Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

o carte ce promite a fi interesanta . normal, trebuie citita cu discernamant, sa-l faci pe kemal de alta origine, nu e o gluma ( cel putin la turci ). sunt curios daca autorul o fi si el ateu, ca altii de pe aici :)

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-20281771-video-interviu-andrei-cornea-despre-mesianism-convertiti-relativitatea-credintei.htm

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cum ramane cu moralitatea in functie de religie?

Editat de ZaiR
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Se pare ca manualele de religie au fost scrise de niste atei.

Iar ateii n-au niciun Dumnezeu!

Manualele sunt scrise de fete bisericiesti. De acolo si cretinismul cu care-si trateaza elevii, de parca ar fi niste mici pupatoare de moaste in devenire.

Nu te-ar contrazice nimeni nici daca ai recunoaste ca religia n-are un D-zeu. Dupa ce ce nu exista, nici macar inchipuit nu are vreo relevanta in invatarurile lor.

Link spre comentariu

@9fingers: nu pot sa cred ca niste fetze bisericesti puteau sa conceapa ineptiile gasite prin manualele de religie. Poate niste... dosuri bisericesti.

Si da, nici eu nu suport popii astia prefacuti, care-s mai atei decat multi dintre cei de-aici, dar practica acest job pt ca se castiga bine si sunt o gramada de oameni (slabi dotati intelectual), care le sustin afacerea.

Din pacate, religia, ca si politica a fost confiscata de mafioti, pusi pe jaf si capatuiala.

Editat de Kapo di cAprilia
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

@9fingers: nu pot sa cred ca niste fetze bisericesti puteau sa conceapa ineptiile gasite prin manualele de religie. Poate niste... dosuri bisericesti.

Eu apreciez fidelitatea cu care si-au transpuns in manuale invataruile religioase. Asa au facut sute de ani si scripturile alea din care invata la teologie sunt in aclesi spirit.

Popii nu sunt atei, sunt doar ceva mai versati in arta disimularii decat e credinciosul de rand. Asa cum sunt si "avocatii" virtuali ai religiei.

Asta e arsenalul religiei, fentarea, faultarea ratiunii, inhibarea ei din cele mai fragede stadii. Disimularea regulilor logicii, apelul la superstitie si cel mai primitiv dogmatism.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Vizitator 9fingers

Nenea fingers, ai dat un up?

Dar stii ce nu pricep eu? De ce voi astia, ateii, incercati sa explicati cauza ateismului personal?

Pe credinciosi ii inteleg. Ei vor sa atraga adepti. Dar voi? Propovaduiti credinta in... nimic? (Si nu ma lua iar cu stiinta si adevarurile absolute, demonstrate....)

Link spre comentariu

Dar stii ce nu pricep eu? De ce voi astia, ateii, incercati sa explicati cauza ateismului personal?

Pe credinciosi ii inteleg. Ei vor sa atraga adepti. Dar voi? Propovaduiti credinta in... nimic? (Si nu ma lua iar cu stiinta si adevarurile absolute, demonstrate....)

Pai, unii vor sa atraga adepti (avand in vedere ca cei mai mult sunt credinciosi si nu viceversa, insa populatia incet incet se destupa, ceea ce ma bucura), altii vor sa incerce macar sa le deschida ochii, altii sa-si arate logica asupra credinciosilor, si nu in ultimul rand, sa dovedeasca ca, credinta, e o manipulare in masa a unor oameni ce inca traiesc in evul mediu, desi stiinta si cercetarile au evoluat de.. ceva vreme. Acum 2000 de ani, puteai sa crezi linistit, in ceva supranatural, dar acum nu mai ai scuze.

Si chiar nu stiu de ce, voi astia credinciosii, credeti ca noi propovaduim credinta in nimic. "A crede" nu inseamna credincios, exact cum "a nu crede" inseamna satanism. Eu cel putin, cred in cainele meu. Si in vecinul de sub mine care nu cheama politia cand ascult AC/DC. Cred in mama si in frati-miu si in frizerul meu.

Nu pricep.

Link spre comentariu

Vizitator foxbat

nenea capo da mi voi sa iti atrag atentia asupra unei mari erori ( de fapt e tot intoxicare " ateista") - ROMANII ( ca sa intelegi, vorbim de ortodoxi ) NU AU NEVOIE DE ADEPTI !! nu confunda sectarii pagani cu crestinismul ortodox. atentie mare ca e grava "confuzia" , ca sa spun asa. Dumnezeu nu ti sparge usa ca DIICOT-ul. Ci bate O DATA si asteapta. Alegerea e a omului si e LIBERA !!

Da, stiu , doare adevarul mai ales cand intregul sistem antiromanesc se bazeaza pe minciuni si intoxicare.

pentru lamuriri suplimentare ma ofer sa organizez grupul celor care au intrebari si chiar doresc sa se lumineze la minte si suflet in a discuta cu oameni imbunatatiti care pot explica pe intelesul tuturor.

Doamne ajuta si la voi.

Link spre comentariu

mai bine ai lumina bezna din grupurile de crestini ca sa nu mai le fie invartita mintea de preoti (care n au har, evident, in care a intrat satana si pare ca-s multi.. dar cine stem noi sa judecam ... plm) . Ca poate tu ii intelegi mai bine si stii cum sa-i iei.

Link spre comentariu

Daca vezi un maimutzoi cu un pistol incarcat gasit pe undeva ca se uita pe tzeava, nu incerci sa i-l iei? sa-l lamuresti cva nu-i bine? ca face o prsotie? ca o sa-l doara? n-ai f om daca nu ai face asta.

La fel e normal sa incerci sa iti educi si trezesti semenii. E o atitudine caritabila, umanista.

» Post actualizat in 24 Sep 2015 06:49

( de fapt e tot intoxicare " ateista") - ROMANII ( ca sa intelegi, vorbim de ortodoxi ) NU AU NEVOIE DE ADEPTI !! nu confunda sectarii pagani cu crestinismul ortodox. atentie mare ca e grava "confuzia" , ca sa spun asa. Dumnezeu nu ti sparge usa ca DIICOT-ul. Ci bate

Si tu, care pretizni ca ai fi ortodox, n-ai invatat pluralul acestuii cuvint? esti ca "patriotii" aia analfabeti care nu stiu sa scrie roman, Romania.
Link spre comentariu

Pentru ca trebuie sa te faca maimutoi ....... atit duce atitudinea lor caritabila si umanista. :crack:

Daca vezi un maimutzoi cu un pistol incarcat gasit pe undeva ca se uita pe tzeava, nu incerci sa i-l iei? sa-l lamuresti cva nu-i bine? ca face o prsotie? ca o sa-l doara? n-ai f om daca nu ai face asta.

La fel e normal sa incerci sa iti educi si trezesti semenii. E o atitudine caritabila, umanista.

Link spre comentariu

Acum 2000 de ani, puteai sa crezi linistit, in ceva supranatural, dar acum nu mai ai scuze.

De ce, ma, prietene, nu mai ai scuze? S-a dovedit cumva clar cum a aparut Universul? Sunt doar teorii... Unele chiar de tot rasul, precum cea in care se sustine ca TOTUL A APARUT DIN NIMIC. Pe de alta parte, in fizica cuantica ai parte de foarte mult supranatural. Ba chiar, in unele situatii, stiinta vine foarte aproape de scrierile biblice, mai ales atunci cand vorbim despre importanta Luminii. Ar trebui sa te puna pe ganduri lucrul asta.

In alta ordine de idei, incercati tot timpul aceasta paralela intre religiosii din trecut si cei din prezent, ca si cum aia din trecut erau niste salbatici retardati si astia de azi la fel. Tin sa-ti reamintesc ca aia religiosi si, dupa mintea ta, mai putin inzestrati intelectual, care au trait acum mii de ani, au construit Marea Piramida, una din Cele 7 Minuni ale Lumii, care a fost timp de 4000 de ani cea mai inalta cladire din lume (ca sa nu mai amintesc de acuratetea cu care a fost executata lucrarea).

Dar cum sa percepi toate lucrurile astea cand grija ta principala este sa stai cu ochii pe burta popilor? Asta este, intr-adevar, cel mai mic nivel de gandire posibil.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Ti-am mai explicat si alta data, dar voua, astora cu credinta in gat, va place sa va tot dati raniti in discutie.

Motivul e acelasi pt care dai in vileag si un politician corupt in fata celor care-l tot legitimizeaza. D-zeu e o institutie corupta care taxeaza necunoasterea si credulitatea oamenilor.

Link spre comentariu

Batrane Foxbat, multam de interventie!

Spuneam cu ceva timp in urma ca sunt adeptul unei credinte liberale intr-o forta superioara, denumita generic Dumnezeu. Cat despre religie si tagma preoteasca.... Nu stiu cesa zic. Nu-mi plac, dar mai intru din cand in cand in biserica....ma linisteste...

Si de cand Vrajitoru' ma tine de pistolul incarcat, ma simt si mai in siguranta.

Doamne-ajuta, pe toata lumea!

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Tocmai ce spuneam mai sus: cel mai mic nivel de gandire posibil, cand vine vorba despre ideea de Dumnezeu.

E o replica adresata cuiva, dar tu nu ai de unde sa stii ce e ala un raspuns la obiect.

Daca asta macina kapra, cine esti tu sa-i spui ca se afla la cel mai de jos nivel de gandire?

Poate ca fix asta iti lipseste tie, fiind singurul nivel care iti este accesibil. Dupa ce ai invatat sa mergi in doua picioare ai sarit peste tot ce inseamna o educatie stiintifica si filosofica, ca acum sa te uiti ca curca in lemne la teoriile cosmogonice si sa te miri ca nu intelegi nimic din ele. Orice alta discutie fiind sub nivelul 'mnezeului tau, pt ca altfel s-ar preface subit intr-un mare nimic.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic