Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

1 oră în urmă, Bart Bz a spus:

Mie imi plac astea doua:

"Activarea controlului bio-numeric al gândurilor, emoțiilor, fiziologiei și comportamentului.

Activarea genocidului cu ajutorul unor bio-nano-obiecte implantate."

------------------------------

Ce delir e pe ortodoxinfo.ro acolo :))) Am citit fascinat timp de vreo ora articole si comentarii si nu ma mai satur :)))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

La 13.10.2021 la 13:54, categoria"A" a spus:

"   

Din vremea domniei lui Alexandru Ioan Cuza datează două mari lovituri date de stat Bisericii... 

Prin Legea secularizării averilor mănăstireşti, din decembrie 1863, averea Bisericii a fost confiscată de stat.

Dar de ce avea si are Biserica avere in primul rand? Ce face cu atatia bani si terenuri, le ia pe lumea cealalta?

Adica biserica nu reprezinta partea spirituala si nemateriala a lumii si totusi sunt printre cei mai materialisti?

De ce nu te cununa la biserica daca nu esti casatorit la primarie? Ce legatura are primaria cu legatura in fata lui Dumnezeu?

Link spre comentariu

Acum 21 ore, patrick1 a spus:

Pentru că libertatea de conştiinţă este garantată Constituţional (inclusiv ateismul) şi există mai multe culte religioase (diferite) recunoscute oficial în România.

Nu există nicio legătură între primărie şi faţa lui Dumnezeu.

Dacă cei din primării ar vedea faţa lui Dumnezeu ... ar fi acolo unde le este locul :D

Ori tu nu ai inteles ce am spus ori eu nu am inteles ce ai spus tu.

Exista libertate de constiinta, bine, dar nu stii ca nu te cununa religios la biserica fara certificat de casatorie de la primarie?  Deci exista o legatura intre primarie si dumnezeu.

Nu poti sa te duci la biserica sa te cununi doar religios.

Si de ce trebuie facultate ca sa devii preot? Dumnezeu se invata la scoala si se transmite la scoala?

Acum 9 ore, einstein1984 a spus:

pentru ca munca pe care o fac necesita bani, slujitorii ei trebuie sa traiasca si o viata fizica nu doar spirituala. 

Da, nu sunt absurd, ca exista si lumea materiala, dar tu te faci ca nu intelegi sensul cunvatului avere in contextul asta.

De ce trebuie sa aiba mii de hectare si miliarde de euro? Adica bani foarte multi in exces. De ce le trebuie mercedes S klass, Skoda sau VW ce au, sa nu zic chiar Logan. De ce merg cu haine cu fir de aur si nu cu haine simple?

Link spre comentariu

Acum 3 ore, Dan_06 a spus:

Si de ce trebuie facultate ca sa devii preot?

Din acelasi motiv pentru care iti trebuie facultate ca sa devii profesor de istorie? Ca daca s-ar apuca fiecare sa prezinte adevarul istoric dupa cum i se pare lui... 

Eu stiu ca voi sunteti superficiali si aveti impresia ca stiti totul despre Biserica doar pentru ca nu credeti ca exista un Dumnezeu, dar lucrurile sunt mult mai complexe.

Spre exemplu, la facultatea aia se invata greaca veche. De ce invata aia o limba moarta precum greaca veche? Tocmai ca atunci cand le cade in mana vreun document scris in acea limba, sa-l poata intelege ei, nu sa fie trecut prin filtrul altora.

Link spre comentariu

Acum 6 ore, GoodKat a spus:

dragoste

De la popi mai bine nu! 

Acum 6 ore, GoodKat a spus:

vad catedrala lu' Danny

Fix ce aveam nevoie, mall religios cu chipul lui cioplit pe sonerie! 🤬 Banii dați de firea pt edificiu îi zărești cumva? 

Link spre comentariu

Acum 9 ore, GoodKat a spus:

P.S. Inflatia cred ca a ajuns la aproape 7% si benzina in medie 6.3 lei / litru in timp ce anul trecut pe perioada asta cred ca era 4.5 lei litrul.

Poate in tarile dezvoltate e 7% inflatia, in Romania este minim 12% si urca pana la 15%, contabilul firmei la care lucrez a facut socoteala si suntem nevoiti sa renuntam la anumite deal-uri care au marja mica pt ca pierdem bani din cauza inflatiei reale, nu aia anuntata.

Link spre comentariu

Of daca eram admin fix după ce se crea acest topic scriam următoarele:

"Este nevoie de încă un instrument de manipulare a oilor?

Nu.

Topic închis!"

Dumnezeu e peste tot, nu doar in biserică, nu?

Recunosc, nu dețin toate răspunsurile la întrebări de gen

"și unde mai punem cutiile milei?"

Link spre comentariu

Dacă doamne-doamne e pretutindeni, si în fiecare din noi, de ce e nevoie de biserica?

Logica asta a voastră potrivit căreia dacă în România se fură,  de ce ar face BOR altceva nu denota altceva decât subtirimea argumentelor crestinopate.

Link spre comentariu

Acum 11 minute, andrei111 a spus:

Dacă doamne-doamne e pretutindeni, si în fiecare din noi, de ce e nevoie de biserica?

Din acelasi motiv pentru care este nevoie de moschei. De ce este nevoie de moschei in Europa sau oriunde in lume daca allah e pretutindeni?

Link spre comentariu

Iata un mare adevar spus de PS Macarie: Nu există a treia cale pentru om! Fie în comuniune cu Dumnezeu, fie în robie cu diavolul  

Cine se pune impotriva Bisericii, infiintata de insusi Hristos,se pune impotriva lui Dumnezeu si se aliaza cu diavolul.

Luati aminte, tembelilor anti-biserica, IADUL ii asteapta pe toti care il dusmanesc pe Dumnezeu! 

Link spre comentariu

Acum 45 minute, patrick1 a spus:

Şi pe cei care "iubesc" porcii (ca şi Gadarenii) nu?

Dacă tot vorbim (min.0,05) de "Pericopa Evanghelică ..."

Pe toti care nu vor sa scape de omul vechi, de pacate, care nu vor sa asculte poruncile... nu ca as fi eu mai breaz, sunt doar un pacatos, dar sub nici o forma nu trebuie sa batjocorim lucrurile sfinte pentru ca atunci atragem nenorociri in viata noastra si chiar moartea iar dupa moarte nu mai poate fi pocainta. 

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Am o intrebare....persoanele decedate,ingropate in cimitirul parohial ortodox,devin proprietatea parohiei? Că eu am cumparat groapa,e a mea(mortului) Da pe mort ei nu mi-au dat nimic,nu este nici un contract scris...ceva.In mod normal as putea sa iau decedatul sa-l mut in alta parte.Nu???

Link spre comentariu

La 14.11.2021 la 20:54, pinnochio a spus:

Am o intrebare....persoanele decedate,ingropate in cimitirul parohial ortodox,devin proprietatea parohiei? Că eu am cumparat groapa,e a mea(mortului) Da pe mort ei nu mi-au dat nimic,nu este nici un contract scris...ceva.In mod normal as putea sa iau decedatul sa-l mut in alta parte.Nu???

Posibil sa ma înșel,  dar eu știu ca locul de veci nu se cumpără, ci se concesionează pe o perioada lunga. Ceva gen 49, sau 99 de ani. 

Cel puțin asa a fost atunci când am avut nevoie sa am de-a face cu asa ceva.

Link spre comentariu

Acum 47 minute, Clit Eastwood Jr. a spus:

pai o ascult de fiecare data, ca asta înseamnă sa fii prieten, dar asta nu înseamnă că iau in serios ce zice.

Nu neg o apropiere de divinitate când ești atat de aproape de moarte, dar nu văd legătura cu biserica noastră jegoasă

De ce e jegoasa? Ai vorbit cu vreun pustnic, care traieste prin munti? Te-ai dus la vreun calugar care sta ascuns in pestera? Da, exista si astfel de oameni. De ce le faci biserica jegoasa?

Link spre comentariu

Acum 19 minute, Clit Eastwood Jr. a spus:

Pentru ca asa este, jegoasa si corupta. Si da, am vorbit cu un pustnic, nu era chiar in pestera, era intr-o biserica izolata de lume. Statea acolo si isi picta icoanele, mi-a placut de el, o minte sclipitoare si deschisa.

Intrebare: de ce crezi ca pustnicul sta in pustiu, si nu in leaganul bisericii lui?

Pai sta in "leaganul" bisericii lui. Pentru ca Biserica suntem chiar noi. Chestia aia opulenta, de care te tot impiedici tu, nu este altceva decat partea administrativa. Daca ai putea sa vezi dincolo de ea...

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic