Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Azi v.am dat sânge din sângele meu, ca sa nu va părăsească viața. Atei sau credincioși, daca ați face o faptă bună pentru fiecare comentariu încrâncenat pe care l.ati scris aici, lumea ar fi mai buna

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 11 ore, categoria"A" a spus:

Am tot asteptat sa te corecteze vreunul dintre ateistii tai, dar nu are cine, pentru ca nivelul intelectual este unul extrem de scazut.

Din pacate spui multe lucruri, unele rupte de realitate, iar altele de-a dreptul pure neadevaruri.

Perioada la care faci referire, atunci cand vorbesti despre primari, militieni, profesori absurzi si vecini care iti dau in cap pentru doua mere, se numea comunism. Perioada comunista a fost una in care ateismul a fost inaltat la cel mai inalt rang in Romania, numerosi preoti fiind inchisi si ucisi in temnitele comuniste, biserici monument fiind mutate sau chiar demolate.

In vederea construirii Casei Poporului a fost nevoie sa fie demolate nu mai putin de cinci biserici, adevarate  bucati de istorie rupte din sanul patriei, locasuri pe unde marii Voievozi ai tarii au trecut sa se reculeaga si pe care voi, ateistii, le-ati facut una cu pamantul. Tocmai de aceea Catedrala Mantuirii Neamului are cinci altare, in amintirea celor cinci biserici demolate in zona unde aceasta a fost construita. 

Iar acum vine si partea amuzanta in care ateistii spun ca ei stiu totul despre Cosmos cand ei nu stiu in realitate nimic. Flutura formula E=MC2, de parca asta ar rezolva misterele Universului. Dar daca ii intrebi pe ateisti ce a fost la inceput, ei arunca repede taciunele incins in mana religiosilor spunand ca ei nu sunt datori sa dea astfel de explicatii. Ba da, ma, sunteti datori, pentru ca voi sunteti cei care contraziceti convingeri care dateaza de mii de ani. Religiosii erau deja aici atunci cand ati aparut voi, iar daca voi ii contraziceti trebuie sa veniti si cu argumente. Doar daca nu cumva a fi ateist inseamna de fapt a suferi de anumite afectiuni, pentru ca doar asa pot intelege de ce atunci cand sunteti intrebati cum a aparut Universul ramaneti cu privirea in gol si reusiti sa mai articulati doar "Dovedeste tu ca exista Dumnezeu!", in timp ce va curge saliva din coltul gurii.

Din pacate pentru voi, ateistii, realitatea nu este ceea ce pare la prima vedere (dovedit stiintific), iar lucrurile sunt mult mai complexe, chiar pana intr-acolo incat oamenii de stiinta vorbesc despre adevarate minuni ale cuanticii atunci cand fac referire la dualismul unda-corpuscul al materiei.

Oricat de destepti v-ati da voi, sa nu luati in considerare macar faptul ca fiinte din alte parti ale Universului, care ar putea de mii de ani sa posede cunostintele necesare calatoriilor prin spatiu, teleportarii si chiar secretul nemuririi, sa ne fi creat sau macar sa ne fi vizitat si sa ne fi lasat cunostintele care mai tarziu s-au sintetizat in Cartile Sfinte si au dat nastere religiilor, nu arata decat cat de incuiati sunteti.

In timp ce religiile au venit cu ideea ca omul este creatia unei Inteligente Superioare, tot ce au putut ateistii sa scorneasca a fost teoria conform careia stramosii nostri au fost niste maimute care se scobeau in cvr si apoi bagau in gura.

Referitor la forma Pamantului, pentru ca ai adus subiectul in discutie, in Biblie regasim urmatoarele:  

“Dezmierdându-mă pe rotundul pământului Lui și găsindu-mi plăcerea printre fiii oamenilor.” (Pildele lui Solomon 8: 31)

“El stă în scaun deasupra cercului pământului…“ (Isaia, 40:22)

Cat despre afirmatia ta cum ca Galileo ar fi fost ars pe rug, tin sa aduc la cunostinta tuturor faptul ca el a murit la venerabila varsta de 77 ani, in arest la domiciliu (unde isi primea prietenii si unde a scris o alta lucrare importanta), din cauza bolii. A fost inmormantat in Basilica di Santa Croce in anul 1737.

Pe de alta parte trebuie amintit si ca interactiunea lui a fost cu biserica catolica si nicidecum cu cea ortodoxa. Dar sunt constient ca daca nu ar amesteca in acest fel lucrurile, ateistii ar ramane fara argumente in multe dispute.

Galileo a respins de fapt invatatura despre Univers a lui Aristotel si nicidecum a bisericii catolice. Biserica catolica doar imbratisase conceptiile lui Aristotel, acestea devenind chiar dogma catolica. Deci in primul rand nu cu biserica a avut Galileo o disputa, ci cu adeptii filosofului grec Aristotel, pe care i-a luat in ras. Iar Aristotel nu fusese un neica-nimeni, ca sa-i pui atat de usor ideile la indoiala, ci fusese discipolul lui Platon, care la randul lui fusese discipolul lui Socrate.

Galileo imbratisa in realitate heliocentrismul lui Copernic (PREOTUL NICOLAUS KOPERNICUS), care sustinea ca Pamantul se misca, iar Soarele sta nemiscat in centru. Deci teoria ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, care azi stim ca este adevarata, a apartinut PREOTULUI COPERNIC, fiind preluata mai apoi de Galileo Galilei, un om credincios la randul lui.

Somn usor!

Ce am scris eu...

Acum 29 minute, pinnochio a spus:

De ce credincioșii mergeti cu motoreta la macanic? Mergeți la popa,se rezolvă cu un doamne ajuta😁

...Si ce raspunzi tu.

Link spre comentariu

Kopernicus NU a fost preot iar Galileo Galilei, desi nu incerca sa darame biserica ci doar sa atraga atentia asupra unor erori fundamentale, a fost condamnat, usor in comparatie cu altii, de ex. Giordano Bruno ars pe rug pentru erezii asemănătoare. Biserica l-a reabilitat pe Galilei in 1992 si pe Giordano Bruno in 2000. 

Daca insa oile ar fi behait insa asa cum vrea biserica de mii de ani crezi ca am fi ajuns azi sa stim macar despre Galilei, Kopernikus si Bruno. 

Da, biserica s-a ocupat cu educatia dar totodata a pus si cel mai mare monopol pe ea, cat a putut. 

Biserica nu e rea in sine, cum nici pamantul nu e rau ca suporta atatea miliarde de dobitoace. 

Link spre comentariu

Acum 44 minute, Altair a spus:

Kopernicus NU a fost preot iar Galileo Galilei, desi nu incerca sa darame biserica ci doar sa atraga atentia asupra unor erori fundamentale, a fost condamnat, usor in comparatie cu altii, de ex. Giordano Bruno ars pe rug pentru erezii asemănătoare. Biserica l-a reabilitat pe Galilei in 1992 si pe Giordano Bruno in 2000. 

Daca insa oile ar fi behait insa asa cum vrea biserica de mii de ani crezi ca am fi ajuns azi sa stim macar despre Galilei, Kopernikus si Bruno. 

Da, biserica s-a ocupat cu educatia dar totodata a pus si cel mai mare monopol pe ea, cat a putut. 

Biserica nu e rea in sine, cum nici pamantul nu e rau ca suporta atatea miliarde de dobitoace. 

Copernic a fost preot, ba chiar profesor de drept canonic.

Multi spun ca el nu a fost pedepsit pentru teoriile lui din simplul motiv ca acestea au fost facute publice la sfarsitul vietii si a murit inainte ca biserica sa mai poata lua masuri.

Insa eu sunt de parere ca de fapt biserica (catolica) nu a fost niciodata deranjata atat de tare incat sa fie luate masuri impotriva unui preot. Multi preoti erau oameni de stiinta, asa ca biserica incuraja descoperirile de orice fel.

Ba chiar Papa l-a indemnat si pe Galileo sa-si continue observatiile si sa scrie o lucrare pe baza celor descoperite, cu conditia sa nu aduca atingere dogmei. Problema este ca Galileo a ajuns sa trateze cu aroganta atat comunitatea stiintifica a vremii, cat si pe Papa, transformandu-l in lucrarea sa intr-un personaj prostut. Pai era, totusi, Papa. Voi va suparati daca va jigneste un oarecare de pe Forum, cu atat mai mult a fost deranjat Papa, care in acele vremuri avea o putere deosebita si care il si sustinuse pana in acel moment. A fost alegerea lui Galileo sa nu trateze lucrurile cu diplomatie si sa-si urce pe toata lumea in cap. Si cu toate astea nu l-a ars nimeni pe rug nici pentru teorii si nici pentru aroganta.

Link spre comentariu

Kopernikus NU a fost preot, a studiat arte frumoase, drept, astronomie, medicina si a fost medic si administrator al catedralei/manager daca vrei dar NU a fost preot, termina cu prostiile. 

Galileo a trebuit sa zica ca soarele se invarte in jurul pamantului pentru ca "sefu'" pamantului, cel care comunica direct cu Dumnezeu a hotarat ca adevarul este periculos si ca atare oricine nu e de partea prostiei si a imposturii trebuie omorat sau cel putin inchis si redus la tacere. 

Giordano Bruno a fost ARS PE RUG si biserica a decis abea in anul 2000 ca de fapt a fost o greseala! 

Link spre comentariu

Acum 51 minute, Altair a spus:

...oricine nu e de partea prostiei si a imposturii trebuie omorat sau cel putin inchis si redus la tacere. 

Oricat ati incerca voi sa minimizati rolul Bisericii, realitatea este ca ea a avut un rol important in toate descoperirile epocale ale omenirii.

Sa te referi la Biserica folosind termeni ca "prostie" si "impostura", nu arata decat cat de... nestiutori sunteti.

PS. Au fost oameni ucisi in numele religiei (catolicismul a facut treaba asta in trecut, islamismul in prezent, NICIODATA ORTODOXISMUL) si au fost oameni ucisi in numele ateismului.

Link spre comentariu

Daca iti place adevarul trebuie sa fii obiectiv si sa prezinti si bunele si relele. 

Idealizarerea unei instituții NU ii face bine. Dimpotrivă. 

Ortodoxismul nu este cea mai buna religie, este doar religia cu care foarte multi dintre noi ne-am nascut in preajma. Este ca si cum ai spune ca Apusenii sunt cei mai frumosi munti. Poate dintre cei pe care-i cunosti dar ca sa emiti judecati  de genul asta trebuie sa ai o cunoaștere mult mai larga iar ortodoxismul, din pacate, nu e vestit pentru asta. 

Nu sunt contra bisericii, sunt împotriva celor care au facut un din ea instrument de oprimare a altora si de parvenire a lor pe seama altora. Nimic deosebit insa fata de mai toate instituțiile gandite si operate de bipezi. 

Link spre comentariu

Acum 4 minute, Altair a spus:

1. Daca iti place adevarul trebuie sa fii obiectiv si sa prezinti si bunele si relele. 

2. Idealizarerea unei instituții...

3. Ortodoxismul nu este cea mai buna religie...

Nu sunt contra bisericii, sunt împotriva celor care au facut un din ea instrument de oprimare a altora si de parvenire a lor pe seama altora. Nimic deosebit insa fata de mai toate instituțiile gandite si operate de bipezi. 

1. Avand in vedere ca ateistii prezinta doar relele, ma vad nevoit sa prezint mai mult bunele.

2. Departe de mine...

3. Era doar un raspuns pentru aia mai putin dotati intelectual, care amesteca Inchizitia cu Biserica Ortodoxa.

4. Aici suntem de acord.

Link spre comentariu

Acum 18 ore, easy ride on! a spus:

Poti dovedi asta?

Dogmatica Ortodoxa este formata nu doar din Sfanta Scriptura ci si din toate scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii, sau Sfanta Traditie - respinsa de secte, si aici se includ si Canoanele date in timpol celor 7 Sinoade Ecumenice.

------------

Argument - Izvorul credintei crestine

Cel mai important lucru care formeaza motivul suficient pentru ca cineva sa fie crestin ortodox, este de a intelege sursa credintei.

Un protestant este invatat (iar el a acceptat fara nici un fel de verificare si documentare) ca sursa credintei crestine este Sfanta Scriptura si nimic altceva in afara de Scriptura. De fapt, un protestant chiar crede ca Sfanta Scriptura contine 66 carti, fara a primi vreodata o explicatie de ce protestantismul a omis 10 carti care sunt recunoscute de Ortodoxie.

Cand o astfel de persoana afla ca Sfanta Scriptura are inca 10 carti, si ca Sfanta Scriptura NU este singura „sursa de credinta crestina”, dar ca sursa credintei este viata vie a Bisericii in Duhul Sfant (pe care noi o numim Sfanta Traditie), si ca Noul Testament a fost definitivat in secolul 4 d.Hr., de catre Biserica Ortodoxa, acea persoana este, in mod inevitabil, la o rascruce. Atunci incepe sa se intrebe daca ceva nu este adevarat in ceea ce protestantismul l-a invatat ca fiind „adevarat” si „neindoielnic”. Baza credintei sale este nimicita. Devine evident pentru el ca este absurd sa respinga Biserica Ortodoxa care i-a daruit Sfanta Scriptura, un produs al Bisericii Ortodoxe. Iar daca aceasta persoana cauta cu sinceritate adevarul, incepe sa indrazneasca sa priveasca treptat lucrurile prin punctul de vedere ortodox si intelege de ce „stalpul si temelia adevarului” este Biserica ( 1 Tim 3, 15), si nu Sfanta Scriptura.

Biserica Ortodoxa este, prin urmare, acea biserica care are o TEMELIE STABILA SI SOLIDA ca sursa de credinta, in contrast cu protestantismul. Biserica se sprijina pe viata duhovniceasca a sfintilor care au marturisit-o, cu pretul vietii, de-a lungul istoriei de la inceputurile ei si pana astazi.

------------

Articol complet aici https://saccsiv.wordpress.com/2012/02/21/protestantii-intreaba-de-ce-sa-fim-ortodocsi/

Sfânta Tradiție sau Sfânta Predanie este învățătura dată (lăsată și transmisă) de Dumnezeu prin viu grai Bisericii, din care o parte s-a fixat în scris, mai târziu. Ca și Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiție cuprinde descoperirea dumnezeiască trebuitoare mântuirii noastre. Ea este viața Bisericii în Duhul Sfânt (sau "viața Duhului Sfânt în Biserică" - Vladimir Lossky) și curentul, fluviul viu al vieții Bisericii.

Altfel definită, Tradiția sfântă este "învățătura dată de apostoli primilor episcopi, iar aceștia celor de după ei până astăzi, prezentă în definițiile sinoadelor ecumenice, în scrierile Sfinților Părinți și în cărțile de slujbă ale Bisericii" (Dicționar religios).

Sfânta Tradiție și Sfânta Scriptură

De la moartea Mântuitorului Iisus Hristos și până la compunerea primelor scrieri inspirate de către sfinții Apostoli, învățătura creștină s-a transmis prin viu grai. Din această transmisie orală s-au născut diferite scrieri, au constituit în timp ceea ce numim azi Noul Testament. Evanghelistul Luca zice în prologul evangheliei sale ca a studiat toate documentele despre Iisus pe care le-a putut găsi (Luca 1, 1-3). Așadar, Noul Testament s-a născut din această Tradiție, în cadrul Bisericii (alte compoziții care pretindeau a fi inspirate au circulat și înainte și după, în comunități creștine ne-ortodoxe). Noul Testament face deci parte din Tradiție, din unul și același fluviu al vieții Duhului Sfânt în istorie. De aceea, în Biserica Ortodoxă nu există propriu-zis diferență de "autoritate" între Sfânta Tradiție și Sfânta Scriptură.

Editat de paul_biker
Link spre comentariu

Acum 8 ore, robert23mg a spus:

Azi v.am dat sânge din sângele meu, ca sa nu va părăsească viața. Atei sau credincioși, daca ați face o faptă bună pentru fiecare comentariu încrâncenat pe care l.ati scris aici, lumea ar fi mai buna

Cand faci o fapta buna, fa-o in taina, sa nu stie nimeni, ca daca te lauzi cu ea n-ai facut nimic, ai pierdut rasplata de sus.

Link spre comentariu

Acum 14 minute, pinnochio a spus:

Cum ai raspuns tu,de paratrasnet,pe biserici😆

Unora le este rusine cu voi. Ba chiar au ales sa spuna ca ei nu sunt atei. Bine, acolo e alt nivel, nu pot avea pretentiile astea de la tine.

Un om cult, chiar daca este ateu, nu sta sa vorbeasca despre averea popilor si alte barfe d'astea la care se preteaza scuipatorii de seminte.

Asculta cu cat respect si cu cata exuberanta vorbeste Neil deGrasse despre calendarul pe care il folosim azi si care a fost inventat de Biserica Catolica.

Tu ramai in continuare la paratrasnet.

Link spre comentariu

Vizitator goe 75

Mi-e lene acum sa-ti servesc alte clipuri in care NDT ridiculizeaza si credinta si pe unii credinciosi mai nesimtiti. ...

Fiind persoana publica este normal sa se tempereze putin si sa va ridiculizeze mai finutz decat meritati.

Cei care nu sunt persoane publice datoreaza respect doar oamenilor rationali si crediciosilor doar mila.

Editat de goe 75
Link spre comentariu

Acum 2 ore, paul_biker a spus:

Cand faci o fapta buna, fa-o in taina, sa nu stie nimeni, ca daca te lauzi cu ea n-ai facut nimic, ai pierdut rasplata de sus.

Nu știu ce să zic, faptele bune trebuie împărtășite nu ascunse ca alți oameni prin puterea exemplului sa devină și ei mai buni.

Daca eu ajut pe cineva și tac, și tu ajuți pe cineva și taci, iar altul dă exemple negative, lumea vede, lumea vede și imită, lumea o să ajungă să creadă că acele exemple negative sunt 'normalul' in timp ce 'normalul' trebuie sa fie fapta bună.

Eu v.am scris intr.adevar cu aroganță, dar o faptă bună rămâne buna indiferent daca cineva mă va blama pentru ea sau condamna, iar poate un om o să trăiască primind sângele meu.

Înțelegi?

Te invit sa le spui tuturor cunoscutilor când faci o faptă bună și să devii astfel un exemplu pozitiv și demn de urmat, nu sa te ascunzi de frica judecății de apoi, încearcă să faci mai buna lumea în care trăiești și să rămână mai buna in urma ta.

Daca faptele bune trebuiau tăinuite, nici noi nu mai aflam că Iisus a vindecat diverși oameni.

Oamenii buni nu trebuie sa se ascundă și nu o să mă oprească nici biblia nici bor nici paul_biker sa incerc sa fac lumea mai buna așa cum consider eu, și cu intenții bune.

Editat de robert23mg
Link spre comentariu

Acum 2 ore, easy ride on! a spus:

Asta crezi tu. Realitatea este putin diferita:

https://en.wikipedia.org/wiki/Jilava_massacre

[Sixty-four political detainees were killed by the Iron Guard (Legion), with further high-profile assassinations in the immediate aftermath. It came about halfway through the fascist National Legionary State …]

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Legionary_State

[… and pro-Eastern Orthodox party.]

Deci asta este argumentul suprem prin care se dovedeste faptul ca Biserica Ortodoxa Romana a ucis oameni in numele credintei? Grav! :)

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic