un_aiurit Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 Bună ziua,are cineva un extractor de tarod de 6mm ?,s-a rupt tarodul la baza găurii intr-o piesa de aluminiu,Doar dacă r cineva din București,dau o bere.Multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petru_xxl Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 (editat) Nu exista asa ceva, singura solutie este sa spargi tarodul cumva, sau sa incerci sa il desfiletezi cumva cu o daltita. Editat Februarie 26, 2017 de petru_xxl Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 poti sa-ti faci dintr-o surubelnitza cu o pila fina si foarte multa rabdare... sau un dremel ceva, dar nu exista ceva produs specific pentru asa ceva. sa rupi tarod in aluminiu e ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
un_aiurit Postat Februarie 26, 2017 Autor Share Postat Februarie 26, 2017 Exista scula de așa ceva,este 170 de lei,atât cât este piesa ce s-a stricat,am găsit spiral de cobalt o sa incerc sa dau gaura in tarod. » Post actualizat in 26 Feb 2017 15:11 O sa ncerc sa fac o scula dintr-un dormitor cu 3gheare care să între pe canalele tarifului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 daca incerci tu sa dai gaura in tarod macar incearca cu un burghiu de stanga (psd-ist) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
un_aiurit Postat Februarie 26, 2017 Autor Share Postat Februarie 26, 2017 Nu am găsit doar normal de cobalt,oricum o sa fac și o scula cu 3 gheare.Daca nici asta nu merge o sa comand piesa,acum asta este dacă m-a mâncat undeva sa fac filet in aluminiu fara sa ung tarodul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petru_xxl Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 (editat) Burghiul de cobalt nu te v-a ajuta crede-ma am ceva experienta cu fiarele. Singura varianta este sa "spargi" tarodul sau sa il desfiletezi (nu stiu cum, cateodata am reusit si treaba asta), nu te agita degeaba. Editat Februarie 26, 2017 de petru_xxl Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Muretto Grundieg Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 Se poate prin electroeroziune dar te depaseste tehnic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petru_xxl Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 Se poate prin electroeroziune dar te depaseste tehnic. Se merita? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 Se poate prin electroeroziune dar te depaseste tehnic. se poate si cu laser si cu torpile fotonice si cu fusiune acustica si cu sarmale dascantate ... totusi mai simplu cu o bucata de fer... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Muretto Grundieg Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 Nu trebuie sa exagerezi superbec, era un procedeu de rutina la noi la matriterie acum 30 de ani. E mai simplu decat pare dupa denumire. Din pacate, din firma aia s-a ales praful dupa rascoala din 1989. Mai exista totusi locuri unde se poate rezolva. Nu le stiu eu acum dar cine vrea sa caute gaseste. Nu stiu daca SE MERITA. Dar atunci se rezolva tot cu o bere. De 3 lei. Mai elegant decat decat macelaria cu spartul tarodului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 daca ai timp pune piesa in acid sulfuric. Aluminiul nu va fi atacat dar otelul -> paaaa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihai_dorin83 Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 Incearca cu un extractor de surub; cred ca te-ar ajuta. Pregaurire cu burghiul recomandat, apoi extractorul... In prealabil foloseste si un ulei pentru gaurire pentru lubrifierea gaurii sau wd40. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petru_xxl Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 Incearca cu un extractor de surub; cred ca te-ar ajuta. Pregaurire cu burghiul recomandat, apoi extractorul... In prealabil foloseste si un ulei pentru gaurire pentru lubrifierea gaurii sau wd40. Tu nu stii ce vorbesti asai ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisoiu Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 Asta cu gauritul in tarod care de obicei e facut din otel calit imi place. Sa imi ziceti si mie cum iese. Desi daca e tarod chinezesc poate mai e o sansa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 daca ai timp pune piesa in acid sulfuric. Aluminiul nu va fi atacat dar otelul -> paaaa Serios? Si tu ai facut chimia cu Elena Ceausescu? Numa academicieni pe aici frate ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
un_aiurit Postat Februarie 26, 2017 Autor Share Postat Februarie 26, 2017 Am incercat cu spiral de cobalt,cică asta e cel mai dur,a lăsat doar o urma pe tarod.Piulita nu am cum sa sudez,s-a rupt în gaura.Am văzut că s-a spart din el când am incercat sa il găuresc.Maine mă duc la un prieten poate totuși poate audă o piuliță.Multumesc de sfaturi.Si intradevar acidul sulfuric ataca aluminiul doar dacă este supus electrolizei și atunci doar un strat superficial,am făcut asta când am anodizat ceva piese de aluminiu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carpaciul Postat Februarie 26, 2017 Share Postat Februarie 26, 2017 (editat) Un tarod de calitate nu poate fi scos decat cu electrod din cupru prin electroeroziune.Orice atelier de matriterie trebuie sa aibe operatia respectiva.I ati gandul de la alt procedeu fara sa faci mari distrugeri. Editat Februarie 26, 2017 de carpaciul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Februarie 27, 2017 Share Postat Februarie 27, 2017 Acidul sulfuric ataca aluminiul punct. Si cu si fara electroliza. Vezi youtube pt exemple. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Muretto Grundieg Postat Februarie 27, 2017 Share Postat Februarie 27, 2017 Unul din multele exemple https://www.bizoo.ro/firma/pge97/vanzare/15588012/masini-de-electroeroziune-portabile P.S. Nu afecteaza decat piesa supusa eroziunii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Muretto Grundieg Postat Februarie 27, 2017 Share Postat Februarie 27, 2017 Stai linistit, operatorul masinii stie ce trebuie sa faca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
un_aiurit Postat Februarie 27, 2017 Autor Share Postat Februarie 27, 2017 S-a rezolvat.Ciocanul e sfant,un dorn ascutit si s-a spart.Operatia a reusit ,pacientul(tarodul)e mort. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Februarie 28, 2017 Share Postat Februarie 28, 2017 Daca tot intrebi pe forum dupa orice boacana faci, nu ar fi mai util sa intrebi inainte? Zic si eu, poate iesi mai castigat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Februarie 28, 2017 Share Postat Februarie 28, 2017 lasa-l , e bine ca n-a inceput sa dea sfaturi ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
un_aiurit Postat Februarie 28, 2017 Autor Share Postat Februarie 28, 2017 Nu am mai întâmpinat problema asta,m-am lovit acum de ea m-am învățat minte știu ce trebuie făcut,Aseară am băgat helicoil pe gaura,merge fara probleme,am uns tarodul in timpul filetarii și nu au mai fost probleme.Cert este că învăț,nimeni nu s-a născut învățat și nu toți suntem zei in ale mecanicii,cel puțin eu nu m-am dat cunoscător.De asta întreb aici și ascult orice sfat bine intentionat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate