Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Da si pe mine ma minuneaza d'ade ateii astia care inca spera sa de-a de o lanterna aprinsa in gaura neagra a putului gindirii :D... mie mi se pare injositor... ca si cum te-ar pune cineva sa explici geometrie unor copii de cresa care iti mai iau si "materialele didactice" si le arunca in cap sau le baga in vopsea...

Io bag la ignore delirantii de pe aici pentru ca ajuta si in rest... desi multi oameni cu probleme functioneaza acceptabil in zona lor de lucru sau chiar pe acasa... un mic beculet de atentionare in bord tre sa existe... ca le sare dielectricul si pe acolo... asa... cu ignore... si celelalte threaduri sint clean de bruiaje. Sint citiva dintre amfitrionii, mai ales de plan secund, din lista mea de ignore care calca prin toate strachinile pe orice subiect ar fi :D. Le mai dau sa vad posturile asa selectiv sa vaz daca si-au mai revenit... dar... Ceea ce dovedeste ca am fost inspirat sa ii premiez.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da si pe mine ma minuneaza d'ade ateii astia care inca spera sa de-a de o lanterna aprinsa in gaura neagra a putului gindirii :D... mie mi se pare injositor... ca si cum te-ar pune cineva sa explici geometrie unor copii de cresa care iti mai iau si "materialele didactice" si le arunca in cap sau le baga in vopsea...

Io bag la ignore delirantii de pe aici pentru ca ajuta si in rest... desi multi oameni cu probleme functioneaza acceptabil in zona lor de lucru sau chiar pe acasa... un mic beculet de atentionare in bord tre sa existe... ca le sare dielectricul si pe acolo... asa... cu ignore... si celelalte threaduri sint clean de bruiaje. Sint citiva dintre amfitrionii, mai ales de plan secund, din lista mea de ignore care calca prin toate strachinile pe orice subiect ar fi :D. Le mai dau sa vad posturile asa selectiv sa vaz daca si-au mai revenit... dar... Ceea ce dovedeste ca am fost inspirat sa ii premiez.

Total Off-topic, dar aci' te-am gasit :D

Ti-ai luat 929? Aveai un F4 parca nu? Imi place ca odata cu noua achizitie (daca nu gresesc), ti-ai schimbat si poza de la avatar... poza care m-a facut sa ma uit astazi iar la filmul Predators :laugh: (ca la AVP deja ar fi fost a "n"-a oara)

Editat de bogdan_gba
Link spre comentariu

Nu-i bai, bre, ca stiu ca-s prost. Bine ca matale esti destept si ne luminezi.

Vorbesti la plural despre tine... asta este un semn rau :D

PS: Vezi ca ma confunzi. Altul este iuzarul Harap Alb. ;)

Ok, hai sa-ti explic poanta..... ce-i pe perete? un tablou. cu ce? Cu lupi... :D O stiai? :D Pffff...

tot smenul e ca "pentru iertarea pacatelor" prostii sa isi dea banii (unele cred ca si virginitatea, ma rog nu am stat la curu' lor) smechereilor barbosi

Gresit!

Link spre comentariu

Acum am vazut pentru prima data topicul acesta.

Am citit doar primul post al lui Roger Moore. Respect parerea lui, insa cred ca a omis un lucru:

Vi-ati pus vreodata intrebarea ce s-ar alege de lumea asta daca aceasta institutie numita "biserica" nu ar manipula oamenii, daca nu i-ar speria ca isi vor petrece o eternitate in IAD, daca pacatuiesc.

Ce s-ar intampla daca LUMEA ar crede ca nu exista nici o fiinta superioara care controleaza tot universul?

Oamenii s-ar intreba (fara sa aiba nici un raspuns): Cine sunt eu, de ce m-am nascut, ce caut pe Pamantul acesta, ce se intampla cu mine dupa ce mor???

Eu cred ca ar fi un HAOS total, si foarte putin oameni ar reusi sa isi gaseasca un echilibru si un scop in viata. S-ar pierde notiunea de ce e bine si ce e rau.

Degeaba o sa imi ziceti ca exista si alte institutii care pot trasa reguli, insa va asigur ca nici o alta institutie nu are asa de mare putere (de convingere) ca si Biserica.

Asa ca Biserica si notiunea de divinitate (Dumnezeu, allah, sau care or mai fi...) au un rol foarte important in societate.

Link spre comentariu

In societatea asta poate: sheep_herd.jpg

Inainte de odioasa biserica cacatolica ce era? Haos? Inainte de omenire ce era, Haos?

Eu cred ca ar fi un HAOS total, si foarte putin oameni ar reusi sa isi gaseasca un echilibru si un scop in viata. S-ar pierde notiunea de ce e bine si ce e rau.

De fapt chiar si acum in lume, nu e haos, e ordine, ca oriunde in natura, cei puternici ii conduc pe cei slabi, cei destepti pe cei prosti, in orice domeniu vrei, politica, religie, economie.

Stronger wins, 2 > 1, legea naturii. As fucking simple as that.

Esti destept traiesti si ai(de toate) si conduci, esti prost esti condus sau mori(de foame, in lupta, de ciuda, de sete, etc) , la alegere.

Link spre comentariu

In societatea asta poate: sheep_herd.jpg

Inainte de odioasa biserica cacatolica ce era? Haos? Inainte de omenire ce era, Haos?

De fapt chiar si acum in lume, nu e haos, e ordine, ca oriunde in natura, cei puternici ii conduc pe cei slabi, cei destepti pe cei prosti, in orice domeniu vrei, politica, religie, economie.

Stronger wins, 2 > 1, legea naturii. As fucking simple as that.

Esti destept traiesti si ai(de toate) si conduci, esti prost esti condus sau mori(de foame, in lupta, de ciuda, de sete, etc) , la alegere.

cam asa:

http://www.youtube.com/watch?v=SeldwfOwuL8

E mai haos cu oamenii intr-un delir colectiv, decat intr-o lume de oameni educati si rationali.

there is no cheos, cheos e o notiune abstracta.. ca si timpul, plm. In realitate e scufita rosie, sau mos craciun, sau ..mnezo.. :D

Link spre comentariu

Acum am vazut pentru prima data topicul acesta.

Dar ti-ai pus vreodata intrebarea cum ar fi lumea asta daca toata lumea ar fi educata,desteapta,ar avea ce manca si un acoperis deasupra capului?

De filosofi ai auzit??? Aia nu sunt popi si totusi au incercat sa raspunda la intrebarile astea existentiale.Cu ce e mai bun un popa fata de un filosof cand e vorba de intrebari grele?

Link spre comentariu

Exista riscul sa devina macabru dar.... sa vedem daca este doar risc.

S-a produs de curand un accident, este la sectiunea accidente. Asta e, se intampla. A intrat motociclistul in coma... nasol, si asta se mai intampla. Am vazut multi scriind trimiteri catre Divinitate, (Doamne ajuta!, etc.). Ce inseamna asta, ca atata lume este idioata? :huh:

P.S.

Tind sa cred ca cei mai multi care au scris acolo nu au nici o tangenta cu discutia de aici.

Link spre comentariu

S-a produs de curand un accident, este la sectiunea accidente. Asta e, se intampla. A intrat motociclistul in coma... nasol, si asta se mai intampla. Am vazut multi scriind trimiteri catre Divinitate, (Doamne ajuta!, etc.). Ce inseamna asta, ca atata lume este idioata? :huh:

P.S.

Tind sa cred ca cei mai multi care au scris acolo nu au nici o tangenta cu discutia de aici.

Cred ca nu era cazul sa postezi asta...

il stiam pe Raducu.

Link spre comentariu

Cred ca nu era cazul sa postezi asta...

il stiam pe Raducu.

Este cazul sa ne gandim. Nu discut despre accident, discut despre ce-i in capul nostru.

Aaa... ok, sa luam ca exemplu un accident mai vechi care nu mai are acelasi impact ce acesta? No problem, eu nu despre accident vorbesc, sau despre cel care a murit - Dumnezeu sa-l ierte!

Sunt convins ca cine citeste ce am scris pricepe exact intelesul. Ne punem de fapt problema cum ii vedem pe semenii nostri. Snt dobitoci, nu rationeaza, sunt idioti chiar asa de multi?

Link spre comentariu

Nu. Iti zice mosu' ce era inainte...politeism si paganism.

Si? Era haos?

P.S.

Pai tu crezi ca ce s-a intamplat are vreo legatura cu GOD?

Daca exista un GOD is era bun poate acel baiat nu ar fi murit. Din pacate nu exista, suntem doar fiinte din carne si oase care nu putem trai cu leziuni craniene, asta e. E mare pacat ce s-a intamplat, dar asta e viata, suntem doar niste furnici. Accidentele nu le ordona nimeni, nu e planul nimanui, se intampla si asta e.

Link spre comentariu

Am vazut multi scriind trimiteri catre Divinitate, (Doamne ajuta!, etc.). Ce inseamna asta, ca atata lume este idioata? :huh:

Nu, nu e proasta, e traditie, e lucru inradacinat.

Si eu cand am intrat pe circuit sau cand plec la drum lung fac cruce, o fac in sensul de noroc, sa fiu ferit de necazuri. Cine ma fereste? Dracu stie, nu ma intereseaza. E asa de inradacinata chestia asta prin educatie de mic ca nu ti-o poti scoate din cap. E acolo. Chestia e ca uneori fac, uneori nu fac, de patit nimic oricum nu patesc.. e doar un gest.

Nu ai priceput...zic faptul ca intotdeauna au fost religii si oameni ce credeau in divinitate, supunandu-se unui cod de reguli, mentinand lumea intr-o oarecare ordine.

Pai ce ziceam eu, mereu o sa exista mai puternici (psihic, fizic, nu conteaza) care sa-i controleze pe cei slabi.

Link spre comentariu

MA, oricum ai da-o cotita, tu cel credinciosu esti cel fraier, esti cel condus/manipulat/fraierit. Tu singur o zici cand te supui. (vointei domnului)

Si noi ateii suntem, de stat, de cine mai stie cine dar de 1 singur lucru macar am scapat - de religie.

Ala-i vers dintr-o manea, nu? ;)

Link spre comentariu

Vizitator sangerete
Si eu cand am intrat pe circuit sau cand plec la drum lung fac cruce, o fac in sensul de noroc, sa fiu ferit de necazuri. Cine ma fereste? Dracu stie, nu ma intereseaza. E asa de inradacinata chestia asta prin educatie de mic ca nu ti-o poti scoate din cap. E acolo. Chestia e ca uneori fac, uneori nu fac, de patit nimic oricum nu patesc.. e doar un gest.

ateu care isi face cruce.... pe asta nu o mai auzisem, dar se pare ca se mai intampla. Poate esti inca un pic confuz. Evident esti credincios dar nu iti dai seama. ;)

Ce mi se pare ciudat (sau nu) este inconsecventa "ateilor". Pe de-o parte sustineti ca morala crestina e o tampenie, dar pe de alta parte o respectati.

Daca e legea junglei si cei buni supravietuiesc iar cei prosti nu, de ce va vad plangand cand vreun accident cu morti? Inseamna ca tovarasul vostru mort a fost slab sau pur si simplu cel care l-a omorat e ateu si nu il intereseaza porunca "sa nu ucizi".

De ce plangeti cand va fura motorul din garaj? De ce ar tebui hotul sa respecte porunca cu "sa nu furi"?

De ce faceti topicuri in care aratati cu degetul cocalarul cu toba racing? pentru ca va e frica sa faceti ceva in mod real ca nu cumva cocalarul sa fie mai apt pentru supravietuire decat voi..... :D

Va tot lamentati ca nu stiu ce v-a facut biserica, ca v-a furat banii, ca v-a futut femeia, etc, etc.... sunteti saraci si frustrati pentru ca sunt neadaptati (v. partea cu supravietuirea celui mai puternic, evident in societatea moderna). rolleyes.gif

Link spre comentariu

Tot manelisti si aia, crezi ca 3 rime intortocheate ii face mai inteligenti?, tot bani cauta si aia, nu canta de placere... friends cu ghuitza&co

Link spre comentariu

Stii versu' ala... "Imi doresc ce-mi doresti tu mie si sa ti se intample tie" ...daaar nu ma pun la mintea ta asa ca, valea!. Referitor la topic, cine este mai prejos? Unii care nu pot sa inteleaga o chestiune legata de superioritate? Sau unii care sunt considerati inferiori pentru faptul ca au o idee legata de ceva superior/divin?

A doua varianta.

Link spre comentariu

Vizitator sangerete
Tot manelisti si aia, crezi ca 3 rime intortocheate ii face mai inteligenti?, tot bani cauta si aia, nu canta de placere... friends cu ghuitza&co

lolex, pai si tu daca esti electronist inseamna ca esti mai inteligent? biggrin.gif nu tot bani cauti prin tari straine? sau lipesti rezistori de placere? hahahaha

Link spre comentariu

...voua va place sa bagati altor persoane in cap ideea de ateism.

Vad eu bine sau topicul se numeste "De ce sunt ateu?" ? Iar subtitlul este " Motivele pentru care nu cred in divinitati. "

Deci nu prea e unul de genul "Ateu vs Credincios", era doar pentru atei dar unii se simteau exclusi si au aparut si ei in peisaj. Dur dar adevarat :)

Ah inca ceva, eu vad ca nimeni nu se lasa mai prejos, credinciosii (mai mult sau mai putin) incearca sa convinga ateii (mai mult sau mai putin) si viceversa.

Link spre comentariu

cum il cheama pe sefu iadului la musulmani? ca poate are satana al nostru pile si ne gaseste un loc mai caldut...

legat de aberatiile pe care le mai emit unii pe aici... daca tot tin mortis credinciosii sa scrie pe threadul de ateism... frate... scrieti motivele pentru care credeti voi in divinitati... nu de ce ar trebui noi sa nu vorbim de ce vrea muschiu nostru. punctual daca se poate... de exemplu:

cred in isus pentru ca imi place poveste lui de mare barosan challanger care vine tare din urma desi lumea rea l-a luat de fraer.

cred in fecioara minia pentru ca fara pasarica ei virgina si ne patrunsa de madularele scirbavnice de la vremea aia cine stie poate iesea ala micu si tare in brand cu sifilis.

cred in mare si tare jmecher pentru ca mi-e frica s anu imi cada un ghiveci in cap si sa fie razbunarea lui, sau sa nu imi moara copii de pacatele mele (carnale) si sa fie mina lui (cel iubitor)... sau cred in menzo pentru ca fara aberatia aia de poveste simt ca viata nu are rost si ma apuc si omor oameni pe strada si fur si violez ca o fiinta nenorocita ce sint

cred in duhul sfint pentru ca asa mi-a spus bunica si suna fain

cred in sfinta muime pentru ca e un fel de go-go power rangers... ce sint tari aia 3 singuri dar cind isi unsec fortele iese ceptein planeta si rupe satana in doua.

cred in sfinti ca sint necrofil si imi place sa le ling oasele sau macar balele pe geamurile de la cutiile in care zac.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic