Sari la conținut

Nedumerire echipament moto => accident.


Andrei-LKY
 Share

Postări Recomandate

Salutare, am si eu o nelamurire, am avut un incident neplacut sambata 17.03 cand o masina mi-a intrat de pe banda doi pe banda unu si poc in laterala, am fost transportat la spital pentru verificari(cu ambulanta), politia a facut constatari a venit pana la spital dar mi-au luat doar numarul de telefon, cateva zile mai tarziu am primit asigurarea conservarului, actele mele(permis, certificat, asigurare) si ordin de reparatie sau ceva de genu, erau trecute majoritatea pe acel ordin(furca fata, roata fata, radiator, carene, scarite, discuri) dar nimic legat de echipament(el fiind nou, am toate facturile, achizitionat in 2018) valoarea lui fiind de 800euro + manusile dar la manusi nu am factura, mai sunt si alea vreo 170euro pe fc moto(spidi carbo 3).

Intrebarea este, s-a mai confruntat cineva cu situatia de fata? Abia peste cateva zile cand politistul intra in tura pot lua legatura cu el. Trebuie trecut pe acel "ordin de reparatie" si echipamentul? Apreciez ajutorul vostru. Momentan am fost la asigurator(Euroins... :( ) si le-am explicat situatia, mi-au cerut niste copii(asigurarea vinovatului si ordinul de reparatie) dar mi le-au inapoiat impreuna cu un fel de cerere catre politie + o cerere necompletata pe care o va completa politistul, le-am depus la politie dar stiu sigur ca inca nu le-a completat pentru ca a ramas ca ma suna. Astept parerile celor care s-au mai confruntat cu asa ceva. Multumesc.

Editat de Andrei-LKY
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

teoretic, dacă deții facturi, ar trebui să fii despăgubit și pentru echipament. caută alte postări pe forum...și vezi cum s-au finalizat. au mai fost colegi în această situație.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iei legatura cu constatatorul care se ocupa de echipamente, va intalniti, iti face poza la echipament si cam atat.

Ce bine ar fi.....

Trebuie sa fie mentionate in autorizatia de reparatie absolut tot ce a fost avariat in accident. Dupa aceea se va face o constatare la echipament si una pe dauna moto( 2 dosare separate)

Si de acolo incepe distractia: iti cautta ei oferte pe olx cu echipament similar, desi ai dovada platii la echipament.

Eu din 17.09.2017 ma lupt cu ei pentru despagubirea echipamentul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai eu detin facturile de achizitie, pe facturi este mentionat numele meu, anul achizitiei 2018.

O sa sun politistul care mi-a constatat cand intra in tura sa vad ce e de facut, ideea este ca eu am fost imbracat in acel costum, casca etc si transportat cu ele pe mine la spital.

Costumu e rupt, casca e julita, prinderule pinlock-ului(sau cum se numesc) au zburat si mi-au ramas gauri in viziera, cizmele zgariate in ultimu hal, piesa lipsa de pe cizma stanga(cu ea am dat destul de tare in masina celui care mi-a taiat calea in momentul in care ne-am accidentat), carbon si piele julita pe manusi.

Editat de Andrei-LKY
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am avut facturi, achizitionate pe numele fratelui meu, le purtam in momentul accidentului... de obicei trebuie sa te prezinti la sectia de politie .Le este prea greu sa raspunda la telefon.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu poate pune in autorizatie acel politist chiar toate cele distruse pentru ca pot fi pe sub carenaj alte piese stricate etc dar in schimb trece pe autorizatie la final + alte piese la demontare(o chestie de genu) dar alte piese la demontare nu inseamna echipament asa ca voi lua legatura cu el... ar fi bine daca as apuca o luna din vara asta sa ies din nou cu moto pe strada, dar la cum decurg lucrurile in tara asta...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fii foarte atent la ce iti spun si ia-o foarte in serios: Eu am avut acum 5 ani o "batalie" cu Euroins.

 

O ambulanta impisa de un bou a intrat in masina mea care era parcata pe stanga drumului (sens unic) a mea in cea din fata, si tot asa 4 masini.

Masina mea si cu cea din fata erau dauna totala. Euroins a incercat toate schemele cu mine. La final am reusit sa obtin pret DE TREI ORI MAI MARE DECAT OFERTA LOR INITIALA, atat pentru mine cat si pentru nefericitul din fata mea.

 

IN PRIMUL RAND SI IN PRIMUL RAND nu iei de buna nici o informatie de a lor fara ACTE. Nenorocitii astia de la suceava inclusiv valoare de despagubire au refuzat sa mi-o dea in scris. Ca "la noi asa se procedeaza verbal". Asa ca de acolo fiecare operatiune am facut-o cu mail catre ei (Sediul local) , CC la sediul central si CC la adresa celor de la comisia asiguratorilor. Ai grija ca ordinarii astia (altfel nu le pot spune) se folosesc de orice chichita ca sa te mai faca de niste bani. Nu te lasa! La prima grimasa de pe mecla lor de labari ereditari ai iesit din birou si continui speta cu ei prin intermediul mailului cu cc la bucuresti si la comisia asiguratorilor. Nu te imprieteni cu agentul, vorbesti strict si la obiect. Nu te lasi intimidat , nu te lasi enervat. Pentru orice trebuie sa ai DOVEZI. VORBA NU SE COASE LA DOSAR. Ii spui chestia asta foarte clar din prima.

Rabdare si nervi de otel!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trebuie neaparat sa convingi politistul sa mentioneze pe dovada de reparatie ca in accidentul respectiv a fost avariat si echipamentul. Altfel ai sanse destul de mici sa primesti ceva. Si depinde foarte mult de politist. Eu unul am adresa oficiala de la IJP Giurgiu care spune ca nu poate sa mentioneze daunele echipamentului pe acea doavada de reparatie intrucat titlul acelei fituici este "Dovada de reparatie vehicul" ..cu accent pe vehicul. Si asta pentru ca in tara lui Papura Voda politistii aleg sa-i ajute tot pe vinovati sau pe cei care trebuie sa despagubeasca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

In 2008 am avut si eu un accident, din impact mi.a zburat o cutie laterala si in zapaceala de atunci ambele cutii au fost date spre pastrare unuia cu un magazin din zona, cert este ca la constatare nu mi le.a trecut in pv. Degeaba am mers ulterior la politie, nu s.a intamplat nimic.

S.ar putea sa nu fie relevant, insa cred ca in cazul tau ar fi trebuit ca acel politist sa te intrebe si de echipament.

Nu mai sta pe telefoane, vorba cuiva, mergi de dimineata la ei si pandeste.l pe ala.

Inca ceva, ce ti.a spus baiatul de mai sus legat de asiguratori este foarte adevarat.

Succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiu ca problemele apar cand nu ai factura la ele si nu le-ai cumparat noi.

Trebuie sa te lupti putin cu ei.

Imi pare rau pentru incident, in Craiova l-ai facut?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu stiu ca problemele apar cand nu ai factura la ele si nu le-ai cumparat noi.

Trebuie sa te lupti putin cu ei.

Imi pare rau pentru incident, in Craiova l-ai facut?

Nici macar atunci nu ar trebui sa ai probleme...se poate dovedi extrem de simplu valoarea echipamentului: printscreen-uri de pe magazine online, factura proforma, etc.

In cazul meu, despagubirea propusa de mizeriile de la euroins sunt in baza unor printscreen-uri cu echipament sh de pe olx.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, iti recomand sa citesti acest topic. Aici este explicat foarte bine ce ai de facut ca sa iesi ok. Eu am folosit informatiile de aici si mi-au fost de ajutor. Tot de la Euroins am avut si eu de recuperat dauna.

/index.php?/topic/704171-carpatica-despagubeete-aplicabil-tuturor-asiguratorilor/

 

Daca intarzie cu plata, trimite un email la sediul central din Bucuresti care sa fie formulat ca in acest model (m-am inspirat din link-ul de mai sus), cu detaliile care te privesc pe tine. La mine au intarziat cu plata aproximativ un an, au raspuns la sesizare in 3 ore si au facut plata in cont a doua zi.

 

 

Subject: Notificare de plată Ref: dosar daună: EJ00000000

CĂTRE:

S.C. EUROINS ROMANIA S.A.

Șoseaua București Nord Nr. 10, Global City Business Park, Clădirea O23, Voluntari, jud. Ilfov


În atenția domnului Președinte al S.C. EUROINS ROMANIA S.A.

 

 

Ref: dosar daună: EJ0000000

Nr. Înmatriculare: IS -- ---


Subsemnatul,XYZ, domiciliat în Municipiul Iași, Județul Iași, str. ----, posesor al C.I. seria XX nr. 000000, având în vedere faptul că:

  • la data de 28.04.2014 am fost implicat într-un accident rutier în Municipiul Iași, conform procesului verbal - Anexa 2, seria CP nr. 0000000, întocmit de către Poliția Rutieră a Municipiului Iași;
  • conducătorul auto răspunzător de producerea accidentului avea poliță RCA valabilă, întocmită la S.C. EUROINS ROMANIA S.A.;
  • nu există nici un fel de suspiciune de fraudă, aspect dovedit fără echivoc prin documentele incluse în dosarul de daună;
  • la data de 11.02.2015, la solicitarea inspectorului de daune al S.C. EUROINS ROMANIA S.A. sucursala Iași, domnul Burlacu Dănuț, am completat în prezența dumnealui Cererea de despăgubire, aceasta reprezentând ultimul act necesar încheierii dosarului, act în care a fost menționată valoarea despăgubirii propusă de către S.C. EUROINS ROMANIA S.A., în cuantum de 3043 RON, în legătură cu care mi-am explimat acordul.

Având în vedere faptul că au trecut 335 de zile de la data producerii evenimentului rutier și 40 de zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii răspunderii și cuantificării daunei și, de asemenea, ținând cont că dosarul conține toate elementele necesare dreptului la despăgubire, vă solicit:

Prin prezenta notificare să procedați la plata sumei de 3043 RON, asumată de către dumneavoastră prin inspectorul de daune al S.C. EUROINS ROMANIA S.A. sucursala Iași, domnul Burlacu Dănuț, într-un termen rezonabil de maximum 3 zile lucrătoare de la primirea prezentei notificări. Datele mele bancare necesare efectuării plății se gasesc în extrasul de cont atașat acestui email.


Vă aduc la cunoștință faptul că, până în acest moment, în speța în cauză, ați refuzat să vă îndepliniți obligațiile ce vă revin în conformitate cu prevederile art. 26. alin. (1) lit. B) din Ordinul CSA nr. 14/2011 și ca vă mai aflați și sub incidența prevederilor aceluiași Ordin:

  • Art. 36. alin. (1) lit. a);
  • Art. 36. alin. (5) și (6);
  • Art. 50. alin. (14);

în baza cărora sunt îndreptățit să mă adresez instanțelor competente pentru soluționarea litigiului creat, în cazul în care nu va fi respectat termenul de plată mentionat în prezenta notificare.

Cu speranța că intârzierea plății despăgubirii ce mi se cuvine este doar rezultatul unei erori întâmplătoare și regretabile, aștept într-un termen rezonabil, de 3 zile, soluționarea pe cale amiabilă a litigiului astfel creat.

În condițiile în care, până la primirea prezentei notificări ați procedat deja la plata daunelor, vă rog sa nu luați în considerare cele mentionate mai sus.

Vă mulțumesc!

Data: 23.03.2015

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici macar atunci nu ar trebui sa ai probleme...se poate dovedi extrem de simplu valoarea echipamentului: printscreen-uri de pe magazine online, factura proforma, etc.

In cazul meu, despagubirea propusa de mizeriile de la euroins sunt in baza unor printscreen-uri cu echipament sh de pe olx.

Eu asta am incercat...mi-au dat o suma de nimic..au zis ca daca nu e factura nu e oficial.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...