Tot asa, de prin germania adusa. Pana la urma, am zis ca e totusi putin cam mult pentru nivelul si priceperea mea. Insa stiu acum sigur ce voi lua peste 2, 3 ani, vmax :) reabilitarea mobrei, in sine, va fi un proiect interesant. Ai riscat putin, sper sa nu ai totusi f mari probleme cu ea. Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am si eu mania asta cu o motocicleta de varsta mea, dar inca n-am actionat :lol:

da' nu e cea mai veche motocicleta de pe forum, cu siguranta :)

bafta la restaurare si apoi spor la km!

Editat de gogO.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca te aud comunistii ca zici ca aia e cea mai veche de pe forum.....

Auleu nu vreau maica sa ma pun cu comunistii i-am cunoscut destul de bine am prins revolutia cand aveam 7 ani deci ceva ceva stiu:)

Am glumit:)

Va multumesc pentru primire si rog un moderator sa modifice titlul,pentru ca am citit pe aici numai despre motoare dupa anii 90'

Sharky_boy stiu ca motorul nu e pentru incepatori deh are 228 kg dar si eu mi-s baiat voinic 1,86 cu 92kg:))

Nu pot lua altceva am oscilat maxim intre shadow si magna intre twin sau v4 engine dar avand ocazia sa pun mana si sa calaresc o magna identica cu a mea in iasi,m-a ajuat sa ma hotarasc irevocabil.

Restaurarea in sine sper mult de tot sa fie scurta si cat de cat ieftina:D

Sincer arata bestial e personalizata de parca neamtul a intrat in mintea mea bolnava si a facut-o asa cum visam.Singura mea emotie dupa cum am zis este compresia.

Initial neamtul a zis ca motocicleta porneste dar cand a ajuns amicul meu acolo s-a chinuit pret de vreo 15 min sa o porneasca,auzeam prin telefon motorul invartea viguros dar nu pornea:(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cea mai veche mobra de aici pe care o stiu eu e un harley din 46 sau ceva de genu ^_^.. deci

 

Oho si harley si din 46' primiti va rog scuzele mele din pacate nu pot sa modific titlul:) daca se poate un moderator sa modifice tiltlul pana nu iau cafteala:)

va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari pentru dorinta de a-ti urma visul, acela de a fi motociclist, chiar si de la a doua tinerete. Si eu mi l-am indeplinit tot ca tine (mai tarziu) cu Yamaha TDM 850 din 2001 si pot sa-ti spun ca nu regret nicio secunda alegerea facuta.... Si a mea e grea, inalta, multi au zis ca nu e motocicleta de incepator dar ne-am imprietenit imediat si deja avem 18k km impreuna. Concluzia: ia ce iti place, ca sa o conduci mai apoi cu placere. De imprietenit va imprieteniti voi..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fix asta sper si eu Mircea_fcs:)

La insistentele unor amici m-am uitat si la alte modele de motocicleta mai light dar efectiv nu pot.M-am blocat pe acest model asa cum de ani de zile nu pot cumpara alta masina in afara de Honda.

Stii cum e toate sunt frumoase ca si femeile o gramada de frumuseti dar sunt unele pe care nu le-ai...vrea:P pur si simplu.

Sincer sunt mai ingrijorat de parcarea ei decat de greutatea ei...cu 228kg ma obisnuiesc am avut eu acu vreo 5 ani 116:)) masa proprie :eek: dar o parcare sigura...mai ales dupa ce am citit rubrica de "furaciuni" sper doar ca fiind o mobra veche nu va fi bagata in seama


» Post actualizat in 05 Sep 2016 17:34

Stici cumva daca imi iau amenda la RAR daca o duc abia la primavara? As tine-o la un prieten in garaj sa o pun la punct pana atunci si oricum sezonul este pe terminate...ca sa nu mai zic ca permisul il voi lua (sper) pana la sfarsitul lui octombrie daca nu chiar mai tarziu.

Editat de Skara0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce ma amuza lesinatii aste cu balade,ca esti icepator,iati de 125 sau sub... :)))))

on: spor la readus in viata,si tine de motoru ala ca nui ca astea noi,numa plastic si metal zgarcit :D.

Te va tine mult daca ai grij de ea :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc tuturor pentru primire si pentru incurajari:

Caut sa cumpar echipament moto,daca are careva la vanzare mi-s buhai de 1.86 cu 92 kile si cu 45.5 la bocanc:))

Caut:de toate cotiere,manusi ghete etc.

Mi-oi lua noi la anul dar am nevoie repede pentru scoala cica se scad din start 3 puncte pentru echipament wtf...de parca atunci cand iti iei B-ul te obliga sa ai roata de rezerva...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...de parca atunci cand iti iei B-ul te obliga sa ai roata de rezerva...

Nu, dar ar fi bine sa ai chiloti, pantaloni si tricou :crack:

Vezi ca la sectiunea vanzari sunt multe anunturi.

Editat de Adixgl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Buna:)

Am adus harbuleta acasa de aproape o saptamana:D

Am pornit-o a doua zi dupa ce toata noaptea am tinut bateria la incarcat cu un redresor din lidl (nu fac reclama super panarama la doar 75 de lei)

Am gasit:filtru de aer foarte vechi si multa mizerie sub filtru,toata sita plina de mizerie.

Pompa de benzina invelita cu banda izolanta wtf? nu pare sa curga nimic.

Fisa de bujii din dreapta din spate nu este originala,abia face contact cu bujia si nu are protectie de cauciuc cum au cele originale,deci musai trebuie schimbata,

Merge bine vechitura,a scos fum la imceput,dupa care s-a incalzit si nu a mai scos un gram:)

Alte probleme:

Turometru nu merge,am backlight pe ceasuri dar turometru nu se misca deloc,este pe cablu sau?

Cand apas pe furca din fata se lasa super usor in jos si la fel de repede se ridica presupun ca trebuie sa schimb garniturile de la furca si sa bag aer/gaz daca nu ma insel asta are anti dive.

Ciudatenia pamantului,cand e pus contactul nu mi se aprinde becul de neutral dar daca bag in vreo viteza imi clipeste becul neutral si nu o lasa sa porneasca.Cu ambreajul apasat o ia.O fi vreo problema electrica grava?

Va multumesc,si daca nu am postat unde trebuie imi cer scuze in avans,


» Post actualizat in 15 Oct 2016 05:09

Turometrul nu e pe cablu,si am vazut un tutorial pe youtube cum se repara...ma intriga maxim treaba cu becul de neutral,daca a mai patit careva ceva similar va rog sa imi spuneti si mie.

Va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 years later...

salutare la toata lumea!

 

sunt de o saptamana posesor de honda magna ”82, dar inca nu am carnet. motorul arata bine pentru varsta lui dar nu a mai fost pornita de vre-un an jumate si nu sta cum trebuie la ralanti (probabil ceba gunoaie pe undeva) rugamintea mea este daca are cineva un manual al motorului sau cateva sfaturi cum sa-i reglez ralantiul.

 

multumesc anticipat si Craciun fericit tuturor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...