adidas Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 (editat) Va salut! Am desfacut capacele de la distributie in ideea de a le vopsi si am observat ca suruburile sunt intr-o stare jalnica, ca majoritatea de pe motocicleta. Intrebarea mea e, unde as putea gasi suruburi din inox (de calitate) la noi in tara? Banuiesc ca sunt mai ieftine decat cele din Titan.Ideea e ca, in timp, as vrea sa le inlocuiesc pe toate. Editat Octombrie 11, 2017 de adidas Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 Rocast, au toate neamurile de suruburi, piulite, saibe etc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Papa_Bear Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 Cumperi originale de la reprezentanta / dealer. Eu asa am facut la BMW... toate suruburile duc spre 1000 RON Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
berbec Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 ROCAST http://shop.rocast.ro/ORGANE-de-ASAMBLARE/Suruburi-metrice/Suruburi-cu-cap-inbus.html SEA https://www.sea.ro/sea/RON/Traditional/Elemente-de-Asamblare-si-Fixare/Suruburi-Metrice/Cap-Imbus/c/A1.4.2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulianserban Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 Este posibil sa gasesti kit-uri pentru modelul tau. De exemplu eu am gasit pentru al meu, dar nu in RO, Nu am comandat inca, am schimat 2-3 suruburi de pe gidon cu unele de la Bricodepot (au trecut doi ani si nu au ruginit) . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alexfz Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 Suruburile de inox tind sa se gripeze, cauta suruburile care sunt specificate in cartea tehnica , material, duritate, momentul de strangere ( vezi gradul de rupere la surubului) plus cheie dinamometrica. Succes la insurubat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adidas Postat Octombrie 11, 2017 Autor Share Postat Octombrie 11, 2017 Ba, mersi fain de raspunsuri. Siteurile alea le gasisem si eu dar nu eram sigur, acum am o confirmare. Am sa mai incerc sa caut si kit dedicat pe ebay sau amazon. Apropo de ce zice Alexfz, am vazut un englezoi pe youtube ca punea un soi de vaseina pe suruburi, era o solutie anticoroziva si explica ca a pus dupa ce a trecut la suruburi din inox. Idei? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 NU puneti de la magazinele de bricolaj! Mai ales la ghidon. Sunt f moi (clasa 5.8). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alexfz Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 daca ti se rupe un surub de inox in blocul motor este necaz mare, apropo unii mai pun Loctite pe suruburi sa previna desfiletarea lor din cauza vibratiilor, nu stiu daca este de recomandat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 Nu sunt foarte priceput la INOX. DIn ce tangentga am avut cu el pot sa iti spun ca la nemti exista 2 categorii de inox: V2A s V4A. In principiu sunt la fel doar ca V4A are 2% molibden in plus. Inox-ul are rezistenta la rupere mai mica decat otelul (depinde de otel, evident) iar tu ar trebui sa te uiti in manual ce grupa trebuie sa aiba suruburile. Daca sunt originale scrie pe ele: de ex. 8.8 sau 10.9. Mai exista un sistem de notare al grupei cu forme geometrice: patrat, cerc, semnul ''+'' sau triunghi. Se ia prima din cifre si se inmulteste cu 100 si iti iese rezistenta la rupere: de ex grupa 8.8 ai 8 x 100 = 800 N/mm2 Apoi se iau ambele cifre, se inmultesc intre ele si apoi cu 100 si este limita de curgere: 8 x 8 x 100 = 640 N/mm2 Este evident ca este foarte important sa pui surubul potrivit. iar cu cel ionx s-ar putea sa fi sub rezistenta la rupere necesara. De asemenea exista tendinta de a spune: pun tata un surub adevarat. grupa mare (10.9) si am scapat nu se mai rupe. Poate duce la probleme pentru ca un surub cu cat este cu rezistenta la rupere mai mare are rezistenta la oboseala mai mica. Si te trezesti ca se rupe si nu stii de ce. Depinde de unde este montat si la ce tip de solicitare este supus. Asadar un surub se pune exact cum l-a gandit si socotit proiectantul, respectuv producatorul motocicletei. Fara a mai pune la socoteala ca ii mai apuca pe unii sa puna suruburi mai rar folosite (am intalnit prin utilaje suruburi imbus cu cap foarte scurt, cu lungimi ciudate sau cu pas fin) pe care le gasesti mai greu. Daca iti iubesti motorul, nu merita si el un set de suruburi originale ? Succes PS: pasta de blocare, gen Loctite 243 se foloseste daca este prevazut in manualul de service. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulianserban Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 Daca te ajuta, eu aici am gasit ce cautam, au vreo 3-4 kit-uri cred: http://www.monsterparts.com/p/2VBOLTS/Stainless+Bolt+Kit-+2V+Motor+Kit.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 Ba, mersi fain de raspunsuri. Siteurile alea le gasisem si eu dar nu eram sigur, acum am o confirmare. Am sa mai incerc sa caut si kit dedicat pe ebay sau amazon. Apropo de ce zice Alexfz, am vazut un englezoi pe youtube ca punea un soi de vaseina pe suruburi, era o solutie anticoroziva si explica ca a pus dupa ce a trecut la suruburi din inox. Idei? Mestere, se apropie 40 de ani si te paste criza inoxului masculin La capace poate sa fie aproximativ orice inox. Nu prea ai sanse sa gasesti suruburi din mamaliga-cu-branza nici daca le cauti atent. Putina pasta de cupru pe filet daca esti in panica anti-gripare. Spor! Eu mi-am comandat de la Fabori si/sau am luat din magazin de la Rocast cand aveau punct de desfacere langa Obor. Spor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adidas Postat Octombrie 11, 2017 Autor Share Postat Octombrie 11, 2017 Multumesc pentru indrumari Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marcone Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 Cei de la Fabory s-au restras din Bucuresti, se paote comanda doar online. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Octombrie 11, 2017 Admin Share Postat Octombrie 11, 2017 Corect, tot de la Fabory am luat si eu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stokerel Postat Octombrie 11, 2017 Share Postat Octombrie 11, 2017 Nu stiu daca aduce cineva in Ro, dar poti comanda oricand online: https://www.pro-bolt.com/about-us/ Bafta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adidas Postat Octombrie 11, 2017 Autor Share Postat Octombrie 11, 2017 (editat) Nu stiu daca aduce cineva in Ro, dar poti comanda oricand online: https://www.pro-bolt.com/about-us/ Bafta! I-am gasit initial pe amazon, scumpi rau dar top quality Editat Octombrie 11, 2017 de adidas Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doru1900 Postat Octombrie 12, 2017 Share Postat Octombrie 12, 2017 cauta suruburi ferentari! fixkit ferentari ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yamaha_01 Postat Octombrie 12, 2017 Share Postat Octombrie 12, 2017 Ba, mersi fain de raspunsuri. Siteurile alea le gasisem si eu dar nu eram sigur, acum am o confirmare. Am sa mai incerc sa caut si kit dedicat pe ebay sau amazon. Apropo de ce zice Alexfz, am vazut un englezoi pe youtube ca punea un soi de vaseina pe suruburi, era o solutie anticoroziva si explica ca a pus dupa ce a trecut la suruburi din inox. Idei? Uite asa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adidas Postat Octombrie 12, 2017 Autor Share Postat Octombrie 12, 2017 (editat) » Post actualizat in 12 Oct 2017 15:56 Uite asa Fix la video-ul ala m-am uitat Il urmaresc de cateva zile si de la el am luat boala cu suruburile din inox. Dupa 20 de ore, in otet de mere! Editat Octombrie 12, 2017 de adidas Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Octombrie 12, 2017 Share Postat Octombrie 12, 2017 Ce marca e otelul de mere? Motul?Ce vascozitate are? De vara? vai de capul tau, nu stii ca vine iarna? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Octombrie 12, 2017 Share Postat Octombrie 12, 2017 Fixkit gasesti magazine si in alte zone, de ex e unul langa mine pe Sos Chitilei. Gama mai variata decat la Rocast sau Badi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yamaha_01 Postat Octombrie 12, 2017 Share Postat Octombrie 12, 2017 (editat) » Post actualizat in 12 Oct 2017 15:56 Fix la video-ul ala m-am uitat Il urmaresc de cateva zile si de la el am luat boala cu suruburile din inox. Dupa 20 de ore, in otet de mere! Au iesit chiar bine cu otet ... putin lustruite acum si "calite" cu ulei ca in filmulet si bye bye rugina ... Intr-adevar cele din inox nu au moarte dar costa Editat Octombrie 12, 2017 de yamaha_01 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Octombrie 12, 2017 Share Postat Octombrie 12, 2017 Un surub M6 din inox, cu cap imbus, e ~1 leu la rocast... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adidas Postat Octombrie 12, 2017 Autor Share Postat Octombrie 12, 2017 Un surub M6 din inox, cu cap imbus, e ~1 leu la rocast... Eram tentat sa iau de aici ( https://www.pro-bolt.com/medu650ss-stainless-steel-engine-kit-ducati-gt1000.html ), pana am auzit de rocast..si de preturi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate