Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

N-am intrat de mult pe topicul asta dar m-am amuzat citind pana aici. :D

Gramofon a aruncat cu piatra si a disparut? Probabil o sa mai posteze peste 2-3 luni, ca sa nu bata la ochi, desi e suficient sa scrie 3 fraze sa-ti dai seama ca el e.

Tare aia cu supa de taitei in forma de litere. :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu face decat sa descopere definita unei meme, dar mai poate fi adaugat pe lista si efectul analgezic al religiei, Proverbialul opiu al poporului.

Cum lipitoarea nu-si lasa gazda sa simta ca este muscata si golita de sange, religia nu-i lasa sa simta saracirea la sunt expusi, fizic si intelectual.

Cand sunt muscati cica simt cum le patrunde lumina in suflet...

Aia e una interesanta si mai e inca una: parazitul se apara de alti paraziti. Punctul de vedere este doar al meu .. altii sunt falsi.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Adica orice lucruri (lucrari) facute fara nici un Dumnezeu nu tin...

Tocmai pt ca notiunea de 'mnezeu e atat de lipsita de orice sens si putere explicativa, se lipeste ca timbrul pt a imprumuta un rost si a fiscaliza pana si spiritualitatea.

Link spre comentariu

Pe topicul asta exista niste prosti, si e vorba de prosti in cel mai clasic sens al cuvintului. N-a zis nimeni ca babyblues e unul din ei. Daca esti curios, eu nu-i citesc replicile lui vladase, e ravasit si plicticos.

Din ce-mi amintesc, tu ai avut intrare in forta apelind la superioritate autoproclamata si dupa o vreme ai vazut ca nu-i chiar asa de rau si ca se din cind in cind se discuta si ceva mai sus de nivelui moarte pochilor cu mertane.

pai tu,si cu budala,parca erati ai mai prosti din sat :tempted:

Link spre comentariu

pai tu,si cu budala,parca erati ai mai prosti din sat :tempted:

Chiar si-asa prost cum sint, tot pot sa produc rapid citeva glume care-ti fac tensiunea 20 :)

Dar pt. ca e sarbatoare, o sa fiu om de omenie si o sa ignor habotnicii care au uitat sa-si ia medicamentele. Doamne-ajuta!

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Hmm... daca admit ca ideea de "lucru facut de mantuiala" e atat de lipsita de orice sens si putere explicativa, da, ajungem la fisc si timbre (la mintea de contabil).

La acest nivel "spir'tual, inteligenta creatoare nu are valoare contabila, evolutia tehnologica fiind un produs exclusiv al cumpararii fortei de munca si al vanzarii speculative a acesteia - TVA :)

De asta am si ajuns unde suntem :(

» Post actualizat in 01 May 2015 22:56

P.S. Unii nu pot discerne mantuirea de mantuiala, daramite restul...

Am ajuns sa se plimbe tot prostu' in pantaloni scurti de la Paris pana in Bali. Sa ai la degetul mic toata cultura universala, Si, indiferent de locul in care te-ai nascut in spatiul asta relativ civilizat, sa ai acces la orice universitate din lume. Cu conditia sa te si duca capul la fel de departe ca un bilet de avion.

Spre deosebire de lumea aia in care totul se facea cu D-zeu, de la ungerea regelui pana la comercializarea indulgentelor pt gloata. Si in care vasta majoritatea se nasteau in mizerie ca sa moara in aceeasi mizerie, vreo 30-40 de ani mai tarziu, Asta daca erau "norocosi" si nu-si dadeau duhul din copilarie, tintuiti prin religie intr-o vesnica bezna.

Pacat ca te-ai nascut azi si nu cu 500 de ani in urma, nu?

» Post actualizat in 02 May 2015 11:02

Hmm... daca admit ca ideea de "lucru facut de mantuiala" e atat de lipsita de orice sens si putere explicativa...

Ideea de D-zeu e lipsita ilogica. Zici ca nu intelegi de unde a aparut ceva, ca nu putea sa existe dintotdeauna si nici sa apara de nicaieri. Ceea ce e la fel de valabil si pt orice forma de divinitate.

Ca justifici existenta vietii prin existenta altei forme inteligente de viata, Ca impachetezi non-sensul intr-o forma palatabila, nu e decat marketing pt o spiritualitate a amagirii, a inselaciunii. Un patent al mantuirii ca gandire de mantuiala.

Link spre comentariu

Ideea de D-zeu e lipsita ilogica. Zici ca nu intelegi de unde a aparut ceva, ca nu putea sa existe dintotdeauna si nici sa apara de nicaieri. Ceea ce e la fel de valabil si pt orice forma de divinitate.

Ca justifici existenta vietii prin existenta altei forme inteligente de viata, Ca impachetezi non-sensul intr-o forma palatabila, nu e decat marketing pt o spiritualitate a amagirii, a inselaciunii. Un patent al mantuirii ca gandire de mantuiala.

Doamne, iarta-l, ca nu stie ce spune!!!

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Asta suna ca bancul ala cu doua maicute peste care intra niste evadati, noaptea. Prima striga "Iarta-l Doamne ca nu stie ce face", a doua "Taci, tu! ca al meu stie".

Ti se pare ca-l violam pe D-zeu pe aici?

Lasa, ca-i place (orice fel de bagare in seama. Asa simte si el ca ocupa un spatiu pe lumea asta).

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Cam pana aici sunt dispusi religiosii sa apeleze la logica.

Logica le convine doar cand aceasta nu poate fi utilizata impotriva argumentelor lor.

Logica ori functioneaza pana la capat, ori nu mai functioneaza deloc. Cu siguranta logica nu functioneaza doar atunci cand iti convine.

Daca lumea este atat de complexa incat nu ar fi putut fi produsul unor "accidente evolutive", ci musai are la origine un creator, atunci, acel creator trebuie neaparat sa fie mult mai complex decat lumea / universul pe care l-a creeat.

Dar insasi crearea universului si a legilor care-l guverseaza, implica supunerea totala a creatorului in fata acestor legi.

Asta, unu' la mana.

Mergand mai departe, existenta unui creator mai complex decat universul pe care l-a creeat, logic inpune problema origii?

Cine a creeat acest creator, care este originea lui?

Avand in vedere ca in universul existent totul are un inceput si un sfarsit, a presupune ca acel creator a existat dintodeauna, este o pauza a logicii utilizate pana acum sa "demostrezi" existenta respectivului creator...

Nu poti spune ca totul are un inceput si-un sfarsit exceptand dumnegod-ul tau pentru ca doar asa iti convine tie si argumentului tau.

Puii mei, e logica de nivelul claselor primare...

Link spre comentariu

LOL !!!

Personal n-am nimic de demonstrat sau de convertit ....canibali. Fiecare cu ... a lui!

Dar cateodata imi place sa-i dau apa la moara lui degetzel, ca el e atoatestiitorul, academicianul suprem, tata lu' goagal, eminentza ferentariului si luceafarul tribunalului de la Haga!

Nu stiu daca asta a sunat aiurea, dar asa il percep eu, fara sa il jignesc. E doar o constatare, urmare a replicilor date de el pe forumuri...

Daca gresesc, Dumnezeu mi-e martor ca nu vreau sa ma sparg in figuri si sa ma dau interesant.

Partea proasta e ca ploua, ma dor oasele si am si alte belele pe cap, drept urmare mai conversez cu cei de pe-aici....

Pax vobiscum!

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Experienta precede logica. Chiar si pe cea "justificativa".

Medicul adevarat creste intr-un spital, inginerul in laborator, motociclistul in garaj langa motocicleta.

Nu izolat timp de 12-17 ani intr-o sala de clasa. Asta produce (scuze) doar idioti.

Asa o fi, cand sala de clasa se numeste biserica, iar elevii aia izolati de orice cunoastere stiintifica se numesc enoriasi. Intr-un experiment de marketing si indoctrinare.

Toate stiintele astea (pt care ati dezvoltat o reactie inflamatorie autoimuna, prin supraexpunere la praful religios) "idioate", sunt empirice. Nici n-ar fi existat fara partea cu observatia si laboratorul.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

... Zici ca nu intelegi de unde a aparut ceva, ca nu putea sa existe dintotdeauna si nici sa apara de nicaieri. Ceea ce e la fel de valabil si pt orice forma de divinitate.

Este clar ca nu putea sa existe ceva dintotdeauna si nici sa apara de nicaieri pentru ca, daca ai sustine asa ceva, te-ar contrazice imediat legile fizicii. Insa nu este la fel de valabil si pentru orice forma de divinitate, pentru ca aceasta nu se supune legilor fizicii carora ne supunem noi. Iar raspunsul la aceasta intrebare ti-l da tot stiinta, care spune ca in momentele premergatoare Big Bang-ului, legile fizicii (cele dupa care functioneaza Universul nostru) nu existau. Asadar, divin sau nu, ceea ce a existat inainte de Big Bang este dincolo de puterea noastra de intelegere, de aici derivand si dreptul unora de a crede intr-o forma de divinitate. Cei ce neaga cu vehementa existenta unei divinitati fac acest lucru inarmati doar cu necunoastere si cu foarte multa nesimtire.

Link spre comentariu

Imi place ca aduci in discutie stiinta cand iti pica bine.

Adica stiinta spune ca "in momentele premergatoare Big Bang-ului, legile fizicii (cele dupa care functioneaza Universul nostru) nu existau"

Tot stiinta aia spune ca NU EXISTA DOVEZI EMPIRICE pt existenta fiintelor supanaturale.

Partea asta ai uitat sa o mentionezi

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Prietene HD, "divinitatea" se supune legilor fizicii pe care le-a creeat, altfel nu le-ar fi creeat.

Insasi creatia acestora implica supunere...

Asadar, divin sau nu, tu alegi sa fie divin caci altfel ar insemna sa te rogi unui fenomen...

Esti la fel ca premergatorii tai din trecut: nu putem explica vulcanul... deci dumnegod... nu putem explica fulgerul, deci dumnegod, nu putem explica soarele ... deci dumnegod... nu putem explica big bang... deci dumnegod...

Nu, prietene... nu functioneaza asa lucrurile...

Nesimtirea suprema este sa utilizezi notiuni stiintifice pentru a incerca sa dovedesti prieteni imaginari inchipuiti.

Nesimtirea suprema este sa rezumi dovezile irefutabile la concluzia : "asa ma simt eu bine, deci egzista"... si culmea, sa ai pretentia ca ceilalti sa accepte concluziile tale a fi reale doar pe aceasta dovada demna de o persoana care nu si-a luat medicamentele la timp...

Despre ipocrizie, nici nu mai vorbim...

Cunostinte ... si la astea ai lacune... s-au facut luni de zile de cand te tot intreb unde-ar putea egzista o presupusa fiinta, nu neaparat divina, dar apropiata....

Te faci c-am uitat :) ... figures...

Link spre comentariu

Pe mine ma tot macina ideea asta cu big bangul... Cum dreaq poate o particula, un punct, sa explodeze si sa creeze universul, asa cum il percepem azi?

Revenind la notiunea de Dumnezeu, eu cred ca nu o abordam corect. Si aici e vina Bisericii, care, fiind compusa din oameni ca noi (cam ca 9fingers), profita de situatie si canalizeaza credinta in favoarea castigului propriu. Un fel de capitalism, nu?

Si, in ton cu titlul topicului, de ce trebuie sa va justificati daca sunteti atei? Treaba voastra, fratilor! Sunteti superiori intelectual crestinilor si a adeptilor celorlalte religii? Foarte bine, dar puteti fi si modesti. Tineti pt voi, nu fiti ca popii, ce vor in permanenta sa atraga adepti, cotizanti. Ce va face mai credibili? Teoriile inventate de unii care nu mai stiau cum sa iasa in evidenta? E de-a dreptul penibil! Fiecare e liber sa creada ce vrea, nu? Daca am accepta cu totii asta, nu ar mai fi conflicte si nici polemici infinite. Chiar trebuie neaparat sa-l convingem pe celalalt ca avem dreptate? Dacanu ne contrazicem, nu iscam conflicte si nu ajungem sa ne uram reciproc si asa nu o sa fim tot timpul nefericiti.

Daca religia, credinta adoptata nu contravine regulilor de buna convietuire in societate, totul e OK.

In concluzie: Si ce daca esti ateu? Who cares?

Editat de Kapo di cAprilia
Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Kapo...

fiecare e liber intr-adevar sa creada ce vrea.

Daca religia s-ar rezuma strict la asta, adica practicarea convingerilor religioase doar in intimitatea caminului propriu, n-ar mai fi nici o problema...

Si lumea, ar fi intr-adevar mai buna.

Who cares? Really!
Du-te in Irak si striga asta in gura mare.

Sau si in romania....

Link spre comentariu

Pe mine ma tot macina ideea asta cu big bangul... Cum dreaq poate o particula, un punct, sa explodeze si sa creeze universul, asa cum il percepem azi?

Pe mine ce ma macina mai tare e ...cum dreaq ceva a existat dintotdeauna si a creat universul din nimic?

Editat de Sergiu 28
Link spre comentariu

Pe mine mă intrigă povestea fotografiei lui Arsenie Boca ridicată la rangul de icoană, e una din câteva mii vândute şi dintr-o dată lăcrimeaza.

Asta chiar e minune, ce dovezi mai vreţi?

Sau o fi Loobman?

Link spre comentariu

In concluzie: Si ce daca esti ateu? Who cares?

mie-mi pasa...

din motive economice industria asta bisericiasca i-mi toaca enorm din resurse...

din motive stiintifice, biserica a tinut stiinta in loc si a incetinit dezvoltatarea acestei planete...

din motive medicale, la fel biserica este vinovata de crime impotiva umanitatii...

etc.

din aceste motive prefer ateii.

» Post actualizat in 11 May 2015 09:07

inca un motiv de a fi ateu....

http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20107384-fotogalerie-pictura-murala-realizata-peretele-unei-cladiri-din-piata-gheorghe-din-capitala-fost-acoperita-presiunea-bisericii-ortodoxe-romane-facebook-aparut-serie-imagini-care-ridiculizeaza-situatia.htm

image-2015-05-10-20107400-41-pictura-mur

era chiar misto grafful.

bine ca-s unii inapoiati si l-au sters...

la draqu pe musulmani ii deranjeaza siturile istorice, caricaturile... pe noi graffitiul...

bine ca nu au impuscat pe nimeni pentru grafful ala.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

@HD Stii cum patesc batranii de la o varsta, cand nu mai au chef sa invete si sa inteleaga nimic nou, nimic in plus?

Asa esti si tu, parca te-a decrepit "ceva" inainte de vreme. Si acel ceva nu poate sa fie decat credinta si o nostalgie crestina.

Este clar ca nu putea sa existe ceva dintotdeauna si nici sa apara de nicaieri pentru ca, daca ai sustine asa ceva, te-ar contrazice imediat legile fizicii. Insa nu este la fel de valabil si pentru orice forma de divinitate, pentru ca aceasta nu se supune legilor fizicii carora ne supunem noi. Iar raspunsul la aceasta intrebare ti-l da tot stiinta, care spune ca in momentele premergatoare Big Bang-ului, legile fizicii (cele dupa care functioneaza Universul nostru) nu existau. Asadar, divin sau nu, ceea ce a existat inainte de Big Bang este dincolo de puterea noastra de intelegere, de aici derivand si dreptul unora de a crede intr-o forma de divinitate. Cei ce neaga cu vehementa existenta unei divinitati fac acest lucru inarmati doar cu necunoastere si cu foarte multa nesimtire.

Majoritatea chestiilor stiintifce sunt dincolo de puterea ta de intelegere, dar au fost si sunt intelese bine mersi de oameni mai destepti. De ce crezi tu ca atunci cand capacitatea ta de a intelege ceva se plafoneaza, ai dat de dumnezeu?

Si nici macar nu ti-a spus stiinta ca ar fi dincolo de puterea noastra de intelegere, ci de cunoastere. Ne referim mereu la un univers observabil, a carui "observabilitate" tine si de timp la fel cum tine de spatiu. Si puterea noastra de cunoastere are un caracter tranzitoriu, extinzandu-si mereu granitele. Ce numesti tu "legi" reprezinta doar o forma de limbaj matematic, de reprezentare a unor modele. Legile sunt rafinate si unificate intr-un sens, si derivate in forme din ce in ce mai specifice in celalalt sens. Daca intr-un stadiu universul (observabil) nu mai este descris de legi aplicabile la nivelul nostru, o sa devina descriptibil intr-o forma mai rafinata a lor, din care deriva setul asta. Toate constantele si coeficientii introdusi in diverse forme prin legile alea, asta iti arata.

Si miscarea unor corpuri ceresti a fost recent inexplicabila conform mecanicii. Ai fi putut sustine, la fel, ca e dincolo de puterea nostra de intelegere si... dumnezeu. Dar uite ca n-a fost asa, iar teroia generala a relativitatii a extins sfera aia temporara de cunoastere. Oamenii credeau si ca vanturile ies dintr-o pestera in care ofteaza nustiuce zeu. Atat puteau ei sa inteleaga atunci. Si tu-ai ramas tot pe acolo pe undeva, cand incerci sa-ti raspunzi la niste intrebari pana la care te depasesc toate indiciile.

Divinitatea n-a explicat niciodata nimic, a fost doar orizontul peste care religia a vopsit un zid.

» Post actualizat in 11 May 2015 10:08

Revenind la notiunea de Dumnezeu, eu cred ca nu o abordam corect. Si aici e vina Bisericii, care, fiind compusa din oameni ca noi (cam ca 9fingers), profita de situatie si canalizeaza credinta in favoarea castigului propriu. Un fel de capitalism, nu?
Si, in ton cu titlul topicului, de ce trebuie sa va justificati daca sunteti atei? Treaba voastra, fratilor! Sunteti superiori intelectual crestinilor si a adeptilor celorlalte religii? Foarte bine, dar puteti fi si modesti. Tineti pt voi, nu fiti ca popii, ce vor in permanenta sa atraga adepti, cotizanti.

Pt ca orice om trebuie sa combata minciuna, propaganda, inselatoria. Iar credinta e viciul exploatat de o intreaga industrie a religiei.

Tie iti place sa tolerezi escrocheria, pt ca intr-o ierarhie a ei are sanse orice impostor. Si la umbra lor cresc linistiti toti frecatorii de menta.

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

e un miracol inca neinteles de stiinta...

De ce nu se permite atunci accesul stiintei pentru a confirma autenticitatea miracolului?

Adica, oameni de stiinta care sa investigheze stiintific daca este vorba despre un miracol sau nu...

Sunt sigur ca se vor gasi cativa interesati desi majoritatea au lucruri mai bune de facut.

f96d6823f512021550411e3876e9a1b119246643

Link spre comentariu

Majoritatea chestiilor stiintifce sunt dincolo de puterea ta de intelegere, dar au fost si sunt intelese bine mersi de oameni mai destepti.

Presupunand ca tu faci parte dintre aia mai destepti, explica-mi si mie cum a aparut Universul, incepand cu perioada in care unii oameni de stiinta (atei) sustin ca nu a existat Nimic. Explica-mi si mie Teoria Nimicului ca sa pricep cum din Nimic, Ceva a dus totusi la Big Bang.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic